Jump to content

Recommended Posts

 

Джун Ги веднъж да си избере подходяща роля след Илджиме и Кучето и вълка. Чудесно се справя. А и Айю не е дразнеща и също се справя в тази роля. В 7-ми епизод се появиха и генерала, дъщерята на генерала и още една нова героиня, която ще да е май изгората на Нам Джу Хьок. Та засега /без да спойлвам/ сериала си ми е интересен и чакам с нетърпение да разбера развитието. ХаНъл много хубав, но и на мен ми е доста сладникав и несигурен, та също давам предимство на 4-тия пред 8-мия принц.

Много красота, цветност, интрига и приятна музика, така че твърдо съм фенка на сериала и хич не ме интересува кой бил сценарист или режисьор или ниския му рейтинг!!!

Интересно ми е дали в края няма да ги запратят в бъдещето...

Абсолютно съм съгласна. Макар че за мен излъчването и актьорското можене винаги е по-важно от красотата, в случая на  ДжунГи, не мога да се абстрахирам от визията му. Престъпление е един мъж да е толкова красив! И какво око има! - за секунди с поглед може да изрази повече, отколкото друг - с цял етюд. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При разговор с приятели стана на въпрос защо този великолепен сериал, пълен с отлични актьори има толкова нисък рейтинг. И наистина -защо? Отговорът е много лесен-слаб сценарий, слаб режисьор и слаби актьори. Да оставим настрана, че е корейска преопаковка на китайски сериал. Тук просто липсва съществена част от оригинала-смисления сюжет и добрите актьори. Корейската версия е подчинена единствено на стремежа да показват няколко айдъла, напъващи се да стават актьори. И Джун Ки просто не може да балансира некадърната тълпа около него. Добавяме слабата игра на АйЮ - но тук вината в голяма степен ее на сценариста (сценаристката). Просто ролята й, за разлика от тази в оригинала", е толкова покорейчена, че се е получила една малоумна и неориентирана ококорена кукла - колкото с нея, толкова и без нея, няма да да е особена загуба за сюжета. Така че, уважаеми колеги, ниският рейтинг си е напълно заслужен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците са странни хора. Доказва го рейтингът на този сериал: харесват го в целия свят, само корейците и Dido100 му намират кусури.  :rofl:  

Когато аудиторията е разделена между Осана! и Разпни го! прекалено рисковано е да се дават категорични оценки и трябва да се запиташ: "Дали не съм пристрастен?", "Достатъчно ли съм компетентен, та да се изказвам като от последна инстанция?" За съжаление, не ми се получи да изгледам прословутия китайски оригинал - досади ми нещо. Видях достатъчно, за да разбера, че корейският сериал е съвсем различно произведение. Изненадана съм как създателите на "Лунните влюбени" са успели да адаптират сюжет от чужда история към историческите събития на собствената си страна, без да правят сериозни компромиси с фактите. За мен разказът дотук е напълно адекватен, увлекателен, нямам търпение да дочакам следващата серия. Всичко е изключително красиво, емоционално и завладяващо. Дори мешавата с годишните времена ни най-малко не ме дразни - дали е от недоглеждане (което ми изглежда абсурдно) или авангардна заигравка с асоциациите, за мен е без значение: когато се влюбваш, пролет разцъфва в сърцето, когато умира близък човек, целият ти свят се вледенява. 

И какво не им е наред на артистите? Главните (т.е. важните за сюжета) принцове са безупречни. Дума няма да кажа за 4-я, защото само като се появи, оставам безмълвна. Как е възможен такъв магнетизъм?! Хе Су не е момичето, което бих избрала за посланица на бъдещето, но е толкова мила и хубава, нежна, искрена, чиста и сърдечна... Представете си, ако на нейно място беше някоя интелигентна многознайка, еманципирана боркиня за женските права  дали щеше да успее да "излекува" ранената душа на Уанг Со?

Много ми харесва, че общото звучене на филма е някак камерно: няма ги задължителните за историческите корейски сериали дворцови съвети с обичайните царедворци, хоровото припяване "Чонааааа" и т.н.и т.н. 

Мисля, че всеки момент ще започне истинската драма и ще настъпи краят на идиличните отношения между принцовете и Хе Су. За съжаление, борбата за власт винаги е брутална и унищожителна и не носи нищо добро нито на победителите, нито на победените.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците са странни хора. Доказва го рейтингът на този сериал: харесват го в целия свят, само корейците и Dido100 му намират кусури.  :rofl:  

А, тук не съм съгласна! И на мен сериалът засега не ми харесва. Може после да стане чудо... От няколко страни се четат коментари, че сериалът си заслужава рейтинга. От Сингапур, Япония... По руските форуми също. Нямам информация за Китай, но там версията е малко изменена, за да мине цензурата. Самите автори разбраха, че нещо са оплели, и започнаха да монтират всички серии отначало. 

Джун Ги е чудесен актьор, но не може да изнесе на плещите си цял сериал. Дори екранната му партньорка е много под нивото му. За което ме е много яд. Колкото и да се мъчат още два - трима от каста, без хубав сценарий нищо не става.

Китайците останаха много доволни от участието на Джун Ги в китайския филм (Под слънцето на Сицилия) и затова сумата за закупува на този очакван от тях ремейк е толкова висока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки изгледал китайския, ако няма предубеждение към бръснати глави, би оценил колко по-слаба е тази продукция. Героинята тук си е направо куха лейка, влачеща се по течението. Повечето от принцовете пък са,  за да красят екрана и да тичат след фустата, безмозъчни и безволеви, за да изпъква белязаният онеправдан и около това се върти действието. Плачевно е, какво са им отредили на кралските отрочета, да не говорим ,че и татко им да не остане назад  хукна след момата. :28558:  На това ли му викате сценарий!

 Както са я подкарали, логично ще е  да и дават таблата с дъсчиците с имената на кралския и харем, та всяка вечер да си избира с кой да е.

Играта няма какво да я коментирам, като няма кой знае какво да играят. В сериала на китайците, изключвайки по-семплия 10-ти принц,  всеки имаше завидно място в сценария и не само това, но не е мястото тук да се сравнява. Издиша си корейската версия, отдето и да я подхванеш и дори да не беше римейк, пак слабостите щяха да  бият на очи. И какви ранени души, какви пет лева. Оня изтребил, според историята всичките си братя, заради властта, тук явно ще го оправдават с наранена душа. Пепеляшката пък, като цветарка се лигави с всички подред- чистата и невинна душа. Да и се чудиш направо отде извади толкова мозък да резне вени, че да си направи белег. Това със сапуните пък беше върха. Видите ли, до нея и хигиена нямали  :28558: . Вместо да прави сапун, да бяха почнали да я пообразоват. Друг е въпросът как го направи тоя сапун там.

Сигурно им е смешно на корейците цялото това творение, ако не го приемат като гавра с историята си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям мое лично мнение. Затова пиша, че отзивите са полярни. Мнението ми за вкуса на широката корейска публика не е формирано сега, а от  от техните най-харесвани филми, които ми е трудно да преглътна. Бих искала някой, който заявява, че сюжетът не струва, да бъде по-конкретен. Какво толкова му куца на този сюжет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, не схващам... Минали са 7 серии, сериалът ви е тъп и скучен.

Защо, в името на гоаулда Баал, продължавате да го гледате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lawandula: Сигурно им е смешно на корейците цялото това творение, ако не го приемат като гавра с историята си.

Не ми се вярва. Такива историческа чудеса гледат и си ги харесват, а съдейки по успеха на другия сериал - нямат нищо против кръвожадния си владетел, дори се гордеят с него. И тази митология, че убил всичките си братя, откъде се взе? Убил е двама свои племенници (Heunghwa и Gyeongchun-wongun), които е изловил малко преди да вдигнат въстание. Освен това се е разправил доста брутално с някои от по-мощните кланове, обявили се срещу реформите му за укрепване на монархическата власт. Такива неща са се случвали навсякъде по света и в средновековна България също. Интересното е, че историята определя подобни владетели за обединители на нацията.

В корейската история Уанг Со е наричан "прокълнатия принц", известно е също, че е раснал извън двореца. Трябва да се е чувствал онеправдан, мисля, щом от 29 хлапета точно него са изритали. Може и душата му да се е наранила, знаеш ли? Колкото до девойката - тя си е според еталона на средностатистическата корейка - не много умна, не много образована, но знае да прави сапуни. И аз мога - има рецепти в Интернет.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те гледат, за да критикуват, ясно е.Иначе защо биха се изтезавали , за да гледат "слабата продукция".

Чудя се дали има за тях нещо стойностно?!  Човек да не влезе във форума, от всякъде се сипят критики,

как едно нещо не им хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не пиша мнението си? Нали затова е темата?

Kiddo, точно ти ли ме питаш защо го гледам? От години харесвам Джун Ги, а покрай Мбо знам доста неща за него. Все още се надявам, че нещата ще се променят. И ще го призная веднага.

Но досега няма никаква наситеност на действия в сценария.

 

Принцовете са много симпатични, но явно страдат откъм липса на приятелки - момичета. Щом се лепят на нашето момиче. Имат си една принцеса, която е вечно сърдита. И сега се появи една генералска щерка с меча кожа. Имат си и баща, който исторически е велик обединител на държавата, но явно е налитал на всяко хубаво девойче с "политическа" цел. В древна Корея лечителството с билки е билo много добро. Заради Китай. Тук не могат да помогнат на престолонаследника, а се намесва една хлапачка, която още малко и ще сътвори и антибиотик някакъв. Защото в някоя от следващите серии очаквам да изобрети голям хап да лекува главоболието на едната кралица. И още един да лекува стомаха на придворната дама.

Вече би трябвало да кипят страсти в лагерите на Третия принц и на Четвъртия принц. Ама няма такива. Но затова пък си имаме астролог - пътешественик във времето. И той диктува дребосъка какво да прави. Сценаристът/ската е сътворил нечувано нещо, непозволено дори в съвременна Корея. Една хлапачка от благороден произход си шляпа с Четвъртия принц сякаш са се къпали като малки заедно голички в езерцето, когато пораснали - облеченки. Тя с Осмия принц и с братовчедка си не говори така. За това нещо на място са режели глави. На това ли му казвате хубав сценарий? Или на плочките на принцовете?

 

Не упреквам никого за мнението му. Всеки вижда по различен начин нещата. Но, моля ви, не лъжете поне себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът си е слаб, какво да се прави. Остава само романса между 4-ти принц и IU. Серията така и завърши, доста криндж фраза, но айде там явно не са ги чували такива :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те гледат, за да критикуват, ясно е.Иначе защо биха се изтезавали , за да гледат "слабата продукция".

Чудя се дали има за тях нещо стойностно?!  Човек да не влезе във форума, от всякъде се сипят критики,

как едно нещо не им хареса.

 

Аз пък мисля, че това е тема за обсъждане на сериала, а не на съфорумци, защото не видях да си изказал(а) мнение по него. Критика или хвалба- всеки  пише, според критериите си.Обсъждането  на потребители ще оставя на теб да решиш  проява на какво е.

 

Matrim, не ги е убивал директно, а са умирали от неестествена :28558: смърт, според това, което четох. Колкото до сапуна, сигурно си е носела в пазвата необходимите инградиенти, дето си ги чела в интернет. Ако пък там са си правели сапун, което е възможно да е било, какъв беше смисълът тя да се напъва.Това имах предвид, като критикувах сапунената епопея и безмислието и в сценария. Как ли пък не, ще дадат на височайшите особи нещо непроверено. Пък и не помни нищо от преди и четенето забравила, но рецептата за сапун, видиш ли- помни.Те недомислиците са безброй в тоя сценарий, но според теб трябва да ги подминаваме и  да се кефим на плочките на принцовете и задирянето на героинята ли?

А дано ползуват басейна по-често,  пък и да не стават сапуните зян!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжетът продължава да ми е много интересен, изобщо това с пътуването във времето е адски благодатна нива за всякакви  истории, има много потенциал. Но с горните коментари за слабата игра на главната героиня съм напълно съгласна. Минаха вече доста серии, а тя не е много адекватна, само се кокори и пропилява драматичните елементи, като ги опростява или направо проспива. Това със сапуна за кралския двор пък е безумно смешно. Просто хич не е на нивото на 4-я принц, а той играе разкошно! Макар че му се чудя вече какво толкова се лепна за тая мацка, принцесата е къде по-естествена в стремежа си към властта. :28558: 8-я си все така страшен сладур :kissy: , макар да си пада малко инертен, ама какво да се прави - роля, и добре се справя. Като цяло в сюжета взеха да се появяват повечко слаби места, актьорската игра е неравномерна. Но пък си върви съвсем прилично за приказка. Да видим дали накрая някой ще оцелее. :28558: И дано не ми прецакат любимия 8-ми съвсем.... :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои потребители излишно са се заровили в исторически факти, погледнете пак жанра на сериала, ако сте пропуснали, освен исторически е и фентъзи и като такова може да съдържа колкото си иска безумен и невероятен сценарий. Дали ще е пролет или зима, или пролет насред зима, или каквото си поискат, не е предмет на критика. Който иска достоверност да си пусне документален филм. В другия исторически с евнуха има още по-големи небивалици, на които ми е трудно да не им обръщам внимание, но заради добрата химия на главните го гледам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасно ми е неудобно да напомням за пореден път: не бъркайте жанровете! Това не е исторически филм. Според сюжета душата на едно умиращо (умряло) момиче се вселява в тялото на друго, ама живяло 11 века по-рано. Ако това, което преживява в Корьо не е сън, значи се е случило нещо, меко казано, невъзможно. Това истинското Корьо ли е, паралелна реалност ли е или едно от многобройните му копия във вселената? Копието абсолютно ли повтаря оригинала? И т. н. Фантастите затова обичат толкова темата за пътуване във времето, защото им развихря безотговорно фантазията. Читателите и зрителите харесват точно това. За да бъде избегнат "синдромът на убития дядо", Хе Су трябва да оцелее в миналото при всякакви обстоятелства, защото в противен случай няма да се роди в ХХ век, съответно, няма начин ако не съществува в бъдещето да попадне в миналото. Както виждате, нещата са много сериозни, а вие - за някакви сапуни... :28558:

 

П.П. Повторила съм отчасти поста на andi11. Не е нарочно, писали сме едновременно.

 

Lawandula, ще подмина задявката ти за плочките на тези момченца, някак си ме уязвява професионално.  В театъра, в който работя е пълно с хлапаци с плочки. И те, също като принцовете са по-малки от собствените ми деца. А ето малко историческо инфо за сапуна: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%BD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...