Jump to content

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (2016-2021)


Recommended Posts

128039l.jpg

 

Re:Zero - Starting Life in Another World

Re: ゼロから始める異世界生活

 

Държава: Япония

Година: 04.04.2016

Епизоди: 25+

AniDB

Студио: White Fox

 

Плот: Нацуки Субару е обикновен ученик, който е изгубен в алтернативен свят, в който бива спасен от красиво, среброкосо момиче. Той остава с нея за да й върне услугата, но се оказва, че съдбата й е много повече от това, което Субару може да си представи. Врагове нападат един след друг и двамата умират. Тогава той разбира, че има способността да превърти като на лента смъртта си до момента, в който е попаднал за пръв път в този свят, но с уловката, че единствено неговите спомени се запазват.

 

Бележка: Наскоро почнах да го гледам тъй като случайно попаднах на отзиви за него и след известен размисъл реших да го започна...Хич не е зле, дори доста добре на фона на случващото се покрай него и ако не друго то поне съспенса ми държи интереса тъй като такива сюжети винаги генерират интересни неща ако са правени с мисъл. Сега ще си наваксам епизодите, но дори и след само няколко изгледани е ясно, че ще го добутам до край тъй като не само замисълът ами и персонажите са ми интересни и забавни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая ми падна! Сега ще си копирам мненията от другия форум:

 

Пон Май 09, 2016 1:58 am >>>

 

Ok, this officially sux balls.
Обобщение за първите 6 епизода, за да не си губите времето. Ситуацията е следната. Протагонист от мъжки пол, на видима възраст от 17 години. Черна коса, ръст кинта и двайсе, кекав кат пръчка и с интелект на средностатистически аутист, но без гениалната част. Социални скилове: цъкане на компютърни игри, конзолни игри, тетриси и монополи. Диагноза: девствен, без шанс за подобрение.
Въпросната лийд кАрикатура е пренесена магически във фентъзи свят, но не някакъв як фентъзи свят като Уорълд от Уоркрафт, а по-скоро поредният отаку-генгста парадайз, който виждаме във всяко аниме след мейнстрийм провала на Cat Shit One. Та в тоя фентъзи свят важат всички познати закони на фентъзи световете - магии, магьосници, магически прераждания след магически убийства и магически задръствания от каруци, теглени от магически мутирали гущери от франчайза на Спайдърмен.
Типично по геймърски, нашият герой почва да експлорва картата, като естествено започва от тъмните улички, понеж си мисли, че е много пекан. След три поредни убийства на тоя идиот решавам, че може би е роднина на Лили Фадромата. Но аниме отакутата ги пази висша сила, наречена Плот Армор, която им позволява да се държат кат подметки и въпреки това да издеянват до следващата си простотия.
Главната хероиня в ханимуто е типична дейтинг сим принцеса полу-елф магьосница, която е totally useless, но главната карикатура потича по паважа всеки път, щом я духне ветъра. И тия ми ти говеда ги гледаме вече 6 епизода как се размотават наляво-надясно, говорят си шаблонни простотии, учат се да пишат, да белят картофи, да "мейдстват" из имението, да намират изгубени деца и вещи, да разказват приказки, но не и как да се затворят в стая и да решат проблема със споделената си девственост-слаш-задръстеност.
Междувременно главната карикатура я убиват още 6 пъти. Казват, че само смъртта лекува всяка глупост, но явно не и неговата. Като казах, че го убиват още 6 пъти, това не е случайно, щото винаги става в края на епизода, след като изтече дежурния дейтинг-сим сценарий за деня.
Сега дойде ред на лошата от близначките Олсън да му свети маслото, щото на другата й прочетоха приказка малко по-рано и Мери-Кейт вече премина от Светлата страна. Ся въпросът е ще може ли и Ашли Олсън да стане джедай или ще мъти водата на групата като Сит, за да може да има зи-драма и сополи в следващите няколко епизода. Place yar bets, niggaz.

 

 

Пон Юли 11, 2016 8:46 am >>>

 

Това става все по-шизофренично с всеки изминал епизод. Крайно време е главната карикатура да се сети за технологичните достижения на собствения си свят - коктейли молотов, бомби, химически оръжия, да намери някой побъркан алхимик да му ги забърка /в това заглавие побърканяци да искате/ и да такова мамата на всякви окултисти, магьосници, вещици, рицари и подобен род пръдльовци, дет му пречат на мокрите сънища. Начи може да умре вече... загубих им бройката... 20 пъти?!, ама не може да се сети кво са го учили по труд и техника или в най-лошия случай клипчетата в ютюб как да си направим самоделка? Е заеби.

 

 

 

В заключение: заглавието е пълна простотия, а главният е прототип на Топър Харли от "Смотаняци".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе сипал си му хич да не. :) Не знам човек мен ме радва и то доста..преполових го без да усетя и сега таман ще застъпвам втората половина.


Идеята не е нещо уникално предвид, че такъв сценарий с повторно изживяване и връщания в миналото не са нещо често срещано, но ги има. Самото изпълнение на тази идея обаче поне мен ме радва доста тъй като по отношение на динамика, плот туистове и съспенс това аниме е на изключително ниво. Винаги се случва нещо, главният не тъпче на едно място и в процеса на нещата, които изживява израства като личност, а аз съм ценител на такива герои. Иначе започва като пълен мухльо да...няма изгледи да стане OP и да рита задници където свари, но си взема поуки и става по решителен, когато си науми нещо. Че мре като муха мре...но при тези обстоятелства мисля, че един такъв герой е нещо напълно обективно тъй като ясно се вижда, че когато си обикновен човек и попаднеш в един такъв свят няма как да си специален и си го отнасяш от всеки срещан.  В САО примерно понеже ми се мярнаха сравнения с него аниме, а и като цяло обстановката тук напомня RPG, главният беше извънредно OP-нат и това в даден момент почна сериозно да ме дразни и ми уби интереса. Тук обаче няма такова нещо...нашият отаку си е почти напълно стандартен дебил и гушва букета по всевъзможни начини докато не намери правилният път, по който да поеме. Дори самото анимиране въпреки, че на пръв поглед не е кой знае какво, но ако се вгледаш внимателно пак е на ниво...съществата разните му там котки и гущери в бекграунда не стоят статично ами винаги се занимават с нещо сякаш действително наблюдаваш въпросната сцена, а в битките има какво да се види..особено ми харесаха сцените с едната от мейдовете (тая със синята коса) докато се вихреше със синджира и гюлето. 

 

Шизофренията не е нещо излишно точно в неговият случай, дори бих казал, че е нещо напълно естествено при положение, че изживяваш огромен шок съвсем изненадващо и отново и отново собствената си смърт съпроводена от негативни емоции като гняв, страх и безпомощност. Такива ситуации биха пречупули дори и хора със силни характери какво остава за незрял тинейджър, който за пръв път в живота си се среща с неща като насилие и убийства? Японците са в стихията си, когато дълбаят в човешката психика и това аниме е просто поредното доказателство.
Някаква голяма конспирация е заложена в този анимиран фентъзи свят и повечето неща не са такива каквито изглеждат на първо впечатление. Ето магьосника-спонсор на Емилия почти не му обръщах внимание, но една негова реплика го постави в съвсем друга светлина и явно далеч не е толкова безобиден колкото си дава вид. Постоянно се споменава за легендарната вещица, която не само споделя една расова принадлежност с Емилия, но и явно изглежда като нея, което би трябвало да има някакво значение. Още от първата случка се появи солиден антагонист, която си беше доста впечатляваща сама за себе си, но по важното е че действаше по нечий заповеди..чии и защо на този предполагаем работодател му пречи точно тази кандидатка за престола? Изобщо въпроси, въпроси и пак въпроси...аз така най обичам


Сюжетът си личи, че е мислен и всяка загадка тъй като убийствата са вид ребуси е особено интересна, а голямата въпросителна след 11 изгледани епизода...защо нашият човек е попаднал на първо място в този свят си седи непоклатимо. Кой го изпраща там, защо и кой му налага ограничението да пази изживяванията си без да може да споделя с никой...това ми е наистина интересно да го видя. Цялата тази история изглежда като комедия и дори пародия с банални персонажи, но не е...има дори доста сериозни нотки между редовете, които могат да те накарат доста сериозно да се замислиш особено ако се поставиш на мястото на главният, а и другите герои не са за подценяване изобщо. Ще си го изгледам до край тъй като отдавна не бях гледал нещо толкова добре направено. За мен дори това може да стане аниме на годината ако запазят това темпо и му барнат края както беше в Щайнс гейт..друго аниме с което се прави паралел за това. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хе-хе, не си стигнал до 16-ти епизод, където цялото "израстване" на главния отиде по дяволите, след като му дадоха ясно да разбере колко е тъп. :D

Иначе аз си го зяпам редовно, но не защото е уникално добре направено, а от липса на кой знае колко по-интересни заглавия за зяпане. Наистина, последните 3 години са пълен провал за аниме индустрията и не виждам скоро възможности да отлепят от дъното. Нещо подобно се случи и с корейско-китайското кино преди 4-5 години и ме накара тотално да го зарежа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо го стигнах и да действително се пречупи и като цяло се изложи като кифладжия в 14 епизод още, но това дойде в потвърждение на казаното от мен по горе, но сега си стъпи на краката и почна да предприема някакви действия. Въпреки, че е такъв тип герой това не ме дразни, дори смятам, че е доста реален в някои отношения. Именно такива персонажи се явяват по близки до зрителя отколкото някоя разновидност на Чък Норис. Нещо подобно беше и Юкитеру от така любимото ми Mirai Nikki.

 

Иначе за аниметата да аз за това толкова време не се вясвах тука понеже ако не гледам поне някое нямам желание за нищо останало ама то и по отношение на игралните драми пак беше пълна скръб. Просто слаби сезони това е...дори и така японските анимета пак си остават по добрият избор, а това конкретно и Берсерк ми върнаха надеждата определено. :) В зависимост как ще приключи е моят избор за номер 1 за тая година въпреки, че не са почнали есенните...ама така като ги гледам отсега май няма да има особена промяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както подсказваше името на този епизод (забележете - "Екстремен позор"  :slap: ), туистовете и шизофренията достигнаха позорно екстремни нива. На главната карикатура съвсем му се раздрънка дюшемето - то не бяха крясъци, кокорене, слюноотделяне, кососкубене, кожодерене; то не врещя като заклано животно; първо се моли да не умира, па после да го убият... Мамка ви и прасе, сценаристи мръсни! Ако целта ви е била да направите събирателен образ на всички пропаднали аниме архетипи в едно, поздравления! Успяхте! Приберете си вересиите вече!  :mad2:
 
 
И епизодът свърши като пристигна Котьо с ланеца и сега май ще шамаросва пръдливата чета на Фройд фон Алцхаймеров с порой от (n)ice shots for free. Нямам търпение за следващия епизод и вече се запасявам с екстремни количества от новото лекарство на чехите срещу стрес: "Bolimekura 500 mg".
 
fccc283d315730e1.jpg
 
Казват, че е много добро, така че другата неделя предстои най-сериозният му тест. Ако изгледам серията от край до край без да ме обземе желание замеря комшийката на простора с клавиатурата, значи парите си заслужават.  :bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охоо излезло най накрая, неска на няколко пъти проверявах ама го нямаше още. Слагам го се тегли и явно ще си отложа спането за още малко. :)) Утре ще си ъпна и поста с впечатленията обаче като се прибера, а илачи не ми трябват. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново доста интересен епизод, кво да ти кажа човек..мен си ме кефи. Честно казано безизходицата тук е наистина голяма и ми е доста интересно да видя как ще се откопчи от този период във времето и как ще нареди нещата, че и всички да са невредими. Котката може и да се появи, но е ясно че ще трябва да ритне кофата още веднъж за да има нов шанс да пробва да нареди събитията по правилният ред...Психозата е най нормалното нещо в една такава ситуация, а предвид в каква кататонично състояние беше в предните епизоди дори тези истерии са си сериозен напредък. Лошото в този случай е че начинанията му се провалят в самото начало, още по пътя към замъка с прислужницата, на която сякаш всичките й нишки на съдбата се късат точно тогава.
На тебе поведението му може и да ти се струва пресилено и си прав за всяко едно нещо, което спомена, но за мен е съвсем акуратно и реално отражение на отчаянието и безсилието на един обикновен човек и това колкото и парадоксално да звучи е една от най силните страни на тази история. При все това човека опитва всячески, а се беше напълно отказал..дори се опита да заложи живота си като разкрие тайната си, но това рикошира към съвсем неочаквана жертва. Изобщо все едно някакво божество си играе с него и му се подиграва в лицето, а мен такива неща ме подкокоросват да стискам палци за underdog-a. Всяка негова грешка води до загубата на личност с която е емоционално свързан покрай всичко станало до сега...а такива грешки могат да се поправят само по един начин, затова е и рязката смяна от жажда за живот към копнеж за смърт и ново начало. Че е неудачник/лузър така е, но на мен ми се иска този лузър да триумфира напук на всичко и всички! Да такива герои и мен по принцип ме дразнят, но в точно този и в точно тази история имат някакъв чар и резон иначе да съм го дропил отдавна.
Нещо голямо ще изкочи от всичко и си мисля още от преди, че тази негова способност и изобщо присъствието му в този фантастичен свят е свързано с вещицата, която споменаха на няколко пъти - Сатела. Така или иначе следващият епизод отново го чакам с нетърпение! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше толкова екшън в 18-ти епизод, но диалозите между двамата бяха необходимост. Най вече защото протагониста имаше нужда да му бъде вдъхнато кураж. В новелата по която е правено това аниме Рем и Натсуки приключват заедно като двойка в един от изходните пътища по които играчът може да поеме затова и събитията от него епизод далеч не са случайни.

Иначе новият епизод тоест 19-ти ми хареса доста..нашия човек успешно завъртя нещата за да се очертае страхотни перспективи за 20-ти. Това е и едно от достойнствата на тази история, че всичко е разхвърляно като моменти и възможности във времето и за протагониста остава да напасне парченцата и да поеме по правилният път. А такъв има колкото и безнадеждна да е ситуацията както се видя в скорошните епизоди. Тоя кит че ще отнесе плувката ще отнесе, но остава въпроса с личността на тази вещица и начинът по който е свързана със Субару..така или иначе за финалните пет епизода се очертават доста интересни неща. Определено това аниме си заслужаваше да му отделя време и жалко, че такива добри идеи са рядкост напоследък иначе можеше да следя още заглавия вместо само 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преднамерено изчаках да изгледам и 21-ви преди да коментирам 20-ти тъй като нещата, които се случиха в него по преден епизод вместо отговори и решения поставиха още въпросителни и ме хвърлиха в смут и недоумение. Стадото китове, които невъзмутимо се рееха във въздуха след толкова зор да надделееш над един единствен може само да те остави без думи..шах и мат откъдето и да го погледнеш. Ако самото аниме е с препратка към някаква компютърна игра то се озоваваш в положение при което се оказва, че след като си убил финалният бос с много зор трябва да го убиеш още веднъж с негови копия, които са се пръкнали бог знае откъде...Но такива похвати могат само да ме радват като оставим настрани чакането на следващият епизод тъй като такива неща, които носят изненада за кален зрител като мен, който е гледал какви ли не сюжети биват винаги добре дошли стига да са на място и добре направени, а тази история поне досега е точно такава. Развръзката в 21-ви дойде напълно в резон с предишният ми анализ и впечатления от главният герой...човека удря дъното, но и надгражда и се развива като личност, компенсирайки липсата си на умения с идейност както се видя от начина по който примами кита. Случаят на Натсуки Субаро е почти точно като по учебник за един напълно обикновен човек попаднал в магически свят.  Ето защо дори отсега както вече споменах моя избор за аниме на 2016-та е повече от ясен! Да това заглавие си има косурите, но просто при тази конкуренция е над всички останали заради свежестта, която лъха от него, а и не виждам как тази година ще се появи нещо по добро?! Последните 4 епизода се очертават доста интересни, а има голям потенциал и за втори сезон.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не знам, може да нямам муза за хлебене, може да не съм гледал много внимателно, а може и наистина да ми е било скучно и да няма за какво да се хвана. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато Рагнос все още е в търсене на музата си да го флеймне едно хубаво аз да си кажа поредните хубави впечатления от явно вече придобилия завършен вид true route ако ползвам терминологията от тези игри. :)

 

Вярно, че не беше така вълнуващо и интересно както с китовете, а и се видяха накъде отиват нещата след като му зачислиха отряда, но все пак тази ключова точка с култистите в откъса от време в който беше впримчен трябваше да приключи по някакъв ефективен начин, а това изглеждаше най логично и като естествено последствие от заслугите му в предният ключов момент. Най отначало Субару търсеше точно такава подкрепа, но просто не уцели момента и съответно си понесе лошите преживявания и унижения, сега обаче си беше в точният момент и в точната позиция!

Все пак направиха доста интересна врътка покрай тези култисти и прибавиха още въпросителни към останалите ми чуденки за изградената в това аниме история. Този кодекс е явно нещо наистина важно и ще изиграе някаква роля в последствие.

Не виждам как обаче ще се поместят в 3 епизода, а според някои неща, които научих докато се ровех в интернет за тукашните герои не са се случили някои важни събития още, а има и персонажи за доразвиване. Просто не виждам как цялата тази работа ще придобие завършен вид особено ако засегна отново задкулисното присъствие на тайнствената сила от която Субару черпи единствената си по специална особеност тоест това препускане напред-назад в миналото. Определено си плаче за втори сезон както вече казах, но първо да видим какво предстои и особено какво се крие зад последната сцена, която отново беше нещо неочаквано...аз си мисля, че ще е нещо свързано с тази бариера, за която си говориха Емилия и котака...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключи доста прилично без кой знае какви драми и изненади и както и си мислех доста неща останаха за явно по следващ сезон. Дано да имат такъв тъй като както вече казах това аниме беше нещо наистина свежо предвид цялата леш, която излиза в последно време. Разбира се заглавието си има своите недостатъци, липсва му онази японска гениалност, която ме е карала да следя всеки епизод със затаен дъх както при тоталният ми фаворит Mirai Nikki, но пък само за себе си си имаше добрите моменти и беше удоволствие да го изгледам. Най хубавото е че представя както вече казах по рано по особено реалистичен начин случаят с попадане на напълно обикновен човек в магически свят. Всички неща, които преживява героят и поведението му са така представени, че ако се поставиш на негово място сигурно не би било нещо по различно. Може главният герой да не е OP и доста хора както се видя и в случаят на Рагнос да не го възприемат позитивно и сигурно ще са си прави сами за себе си, но на мен точно това ми хареса в него, а и както се видя в процеса на сериите израстна и се разви като личност. Последните епове бяха малко като американски екшън...примерно торбичката с експлозиви попада точно в каручката дето най не трябва и нашия човек се появява в последният момент да оправи нещата и накрая си оплита кошничката на приличен природен пейзаж, но това спокойно може да се преглътне.

Едно е сигурно - така както са нещата това аниме е заглавието, което най си заслужава тази година, което от една страна говори добре за него, но от друга зле за аниме индустрията като цяло тъй като дори и с всичките си положителни страни е доста далеч от това на което са способни японците. Преди години дори това заглавие бих го обявил за посредствено предвид какви по стойностни неща излизаха, но така както вървят нещата в последно време история като тукашната си е глътка живителен въздух. По десетобалната му давам 7/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Crap-и аниме си беше отначалото до края, но финалът категорично го подчерта. Ако можех да опиша анимето с една емотикона, то това ще повръщащата. :D

По десетобалната бих му дал 6/10 заради моментите, които ме караха да се хиля на това колко е зле. Иначе и 5 му е много.

 

П.П. Поне на теб ти е харесало, Рейзъре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...