Jump to content

Hajimemashite, Aishiteimasu (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Hajimemashite, Aishiteimasu (はじめまして、愛しています)

 

Страна: Япония

Също така известен като: Nice to Meet You, I Love You

Период на излъчване: 2016 – Юли - 14 старт

Време на излъчване: Четвъртък 21:00

Формат: Renzoku

Жанр: Човешка драма

Канал: TV Asahi

Епизоди: 9

Режисьор: Osamu Katayama, Ken Higurashi

Субтитри: Английски

 

Участват:

Ono Machiko като Umeda Mina

Eguchi Yosuke като Umeda Shinji

Hayami Mokomichi като Umeda Takumi

Sakai Maki като Fuwa Haruyo

Yo Kimiko като Domoto Machi

Fuji Tatsuya като Oikawa Masayoshi

 

Резюме: Тридесет и пет годишната Umeda Mina (Ono Machiko) живее от десет години със съпруга си Umeda Shinji (Eguchi Yosuke), който е брокер на недвижими имоти. Mina е решила да отложи раждането на деца, за да се концентрира върху целта си да стане професионален пианист и така да спечели уважението на баща си, световноизвестен диригент. Но след загубата на 49 конкурса тя напълно се отказва от кариерата и дори от желанието да има деца. В същото време в двора на къщата им се появява малко момче, недохранено и видимо малтретирано. Оказва се, че след поредния побой то е изпратено в дом за деца, намиращ се близо до тях. Въпреки че го връщат обратно, то пак се появява ненадейно. Докато Mina вижда само проблеми, мъжът ѝ Shinji се опитва да я убеди, че това е съдба и трябва да го осиновят…

 

Свали :click:  :click:   :click:   :click:   :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 изгледани епизода. Обнадеждаващо начало за добра human drama. Но да видим. Предпредпоследната филмирана работа на  Kazuhiko Yukawa на малкия екран финално малко се изложи - Marumaru Tsuma.

 

Пълна мистерия си остава за мен защо в темите се пропуска сценарист. Без сценарий какво ще гледаме?! Това не е забележка към автора на темата. Напротив.

 

lazeto, мерси за темата. И не за първи път. :asian:-това вместо липсващо мече.

 

В епизод 2 много ми хареса една сцена:

 

Домото-чан интервюираща двамата кандидат осиновители. Много ми хареса как е написана. За изиграването ѝ ясно. Каста си е бижу.

 

 

Главната детска роля поверена на Ayumu Yokoyama , който помня последно от 37.5°C Tears.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със сценаристите е загубена кауза  :896767: , този има завидна филмография зад гърба си, но на мен нищо не ми говори http://asianwiki.com/Kazuhiko_Yukawa title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif  <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 изгледани серии. Заклет текущ зрител на това заглавие. Продължава интересно с акцент на психологията на главните герои. Интересни решения, аргументирани и онагледени в сериите. Очаквам да стане още по-интересно в епизодите до края, тъй като конкретните упътвания свършиха. Следват проба-грешка сложните житейски неща във всекидневието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Konnichiwa Шоши! :) Гледам, че само ти поддържаш нещата най-където трябва, браво за което ама ще ти дръпна леко ухото дето критикуваш marumaru дето беше едно от последните наистина стойностни неща дето гледах.  :nunchako:  :896767:  Само да си изгледам анимето и аз се включвам тука! Таман се присетих за Казухико и видях, че тва му е текущо в момента, а той си е гаранция за качество!

 

ПП сеа остаа и Rie да се появи и ще е като в доброто старо време :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Konnichiwa Razzormaw! :blush:  ушото издърпано. Просто Казухико не предлага от най-конвенционалните the end. B):)

Аз междувременно изгледах още едно заглавие от Kazuhiko Yukawa- непосредствено след  Marumaru Tsuma  излязло. Fake Marriage .Не съм проверила дали има тема тук още за него. На мен ми хареса. Ако искаш го пробвай. Пак се "дълбае" в човешките емоции , мисли и действия.

6-и епизод изгледан на Hajimemashite, Aishiteimasu (2016). Определено задобря заглавието. Развихриха се героите. От превюто за 7 виждам че още ще се разшири тематиката. Така че съм в очакване и стискане на палци преводача да е все така редовен.

Rie много ми липсва. Много тролове в нет пространството и човек не винаги има достатъчно търпение. -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fake Marriage го знам, видях го още преди време, но така и не се реших да го тествам въпреки, че е с Юки Амами, на която се възхитих изключително много ако си спомняш в Кралицата. Може наистина да го хвана и него, но първо ще хвърля котва тук, даже тегля епизодите, но ще го почна утре. Този сериал изглежда с добър замисъл, а каста макар и непознат ми се струва доста приятен. Щом викаш, че се справят значи вероятността и на мен да ми харесат е голяма тъй като се припокривахме горе-долу във възприеманията на персонажите.

 

Хмм жалко за Rie ако е наистина така...троловете са бая да даже аз съм един от тях няма кво си кривя душицата, но въпросната потребителка беше една от малкото личности тук чиито мнения наистина уважавах и харесвах да чета. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен любопитното и интересното е начинът, по който подхождат и се справят с проблемите. Честно казано не винаги съм съгласна с методите, прехвърляйки ситуациите през собствения си опит в гледане на деца. Но пък отчитам, че са друга нация, друг манталитет, друг начин на възпитание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:asian:  Tara, мда. Определено са ми интересни разликите в третирането на основната тема. На моменти направо се :huh2::o:swoon:B) . Ясно ми е че не е документално кино но пък и в най- изненадващите ме моменти ми доказват чи и по този начин е възможен изход. Та затова ми е много интересно на моменти. Любим герой ми е Домото-чан. Особено с моментините си появи в 5 и 6 и съветите :896767: .

Като изгледала бая заглавия на Kazuhiko Yukawa в гледането определено акцента ми е на анализа, според мен такива са му сценариите. Така успявам да  харесам и завършеците му. :happy:

 

Fake Marriage няма тема към момента и ще си позволя в скрито малко спам за него, ама понеже се разписахме за Kazuhiko Yukawa.

Та в заглавието фокуса е над хората с "различна" сексуална ориентация, най- накратко гей и лесбийка. Сценария поставя една интересна със своето светоусещане главна героиня в пряк контакт с такива хора. Причинно- следсвени моменти не са пропуснати. Мина се пълен кръговрат донякъде. Интересно ми се видя като за японския сериален общ фон. Въобще не претендирам че съм запозната с него де. Но поне от това което съм видяла от достъпното технически и езиково за мен. 

Юки Амами чудесна. Отново запомнящ се и силен образ. Често ги нацелва тя ролите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 2 епизода и наистина ми допадна историята. Казухико обича да създава необичайни персонажи и този път е момченце-интроверт. Героите са чудесни като и Мина и Шинджи са добри попадения като личности. Много ми хареса начинът по който музиката на Мина докато свири на пиано беше използван като катализатор на действието. Определено ще си наваксам, но след като се върна след 2 дена.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още 2 епизода гръмнах, но честно казано преди да почна 5-ти почнах да се замислям за дроп...Да историята сама по себе си е смислена, но нещо героите не ме докосват така както при предишните ми любими заглавия от този сценарист. Има нещо, което не седи както трябва в цялата формулировка...актьорите са добри, но персонажите им ми стоят някак си не на място и не мога да си обясня точно защо, а ми тръгнаха добре в самото начало? При всички положения не мога да им симпатизирам така както беше примерно при предишното внедряване на чужд елемент в едно семейство в "Икономката Мита", което е доста странно предвид колко необичайна и а-логична героиня беше въпросната икономка. Но дори и нелогична тя пак си беше сякаш точно на мястото като липсващото парченце в онова семейство и това беше и най силната страна на него дорама.

 

Може би нещо в мене се прекърши докато гледах тоя малкият как дерибейства в чуждият дом макар и обосновано или пък мотивацията и като цяло личността на съпругата ми се струват не достатъчно убедителни предвид, че тя дефакто може да има деца, но не го е пожелала заради кариерата си на пианистка, която бавно, но сигурно най вероятно ще захвърли както е тръгнало. Но дори и да не е така и накрая да достигне върхът за който си е мечтала и паралелно да стане добра майка не ми се струват особено примамлива стръв. Дори евентуална изненада като примерно това майката на детето да се появи някъде към последните епизоди и да си го вземе разкаяла се по особено драматичен начин и след време те да си имат собствено пак нещо не ме грабва.

 

Хубавото обаче е че са се постарали наистина с достоверността на нещата разглеждани тук...примерно сега гледах с недоверие бебешкият мод на малчугана и се чудех дали това е нещо тип ала-бала, но се оказа, че действително има такъв поведенчески модел при някои деца - "Регресията на Тодлер" както прочетох в чичо ви Гугъл, което говори много добре за сценарият. Съветите, които дава консултантката също не са смукани от пръстите. Като любител на човешката психология просто ме сърбеше да го проверя..

Заради огромното ми уважение точно към Казухико няма да го дропя все още и утре ще му дам шанс с още два епа, но ако и тогава героите ми са почти безразлични както сега няма смисъл да го изкарвам до край. :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм май ще пиша в скрито. Явно стана дискусия а може да развалим рахата на кандидат зрител.

 

 

В първите 4-5 серии на мен не ми достигаше развитието на образите на двамата кандидат осиновители. Всеки от тях ясно бе дадено, че има и то какви лични проблеми със себе си. В началото и техния брак ми се видя много рисков- лежащ предимно на "преглъщане " - "имам си големи лични проблеми но човека до мен ми дава нужното спокойстие/ компенсира ми липси и няма да се напъвам да надрастна хроничните  си и задълбочили се лични проблеми" . Туй става ама е доста рисково и ако отсрешната половина в брака е в точно идентична ситуация със себе си то .....доста крехък съюз с тиктакаща бомба. Всеки от тях отказващ да си реши личните проблеми "криейки се " зад половинката. Така го видях този семеен дует. И съответно имах очаквания, че ще се развиват тези 2 образа паралелно на 3-я елемент- детето. Туй само по себе си ми се видя интересно/странно/неконвенционално/алогично още в самото начало. Точно тоз семеен съюз и кандидат за осиновяване и то не на какво и да е дете ами с цялата утежняваща зад него история.

До тук най ми се наби в съзнанието и силно ме впечатли една реплика на Домото , казана когато ни убеждаваше в правилно поведение по време на първата фаза - на теста- целия екшън с деструкция. Та там се каза , няма да цитирам 1:1 а идеята. Това да се позволи всичко , ама едва ли не абсолютно всичко по време на тази фаза отнесено към детето когато стане тинейджър. Ако сега остане нещо нетествано то тогава риска да избие в пъти повече потиснатото в това дете е мнооого голям в пубертета. Надявам се да се сетите с туй мое нескопосано преразкаване на репликата. То бе казано в поток от напътствия от Домото но много ме впечатли като аргумент и докато гледах целия небивал екшън, тази точно част от нейните думи някак си ми оправдаваше цялата :swoon: гледка.

То някъде и споделих , че наблюдавайки без думи тази фаза аз се сетих за поне 2 аргументирани алтернативи като подход обаче без да взема предвид точно гореописания момент. Сега е на 5 но какво ще стане ако нещо от първичния афект у това дете остане неизразено  към момента когато стане на 12-14-16. С напредване на епизода с тази фаза на тест и нарастането на моето :swoon::mellow::dunno::mad::huh2:  на мен ми дойде в главата идеята да вземат и кандидат родителите да си "избият" потиснатите емоции та като е да е, такова решение виждах във втората половина на епизода. Та когато на финала взеха че нещо такова сътвориха направо останах удовлетворено :896767::xaxa:  и в пълен мир. Направо готова за следващата фаза :nunchako::896767:

След първите фази на детето , в момента в който Домото им каза , че няма повече дефинитивни съвети, сценариста намери време да развива вече и образите на родителите и на тези около тях. За това казвам че сериала към момента задобря. Родителите взеха да работят над себе си.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда беше права..наистина се разгърнаха и потенциалът на самата история като цяло и този на отделните герои. Аз няма да пиша скрито тъй като едно ръка, че почти не конкретизирам като пиша и да споменавам  събития и друго, че ценители на истинските драми като мене и теб не се прескачат като зайци -> повечето гледат колкото да точат лиги по разни омацани с грим и наконтени айдълчета и айдълки. :)

 

6-ти епизод беше силен и засегна доста интересни казуси от взаимоотношенията м/у родители и деца в насока възпитание, самоусещане и възприемане на собствените и на заобикалящите те хора чувства. Именно в този епизод напълно се усети промяната не само в главното трио ами и във второстепенните персонажи. Начинът по който малкият Хаджиме използва пианото за да проведе собствените си чувсгва и да повлияе на другите деца е нещо наистина запомнящо се така както ни беше поднесено с всички усилия на актьорите в тази насока.


Между другото и на мен ми се видя странно това, което каза тази  наглед безобидна лелка с очилата от агенцията и въпросният съвет за който говориш...Просто самата ми личност и житейските ми убеждения отхвърлят една толкова пасивна позиция (не знам дали аз бих приел философско-стоически някой да ми троши покъщнината пред очите), но от друга действително в някои случаи е по добре да оставиш някой независимо дали дете или възрастен човек да излее всичко, което му е на душата за да му олекне и един вид да преживее своеобразен катарзис колкото и разрушителен да е процеса. Все пак и възрастта е фактор тъй като има значение дали говорим за 5 годишно дете, което е точно на прага на моделирането си като личност и да речем 15 годишен индивид(говорейки строго за ефективност).


Е така или иначе в случая на Хаджиме и приемното му семейство нещата вече изглеждат добре направени и сравнително достоверни затова и ще си го довърша до край, посипвайки си главата с пепел, че се усъмних.... Историята не блести с особена оригиналност както беше в гореспоменатите заглавия на въпросният сценарист, които са със статуси на икони за мен, но си има своя чар. Просто тоя човек е като пословичният с вълшебният си допир цар Мидас...каквото пипне и е злато! Жалко, че колегите му в Япония напоследък и вече от доста време тези в Корея взеха да позабравят как да въздействат на зрителя ако и те имаха такива визии за историите и героите си сега нямаше да се чудя кво да гледам като ми се прище да позяпам игрални продукции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fake marriage беше напоително смешен, но го дропих към девета, когато взеха да драмосват твърде силно. Юки беше тотална резачка, и мъжът уникално добър. Но ако характерите им бяха верни историята оставаше без изход... И се отказах, заболяха ме.

Тук и там, някак си се оплескват на финала, понеже не успяват да овладеят противоречията на поуката и самите герои като поведение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм щом и двете го хвалите може утре да го сондирам и аз и ако ми хареса ще му направя тема щом няма..Не знам защо толкова го мисля въпреки, че Юки Амами ми е голям магнит след онази й роля. Може би някаква подсъзнателна защитна реакция да я видя в различно амплоа от това на съвършенната учителка нз и аз вече, но май ще трябва го погледна наистина. А и аз нямам проблеми с нековенционалните завършеци както се изрази Шоши по горе тъй като асимилирам всичко, което си заслужава да се асимилира, а при Казухико поуките са с особена стойност за мен като зрител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като един меломан оцених в епизод 6 напомнянето че "музиката е без граници" и чудесен инструмент за помощ/ в психологията въобще. Целия казус много ми хареса като онагледена поука.

Реално погледнато в японски продукции винаги се "оцъклям" като дават т.нар. булене от деца на деца - най-вече подхода на замесените и околните  и " внезапни първични изблици" от герои на всякакви възрасти- цялото внезапно викане на висок глас, налитане на бой..... и след малко кротки, че и готови напълно да обърнат медала.

Тази фаза на теста явно много ме е  :swoon:  защото онзи ден гледайки един японски филм -  Toki wa tachidomaranai (2014)  при един "внезапен първичен изблик" автоматично се сетих за Хаджиме и сие :896767: - едно потрошаване на имущество и то не собсвено за да си изразиш нищо повече от мисли- за да си сигурен че абсолютно всички не само са те слушали но и чули. То го има този  стандартен вариант за изпускане на парата/ да се обясниш/изразиш но някак размерите ми са в повече. Считам че при голям човек има и други алтернативи за това.

Очаквам с интерес появата на сцената на биологичния родител. Какво ще видим като "изпълнение" от нея.

Ще изчакам за Fake Marriage ако има тема, ама  не е задължително де. :). Понеже нетекущо го гледах и го "лапнах" на екс и ми е слят целия сюжет, не по етапи/епизоди. maira, на мен :896767::lol:  в това заглавие ми дойде от майката на главния герой и всички заплетености на отношенията заради и около нея. А към края станах фен и на лелята на главната героиня. Те всъщност доста си приличаха- лелята и ГГ. ;)

 

Hajimemashite, Aishiteimas Episode 7 виждам готов на английски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах епизод 7. Препоръката ми е който може/има търпение да изчака и да го изгледа заедно със следващия епизод. Доводите ще ги напиша скрито B)

 

Донякъде епизода ме разочарова защото очаквах повече/друго. Просто драмата или по-точно овърдрамата ми дойде в повече. Нарушава ми естетиката на гледане.  Но пък иначе стила си е такъв още от епизод 1, така че не смятам много да се сърдя. Ясно че бабата -майката ще ни ги изяснат в следващата серия що за птици са. Но някак си един епизод с тях пък с нищо като съществено инфо и само една камара въпроси от мен като зрител ми дойде много за този етап- 7 серия- от заглавието. Някак неудовлетворена останах.  Гледайки ми дойде идеята че таз т. нар . баба ако я срещнат с дядото на Хаджиме и сестрата на Шинджи  и наблегнат на словесния екшън щеше :896767: , че и пуканки щях да примъкна :896767: . Ама за жалост не съм сценариста :896767: .

Гледката на Хаджиме с черното пиано ме подсети че имах на неговите години същото но розово. Колко ли епитети съм провокирала у съседи с моето дрънкане :896767:  за разлика от Хаджиме.

Нашия осиномителски дует знаем, че не е много по говоренето та "мрънкаха, мрънкаха" пак цял епизод но като опря ножа до кокъла в 3 минути събраха сума важни изречения. Силен момент.

 

Нещо което не съм коментирала до тук. Шинджи и неговите съвпадения и третирането им. В повечето случаи не са ми много понятни, щото не знам японски, карам чисто механично с превода, но от него не се разбира 100% цялата "игра на думи". Но дори и така, в епизод 7 туй беше ползвано много елегантно, хареса ми този път.

Нямам почти никакви познания по темата осниновяване и законодателство нито у нас нито в Япония. Надявам се реалността да е доста по на ниво и дете /човек да не се третира от закона като движимо имущество и съответно родители/опекуни и сие като собственици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 8 изгледан. Мда , определено 7-9 за са анблок гледане като видях превюто на 9. Доволна съм от епизод 8 , защото основния момент в него го очаквам едва ли не от епизод 1 :896767:  а именно разговор по същество м/у Тя-Той, Тя - баща, Той -майка, брат-сестра- Той. Сестрата на Той особено ме :D , скица е тя. В разговора м/у Тя-Той, Тя-баща и сестра-брат - Той имаше чудесни неща. Браво на Казухико. :blush:  мързи ме да погледна сега колко серии всъщност ще е това заглавие но се разбра какъв е замисъла на автора и съм много доволна , че се оказа документално-игрална история в стил на класическа японска телевизионна human drama. С развитие на множество образи около уж една тема, но тя погледната и преплетена с други свързани с нея.

Определено много ми допада как са дадени до тук героите до един. Хем цялостно явно ще е към финала, хем без излишни драми, мелодрами а доста по същество, чисто аналитично-схематично. Така е и полезно. А да не говоря , че съм фен точно на такова поднасяне на история - не с пренасищане на чувства а с възможност за анализ, извод, пример.

С този стил на писане Казухико Юкава е много подходящ за кино. Странно и жалко че в киното е доста по- назад от тв.

 

Обаче вижте какво се задава! Koisaika Miyamoto

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си забелязала и такъв синтез е и най добрият вариант, а колкото до въпросното пренасищане поне в повечето драми особено извън Азия в целият конвейр от чувства има доста брак и фалш.

Казухико си е майстор на драмата, тази история го потвърждава и за 9-ти епизод, който е и последен се приготви за голям финал! Изуми пуска най голямата бомба с нещо, което дори не бих предположил и от там нататък и последните липсващи парченца си напасват. Изобщо тази драма дава доста интересен поглед не само върху кръвните връзки в семейството ами изобщо за тези между хората гарнирани с чудесни визуално-звукови препратки и метафори. Говорейки за това тук пианото и като цяло силата на музиката бива използвана по наистина чудесен начин.

Все пак не можах да асимилирам едно единствено нещо, което и до края не ми седя на място...защо двамата така и не консумираха брака си и не се решиха да опитат да си имат й свое дете? Ако ще е така да ги бяха оставили в безизходица по начало с фригидност или нещо друго..Това някак си отслаби връзката между двамата като съпруг и съпруга и отне от тежестта на действията им поне от моя гледна точка.

Оставяйки това настрана обаче по другите параграфи тази драма си беше пипната, но както вече казах майстора си е майстор!

 

ПП Този филм тряа се погледне да..Юки Амами и Абе Хироши ще са доста интересно комбо! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Razzormaw прочетен. :asian:

Мда и на мен ми остана финално един недостатък на това заглавие а именно съпружеския дует- собствено дете. Предвид че цялостно и финално не остана нито един неясен герой, това определено се наби на очи като незасегната а много близка , логична, задължителна... тема. Няма как да не му пиша минус за това на Казухико :896767:  ама сега щом се е нагърбил с тежкия труд да прави филм, от мен да мине няма силно да го критикувам. Макар че ме :mad2:  като цели 3 епизода ме мота докато с "2 думи каже" какъв ѝ е проблема на биологичната майка аджеба. Ама спирам, че реших да съм снизходителна B) .

Иначе безспорно съм доволна от отделеното за гледане на това заглавие време. Имаше си от всичко. Шедьовър няма да го обявя но е една съвсем прилична японска human drama.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...