Jump to content

Hachiko Monogatari (1987)


Recommended Posts

spacer.png


Hachiko monogatari
Година: 1987
Държава: Япония
Жанр: мелодрама
Режисьор: Сейджиро Кояма
Сценарист: Кането Шиндо

В ролите: Тацуя Накадай, Каори Ячигуса, Мако Ишино, Тоширо Янагива и др.

Награди: Най-добър филм и най-добър сценария за 1988 година на Японската академия

Резюме: Базиран на истинска история, филмът разказва за непреходната връзка между две души от различни раси (кучешката и човешката). Сюжетът проследява животът на кучето Хачи и неговият стопанин - Професор Уено.
Истинската история се развива през 30-те години на миналия век и толкова впечатлява всички японци, че те издигат паметник на кучето Хачи, който става емблематичен за Токио...

 

Свали с български субтитри

Свали с английски субтитри

Свали с руски субтитри

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-трогващите филми, които някога съм гледала! Преди повече от година го изгледах за първи път, а е оставил такава дълбока следа у мен, че доста често си го спомням. Много докосващ филм... ако не сте го гледали - просто го направете и ще разберете за какво говоря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да да да, тва е наистина силен филм! За много филми и сериалчета казвам, че съм се счупил да плача, но това което имам предвид е че ми се е плачело. На този обаче наистина плаках доста, невероятна история, пресъздадена по невероятен начин. Даже и сега ме напушва да зарева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истина ви казвам,  идея си нямам, защо до сега не съм се сетила да потърся този филм из каталога на форума ни. Не знам чие дело е превода му, толкова е отдавна, че явно по онези древни времена не са имали навик да слагат реквизити, но да е жив и здрав.  Торентът в Мастерс официално се е самообявил за мъртъв, но това е поправимо.  Това е едно от първите и малкото свалени от мен неща от началото на "интернет -подвизите ми " и си го пазя  повече от очите/ че тях вече достатъчно ги  развалих/ . Още не знаех нищо за конвертиране, субтитри , вграждане и прочие, но помолих приятелка да направи всичко това вместо мен и да го качи в прясно - прясно регистрирания ми профил във vbox7 навремето. Да го има! Да се знае... 

Та, цялата тази прелюдия е да дам линк за онлайн - опцията му, ама... Както и да е! Май има някои компрометирани части.

И поради това  - още една онлайн опция - цялото видео - в ок.ru

И трета - за щастие.:) :click:

---------------

Излишно е да казвам, че съм се скъсала от рев на времето. Вероятно пак ще се " обезводня" , ако и сега го мина целия от начало до край. 

За мен това е истнинската история и този филм би трябвало да се гледа задължтелно от всички, които ще минават някога , в бъдещето, обучение за Зооополиция или Зоо- доброволчески формирования.  / Заедно с руския "Белия Бим , черното ухо" , примерно / Няма по-точен и правдив разказ, как едно домашно куче, става бездомно.  Как в един момент става излишна тежест за останалите живи членове на семейството, не се вписва в бъдещите им житейски планове и про-форма му е намерено някакво алтернативно място, без да се зантересуват повече от него. И какво да направи едно изоставено само от всички познати  живи същества куче,  гонено от дома , който единствено познава като свой / новите собственици не го искат/, там, където са го дали, също не му обръщат внимание. Естествено е да се върне на единственото познато място, и да чака единственият, който го е обичал с все сърце. Гарата е била единствената му възможност. 

Нищо не струва лъсната , лустросана и захаросана американска версия. Не я признавам! Не, че не трогва в един момент, но твърде криворазбрано ми звучи идеята, "да дадем на кучето свободата да избира , как да живее...", демек да избере да е бездомно. То бива свобода и демокрация , ама...

 

 

Редактирано от asha
Добавен трети линк за онлайн
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...