Jump to content

Моето хартиено хоби


Recommended Posts

Много интересни неща прочетох и видях в из темите в "Лично творчество", та реших и аз да покажа моето "творчество" :)

Преди години се бях захванала с рисуване, но не успяхме да развием много добри взаимоотношения с молива и четката и ги оставих. Не ми е било писано с тях, но затова пък по - късно открих ножицата и лепилото :D Така де - все пак всеки учител трябва да го бива в ръцете да майстори нещо. Е, това майсторене го превърнах в хоби - моето хартиено хоби :) Вкарах  и интереса си към източните култури и един ден из под ръцете ми се излезе един хартиен ханбок :) След това втори... Отскочих до Китай и Япония да попълня моята колекция от дрехи с ципао и кимоно... И така днес в гардероба си имам една прилична колекция от традиционни облекла от изтока :) Но за мое огромно съжаление само хартиени :(   е и 2-3 истински :)

Ето  част от моите тоалети - сред тях има няколко разновидности на ханбок (за официален повод - Dangui, за сватбена церемония Hwarot), има традиционна китайска носия от миналото - Ханфу и по - съвременното ципао и няколко кимона :)

 

857660.jpg

 

857656.jpg

 

 

 

 

13434762_1192962357394636_25709614656043

 

И моята малка японска чайна :)

 

857654.jpg

 

857655.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесни са, Вивиан! Върна ме в детството, когато си играехме с хартиени кулки, седнали на чердже пред входа. Приличат ми на ето тези тук, които са някакъв тип оригами и стават за книгоразделители.

Интересно ми е лесно ли успяваш да си намериш хартии с традиционни азиатски десени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря :) За хартията - намира се - сега вече има толкова книжарници, които са презаредени с различни хартии, срещала съм дори и производство от Корея. Аз използвам и от хартиите за оригами, и оризова хартия за декупаж, та дори и опаковъчна хартия за подаръци - което ми е хванало окото :) Но си и принтирам - ако си харесам някой мотив го изкарвам на цветна хартия и готово.                  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kато цяло за тези неща, а и за другите, които правя си майсторя сама шаблони (събрала съм една голяма папка :D

Ползвала съм примерна кройка само за ципаото - изкарах си една и спрямо нея вече "чертаех" за различните модели и размери. За ханбока и кимоното  - завършила съм облекло и гледайки картинки и скици на тези дрехи сама си ги направих, а имах и възможността да облека или поне да пипна някой от тях и да добия представа кое как стой. За ципао може да погледнеш това, а за ханбок за горната част (чогори) - тук. Това е с което мога да помогна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз съм ти фен още от фейсбука и също мисля че са много готини. Даже не само роклите, а и другите неща. (Като рамена например и плюшените животни :) ) Искам някой ден да разледам част от тях на живо и да ги пипна. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тъй като Демона спомена плюшените играчки - ето ги и тях :)

"Плюшени" играчки от корейските драми - първата (Doodoomong от Oh, my Venus) беше на шега, но ми дадоха идея да направя още ... и ето ги - почти са готови :)

 

857657.jpg

 

И тъй като ще почва голямата отпуска съм започнала една серия от манджички :)

 

857659.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак се развихрих в "кухнята" - допълвам менюто с нещо от корейската кухня - бибимбап. Ех, докато нарежа тези зеленчуци... Свършил беше сусамът, иначе щях да поръся и с него :D

 

857653.jpg

 

 

Не бих отказала една чашка соджу...... и малко кимбап :D

 

857658.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подготвяйки се за коледните празници стигнах до извода,че коледно-новогодишната украса, ако въобще я сложа ще е в последния момент и я свалям бързо - бързо, ама украсата за Китайската нова година си стой целогодишно :D Традиционните фишеци и  фенер в червено и златно - голяма игра падна с тях, а предварително въобще не се бях замислила колко телчета за телбод ще изразходя тук :D

 

12669704_1109318982425641_12315824594719

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...