Jump to content

Cinderella and the Four Knights (2016)


с кой от Принцовете предпочитате да завърши Пепеляшка  

134 гласа

  1. 1. с кой от Принцовете предпочитате да завърши Пепеляшка

    • Jung Il-Woo/ Kang Ji-Woon/ Лошото момче
      87
    • Ahn Jae-Hyeon/ Kang Hyun-Min / Плейбоя
      30
    • Lee Jung-Shin / Kang Seo-Woo / Певеца
      5
    • Choi Min / Lee Yoon-Sung / Секретаря
      12


Recommended Posts

Леко, захарасоно сериалче без големи драми и болести.Много положително и забавно.Секретарчето  също ми направи впечатление-сладурко.Само тези късе панталони на момчетата и безформените големи дрехи на главната, а и при момчетата ми вадеха очите, но се преглъща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като реша да гледам нещо винаги отварям форума и според коментарите избирам. За този сериал четох няколко пъти и все се отказвах. Но си го пуснах преди няколко дни и взе,че ми хареса. Изключвам недомислиците, но аз тях ги пренебрегвам. Сладко,забавно сериалче. Не съжалявам,че му отделих време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа, за пореден път стигам до извода за себе си, че реално всяко нещо е гледаемо, стига да ти попадне пред очите в подходящ момент и/или по някакъв начин да предизвика интереса ти. Помня, че хвърлях по едно око на коментарите тук, докато беше онгоинг сериала и общото впечатление на блудкава розова боза го изпрати към дъното на листата ми за гледане , което в превод означава, че гледане няма да има, предвид хронична липса на време и още по- хронична натоварена програма / както, предполагам, е при всички с много дини под една мишница/. Да, ама не щеш ли миналата седмица случайно ми изкочи пред очите клипче на някакво непознато, но много приятно ОСТ и с едни много симпатични муцунки. И ми стана интересно, което в случая беше фаталното, защото доведе до едно непрактикувано от дълго време гледане на екс. И още по- изненадващото в цялата работа беше , че не ползвах мишката за превъртане. Може би стана така, защото тръгнах с нулеви очаквания или по- скоро направо с негативни такива и обща нагласа за превъртане набързо за обща информация. 

Всъщност, може би ми е трябвало точно такова "проветряване на мозъка" и всичко си е намерило / дошло на мястото.

               Та, по същество. От много време не ми се беше приисквало да си сваля парчета от ОСТ-то. С това сериалче се случи. Което за мен е плюс. 

На Jung Il-Woo  не бях попадала до сега / просто щото онзи сериал за Слънцето и Луната още ми стои в листата за гледане , ама само заглавието му гледам до момента :rolleyes:/, но специфичната му физиономия и слънчева усмивка от Онова зарибяващо клипче ме "вързаха" да изгълтам на екс всичките Пепеляшкини серии. 

Другият плюс, може би беше точно гледането на "екс", защото вкарвайки се в атмосферата и емоцията от първата серия , някак си приех образите на героите, които успяха да ме убедят с/ в индивидуалните си истории.  Говоря в случая за така наречените Плейбой и Лошо момче.

Единият - натирен от майка си, която от ранно детство му промива мозъка, че той е Наследника и нищо друго не е важно освен да си пази позицията. Справящ се сам с огромното си чувство за вина, заради приятелчето си. Изшиткан да учи в чужбина заради престижа и статуквото. И всъщност принуден да се затвори в черупка, да скрие самотата си, сърцето си, чувствата си  и да си надене маска. Каква - видяхме. Модни парцалки, лъскави коли , пръскане на пари / заради статуквото , пусто/ нищо ангажиращо, нищо сериозно, нищо смислено. Реално , все едно беше надянал кожата на таралеж, со все бодли. Да държи всички настрани от себе си. И най- вече онази, така наречена Шивачка. 

Другият "таралеж " - така нареченото Лошо момче - си беше чисто и просто неговият негатив. Той също си защитаваше своята истина. Пораснал първо с клеймото, че е без баща / да не ползвам другата дума/ , после изгубил и майка си, минал "школата"  на сиропиталища , оцелял от всичко това и поел вече някакъв път в жиивота и изведнъж му обръщат света на 180 градуса и заличават на раз и с лека ръка целият му изминал до момента живот. И го принуждават да приеме новата си самоличност. Само заради това, че открито се противопоставяше на това ми спечели уважението отначало. При всичката меркантилност по корейски, на която съм се нагледала по сериалите, това ми беше ново. 

И естествено бодлите на двата таралежа бяха в постоянна употреба , докато беше нужно за сюжета. Накрая някак много бързо кротнаха и се спогодиха, но това е друга тема.

Певецът, на фона на тях беше друга бира. Той беше и си остана някак през цялото действие в страни от суетата. Играеше го балансьор между двамата, а после и между тримата. Ама пасивен балансьор - наблюдател. Е, след появата на Пепеляшка взе малко да се активизира, но въпреки това ми остана леко висящ образ. Докато не го загаджиха зорлям с дружката на главната. Иначе щеше да си мине и замине така през действието на сериала. Сигурно така решиха да погъделичкат чувствата на тинейджърската фен-маса, че видите ли , и това чудо може да се случи на някоя редова пухкавичка фенка.  Май , приказката за Пепеляшка най-вече се отнасяше за тази двойка. Не мислите ли? 

Дойде ред и на баш Пепеляшката. Клишето беше тотално от първия момент и по всички параграфи. По- скоро още от началото подтиснах в себе един реторичен въпрос. Как тъй, аджаба, мацето е още ученичка, и то завършваща ; с амбицията да учи в колеж/ че и приета дори/ , а веднъж не дадоха да седне в час или да отвори учебник поне.  Или аз не помня такава сценка?  Хубаво, бачкаше на емнайсет почасови работи да си събере сама парички за таксата / адмирации за което/ , ама на дали корейската училищна система извинява поголовно отсъствия по такива финансови причини. В този момент логиката ми се изгуби тотално.   

Оставяйки този "детайл" настрани, образът й беше в началото свежарски и пълнокръвен, но с напредване на действието като че я обезличиха. 

Шивачката няма да я коментирам - беше ми стерилно изпълнена роля. Принципно имаше хляб в този образ, но като че го оставиха само в промо- версия. Можеха да го разгърнат, да го съживят, но на кого не стигнаха силите за това не е ясно - сценарист, режисьор или изпълнител. А може би на всички заедно. 

Няма да коментирам също така семейството на Пепеляшката,  г-н Председателя и петата му жена както и Секретаря. Като поради що го броиха за 4- тия принц не ми се изясни?  Независимо от лоялността му съм шефа и фамилията.  И този образ ми остана в промо- версия . Стерилен. Имаше много потенциал , ...хаха , все пак и мОмчето беше убаво и най ми го докарваше на мъжко излъчване / не броя младеещия младежки чар на Лошото момче/ . При все това, дори и накрая , на финалната сцена , нареден наравно с останалите тримца принца , пак ми стоеше като кръпка. Нейсе, преглъща се. 

Няма да коментирам и безумно стандартните клишета... явно без тях сценаристите и зрителите не могат да преглътнат сюжетите. Горките!:896767:

Но, на фона на всичко това , за голям плюс броя факта, че този път много бързо се сетиха за наличието на съвременни методи при определяте на генетично родство.  Иначе въпросната сюжетна заигравка можеше да вземе пагубни размери. В този момент останах приятно изненадана  -  да видя поне един трезво мислещ и съобразителен герой. Беше голяма червена точка бонус за героя на Jung Il-Woo. 

И може би като край - явно няма да мога да свикна с тези толкова бързо давани прошки и моменталното забравяне на всичките гадости дето се преглъщат на раз. И това не се отнася само за тук и сега , а за цялостната азиатска продукция , където има подобни заигравки.  Определено не съм дораснала духовно за идеята на " плеснали с ръце, па се прегърнали"Имам да зобам още доста ориз / и сериали/  . Вярно е, че на " на чужд гръб и 100 тояги са малко" , т.е. героя/ инята си да му мислят, ама дори и само като пасивен страничен наблюдател на всичкОто гавра, ми завиря булгурЯ и всичко в мен крещи за вендета... 

А, и почти да забравя  - огромно благодаря на преводачите и още по -огромно благодаря на добрата душа , качила го онлайн. 

Сигурно съм станала отегчително банална, но онлайн качването за мен осигурява живота и гледаемостта на даден филм/ сериал. Торентите умират, с тях и продукциите и труда на преводачите.  Няма да спра да повтарям, че около мен 99,9% гледат онлайн и поради това основно ползват руските сайтове, защото .... Защото. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Off Topic

Тия дни я изгледах и аз тая драма.Въпреки,че отдавна съм си я заплюла за гледане,барабар с още поне 100 драми,все я отбягвах,смятах,че нещо няма да ми хареса и я оставях за друг път...Когато я почнах ми допадна това,че действието ще се развива около три момчета,които макар и роднини,всъщност въобще не бяха близки и не се понасяха.А и са коренно различни.Аз харесвам да гледам такива неща,интересно ми е как ще си оправят отношенията,ще се сближат и т.н.Признавам обаче,че когато дядото назначи момичето в първия момент това ми бе слабо като идея,в смисъл как една непозната, при това ученичка още, ще промени някакви си големи момчета,да са на пет години иди ела,ама не са...После,обаче като разбрах,че ще е с тия мисии,съгласявам се,по видях смисъл в това начинание.А и реално тя просто пърхаше около тях,досаждаше им дори,но в крайна сметка  успяваше в мисиите си,но не това беше най-важното,а че малко по-малко им влезе под кожата и това,което им казваше,те го слушаха и за някои неща си промениха отношението.Въобще за мен Ха Уон е много симпатичен образ,жизнерадостна някаква,въпреки всичките проблеми на главата й.Не си мълчеше на момчетата и някак си успя да стане близка с тях.А самите момчета,може би само Канг Се У/певеца/ е израснал в добра обстановка и някак си бе доволен от живота си.Но и той не дружеше с братовчедите си,а с Ха Уон се сприятелиха,даже малко ме е яд,че хлътна по нея,но поне не и натрапи чувствата си.Имаше доста забавни моменти с него...

Докато другите двама,в техния живот всичко си беше хаос.Уж всичко им е наред,щото са богати,а всъщност вътрешно си бяха бая наранени... Хьон Мин го раздаваше плейбой,отракания и т.н.,но в крайна сметка той просто искаше едно нещо,от което се отказваше,докато му се навираше в ръцете,но откачи когато взе да му се изплъзва.Еле пък като я виждаше и с братовчед му,направо откачаше.Да,за многострадалната Геновева говоря.Той Хьон Мин си заслужаваше да му натрият носа,ама честно тая Хйе Джи трудно я изтърпях.То бях виждала каква ли не любов в корейски сериал,ама тука надминаха всичко.Иначе да,хареса ми,че имаха предистория,демек сега не са в добри отношение и да ги видим как ще се оправят,ама то толкова нереално ми дойде всичко.Те са били деца,когато е почнало всичко,чак пък такава любов,че тя сега да върви отзаде му,все едно са сгодени и да се цупи,и да развява права към него...Не знам,ама ме изнерви,баш като някоя многострадална Геновева го раздаваше.Направо се чудех как ще приема да се съберат с Хьон Мин.Всъщност лесно стана,имаше един момент тя като караше колата му,стана ми смешна,то за пръв път я видях да реагира по друг начин от обикновения,а и дали щото преди това Канг Джи Ун и беше натрил носа,някак си ми стана по-симпатична и просто вече с удоволствие изгледах отношенията на тия двамцата,дето искаха да са заедно,но го отричаха.Но,като цяло техните отношения можеха да бъдат направени по много по-добър начин.Ама пък колкото смотана беше  тя,толкова пък готин персонаж беше той.Как се предлагаше само на Ха Уон или пък като се сдърпаха с Джи Уон,взривоопасно...

А самия Джи Уон имах чувството,че не знае къде му е мястото.Не се приемаше като богаташ,но пък със сигурност вече не е и беден.По едно време имах чувството,че харесва Хйе Джи и направо ме дразнеше дето все я следваше и нараняваше Ха Уон,ама като се влюби в нашето момиче виж пък какъв сладур стана,че взе и да се усмихва.Много смешни ми бяха като се напиха на ваканцията или той като се криеше под масата да не ги сгащят.И той доста изстрада,но важното е,че всичко свърши добре,само на дядото дето много набързо му прости,а май не трябваше.

Сега дядото,готин уж някакъв,ама с това дето не одобри Ха Уон,щото не  е от тяхната черга,малко ме разочарова.Ама айде,нали си промени мнението,пък и в крайна сметка то неговата болест успя да събере братовчедите като семейство.Неговата жена,ми хубаво пък,че пак се събраха,жената не беше толкова лош персонаж,по-скоро и тя някаква изстрадала и постъпи супер неправилно за момента,но поне в името на сина си.Аз сина и много го харесах и него и в последната серия само се се чудех дали ще го дадат как се оправя с момчетата.

Оф,много дълго стана,аз по принцип рядко пиша за сериалите,но да кажа по нещо и за мащехата и дъщеря й.Ах,тия как ме нервираха и те,толкова злобни същества,ама то всичко се връща.Накрая каква доброта излезе от тях,ти да видиш.Бащата и той,да беше си добряк,но как можа така да постъпи в началото с дъщеря си,добре,че Ха Уон си бе със златно сърце....

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, още по-добре че е длъжко, @skofiild:), за има какво да се чете, да предизвика мисловна дейност;)  и желание за отговор.Та да стане и разговор. 

На, като те четох ми дойдоха още няколко нещица. 

Поведението на дядо Председател може да се ползва за онагледяване на поговорката " Насила хубост не става"  - перефразирано -  Не се става автоматично семейство, ако живееш принудително на едно място с няколко души. 

Дори не мисля че беше прозрял правилния отговор, когато назначи Пепеляшката, да му изпълнява мисиите. Мисля, че в нея видя по-скоро хъс за постигане на нейните лични цели и използва момента за се възползва от това. Както и с принудителното връщане на Лошото момче в къщата. / като му отряза всички пътища - пак грозно, грубо и с изтъкване на финансовото превъзходство/. Обаче мацето , както каза успя да им влезе под кожата на всички и точно там беше разковничето -  промени им отношението , "върза ги емоционално " дори, а от това до стоплянето на отношенията помежду им вече беше проправен пътя. И тук ми се струва , че не доразработиха тази тема в сюжета. Можеше да се позадълбае върху това. Много наготово дойдоха близките им взаимоотношения накрая. 

Дали успях да обясня правилно?:rolleyes:

Друго достатъчно добро онагледяване беше на приказката " Всяко нещо да си знае мярката". И по- точно отношенията м/у Лошото момче и Шивачката. Прекомерното му "рицарстване" наистина би заблудило всеки за естеството на връзката им. И по-скоро за неговото отношение / чувства към нея. И орлица -закрилница би му завидяла биля. В първите серии се заражда и затвъждава впечатленето за наличие на стандартния триъгълник - той обича нея, тя търчи след друг... По-нататък , с малко повече обяснения се опитват да вкарат идеята за нещо средно м/у благодарност и лоялност - щото , видите ли , тя единствена се отнесла с него добре като го домъкнали в къщата и той за това готов да хукне към нея при едно свирване, да й превързва пръсчето и да й бърши сълзиците , дето ги рони нонстоп. А, и може би най-хубавата част - дава му винаги повод да стисне за гушата омразния си братовчед. :896767: Или по- скоро да "облече" собствената си неприязън в по-благонравна одежда. 

И големият проблем настана ,когато се наложи да вземе решение и да пренареди  приоритете си. Слава богу, и в този момент получи голям плюс от мен , защото доволно бързо се справи с тази задачка. Без излишни протакания и недомлъвки.  Спомням , че имаше приблизително подобна ситуация с героите от "Пълна къща" и там врътките и фасоните се точиха почти през цялото време. Заради едно пусто обещание, главния беше направен на "див петел"  и то в един момент съвсем съзнателно и целенасочено и т.н. Айде,  да не меша сериалите.  Радвам се , че тук , нашето момче много бързо се осефери и трезво прецени положението. Както се казва - То бива , бива , ама цял бивол за мезе не бива. И сложи границата в отношенията там , където й беше мястото със същия финес, с който кавалерски я обгрижваше. Хареса ми. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.01.2019 г. at 12:32, asha написа:

От много време не ми се беше приисквало да си сваля парчета от ОСТ-то. С това сериалче се случи. Което за мен е плюс. 

 

Много е приятен саундтракът, с удоволствие си го слушам периодично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно много свежо сериалче.Нашата прекрасна Пепеляшка много изстрадала в живота,но винаги намира усмивка за всички.

В началото всичко започва много объркано,но всичко се нарежда накрая.

Благодаря за превода,прекрасни сте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен и забавен сериал! Гледа се на един дъх!

Ако сте в настроение за нещо леко, неангажиращо и малко лигаво, това е вашият сериал! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...