Jump to content

Recommended Posts

Вече смело мога да кажа, че първите 4 серии, които изгледах са страхотни! Всичко ми хареса и за сега смея да кажа, че това е моя фаворит. Актьорите са страхотни, сюжета интригуващт и аз лично до сега не съм имала удоволствието да гледам сериал с такъв сюжет и определено ми допадна. :) Чакам с не търпение и другите серии и МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА БГ. ПРЕВОДА! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересен сериал. Защо ли ми трябваше да го заглеждам текущо, ама как да устоя на това изкушение Lee Jong Suk

Ето го и тук в целия му блясък, с руски превод. "Слюнки ли ти потекоха"  :282: има си хас.  :tongue:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не успях да разбера сериала. Сценарият е някакъв дисни левъл. Нещо подобно на фантазиите на Алиса в страната на романса, в главната роля принц чарминг. Да си пусна Аладин ще ми е по-интересно. Има и едно хубаво нещо - главните герои стоят добре заедно, но с този сценарии до тук. Играта им не е нещо впечатляващо, по-скоро прити фейсес и си подхождат. С много превъртане стигнах до края на 4-ти епизод с надеждата, че ще ми стане интересно нещо в сюжета или ще съберат главните герои, ще ги дават заедно

без той да я стреля,

та тяхната "история" може да ми допадне. Точно бях се примирил и с облекчение чаках края на 4-ти епизод, за да го зарежа този сериал и... принц чарминг

попадна в реалността.

Доста неприятно, защото ми вдъхна някакви надежди, че ще видя повече реализъм в сюжета и за миг ми мина налудничевата мисъл да продължа да гледам следващите епизоди. Разумът обаче надделя и с нескрито удовлетворение на човек дал всичко от себе си, за да му хареса сериала, го зарязвам. Оценки няма смисъл да поставям от толкова малко изгледани епизоди, не е трагичен, но на мен не ми допада, както любовните романи и комиксите не ми допадат, но пък се харесват на много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТоТаКа, ти не си с най-много негативи относно филми или сериали, каквото и колкото и да пиеш :slap:  :dunno:  :28558:

 Дид-ко? държи първенството... :28558:  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТоТаКа, ти не си с най-много негативи относно филми или сериали, каквото и колкото и да пиеш

 Дид-ко? държи първенството... :28558:  :28558:  :28558:

 

Отивам да пия едно кафе

без захар

 

:es::potemata::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста неприятно, защото ми вдъхна някакви надежди, че ще видя повече реализъм в сюжета

 

Да, нали... Понеже то още първи епизод е ясно, че основно ще залагат на "реализъм". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неправилно съм се изразил. Под "реализъм" имах предвид противовес не на фантастика, а на фантасмагория. Второто е по-скоро липса на логика и нещо, което не е добре обяснено или без особен смисъл. Нарочно не съм обяснявал точно кое не ми хареса в сериала, за да не го интерпретира някой по различен начин.

 

Никой не може да ме убеди, че на главната героиня изведнъж ще започне да и пука толкова много за героя от комикса на базата само на "въображаемото" и преселване в света на комикса и срещата им. Тя е лекар, попада в някаква ситуация, където помага на непознат. Изведнъж започва да изпитва някакви емоции към героя от комикса. Дори моли баща си да не го убива. Откъде дойде тази привързаност изведнъж? Той пък с това "инстинкта ми го подсказва", когато го каза на няколко места, направо ме полазиха тръпки от криндж. Въобще не ми се говори за недомислиците в сериала, като как го оправдават поради липса на доказателства, когато в предишната сцена намират негови отпечатъци и кръв по пистолета. Какво става във времето след това, нищо не е обяснено, представено е непоследователно и накъсано. Той понеже е намерил идентификационната и карта и е стигнал до извода, че няма такъв стажант и такава болница, решава да рискува и да я простреля в сърцето, защото не вярвал, че ще и се случи нещо. Каква логика само, какъв гениален сценарии. Този "дарт вейдър" с мотиви от "асасинс крийд" убиец беше потресаващо не на място. Сериала си върви едно небрежно и спокойно с романтични проблясъци и изведнъж цялото настроение се сменя, когато дадат бащата и мистериозната обстановка около целия този персонаж. Какъв е смисъла на сериала, както каза главния герой - няма смисъл. Дали щеше да е от комикс, от трето или четвърто измерение, или пък демон, който тормози бащата няма никакво значение, сюжета щеше да си върви по същия начин. Защото кое е основното в сериала, каква е основната сюжетна линия? Всичко е някак небрежно и не добре обяснено. По такъв начин как да задържи някакъв интерес? Ако се окаже, че главния герой се връща в комикса и върши всичките неща, за които е бил обвинен, за да може срещата му с главната героиня да остане константа... този сериал ще го призная. Може дори да го догледам. Най-вероятно обаче бащата прави нещо, защото може би има някакво раздвоение на личността. За мен обаче сериала не е добре обяснен, няма достатъчна емоция и заряд за подобен сюжет. Няма и романтика с изключение на една сцена в магазина за дрехи. Сценария е слаб.

 

Гледал съм и други корейски сериали със свръхестествени мотиви, а именно 49 Days (2011) и въпреки че съм го гледал отдавна и не го помня много добре, онзи беше с класи над този и като сценарии и като актъорска игра.

Между другото, не ми трийте предишното мнение за офтопик. Има обяснение! В песента се пее "i'm a barbie girl in a barbie world", докато в сериала главната героиня е "i'm a daddy' girl in a comics world".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си разбрал почти нищо наистина. Странна работа...

 

 

1. Тя следи комикса на баща си от години. Дори си казва, че му е "фенка". Кое ти е странното, че изпитва някакви емоции към него? Нито е обвързана с някой, че да кажеш нещо... Като добавиш и фактът, че се завлича по невъзможен начин в неговия свят.

2. Моментът ЗАЩО я прострелва още не е обяснен в сериала, така че всичко което си разсъждавал по този въпрос са твои някакви предположения. Но на 100% не е това, което ти си мислиш. :)

3. За оправдаването му не съм убеден каква е била причината. Но да си призная не ме и бърка, понеже в крайна сметка действията там се развиват в комикс, който е написан от бащата. Тоест той решава какво да стане... В крайна сметка Чул му е главният герой. Ако го оставеше да гние в затвора, какъв комикс щеше да е?

 

 

За много от нещата правиш погрешни заключения на базата на нищо видяно в сериала, което не е редно. Изчакай и виж защо се случват тези неща и след това пак си драсни критиката. Сценарият е най-силната страна на този сериал според повечето хора. Това, че ти не си разбрал или погрешно си интерпретирал видяното, е твой проблем. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различни хора, различно мислене. Това, че ти си разбрал нещо по различен начин, не означава че друг го е разбрал, интерпретирал погрешно или нищо не е разбрал. Интерпретациите са на база факти, а моите са на основата на изгледани 4 епизода. Повечето хора ни най-малко не ме засягат, защото си пиша моето мнение и не говоря от името на никой. Ако виждаш някъде проблем, то не знам какво да ти кажа, търси го при теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това имам предвид. :) Придържай се към фактите.

Казвам го за последен път и повече няма да се отговарям, защото явно дискутирам с хора, които нито коментират сериала, нито имат въпроси към мнението ми, а коментират мнението ми. Към какви факти да се придържам, ти си знаеш едно и отговаряш на мнението ми с това ти какво харесваш и какво е според теб. 3-та точка - не ме бърка, 2-ра точка - не било обяснено, но пък за мен е обяснено и казах как, 1-ва точка била фенка, но за мен каза че е фенка, за да се подмазва на доктора, пък и по никакъв начин не се държа към него като фенка след това. Говориш главно за това ти какво харесваш и как е според теб в отговор на мое мнение за сериала? Какъв е смисълът в това си нямам на идея.

Ще ти дам един пример. Събираме се познати, които сме фенове на различни отбори по футбол. Всеки критикува, дори понякога обижда любимия отбор на другия, но в крайна сметка си се смеем и не правим драми. Всеки обича любимия си отбор. Всеки обаче знае, че другия с нищо не му е длъжен. В крайна сметка, уважението към мнението на другия е на първо място. Ако има някой, който започне да прави на въпрос мнението на другите за това, което харесва, то веднага стават драми. И аз понякога се държа така, но се усещам на време.

Ясно ми е, че сериала ти харесва, но никой не ти е длъжен на мнението за сериала или интерпретациите ти за случки в сериала. Тук няколко потребители нямате абсолютно никакво уважение към мнението на останалите и постоянно ме вкарвате в някакви обяснителни режими. И аз имам вина. Повече няма да отговарям в нито една тема при подобно отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз затова гледам да не пиша коментари за сериалите които не ми харесват или го правя изключително рядко.Пиша предимно в тези които ми харесват.Всеки е различен и му харесват различни неща.Ако тръгна да пиша коментарите си,сигурно трябва да напиша за 80 процента от сериалите негативи и да се спречкаме ненужно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зачитам мнения на хора, които могат да ги аргументират и защитят с факти. Ако беше казал, че главната или главния не ти харесват или че не намираш стила, визията или нещо подобно за добри, никога нямаше да си позволя да отговарям по какъвто и да е начин (понеже това е въпрос на личен вкус). В случая обаче ти си правиш някакви изказвания на база "нищо". Съжалявам, но това за мен не е обективно мнение, а откровен опит да се очерни сериала ей така за идеята. Можеше да си спестиш дългия първи пост и да драснеш просто "Не ме кефи." и точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стотак, ти точно ми напомняш на една мацка от сайта.

Тя, при всеки сериал с 2 разменени юмрука /а може и просто трилър/, започва да прави сравнение с нейният най-любим хипер-супер-мега як сериал.

Ти, при всеки сериал с някаква фантастична/фентъзи нишка, започваш сравненията с 49 дни.

Ми недей да гледаш нищо с такива елементи, след като вече си открил върха на сладоледа. При това положение всичко ще ти е недоизпипано.

 

п.с. Не съм гледала нито 49 дни, нито съм започнала този, така че говоря по принцип, а не за този сериал. Но вече на няколко пъти ти забелязах неадекватните сравнения и наистина дразниш с предразсъдъците си.

Ерутан, ти па спри да обясняваш на хората кой какво бил и не бил схванал. Има хора, дето ще схванат всичко детайлно, но пак няма да го харесат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се надявам да не направят всичко на боза, понеже започна страшно добре. Исках да излязат повече преди да го започна, но нямаше как да се сдържа заради Lee Jong Suk, който ми се струва идеален за ролята. Има потенциал да избута Kill me, heal me и да се превърне в новата ми любима драма, ако продължава така  :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично идеята в сериала досега ми харесва. Това беше и една от основните причини да продължа да го гледам след първия епизод. Първоначално всичко изглежда като разпръснати парчета от счупено огромно огледало, което някой нарежда постепенно малко по-малко на местото им. На пръв поглед се създава впечатление за доста "дупки" в сюжета, но постепенно всичко започва да намира обяснението си. Често даден момент от развитието на филма бива повтарян като към сцената се добавят нови щрихи, които са били скрити от зрителя досега. При това тези щрихи точно навреме се появяват, за да разяснят случващото се към момента на появата им. Преминаването на главния в реалния свят, когато се появи "екрана", който явно служи за връзка между двата свята, беше един от тези моменти. Струва ми се, че за втори път виждам да се използва подобен подход и на мен ми допада. До преди да изгледам 4-а серия смятах, че актьорът изпълняващ главната роля играе доста изкуствено и без никаква емоция за ситуациите, в които изпада. Първите наченки на нещо различно в това отношение бяха сълзите в очите му от осъзнаването на истината за света, в който "живее". И всичко на фона на твърде емоционалната главна героиня. Тези сълзи и превюто на следващия епизод, в който той вилнее в пристъп на гняв в къщата на създателя си, ме карат да мисля, че всъщност целенасочено героя е представен така, за да се подчертае неговата "изкуственост". Искрено се надявам, че от тук нататък ще видим един по-различен персонаж, който доста ярко ще изразява емоциите и чувствата, които бушуват вътре в него, след като се появява в реалния свят. Другата ми надежда е да видя един подходящ финал на този филм. Независимо дали фантастичен или нереален, или пък реален и логичен, но да не стои като кръпка. Защото поне за сега идеята изглежда любопитна, историята е разказана интересно и ако финала не е на място, ще е все едно като да спукаш огромен балон с напразни очаквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 И аз така. Има си ги глупостите, ама като идея е наистина нещо по-различно от страна на корейците. При успех, най-вероятно ще видим и други подобни идеи идващи от Япония. Доколкото разбрах е по японска манга...или нещо от сорта.

 

  Han Hyo Joo ми е прекалено ръкомахаща за момента и сцените с нейно участие ме изнервят. Ама я харесвам, ще и свикна. 

Сук ми е ОК. Няма какво да го коментирам толкоз. 

  Интересно ми е предвид цензурата в корейската телевизия, (на която съм се нагледал) как са позволили толкова свободно да изпозастрелят цяло семейство, включително деца?! Странно ми се видя. Да съм честен това привлече вниманието ми, та и догледах епизода.

Засега мистерията е единственото, което държи вниманието ми и ще пробвам с още 2-3 епизода. Този убиец ми се вижда ясен за момента (макар че усещам намеци и в друга посока), но ми е интересно, как ще го завъртят, че да пасне логически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...