Jump to content

Recommended Posts

Не ги гледаш, за да не ти спойлват сериала, просто :D.

 

В корейските исторически сериали обичат да се заиграват с Китай. Интересно как ще им бъдат одобрявани повечето исторически сериали. Как Чумонг трепеше тежко бронирана китайска кавалерия с лък :D. Всяка държава гледа да си възхвалява историята, като принизява тази на съседите. Не отваря линка към въпросния сериал, няма нищо на страницата...

 

Сложих друг линк. Може в случая причината да е твърде голямата дължина на драмата, 50 серии поне е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказва се, че в момента има 3 версии на сериала:

1.Продадената на китайците- там няма как да барат нищо и си се излъчва непипната, както е направена специално за Китай.

2.Дадената за превод на SBS и която е трябвало да се излъчва в Корея, която почнаха и спряха, но чийто превод е предоставен от канала.

3.Нова- тази която излъчват, като кълцат  и добавят от  и към версия 2.

Субтитрите на версия 2, естествено не съвпадат предвид добавките и съкращенията.

Гледам ,че някои от руските преводачески групи са решили да ползуват китайската версия, за да няма проблем със субтитрите.Ето какво пишат, че е доста за превеждане- къде какви сцени присъствуват или липсват.

 

 

Здравствуйте, поклонники "Алых сердец: Корё"! Этот пост мы решили написать в связи с многочисленными вопросами и негодованиями по поводу вырезанных сцен в дораме. 


Начнём с того, что существуют 3 версии видео к этой дораме: 

1) Версия для китайского сайта youku. Некоторые сцены и превью отличаются. Эта версия была продана в Китай и не рассчитана на корейского зрителя. 
2) Версия для ансабберов и S One | TV One Asia. 
3) Версия канала SBS, на которую субтитров НЕТ. Эта версия сильно разнится с двумя предыдущими: в неё добавлены некоторые новые сцены, она имеет другое превью. 

Список сцен из 6 серии, которые есть в версии SBS, но их нет в версии для китайцев и ансабберов: 
- Хэ Су и Пэк А разговаривают в траурных одеждах после похорон 
- Разговор между императором и его женой 
- Ван Со душит астронома 

Список сцен, которые есть в версии для ансабберов, но их нет в версии для SBS: 
- Принцы отвлекают охрану, чтобы Хэ Су смогла убежать (в версии SBS она неполная) 
- Принцы за пределами дворца беспокоются о судьбе Хэ Су (до того, как Ван Ук выводит её) 

Как вы могли понять, ансаб делают только на то видео, которое было изначально продано ансабберам. Поэтому, когда нам приходит время переводить, мы имеем ансаб с лишними диалогами и недостающими сценами, из-за чего приходится всё это разбирать и приводить в нормальный вид :( 
Вот и хочется сказать, что мы пытаемся для вашего же удобства сделать серию более смотрибельной, потому что, к сожалению, старинную корейскую речь не так просто перевести с языка оригинала. 

И давайте не будем забывать, что мы работаем абсолютно бесплатно, в своё личное время. Мы не жалуемся, мы сами выбрали этот путь. Но хотелось бы хотя бы видеть от вас обыкновенное "спасибо", а ни в коем случае не упрёки в нашу сторону. 

Помните, что нам не наплевать на вас и за "дураков" мы вас не считаем, мы наоборот стараемся делать всё, лишь бы вы могли посмотреть серии любимой дорамы с переводом. 
Если вы человек внимательный, то наверняка знаете, что правообладатели изымают серии из ВК, но мы старались решить эту проблему, и решение её вы можете найти в данной теме https://vk.com/topic-16411709_34609282 или же в альбоме https://vk.com/videos-16411709?section=album_55907691

Надеемся на ваше понимание, ребята, нам ведь тоже приходится нелегко. Спасибо, что смотрите с нами! Всем лучей добра!

Ваши переводчики "Алых сердец: Корё"

 

 

Голямо мазало сътвориха корейците, заради рейтинга, който си остава същия нисък в порядъка на 6.0

Може би има основание за недоволни от  непоследователното действие.

 

Примерно- как така героинята стана първа дружка с всички принцове- няма нужда да знаем- даденост от нищото. Да вземем 13 принц- както беше на нож с него, изведнъж почнаха да си пиянстват всяка вечер, като първи дружки.Седят и пият чай с Ук- той е с едни дрехи, след малко я хваща за ръката, оказва се,че е с други.Смяната на годишните времена ги коментирахме- по 2-3 пъти на ден се сменят. Тя знае кой е братоубиецът император- Кванджон, но гадае кой от всичките е, като от историята се знае ,че Ван Со е Кванджон и т.н и т.н.Недоизпипана работа.

Липсва му нещо на сериала, което да даде по-голяма емоция и напрежение. Даже като резна вени момата, все едно се убоде-така го възприех. Един Джун Ки блести, като слънчев лъч в облачно,

 

 

 

 

 

А тук , който му се иска, може да намери и  гледа и двете - корейска и китайска версии с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лавандула, това ли е причината /логична при това/, българската преводаческа група да забави превода? И в крайна сметка коя версия превеждат и достига до нас - ние втората и ли третата гледаме /имам в предвид от самото начало в нашите теренти/? И аз забелязах, че в превютата в ю-туб, сцените са различни, но мислех, че фенове са се намесили любителски, създавайки безброй варианти превюта, а то какво било....

На мен сериалът продължава да ми харесва въпреки грешките в него, просто се абстрахирам от тях. Имат си и доста силни моменти, и чрез тях, като че ли компенсират грешките си.

А на тези режисьор и продуцент, това първи сериал ли им е, че се държат така глупаво, незряло и объркано? Обикновено сериалите на корейците са им доста добре направени, за първи път попадам на издънка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледнах за режисъора и сценариста, нито един от двамата няма сериозен исторически сериал преди този. Какво може да се очаква от тях... Първи исторически сериал, а предишните сериали It's Okay, That's Love (2014) и That Winter, The Wind Blows (2013) успях няколко епизода да изгледам. За сценариста не съм сигурен дали съм гледал негов сериал. Нормално е, то имаше един исторически дето героя избива няколко човека, а по меча няма капка кръв. Режисурата веднага си проличава и може да бъде спасена от сценария, но пък и сценария ако не е на ниво, вече актъорите не могат да направят много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:28558: Хич не ми пука коя версия съм гледала, гледам или ще гледам. Сериалът е страхотен и изобщо не ги дябам за издънки. Най-ще ми е кеф да гледам всяка серия в по три варианта и даже ще си ги пускам по няколко пъти. Яд ме е, че 8-мия принц по характер го докараха до льольо. Сценаристите добре си подредиха нещата с него - в началото ярко присъствие, после до толкова льольо, че самият зрител да поиска да види как му отнемат момата и 4-тият принц успешно се класира за нея. Пък за сестрата на 8-мия принц нямам думи. Признавам си изпитах злобна радост като видях как 3-тият принц я погледна решително и пожелателно на празника на 10-тия. Ако имах пищов щях да гръмна няколко пъти като на сватба. Сестрата е толкова решителна, а пък братът ....

Ха, сега се сещам - да не би да е излязла нова мода в сериалите - принцовете раздават гривнички. Сега остана на Пепеляша в другия сериал да й подарят една и ще е хит за този сезон. :28558: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

meri2003, най-показателно за 8-я принц си беше сцената, в която щяха да я бият с камшика, а той стоеше и гледаше. И после изведнъж реши да се прави на защитник. Лесно е да защитаваш, когато няма заплаха насреща... Пълен мухъл си е той. Ма може и заради Ха Нъл да го мисля. Не ме кефи това момче, не знам защо. Играе, симпатяга е, но има нещо в него, което ме дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:up: На мен точно от тази сцена ми падна в очите, но си траех досега. Вече не се сдържам обаче и си го казах, макар и деликатно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и още нещо, с което много ми падна в очите. Нещо, което никак не му прави чест...

 

Разбирам, че е влюбен с нашата мадама, обаче...
Имаш болна жена, която всеки момент може да умре. Виждаш, че е на ръба и времето й е броено.
И все пак, без ни най-малко да се крие, зяпа мацката, обяснява й се.
Мисля, че един истински мъж поне би изчакал жена си. Би останал до нея и не би я наранявал толкова директно.
Тя може и да знаеше чувствата му, но той защо трябваше да ги показва толкова явно?

 

 

И мисля, че това е по-зле от мухльовщината...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това беше много, много гадно и даже ме караше да презирам малко и Хе Су, защото беше съучастничка в ситуацията. Но какво да очакваме от един син, чийто баща отива да се жени веднага след като е загубил сина си. Аз лично очаквах да прояви повече почтеност и достойнство, но явно да си принц там е над това да си човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, прав си и за второто, но я помисли колко често някой като се влюби и му пада пердето, спира да мисли с горната си глава...

В тази връзка може би е била някаква сляпа истинска и нова любов за осмия принц и той затова така открито я е показал, без да помисли за жена си. Не, че го оправдавам, не го. Той си се терзаеше и си порeва доста в една от сериите, докато скиташе през нощта. Но може би така са искали да покажат някакво лудо влюбване, пък и той нали не е обичал първата си жена достатъчно силно, какво да я мисли. Но за пръчката - и мен тогава ме вбеси много с мукушавостта си и псевдозагрижеността си. За разлика от него у батко му - четвъртия принц, няма грам мекушавост и нерешителност, много категорично си отстоява мнението и даже твърде мъжествено се държи в стил "властния и силен самец". Разликата е и в премълчаванията - осмия все нещо си премълчава лицемерно-дипломатично-тактично, а четвъртия такива ги плещи, че другите подскачат като ощипани след всяка втора реплика. Мисля, че сценаристите просто са искали максимално да подчертаят различието в персонажите и са изпаднали в крайности при изграждането на характерите. Същата крайност виждаме и при онзи малкият - безгрижно-веселия, дето си показа колекцията от играчки - щях да падна като видях бебешка дървена дрънкалка и мека платнена топка.

Даже шестгодишната ми дъщеря не би играла с такива бебешки неща. Видимо се подчертават определени крайни качества в персонажите с цел да ги разграничат по-ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очертава  се  един с характер и  останалите. Той за това , като е взел властта, който не си е умрял сам  му е помогнал, защото са  били вредни и за него и  за държавата. :896767:  Да му стане жал на човек за бащата-краля, дето се е зорил толкова. :28558:

 

aria, не знам по коя версия върви БГ-превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aria, освен ако не си пълно говедо, не може да виждаш как жена ти, която те обича, умира или ще умре съвсем скоро, а ти да се лендзиш на братовчедка й. Влюбването ни най-малко не е оправдание. Просто той си е гаден егоист и мухльо, който не може да се опълчи истински и на себе си даже. А какво остава да защити някого другиго.

Колкото до 4-я принц... Искам само да подчертая, че Джун Ки ми е сред най-противните актьори, въпреки че съм наясно, че наистина играе много добре. Но покрай тази му роля може и да започна да го приемам. Страхотен дзвер е и радва много с безцеремонността си.

И не схващам онези леки белегчета кого биха уплашили, ама айде...

 

aria, и съм женско :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, извинявай, не знаех. :) :)  (ПП. И на мен Джун Ки ми е антипатичен като физиономия, но играе страхотно. А за белега - просто е смехотворен. За протокола и аз имам белег на челото си, но дори не го мисля, а и с времето избледнява всичко - пък при децата съвсем изчезва. Но драма да има - това е. Къде драма - без белег, а? :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с ариа и според мен това представяне е за да може добре да се види и разграничи характера на всеки от тях. И сега ако 8 беше "перфектен", във всяко отношение за какво ще й е на мацката да отива при Джун Ки, който е главният герой в случая. Мисля си, че няма жена, която да не я дразнят мекушавите мъже, но колкото и да не ни харесва ги има. Не само 8 всички до един никой нищо не можа да каже на баща им или да се опълчи. Всички са такива така са отгледани даже 10ти виж, че тя като му каза, че е страхотен и там с палеца и той ааа не може там трябва да е бащата, а той след него. А това, че мацката постоянно си повтаря за Гванджонг и следващия владетел убиец на братята си и т.н мисля, че ще го навържат с това, че последните сцени като се опитваха да я оженят тя знаеше, че няма такова нещо в история и може някои по големи нейни действия да променят историята. После си каза, че на всяка цена трябва да оцелее. И следователно сега е влюбена загубена и не вижда обективно нещата, но вече 2 пъти 8 принц се проваля в обещанията си да я защити на всяка цена. Докато 8 мълчи 4 действа дори и думите, които й казва са кратки, но решителни до последно й каза да не слиза, докато всички гледаха до последно я изчака да си направи избора. Така лека по лека според мен мацката ще се придвижи към 4 принц може би първоначално за да оцелее, но после може и да се влюби.  А 4 вече лека по лека все повече се впечатлява от мацката - първо е различна и много по решителна от другите, второ толкова много си приличат и двамата. На няколко сцени имах чувството, че той виждаше в собствения си женски образ. Особено моментите, в които тя казваше, че единствено иска да живее, че всеки иска и т.н нещо подобно беше .. та и при него в пещерата с вълци е било така желанието за живот го има и при двамата сега и двамата имат белези, което както виждам по онова време е било баси проблема все едно си получовек или негоден ддз. Пък и той каза, че иска някой, който ще го обича с белега му и т.н аз не мисля, че на модерната мацка много й пука за такива работи и би направила проблем за това както повечето жени по онова време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая 4-ия принц махна тая маска и без нея изглежда по- добре , и белезите му въобще не го правят грозен . Надявам се да преодолее болката си и да не я слага повече - така ще се радваме на цялата изразителност на лицето му , а не само на половината . Хе Су сигурно ще направи нещо по въпроса , то нали не остана принц (без 3-ия) на когото да не помогне с нещо .

И очаквам реакцията на кралицата като види сина си без маска .

 

П.П.

Аз изгледах 7-ми  с версията предназначена за китайците и в началото на епизода актьора , който играе 3-ия принц направи изявление да гледаме серияла .Ама пича много готин бе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз пък не мога да си направя регистрация - отхвърли ми данните два пъти. И не мога нищо ново да гледам все още въпреки линковете.:( само в ютуб гледах как са снимали разни смешни моменти зад кадър от новите епизоди и до тук бях. Ще чакам сериала да бъде пуснат по торентите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма ми харесва, историческите роли на Джун Ки много му отиват. 

Колкото до версията аз го гледам в китайски сайт и не знам каква излиза в българските сайтове, но ме заинтригуваха коментарите ви и със сигурност тези дни ще ги прегледам.  

Оставям ви линк, откъдето гледам аз, ако на някой му е интересно за да сравни :)

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В руската Мания не иска никаква регистрация. Само понякога има проблеми, но пак се влиза чрез използване на фейсбук профил.

Аз не видях никаква разлика между китайската и корейската версия. Само в китайските субтитри и рекламата на 3-тия принц, който призовава да се гледа сериала. За китайския му не съм учудена никак, предвид това, че и той си е моделче. Но пък да го похваля за доброто справяне като Лошият принц, поне засега!!

Джун Ги веднъж да си избере подходяща роля след Илджиме и Кучето и вълка. Чудесно се справя. А и Айю не е дразнеща и също се справя в тази роля. В 7-ми епизод се появиха и генерала, дъщерята на генерала и още една нова героиня, която ще да е май изгората на Нам Джу Хьок. Та засега /без да спойлвам/ сериала си ми е интересен и чакам с нетърпение да разбера развитието. ХаНъл много хубав, но и на мен ми е доста сладникав и несигурен, та също давам предимство на 4-тия пред 8-мия принц.

Много красота, цветност, интрига и приятна музика, така че твърдо съм фенка на сериала и хич не ме интересува кой бил сценарист или режисьор или ниския му рейтинг!!!

Интересно ми е дали в края няма да ги запратят в бъдещето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руската VK (Мания) ми иска регистрация на мен. Като пусна някаква серия и тя не тръгва, а се изписва да се логна. И като пробвах два вида регистрация по няколко пъти ме отхвърля. Пробвах с фейсбук прафол, но ми иска и телефон. Не го написах и пробвах по другия начин - регистрация с имейл. И след въвеждане на парола ме изхвърли и даде ерор. Не знам вие как пускате видеото без регистрация обаче.... да не е нещо от браузъра ми или от кодеците? Аз нищо не мога да пусна - даже и рекламите. Искам да гледам, но не става. :dunno: :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...