Jump to content

Recommended Posts

Аз мисля, че Со разбра че момиченцето му е дъщеря, защото видя украшението за коса и се сети за Хе Су. Но всичко ще разбера когато го гледам със субтитри! Другото момиче в къщата на Ук не е ли дъщеря на 13 принц??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и това не можа да се разбере със сигурност, щото и там 

Ук се й се води за баща, а пък името и украшението-слонче бяха от любимата на 13-тия и той като ги видя за нея се сети. Аз го гледах с англ. субтитри и пак нищо не ми стана ясно. Сега прочетох при рускините - дъщеря е на Ук и е бъдещата любима на 13-тия принц, а техният син щял да стане някой от следващите крале.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво е любов по онова време, но кралят идва на власт през 949г, оженва се за въпросната полусестра и първото им дете се ражда чак през 955г. Явно е имало нещо, което го е разсейвало сериозно(дошло от друго време) и въпреки политическите сделки с уважаемата кралица, не се е получавало.

Ако ви се гледа сериал за третата му дъщеря - The Iron Empress

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Момичето, което видя 13 беше в къщата на Ук, който не знам какво е станало с него. Изглеждаше рязко остарял в сравнение с другите и предполагам е негова дъщеря.

 

 

Сигурна съм, че е малката дъщеря на Ук, Хуанг Бо Сол, за която Бек А се оженва след години. ( Между другото, тази любовна история е най-романтичното нещо, на което съм се натъквала в корейската история.)

А Ук изглеждаше болен от охтика. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И аз не схванах дали Со разбра, че му е дъщеря или 14-тият успя да го заблуди. Не можах да различа и дали момиченцето, което видя 13-тия принц и това на 14-тия са различни принцески или са едно и също дете т.е. принцеската е една.

 

 

 

 

Да, разбра, че е негова дъщеря. Брат му му каза, че затова тя е искала да напусне двореца, защото той е самотно и жестоко място за живеене. Разбра, но избра да я остави при брат си. Затова махна наказанието му и му позволи да се връща когато поиска в двореца. Така предпази детето.

И да - принцеските са две.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Предпочитанията на сценаристите са видни в края.Сипаха на всеки, според заслугите, типично по корейски.

 

Со ще се радва поне на дъщеря си, отблизо или далеч,  а Хе Су на картинки, че и си спомни всичко, да и е още по-гадно.Няма начин вече да не си попълни знанията.

 

Джон живее с момиченцето- нямаше майката, но има детето.

 

Второто момиченце, според мен си е дъщеря на свирача и принцесата и той го разбра, както и императорът разбра за дъщеря си и по този начин и той си получи компенсацията.Иначе талисмана нямаше да ни го навират в очите, името също( с това име майка и се запозна с 13-я) и сцената щеше да е безмислена.Явно я е оставила при Ук, когато беше шпионка на него и императора(третия), или той я е взел. И в китайската версия  такава дъщеря си я имаше.

 

Злобарите- кой с отрова, кой болен, кой капо.

Астрологът- свободен електрон-  "ни лук ял, ни лук мирисъл".  :28558: 

 

 

 

 

 В приказката, дето я разказаха, единственото претендиращо за автентичност с историята са имената на част от героите и за това, историята трябва да се остави на историците, а любовната история на зрителите. Хубава или лоша, няма да слагам етикет, но чесахме клавиатурите доста време. Предпочитанията ми, обаче си  остават към оригинала, а не към римейка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък чак сега ми светна за българските песни и розовото масло - реклама.В края на филма Хе Су предлага козметични продукти на реално съществуваща корейска марка.Виждала съм реклами в нет-а, а те нали се славят с много добра козметика.

ПП.Тази серия нещо не можа да ме впечатли толкова, то вчера каквото беше -беше.

 

Ама това с двойните пликове голяма глупост беше, имах чувството, че 14-ката нарочно го направи.Иначе Со разбра , че детето му е дъщеря.А другата принцеса не можах да разбера, показаха как У Хи остави талисмана до себе си.Сякаш може някой просто да го намери, не знам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен изобщо не ми хареса как Джун Ки

 

изигра "мъката" си по Хе Су - като се започне от момента, когато ясновидецът му каза, през сценката с урната и така до края. В сцената с урната в къщата на 14-тия имах чувството, че е малоумен някакъв хванат от улицата и са го заснели да криви физиономия, а не мъж потресен от мъка. Много, ама много калпаво изиграно. Сигурна съм, че е режисьорско хрумване, беше 1:1 с китайската сценка от към "актьорска игра". Дедо ми щеше да се справи по-добре. Виж 14-тият се справи брилянтно. Повярвах му, че го боли жестоко. То и в китайската версия 14-тият (не помня тази ли му беше номерацията) се справи по-добре с актьорската игра от "покрусения" император. Хич да не ходи да я търси в бъдещето. Не го ща. 14-тият да иде - той заслужава.

Надявах се на доста сърцераздирателни сцени от Джун Ки - толкова е красив, когато му е мъчно или пък е страстно влюбен. Исках да се насладя на нещо трогателно, да лея сълзи и т.н. Пък то сухарска работа. Най-ми хареса сцената, в която беше сам на площада и после дойде 13-тият и му каза, че си тръгва и той. Ей това му трябва на него - сам и заобиколен от врагове. Да върви да спи с трона дето пожертва всичко и всички заради него. Краят много ми хареса, с изключение на три неща: не ми хареса, че Хе Су рева, че го е оставила самичък; не ми хареса, че той смята да я търси в бъдещето - не го ща такъв сухар и властолюбец; не ми хареса най-последната сцена, в която бяха в Корьо и щастливи той я носеше на гръб - що за глупост пък беше цялата тази последна сцена.
Като цяло съм доволна от края - сух, схематичен, не ме разрева и не остави неприятен вкус в устата ми, заради трагично погубена любов, щото види се такава нямаше. Останах само със съжаление към Хе Су, че и в миналото и в настоящето спомените за императора продължават да я нараняват.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрях да го гледам още на 16-та серия и няма да продължа. Обичам всякакви финали, и тъжни, и щастливи, все ми е тая дали ще са заедно. Но прочетох спойлерите и си извадих изводите. И ако ми беше много интересен, то вече хич не ми е /спадна ми интереса още на 15-та серия/. Но не схванах за препратката към бъдещето как точно е направена? Май заради това ще си пусна само края на 20-та. Честно казано, сериалът направи твърде рязък завой стремглаво на долу, с което ме разочарова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки всичко и дразнещите моменти, в които ми идеше да цапна главната героиня с тухла по главата, в стил 'ама луда ли си, тъпа ли си, каква си??' (а такива моменти изобилстваха) - въпреки това сериалът беше много силен и историята беше въздействаща и красива. IU игра доста добре, или поне мен ме изненада с играта си, макар че много повече ѝ отиваше да бъде забавна и дива сладурана, която забавлява всички, отколкото многострадална Геновева, бледа, вяла и меланхолична. През повечето време не можа да ме убеди в любовта си към Со, освен в последните 2 епизода, когато започна да му пише писмата. 

За мен Джун Ки беше брилянтен във всеки момент, много силна игра и, както винаги, завладяващо и ярко присъствие. Мъката му накрая беше, според мен, абсолютно убедителна и много добре изиграна. Пролях си и аз доста сълзици в последния епизод. 

Щеше ми се да се видят в бъдещето, колкото и банален да би бил такъв финал. Но крайната сцена, когато стоеше сам на фона на бурното небе, беше страшно красива. Явно посланието е, че никой не може да има всичко, както той твърдеше - аз ще имам и Хе Су, и трона.

 

За мен най-силната сцена в целия филм беше, 

когато той застана над нея и разтвори наметалото си, да я пази от дъжда. Точно с тази сцена ще го запомня целия сериал.

 

Музиката, като цяло беше много хубава, с изключение на онова рападжийско недоразумение, когато бяха на плажа двамата...на кой ли му е хрумнала тази шантава идея?...Изобщо не пасваше, според мен.

А с БГ музиката и розовото масло направо ме разбиха! даже виках съпруга си специално да види тези сцени. :)))

В тази история, макар и предполагам да е доста различна от историческите факти, имаше много 'хляб' за повече епизоди и по-задълбочено развитие на събитията. В някои от епизодите, когато избиваха братята един по един, направо свят ми се зави от събития, любови, убийства и т.н.

Но, както и да е, с истинско удоволствие и на един дъх изгледах сериите. Въпреки всички критики, наистина си заслужава гледането. (и още как, с такъв каст! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силен сериал? Възможно. Я да видим му рейтинга-средно 10% (и то с побутване от моя страна). Я да видим прекия конкурент в жанра -средно 20%. Има нещо гнило в Дания. Веднага ще кажат-рейтингите в Корея не са показателни за качествата на даден сериал. Така е. И затова тук се предполагаше, че изсипването на един вагон айдълчета ще прикрие липсата на смислен сценарий и ще осигури огромна гледаемост без никакви усилия-просто по презумпция. Но и това даже не помогна! Дори и корейците не се вързаха на този номер. Чак и аз се изненадах. Върна се вярата ми в доброто и в хората (по-специално в корейците).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IU игра доста добре, или поне мен ме изненада с играта си, макар че много повече ѝ отиваше да бъде забавна и дива сладурана, която забавлява всички, отколкото многострадална Геновева, бледа, вяла и меланхолична.

 

Наистина и отиваше когато беше забавна, смешна, дива, луда, смела и откровена, и ако бяха запазили този вариант на историческа комедия, както в началото, сеиалът щеше да е в пъти по-забавен и интересен. А докато се мъкнеше със страдалческата физиономия, осакатена и болнава, тиха и свита, изобщо не ми харесваше и се чудех дали да го гледам /в крайна сметка и спрях да го правя след 15-та серия/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми хареса Джун Ки на края. Много неубедителна мъка. Пресилена, определям я като луда. Не това исках да мивя. Очаквах истинска, дълбока, затрогваща и разплакваща зрителите мъка.

Бих искала да ми помогнете да разбера и една от последните сцени с неговото сиво лице, на фона на сивите облаци. какво трябваше да изразява, какво ми казаха с него и жеста с ръката над белега. Остана ми сякаш неясна, а послание трябва да е имало.... много тъпо.

 

кефят ме принципно размислите на тази мацка:

http://koalasplayground.com/2016/11/01/k-bu-bu-jing-xin-ends-with-11-3-ratings-on-epically-awful-final-episode-20/ Който желае може да надзърне. Уви, на английски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и последният епизод и определено не успях да се изненадам от финала, защото за доста от нас, които коментирахме си беше очакван, а последните епизоди, затвърдиха мнението ми. В интерес на истината не извадих салфетките и бях доста равнодушна, въпреки емоцията, която присъстваше в последната 20 серия.

Така, както и предполагах, никой от тях не получи своят щастлив финал, въпреки, че ми се искаше поне един да го намери. Хе Су си отиде в Сеул но и на нея не и спестиха самотата и сълзите. Ако не си спомняше за това, какво е преживяла, и че е била в миналото може би щеше за нея всичко да свърши ок. но явно сценаристите са решили друго, след като на финалните минути тя си спомни всичко и се разрева, че е оставила Со сам и така сама и нещастна си остана в бъдещето. Со получи трона но и за него щастливият край е мираж, защото остана без нито един близък човек до себе си и Хе Су умря в неговото време, а като за капак според мен той май не разбра, че има дъщеря от нея. Много показателна беше финалната сцена с него пред двореца САМ, когато брат му му каза, че 8 принц умря и че той се маха от двореца, а Со остана пред него. Самата сцена показва, че от тук нататък го чака самота, която вече е изпълнила живота му! Останалите принцове, също не успяха да получат своя happy end. Явно тази борба и този трон никого не остави без последствия. Дори и тарантулата дето толкова го искаше не направи щастлива или аз поне така я видях в последната сцена с нея и Со. Като цяло, емоцията в последната серия си беше ала стил драма, сълзи и сополи и ако не очаквах, какъв ще е финала сигурно щеше да ми въздейства но аз си бях подготвена и може би заради това извадих пуканките, вместо салфетките. :)

Актьорите се справиха с ролите си и аз лично съм доволна. Все пак трябва да призная, че напоследък този сериал беше единственият, който успя да ми задържи вниманието почти до края така че го слагам в моя положителен списък.

Единствено финалните серии ме загубиха малко, защото финала ми беше ясен и не горях от нетърпение да гледам всички нещастни. В повечето сериали с напредването на сериите успявам да напипам, каква ще е идеята за края на сериала но може би, когато е щастлив ме стимулира, дори и да загубя интерес в даден момент да видя поне happy end. Последният сериал, който ме държа от самото начало до самият финал е Потомци на слънцето. Там не загубих интереса си в нито един момент. Разбира се всички сме с различен вкус. :) :) :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз не схванах защо Хе Су се събуди в собственото си легло в настоящето, сякаш във вода не е потъвала....и къде остава промеждутъка между потъването във водата и болницата..... И кой я е извадил, кой я е завел у дома, кой я е облякъл с пижама.... И как така веднага хоп - отиде на работа. Няма ли някакъв времеви отрязък от настоящето, който да ни се губи? Изобщо много неубедително. Излезна, че не е била в кома, а просто си е сънувала както си е спяла съвсем спокойно.... Аз го гледах на корейски, може и моя да е грешката в разбиранията, може да ме поправите.

Една спокойна нощ в настоящето на един цял човешки живот, изживян в миналото ли се равнява?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз не схванах защо Хе Су се събуди в собственото си легло в настоящето, сякаш във вода не е потъвала....и къде остава промеждутъка между потъването във водата и болницата..... И кой я е извадил, кой я е завел у дома, кой я е облякъл с пижама.... И как така веднага хоп - отиде на работа. Няма ли някакъв времеви отрязък от настоящето, който да ни се губи? Изобщо много неубедително. Излезна, че не е била в кома, а просто си е сънувала както си е спяла съвсем спокойно.... Аз го гледах на корейски, може и моя да е грешката в разбиранията, може да ме поправите.

Една спокойна нощ в настоящето на един цял човешки живот, изживян в миналото ли се равнява?

 

До колкото схванах, имало е период с престой в болницата и т.н. Не разбирам всичко това, които ние видяхме обаче  един нейн сън ли беше или са поредица от сънища... За един .... доста си е посънувала.... и тази част с събуждането и връщането в настоящето не беше изпипана. Но за сметка на това не пропуснаха да дадат поне 3 до 5 мин. екранно време на скъпата козметика с розовото масло...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих искала да ми помогнете да разбера и една от последните сцени с неговото сиво лице, на фона на сивите облаци. какво трябваше да изразява, какво ми казаха с него и жеста с ръката над белега. Остана ми сякаш неясна, а послание трябва да е имало.... много тъпо.

И аз така. Посланието, затова е послание - трябва да е ясно и категорично, а не всеки да предполага за какво иде реч. Посланието трябва да е буквално сякаш има изговорени на глас думи. Иначе тълкувания всеки дава според собственото с възприятие за света, живота, емоции, чувства и т.н.

Същото беше и в сцената, за която сега се спори дали Джун Ки разбра, че му е дъщеря или не. Щом се спори, значи посланието не е било ясно и категорично. То не трябва да оставя място за тълкуване и съмнения. Гледах лицето му, следях всеки мускул по него, гледах очите му, ами не беше ясно и категорично. Трябваше да изрази гняв, че това е детето на Хе Су от друг, прозрение и мъка, че това е неговото дете и че любимата му жена го е родила сама и го е скрила от него, а също и че това е причината (една от причините), за да го напусне така категорично, после лицето му да се озари само от мисълта, че любимата му жена му е оставила прекрасна дъщеря, която толкова прилича на нея и той ще я обича с цялото си сърце, и накрая решителност и болка, че ще му се наложи след като току-що е получил лъч на щастие в безрадостния си, самотен и проклет живот, да гледа дъщеря си отдалеч и да не може да сподели открито чувствата си и да й се порадва. 

На видях нищо от това, видях един хладен мъж, който си тръгва без капка съжаление, решен да върви напред по пътя който е избрал, въпреки всичко. Сцената беше толкова бездушна колкото и онази, която коментирахме преди с бащата и детето от "Великата сватба".

Тълкуваме, че разбрал, че му е дъщеря, щото отменил наказанието на 14-тия принц и му позволил да идва в двореца, ми то може да го е отменил, щото това е дъщерята на Хе Су, тя много прилича на майка си и на него ще му е приятно да я вижда наоколо.

Аз да не съм кинокритик, че да трябва да анализирам. Аз съм зрител и посланието трябва да е отправено ясно и разбираемо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мери, ще пускат спешъл  с невлязли сцени от 20 епизод, сигурно да обясняват недомислиците. Рекламата на козметиката например, е била по-важна явно от това да губят екранно време да обясняват и да снимат по- смислени сцени. :896767:. Пък и е по-лено при тоя куц сценарий, да оставят нещата на фантазията на зрителя. Събраха  и съдържанието в наполовина по-малко епизоди от китайците и може би и това е причина за издънките.

 

 

 

Иначе, поне за детето стана ясно, че разбра.Тя умря скоро след раждането(няма как да не може да смята императорът).Като видя детето и принцът като замоли на колкене, че е искала детето да е далеч от двореца, още тогава разбра.За какво ,ако не му е детето да ходи иначе в двореца, като е заточен за вечни времена.Шнолата беше последното доказателство, което го убеди.За това и веднага отмени  заточението и да ги привика в двореца.И се държа точно като император, вече осъзнал, че никой не му е крив за собствения му избор.Тази сцена ми хареса, най-вече поради този факт. 

 

За мацката пък, си се разбра в прав текст, че е била в болница след удавянето и  продължава да си сънува  в дома си.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-интересното в гледането на този сериал се оказа четенето на коментарите тук :beer: . За мен голямата вина за провала на драмата е на режисьора и на неподходящия избор на актриса за главната женска роля. Нищо лично против девойчето, но просто не беше за тази роля.

 

 

А аз не схванах защо Хе Су се събуди в собственото си легло в настоящето, сякаш във вода не е потъвала....и къде остава промеждутъка между потъването във водата и болницата..... 

Била е в кома една година след като са я спасили от удавяне в езерото. Това каза колежката й.

 

 

Това дали Со схвана,

че има дъщеря и на мен не ми се изясни съвсем. Видя фибата, но това не беше убедително доказателство, че е прозрял истината. Може да се тълкува и като "това е детето на Хе Су и аз ще му обърна специално внимание, защото е на единствената жена, която съм обичал в живота си."

 

 

Джун Ки се поизложи в сцената, в която се тръшкаше,

че Хе Су е умряла. Трябваше да е тъжно-трогателна, а тя беше истерично-неуместна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...