Jump to content

Recommended Posts

Maria, хареса ми вашият пост, няма значение, че е по-дълъг. Аз лично изобщо не съм фенка на Игра на тронове; гледала съм по-голямата част от сериала, само защото съпругът ми е много запален, тоест няма измъкване за мен ;)). Намирам го за изключително брутален и според мен огромна част на успеха му се дължи на зверствата  и голите сцени в него. Но, всеки си има предпочитания; аз лично, въпреки да знам недостатъците на Moon Lovers, бих го предпочела сто пъти пред Игра на тронове. Уникална поезия и приказна атмосфера има в него, както и история (не само една), която наистина се запечатва в съзнанието. 

Аз съм die hard фенка на Джун Ки от доста отдавна и ти препоръчвам, ако още не си го гледала 'A Time of Dog and Wolf'. Съвсем различна история и тематика, но толкова силна и грабваща,  с уникален саундтрак и страхотен И Джун Ки, разбира се :)). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ivanjelina и при мен има граница на бруталността във филмите, която мога да изтърпя.

 

На Lee Joon Gi  гледах всички филми и сериали без „Престъпни намерения“. Гледах и клипове. Много хубаво танцува :)

Отдавна се каня да рисувам, днес реших да пробвам нещо като монохромната живопис за основател на която се счита Уан Уей, китайския поет (художник, философ, музикант...), чиито стихове Уанг Со изпрати на главната героиня и тя ги преписваше. Естествено, не стана изобщо като монохромната живопис, но пък беше приятно да пробвам на направя фан-арт на една от любимите ми сцени от „Moon Lovers“.

MariyaSt_9.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maria, имате страхотен талант! Уаууу...много е красиво! Благодаря ви, че споделихте с нас. С истинска наслада гледам рисунката ви! С изкуство ли се занимавате? 

Преди години ходих на кратък курс по Korean art към корейското посолство Лондон, беше много интересно. Безплатно и отворено за всички. Разбира се, напливът е огромен, затова организираха нещо като томбола и аз извадих късмет. Все още си пазя мастиленият камък, четките и т.н. Може би организират такива неща и в България? Заслужава си човек да проверява редовно :). 

Благодаря ви отново, прекрасна рисунка! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ivanjelina, благодаря за похвалата. Приятно е да се получават похвали :) Занимавам се с изобразително изкуство. Не знам за талант, но като дълго време се занимава човек, горе-долу придобива някакви навици. Разбира се, има много какво да се желае – малко статична, но пък романтична :) И само фенско намигване към източното изкуство.

 

За курсове наистина си заслужава да се проверява. Една приятелка ходи на курс по sumi-e и направи и продължава да прави страхотни неща. Курсът обаче също не беше в България.

 

Разглеждала съм много източни рисунки, но не съм пробвала да рисувам като тях. Интересно ми е как могат с едно докосване на четката да вкарат толкова смисъл. Много обичам и филми, при които също го има това лекичко докосване. И да не съм съвсем извън темата „Moon Lovers“ е много вдъхновяващ за рисуване.

След празниците, ще пробвам пак нещо, ако не ми се получи източно, ще го нарисувам както си знам. И пак благодаря за хубавите думи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Видях случайно едни клипчета от сериала  и заради тях реших да го изгледам.Ама защо ги видях,защо?Хич да не бях разбирала за това "'чудо".Естествено първо прочетох коментарите тук и макар,че не бях очарована от някои неща,поне бях приготвена какво ще се случи,а и  се надявах,че ще има  интересни моменти между главните/поне клипчетата намекват това/.Пфф,знам че е правен по книга сериала и по китайската версия,ама за мен лично нещо жанра куца-това или трябваше да е някаква историческа драма и всичките задкулисни игри,интриги и тем подобни,а не да вкарват някаква фантастика-жена от 21 век при такава сериозна тема  или като я вкарват да е романтична история,да пак можеше да се разказва за борбата за трона,но да се наблегне на главните герои,чувства,това онова и накрая всеки да си иде във времето,нормален завършек за такава история.Тука са омешили двете,еми не им се получи,поне за мен де.А можеше.Все пак идва жена от бъдещето,малко или много това по себе си е интересно,ми направете и персонажа интересен,пък е и главната героиня,не само да блее там,а да има  и малко действие.А и реално защо въобще е направено да е от 21 век,с какво тя показа,че е от там,с какво допринесе това за историята,с нищо.Сега,аз съм гледала до 7 серия,може нататък да е по-интересно,ама вече се чудя  да продължа ли,да пропусна ли?Освен това тя уж трябва да завърти голямата любов с Уанг Со,а пък то те се виждат по 2-3 мин на серия,само въздиша по Уанг Ук,с който пък също една тъпо захласване имат.Затова казвам,или да го бяха направили само исторически тоя сериал без разни измишльотини,или да е романтичен някакъв,като направят една любовна история като хората.Или поне в тоя му вид да беше приключил подобаващо,тя си се връща в своето време някак си,а той чак тогава се жени за сестра си и т.н,даже и това можеше да го спестят на зрителя,а примерно с десетина изречения да кажат какво е станало нататък и така...Уанг Со е интересен персонаж,обаче имам чувството,че с всяка серия става по-зле и при него работата.Той беше някакво страшилище,и това ми допадаше, харесва ми и,че се приспособява към другите и те към него,и поне има някакво мнение,не е страхлив и се бори,ама в същото време сякаш нищо не се случва с него в тоя момент...Да,после се развихря сигурно,ама каква полза...И това да се ожениш за сестра си,знам,че е естествено за това време,и все пак като видях как принц номер две се обясни на сестра си  и се опита да я целуне,дойде ми в повече.А и като се ожениш за нея и кво,до вчера сестра,днес жена...

Е,в крайна сметка кралицата-вещица нали искаше неин син да е крал,ами получава го,ама баш от който най не и се иска.То това ще е наказанието й,че е бая злобна...

Мен лично ме е яд от това,че в началото братята ги показват задружни,весели,все са заедно,да можеше ей така да си останат,а не да се ръфат за кокала.А Уанг Со,като отритнатия,страшния,като се прибра да иска да стане част от идилията,да бъде приет и така.Неговият герой е интересен,но пък понеже се уповават на исторически факти и нещата загрубяват...

Общо взето ако тая по-малко се зазяпваше по грешния човек,при главния едно-две неща да бяха по-различни,по възможност и да не бяха убили и част от добрите братя,и най-вече ако беше приключил преди женитбата със сестрата сериала,щеше по да се ядва...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал е номер 1.

Off Topic

И този отворен край много ми хареса. Тъжен и накрая изпълнен с надежда.

 

И аз да се наредя с останалите желаещи за втори сезон, макар че ми се струва мираж. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като сестра ми изгледа сериала, дойде вкъщи и най-нахално  го изтегли на моя компютър,  и ми вика: " изтегли си само субтитрите" :D Не знам коя монтажна версия съм изгледала, но ми отне само три вечери за това. Според моите разбирания и очаквания за една филмова продукция,  тук всичко беше просто направено перфектно  и по вкуса ми, с някакви леки забележки , които се изпаряват веднага в следващата сцена.  Не съм гледала много исторически драми и не мога да си направя съпоставка, но от гледна точка на развитие на действието, персонажите, актьорска игра, сценарий, режисьорско и операторско виждане, това как е предаден сюжетът и самата история, според мен беше направено много добре. И аз не съм от хората, които искат за всичко да им се дава директно обяснение, когато нещо не съм разбрала, а напротив, изчаквам моментът, в който всичко ще ми се изясни, ако сценарият е подреден логично разбира се ;) Хареса ми това, че първите епизоди бяха доста леки и приятни за гледане, даже след средата на сериала все още се поддържаше доброто настроение и адекватен развой на събитията, съпътствани обаче с очакването нещо лошо да се случи . И на мен една от любимите ми сцени е плаването с лодката, заснетите отблизо кадри на лицата... разходките....  сцените в  очакване на другия да се появи. :blush: Този Lee Joon Gi има изключителни очи. Форма, поглед. Просто актьорската му игра, само присъствието му дори, всичко това привлича зрителя като магнит. Определено играта му като Четвъртия принц  ме кара и аз да порисувам :rolleyes:  ааа и  определено ще гледам и друг негов сериал. Последните епизоди и финалът, са напълно адекватни и съобразени с характерите на главните. Като малко може да поспоря със себе си за държанието на главната :D И все пак не мисля, че нещо лигаво като финал, би подхождало на цялостната атмосфера и замисъл на сериала. А и чисто логически всеки зрител би се досетил, че тя няма как да остане вечно в годините на Корьо. Власт или любов, любов или власт? В крайна сметка се оказа, че трябва да се направи избор. Такъв е бил животът тогава. Толкова добър финал даже скоро не бях гледала.  Събужда всякакви емоции...  

Веднага поисках да има втори сезон, но после се замислих, че някак си не е редно,  както китайците са направили. Атмосферата и животът преди повече от 1000 г, нямат нищо общо с нашата действителност.  А в това се крие част от чарът на самия сериал.

 

Силно препоръчвам !!!

 

П.П. „Когато водата в реката пресъхне, седни и наблюдавай събралите се облаци“ :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като беше първия корейски исторически сериал, който изгледах, Moon Lovers - Scarlet Heart: Ryeo остави в мен трайно усещане на възхищение. Гледайки се възхищавах на изключително красивите декори, костюми, пейзажи ... и актьори :D, които ме потопиха напълно в онова време. Сериала успя до такава степен да ме хипнотизира, че посегнах към история на Корея. Любопитно беше за мен да прочета и разбера, че голяма част от сюжета на филма е исторически достоверен.

И тъй като според мен създателите на драмата са искали да ни разкажат по-скоро една любовна приказка, отколкото история на Корея, ми се щеше и финала да беше друг...

Off Topic

... с хепи енд разбира се!:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално третия ми корейски сериал след Гоблин и Съкровище в двореца. Любовният сюжет е последното, което ми грабна вниманието, но определено историческата епоха, политическите интриги в кралското семейство и взаимоотношенията между братята принцове са нещата, заради които си струва да се гледа. Освен това 2/3 от мъжкия актьорски състав са красавци. xD :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен каст, толкова любимци на едно място. Пренесе ме в друг свят, истинско удоволствие беше да го гледам. Съмнявам се да има втори сезон, а и в сучая не виждам смисъл да рискуват да съсипят нещо толкова добре направено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от любимите ми сериали :yes:

Сега в Туитър бушува пожар, заради разговор между IU и Joon Gi, където се споменава отрязаната сцена как двамата се срещат отново в настоящето: тя плаче, той и подава кърпичка... :wub: Говорят си и как са готови, евентуално да снимат втори сезон :huh: :tongue:

https://twitter.com/bilognaprinsesa/status/1383667389552676864?s=19

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тази дълга коса, която развява напоследък Lee Joon Gi, може и да се осъмни човек, че се планува снимането на втори сезон. А както са си и говорели, може и да си е направо вярно. Лично аз предпочитам двамата да ги гледам в нов, съвсем различен проект. Да не развалят прекрасната емоция от този сериал с продължение....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китайският оригиал има продължение, което е пълен провал. Надявам се, че корейците ще се поучат и няма да правят продължение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, felicyti написа:

При тази дълга коса, която развява напоследък Lee Joon Gi, може и да се осъмни човек, че се планува снимането на втори сезон. А както са си и говорели, може и да си е направо вярно. Лично аз предпочитам двамата да ги гледам в нов, съвсем различен проект. Да не развалят прекрасната емоция от този сериал с продължение....

 

Не му трябва дълга коса, след като продължението би било в съвремието. Не се и надявам на продължение, а и аз мисля, че няма смисъл. Сериала си е великолепен именно с този финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 8/1/2016 at 11:15 PM, asha said:

Мисля , че господата китайци отдавна са се произнесли по въпроса , и то на два пъти - 2011 и 2014 г ; като въпросните "изказвания " :)  си имат и руски буквички  дори : 

 

 

Да, да! Гледала съм първата китайска версия преди години и много ми хареса. Още я помня! Китайската актриса беше много красива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Има още една китайска версия по същия роман. Gong с участието на Янг Ми, но той е много захаросан. Хубав е сериалът, но императорът ужасно прилича и се държи като Дядо Коледа.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се превърна в някой, който ще е важен за теб“ Житейски Уроци от ‘Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo’

Moon Lovers:Scarlet Heart Ryeo е една от топ 2016 корейските драми, които са били обичани от много хора. Драмата е адаптирана и от китайската версия със същото заглавие. Интересните сюжетни линии, неочаквани любовни развръзки, и невероятните емоции, направили драмата известна в световен мащаб, завладяха сърцата на всички.

Днес, ще ви представя житейските уроци, които получихме от тази невероятна драма.

 

Off Topic

В съвременна Корея, Go Ha Jin се удавя в река по време на лунно затъмнение и така пътува във времето до ерата на Goryeo (преди повече от хиляда години). Веднъж там се разкрива, че тя е в тялото на жена на име Hae Soo, така тя е братовчедка на съпругата на 8-ми принц Wook. Тя скоро се сприятелява и става много близка с принцовете (синове на крал Taejo, основателя на Goryeo), които се привързат към нея, защото тя не е като другите момичета: тя е забавна и жизнена в сравнение с жените в онези дни, които са били предимно тихи и запазени.

 

1. Хората се променят

Off Topic

Не можеш да очакваш някой да остане същият. Хората се променят, зависят от състоянието и положението си, точно както Wook се променя от топлият принц, който завладя сърцето на Hae Soo , в копнеещ за трона крал заради любовта си към нея и натиска от семейството му. Wook успява да плени сърцето на младата Hae Soo с това, колко отдаден, обичлив и чист е, но по-късно точно той и нанася най-големият удар, обръщайки и гръб и изоставяйки я, променяйки се според изгодата си. Желаещ да завладее трона, за да бъде с жената, която обича и да не се страхува за живота си, той изоставя Hae Soo.

Тази драма е чист пример за най-мрачната и отровна истина на този свят. Успява да покаже колко жесток е този свят, дори кръвните връзки се обръщат срещу вас и ви заблуждават, за да прикрият лошите им дела. Със сигурност историята започва с лекота и отнема време за изграждане на взаимоотношения между водещите (Wang Wook, Hae Soo, Wang So) и различни герои във всеки епизод. В началото изглежда, че в сюжета няма развитие, но по-късно ще разберете защо писателят внимателно е поставил тази основа, тъй като всяка от тези връзки се оказва значима, когато историята се разплита в лабиринт от неочаквани обрати. Историята е сложно изработена с множество слоеве и връзки, които се разклоняват в собствените си дъги в рамките на главната история, но не е твърде сложна за зрителя да я разбере. Диалогът е завладяващ и героите, макар и много, са запомнящи се поради различните си личности.

d09ed181d18ad0b7d0bdd0b0d185-d187d0b5-d0bdd0b0d0b9-d0bbd0bed188d0bed182d0be-d0bdd0b5-d0b5-d0bbd18ed0b1d0bed0b2d182d0b0-d0b8d0bbd0b8-d0bed0bcd180d0b0d0b7d0b0d182d0b0.d09dd0b0d0b9-d0bbd0be.jpg?w=1000

2. Волята може да ни погуби

 

Off Topic

Независимо колко се стремим към това, което желаем, не бива да се самозабравяме. Това се случи с 3-тият принц, Wang Yoo, който бе поведен от копнежа си за трона и желанието да седне на него. Смятащ се за повече от всички и извършвайки куп престъпления, обръщайки се срещу братята си и копнейки за това, което смята, че е негово по право. Wang Yoo може и да е изключително злобен герой, от тези, които сме свикнали да виждаме, но всъщност е и човешки привидим. Успяваме от него да научим, че човек не бива да се самозабравя и не бива да желае това, що не е негово. Не е късно да поискаме прошка за това, което сме сторили и няма нещо по-важно от семейството ни.

 

 d09fd180d0bed181d182d0be-d0bdd0b5-d0b8d181d0bad0b0d0bc-d0b4d0b0-d182d0b5-d0b2d0b8d0b6d0b4d0b0d0bc-d0bad0b0d0ba-d0b6d0b8d0b2d0b5d0b5d188-d0b6d0b8d0b2d0bed182-d0bad0bed0bdd182d180d0bed0bbd.jpg?w=800
 

3. Любовта идва тогава, когато най-малко очакваме.
 

Off Topic

4-тият прогонен от кралството принц Wang Soo е именно и главният герой в драмата. Той бива изключително озверен и накърнен, копнее за мъст и любов, която ще успее да го открие такъв, какъвто всъщност е.

Вглеждайки се в неговата история, успяваме да осъзнаем колко тежък и груб е бил света по това време и как едно дете е готово на всичко, за да получи майчината любов, от която е бил лишен.

d096d0b8d0b2d0bed182d18ad182-d0b5-d0bad0b0d182d0be-d0bcd0b5d187d182d0b0.-d09fd180d0b0d0b2d0b8d0bbd0bdd0be-d0b8-d0b3d180d0b5d188d0bdd0be.-d09bd18ed0b1d0bed0b2-d0b8-d0bed0bcd180d0b0d0b7d0b.jpg?w=990ю

Off Topic

Главният ни герой е изключително изстрадал и грубоват, държи се отвратително с Hae Soo а всичко, което иска тя да направи е да го защити и да се погрижи за него. Hae Soo успява да му покаже и докаже, че любовта идва тогава, когато най-малко очакваме, но имаме най-голяма нужда от нея! Любовта успява да спаси сърцето на Wang Soo от кървавите му намерения, успява да стопли живота му и да му покаже правилният път.

d092d0b8d0bdd0b0d0b3d0b8-d0bad0bed0b3d0b0d182d0be-d0b4d0bed0b9d0b4d0b0-d0bfd180d0b8-d182d0b5d0b1-d0b2d181d0b8d187d0bad0b8d182d0b5-d0bcd0b8-d0bfd180d0bed0b1d0bbd0b5d0bcd0b8-d0b8d0b7d187d0.jpg?w=1024

 

Ще се радвам да чуя и вашите идеи! <3 Обожавам го този сериал! 

 

Редактирано от Bubbless
Шрифт.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

57 minutes ago, bond said:

  Има още една китайска версия по същия роман. Gong с участието на Янг Ми, но той е много захаросан. Хубав е сериалът, но императорът ужасно прилича и се държи като Дядо Коледа.

 

 

И "Дворецът" (Gong) съм гледала, но "Поразително на всяка стъпка" повече ми хареса по-сериозен е, не е захаросан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вярно ли е според вас? Дали инфото е актуално? 
Знам, че трябваше да започнат друг корейски сериал още през юни, но сега попадам на новина за този.
Ще дават Лунните любовници по БТВ Лейди???
Източник някакъв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що пък да не е вярно. Нашите купуват доста корейски сериали. Но за съжалание бабите не гледат друго освен съседските. Имам чувството, че се е влошило качеството на публиката /зрителите/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...