Jump to content

Recommended Posts

Бях изгледал първите 6 епизода началото на август, но реших да го почна отново от еп. 1 за да мога да имам по-обективно впечатление, а и да си припомня историята. Мъка, мъка... :cry:  Просто не знам как да опиша този сериал...

+ уникална и много оригинална идея като история, непредвидими моменти не липсват

+ приятни за окото визуални ефекти

+ най-силното начало, което съм виждал за кор. сериал

- след 5/6-и епизод все едно, че гледате друг сериал, ужасни сценаристки решения, които от нещо уникално накрая успяват да направят просто поредното средностатистическо кор. сериалче

- много посредствен саундтрак - нито една грабваща песен, а и принципно много малко въобще в сериала като цяло - само фоновата музика си струва може би, но и тя не е нещо невероятно

- изборът за гл. мъжка роля можеше да е много по-добър: през целия сериал стои като дете

- не успява да създаде атмосфера, в даден момент вече дори губите интерес да разберете какво ще се случи накрая, понеже логическата последователност на сериала изчезва и просто не ви пука какво ще стане в следващия момент

- посредствена, окастрена и форсирана развръзка

 

Личен коментар:

 

Рядко започвам сериали, които не са излезли на 100%, но при този реших че няма да се стърпя. Първите серии, които излязоха месец юли бях просто УНИКАЛНО добри от гледна точка на действие/истрия. Много рядко нещо е за кор. сериал да държи логична и последователна линия като през това време пресъздава оригинален и грабващ сюжет. Този сериал успява да направи точно това първите 5-6 епизода. Ще имате чувството, че гледате не отделни серии, а цялостен игрален филм. Всеки следващ епизод ще надгражда и обяснява неща, които предишния са изглеждали необясними. Моментът, в който Чул излиза в реалния свят, е за мен връхната точка на сериала. От там нататък кулата се сгромолясва... Сериалът успява за няколко серии да изгуби тотално облика си и позитивното впечатление от първите епизоди. Героите, а и самата история, стават скучни и странни. Действието придобива абсурдни измерения и оставате с чувството, че каквото и да се случи по-нататък няма да ви изненада, понеже вече сте видели как от заек вадят шапка. Лично аз очаквах много по-силна романтична линия и развръзка в този дух. За съжаление сценаристите са заложили на чист екшън, трилър, драма като за пореден път романтиката е просто някакъв блед фон - като да има нещо, което да задържа романтичните натури от зрителската аудитория. Няма да описвам всичко на 100%. Само ще кажа, че накрая от логичните и последователни действия/решения не остава НИЩО! Абсолютно НИЩО! Дори посл. епизод реакцията на професора - шеф в клиниката ми се стори като върхова степен "трол"-ване. Човекът се хвана за главата и просто излезе от стаята.

Изборът на главна мъжка роля не е добър. През цялото време Чул стои като дете и то не само спрямо главната актриса (която е сладурана и прави каквото може за да спаси положението), а и спрямо всички други в сериала. Имах чувството че гледам тийнейджър и нормална жена в средата на 20-30 години. От там и липсата на химия между двамата, което от своя страна е една от причините сериалът да не успее да създаде атмосфера. Дразнещ персонаж също не липсва. Това е така нареченият помощник - Со Бонг. Абсолютен кретен. Не знам какъв идиот е създал толкова противен персонаж!? Ходи като малоумен, врещи като жена и изпада в истерии като такава, няма едно смислено действие в целия сериал - просто се мъкне от място на място.

Визуално сериалът стои добре и ефектите са много приятни за окото. Графичното преминаване от единия към другия свят е страхотно! Музиката за съжаление е на обратния полюс - пълна скръб! Една мелодия, която да ви напомня за сериала няма! Не знам пестили ли са пари, какво ли е ставало... Просто няма песни в този сериал. Фоновата музика е ОК, но нищо кой знае какво.

Развръзката е по корейски - окастрена, като на кино форсирана и "от нищото" и като цяло слаба емоционално.

В заключение ще кажа, че останах силно разочарован от сериала. На първите 5 епизода с чиста съвест им давам 10/10 и си струва човек да ги види. На следващите 11 дори 4-5/10 биха им били много. За съжаление се оказах зъл пророк, когато споменах че сценаристът е същият, който е правил Queen In-hyun's Man. С тази разлика, че тук успява да унищожи сериала едва след първите 5-6 епизода. Жалко, просто жалко... С такава идея някой друг би направил класика. Спирам, че просто вече и думите не ми стигат от разочарование и яд.

 

П.С. Реално оценката ми би трябвало да е не повече от 5-6. Единствено заради оригиналната идея и мега силното начало давам 7.

 

 

 

Крайна оценка: 7/10

 

П.С. Ето това обобщава и моята реакция след като изгледах сериала: https://streamable.com/4vp8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Последните четири серии просто ги превъртах без превод, толкова скучни бяха. Не бих започнал да го гледам, ако можех да се върна във времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз някъде на 12та серия го дропих: не можах да видя повече това, което ме радваше в началото...

Не можах и да се заблуждавам повече..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова завладяващо начало,че те кара да нямаш търпение до следващия епизод.Но накрая оплескаха нещата...последните няколко епизода нищо не се разбира - кой влиза,кой умира,че после пак се съживява просто много зле беше последните няколко епизода,че чак си ги превъртях набързо.
Но определено много силен актьорски състав  :xaxa:  :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на 12 еп. спрях да го гледам, не издържах на скуката.

Жалко за любимата ми актриса, направи страхотна роля в Донг И, но тук нещо не ми допадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно сериалче се оказва .Едва на 3 серия съм, но ме хвана вихъра на емоцията .За сега съм доволна , дано остана все така възхитена ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене пък ми харесаха всички серии(бих казала, че имаше занижаване на темпото още в 11-та серия и в 12 се позавърнаха.., или там някъде, може даже да беше 10-та.., но пък всичко в последвалите серии си беше последователно и логично(доколкото може всичко да е логично в комикс) за сценария всичко си ми беше логично и обяснено.., а още не съм гледала спешъла, ще си го изгледам другата седмица, че мярнах създаделите на комикса в едни сцени и се заинтригувах, също така ми е интересно дали ще получа повече обяснения от това, което видях и усетих :)

 

повечето корейски сериали ги гледам сама, а с половинката гледаме специално подбрани, такива с ПО-интересна тематика, по възможност с пътуване във времето :na2: , или други, но да има нещо ПО-така , така този попадна в извадката.., и щом и той няма никакви забележки(единствено малко липсващото лице му дойде в повече, но пък за историята това чудо си имаше мястото..)

 

на мен признавам най-неинтересни ми бяха моментите с убиеца с образа на бащата.., но това си беше наистина логично, защото той самия образ е изграден да е плосък, предназначението му беше само едно единствено.. и с променлива, и без променлива не можа да надгради.. ;)

 

не се сещах от къде зная Han Hyo Joo, но проверих и си я заплюх да й прегледам и останалите проекти (засега зсамо в Илджимето я бях гледала), на Lee Jong Suk съм гледала повече неща и определено ми харесват проектите, в които се включва 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми заради фантастичния елемент, заради напрежението, дето ми направи, заради химията, заради физиката на белезниците, заради края и най-вече заради главните. Клишета? Недомислици? Алогизми? Колкото щеш! Но си прекарах добре, другото не е важно! Благодаря много за  българските букви! Гледайте непредубедено и всичко е ок!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старахотен сериал , в началото не мислех ,че ще ми хареса , но после ме оплете в мрежите си ..... бих го повторила потретила , абе отива си в папка любими :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично, това е безспорно един от най-добрите сериали за 2016г. Идеята е страхотна, сюжета ме държа в напрежение до последния момент! Колкото и да бях убедена,

че ще има щастлив край, последните серии направо ме побъркаха. До последния момент не можех да предвидя вече какво ще се случи и как ще се развият нещата. Но краят напълно ме задоволи. Това беше единствения начин Хан Чол да оцелее, въпреки че ми беше много мъчно за таткото. Накрая нещата станаха точно, както той предполагаше - комиксът го погълна. А той направи този избор, заради дъщеря си и заради делата си. Любовта му беше толкова голяма, както и тази на Хан Чол към Хьон Джу. Мисля, че решенията на сценаристите бяха съвсем логични. На друг край сигурно нямаше да повярвам толкова. Само ме тормози как Хан Чол ще се оправя в реалността без документи или още може да преминава от истинския свят в комикса? Не би трябвало да може да се върне след като е приключил и вече не е главен герой или? Но предполагам, че искам прекалено много подробности.

 

Не че нямаше нелогични неща, но това е фентъзи драма! Аз лично му давам 10 от 10 на сериала - само заради изненадите и непредвидимите обрати го заслужава!!! Ако ви се гледа нещо свежо, различно, романтично и не толкова "плоско" като сюжет - това е сериала! Отдавна не бях гледала нещо, което толкова да ми хареса. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми заради фантастичния елемент, заради напрежението, дето ми направи, заради химията, заради физиката на белезниците, заради края и най-вече заради главните. Клишета? Недомислици? Алогизми? Колкото щеш! Но си прекарах добре, другото не е важно! Благодаря много за  българските букви! Гледайте непредубедено и всичко е ок!

 

Това е и моето мнение за сериала. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завладяващ си е филмът, доста са се потрудили. Малко повече ми идваха елементите от типа- "Матрицата" (ту тук, ту там :D:D:blink:),на моменти се позамаях и обърквах, кое е комикс и кое реалност,  но като цяло идеята, замисъла и финала разбира се са добри. 

Актьорите нямам коментар- брилянтно си го изиграха и двамата симпатяги, а целувките си заслужаваха, не беше само допир на устни :D:wub:....ех лИбов ли бе да го опишеш...

Евала за жертвата на баща и- мислих го за безволев и слабохарактерен, но излезе ПИЧ! 

Нареждам се до феновете на драмичката,  хем фентъзи, хем трилър....много сополи и заплетен сюжет с нарастващо напрежение и грандиозен финал... :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е може би най-шантавото корейско нещо, което съм гледала. Като хвърлих око на сюжета, ми се видя доста глупав, но заради актьорите се навих да го гледам. И не съжалвавам. Много интересен се оказа, имаше добри и силни моменти, вълнуващи обрати и приключения. Определено заплетената история ми идваше в повечко на моменти, но пък компенсираше с оригиналност и химия.  Единственото нещо, което много ме подразни, е стайлинга на Han Hyo Joo. Бива бива копиране, но чак пък толкова! Максимум усилия да я направят като двойничка на Song Hye Kyo. Драмата излиза скоро след Descendants of the Sun - явно са решили, че това е видът за 2016-та и туй то! Han Hyo Joo съм я гледала и в други филми и изобщо не прилича чак толкова на Song Hye Kyo. Има си собствена визия и чар. Беше изкопиран гримът и прическата, и всичко...че и докторка! Това доста ми лазеше по нервите. 

Но като цяло драмата беше интересна, ако обичате фантастика, ще ви хареса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено много чудесна драма :)
Започнах я без препоръки и на случаен принцип и така ме омагьоса, че ей на, няколко месеца по-късно още ме държи :)
Сюжетът е оригинален, актьорската игра - on point (шапки долу за бащата, невероятен!) и изобщо, великолепно изживяване от начало до край :)
Факт е, че около 10ти епизод има спад на темпото, но не мисля, че влияе върху цялостното усещане.
Само не разбрах как

Off Topic

Чол ще се оправи в живия живот без пари и документи + как ще обяснят, че бащата е починал в комикса и няма тяло на този свят

но да кажем, че това са бели кахъри :)
Обобщаващо, това е сериалче, което бих препоръчала силно и горещо :)
И много ми се гледа нещо такова сходно отново ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Леле, какъв сериал. Евала казвам на сценаристите за сюжета, това с комикса, оживяването му, преминаването от него в реалността  и обратно, рисуването,появяващите се предмети, края на епизодите в комикса,а бе всичко, страшна идея...

През цялото време ме държа в напрежение какво ще стане, и всъщност най ми хареса това, че нищо не ставаше както искаха. Бащата как ли не се опита да убие героя си, но той все успяваше да се измъкне. Просто дори и като не знаеше, че е само комикс герой Канг Чол имаше своя воля сам да гради живота си... А след това всичките планове как ще завършат историята и там всичко се проваляше, защото не само Канг Чол, ами и убиеца си беше умен и той също дърпаше конците. А тоя убиец, особено като прие лицето на бащата, толкова влудяващ поглед да имаше, много добре го изигра актьора, зловещ си беше и непредсказуем. И макар това с изчезването на лицето на бащата пък да беше малко прекалено, също ми допадна, той си стана като едно зомби тогава, контролирано от гадняра...

Също ми хареса и начина по който реагира Канг Чол, като разбра, че е комиксов герой в измислен свят. Първият път го прие много тежко, опита се да убие създателя си и сякаш не можа да го приеме, затова предпочете да не живее...Втория път го прие по-лесно, не драматизира, обмисляше какво да правят и дори мислеше затова как да заживеят в реалния свят. А по между това, когато случилото се с него и Йон Джу го представиха като сън и той забрави всичко свързано с нея, с това, че вече веднъж е разбрал какъв е, че все едно историята започва наново или по-скоро си продължава от преди главната героиня да влезе в комикса, ама ето , че и тук комикса пак си я дръпна героинята и видяхме как наново започва тяхната история, но по нов начин, тъй като той не я помнеше и тепърва пак разбра кой е и т.н.

Две неща само в сериала хем не ми допаднаха,хем като се замисля всъщност така беше най-добре да стане.Едното е свързано с бащата,това,че накрая изчезна,мислех си не можеше ли да има по-добра съдба,но в крайна сметка след това,което направи той нямаше как да остане където и да е,в комикса го търсеха за бягство от лудницата и убийство,в реалността нямаше да може да погледне дъщеря си от срам заради случилото се и това в което се бе превърнал.А пък тия му наченки на лудост и лошотия,също добра идея от сценаристите,те си бяха остатък от влиянието на убиеца върху него.

Второто нещо е свързано с Канг Чол.Той беше герой,борещ се със справедливостта,търсещ убиеца на семейството си и накрая като го натопиха, стана просто един убиец и то на близки хора.Да,в реалността хората знаеха истината,но в неговия свят на комикса-не,за тях си беше убиец,искаше ми се някак си да стане ясно всичко,че е натопен и т.н. И какво като неговия свят е измислен, за живеещите там си е истински и те трябваше да  разберат,че не е чудовището за което го помислиха.Обаче в тоя сериал кога нещо е било както го мислиш и като се има в предвид,че и заради това ми хареса и то доста,сякаш тоя край би бил твърде логичен и захаросан дори.Тук всичко си ставаше наопаки и както си иска...

Иначе героя,който най ме ядоса бе прокурора.Че си бе гаден,така е.Но като видя как се появяват рисуваните неща,разбра,че има нещо странно и нелогично искаше ми се,нали все пак е бил прокурор, да каже,че е сгрешил за Канг Чол,да се поразрови и разкрие истината,тоест да оневини Канг Чол,но не,той просто продължи по старому,че и по гаден стана.Ей затова си заслужи края.Сцената със самоубийството му е най-добрата за мен в този сериал...

Е да драсна и два реда  и за главната героиня...То пък какво да кажа,и тя си беше интересен персонаж,какво ли не и се случи,но си действаше през глава...

И въпреки,че актрисата ми изглежда малко по-възрастна от играещия главната роля,сякаш не ми биеше толкова на очи,даже си го обяснявам,той все пак е герой от комикс,няма как дори и на 30 да не е по-запазен,все пак зависи как е нарисуван...:lol:/Шегувам се/...

Такъв хаотичен коментар едва ли сте чели.По-скоро само гледалите сериала ще разберат за какво говоря.За останалите накратко,много ми хареса,много неща се случват,държи в напрежение,не е баш романтична история,ако това си мислите,макар,че и романтиката я има...И най-важното, тук нищо не става както трябва,в един момент настава такъв хаос,че се чудиш всичкото това нещо може ли да се оправи.Ама явно може,щото края е добър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, skofiild написа:
  Покажи скритото съдържание

Леле,какъв сериал. Евала казвам на сценаристите за сюжета,това с комикса,оживяването му,преминаването от него в реалността  и обратно,рисуването,появяващите се предмети,края на епизодите в комикса,абе всичко,страшна идея...

През цялото време ме държа в напрежение какво ще стане,и всъщност най ми хареса това,че нищо не ставаше както искаха.Бащата как ли не се опита да убие героя си,но той все успяваше да се измъкне.Просто дори и като не знаеше,че е само комикс герой Канг Чол имаше своя воля сам да гради живота си... А след това всичките планове как ще завършат историята и там всичко се проваляше,защото не само Канг Чол,ами и убиеца си беше умен и той също дърпаше конците.А тоя убиец,особено като прие лицето на бащата,толкова влудяващ поглед да имаше,много добре го изигра актьора,зловещ си беше и непредсказуем.И макар това с изчезването на лицето на бащата пък да беше малко прекалено,също ми допадна,той си стана като едно зомби тогава,контролирано от гадняра...

Също ми хареса и начина по който реагира Канг Чол,като разбра,че е комиксов герой в измислен свят.Първият път го прие много тежко,опита се да убие създателя си и сякаш не можа да го приеме,затова предпочете да не живее...Втория път го прие по-лесно,не драматизира,обмисляше какво да правят и дори мислеше затова как да заживеят в реалния свят. А по между това,когато случилото се с него и Йон Джу го представиха като сън и той забрави всичко свързано с нея,с това,че вече веднъж е разбрал какъв е,че все едно историята започва наново или по-скоро си продължава от преди главната героиня да влезе в комикса,ама ето ,че и тук комикса пак си я дръпна героинята и видяхме как наново започва тяхната история,но по нов начин,тъй като той не я помнеше и тепърва пак разбра кой е и т.н.

Две неща само в сериала хем не ми допаднаха,хем като се замисля всъщност така беше най-добре да стане.Едното е свързано с бащата,това,че накрая изчезна,мислех си не можеше ли да има по-добра съдба,но в крайна сметка след това,което направи той нямаше как да остане където и да е,в комикса го търсеха за бягство от лудницата и убийство,в реалността нямаше да може да погледне дъщеря си от срам заради случилото се и това в което се бе превърнал.А пък тия му наченки на лудост и лошотия,също добра идея от сценаристите,те си бяха остатък от влиянието на убиеца върху него.

Второто нещо е свързано с Канг Чол.Той беше герой,борещ се със справедливостта,търсещ убиеца на семейството си и накрая като го натопиха, стана просто един убиец и то на близки хора.Да,в реалността хората знаеха истината,но в неговия свят на комикса-не,за тях си беше убиец,искаше ми се някак си да се стане ясно всичко,че е натопен и т.н. И какво като неговия свят е измислен, за живеещите там си е истински и те трябваше да  разберат,че не е чудовището за което го помислиха.Обаче в тоя сериал кога нещо е било както го мислиш и като се има в предвид,че и заради това ми хареса и то доста,сякаш тоя край би бил твърде логичен и захаросан дори.Тук всичко си ставаше наопаки и както си иска...

Иначе героя,който най ме ядоса бе прокурора.Че си бе гаден,така е.Но като видя как се появяват рисуваните неща,разбра,че има нещо странно и нелогично искаше ми се,нали все пак е бил прокурор, да каже,че е сгрешил за Канг Чол,да се поразрови и разкрие истината,тоест да оневини Канг Чол,но не,той просто продължи по старому,че и по гаден стана.Ей затова си заслужи края.Сцената със самоубийството му е най-добрата за мен в този сериал...

Е да драсна и два реда  и за главната героиня...То пък какво да кажа,и тя си беше интересен персонаж,какво ли не и се случи,но си действаше през глава...

И въпреки,че актрисата ми изглежда малко по-възрастна от играещия главната роля,сякаш не ми биеше толкова на очи,даже си го обяснявам,той все пак е герой от комикс,няма как дори и на 30 да не е по-запазен,все пак зависи как е нарисуван.../Шегувам се/...

Такъв хаотичен коментар едва ли сте чели.По-скоро само гледалите сериала ще разберат за какво говоря.За останалите накратко,много ми хареса,много неща се случват,държи в напрежение,не е баш романтична история,ако това си мислите,макар,че и романтиката я има...И най-важното, тук нищо не става както трябва,в един момент настава такъв хаос,че се чудиш всичкото това нещо може ли да се оправи.Ама явно може,щото края е добър...

Това горе-долу напълно обобщава и мойто усещане за това сериалче :)
Главната ми хареса, защото действаше смело и без съществени драми тип ах-ох. Иначе актриската е нуна на  Jong Suk (това от спешъла)  ама аз не бих предположила.
 

Off Topic

Иначе един кадър, дет ми напълни душата: към края, когато Чул беше ранен и лежеше в оная хотелска стая, тя нещо се наведе да го целуне и една нейна сълза капна на бузата му, много я нахвалиха от екипа, как го е направила от раз, и рев, и центриране на капката, и всичко (това пак от спешъла)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го на скоро. Покрай Тайната градина, която даваха по БТВ лейди, главния не си го представях в ролята на хетеро, но пък така хубаво пасна в този сериал. После изгледах и Докато ти спеше и вече съм тотално влюбена в това момче. Много е добър, само заради него беше много приемлива за гледане :) Хареса ми, добре тръгна, интересна идея, можеха малко повече да се постараят с обянението на нещата, но и така става. Сега съм подхванала Пинокио, пак с него :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...