Jump to content

Kizumonogatari (2016-2017)


Razzormaw

Recommended Posts

80621l.jpg

 

KIZUMONOGATARI

傷物語

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 08.01.2016

Тип: филм

Брой части: 3, Tekketsu-hen (Ironblooded arc), Nekketsu-hen (Hotblooded arc), Reiketsu-hen (Coldblooded arc)

AniDB

Студио: Шафт

Плот: Следобед, 25-ти март и е денят за церемонията по приключване на училище на Арараги Койоми, който е към края на втората си година там. Заедно с другите напълно обикновенни ученици като него той се отправя към пролетната ваканция, която предшества третата и последна за него година. Ханекава Тсубаса, ученичката за пример от неговото училище му разказва за слух според който в града има вампир.

Тази нощ, Койоми открива изцапана с кръв жена с разкъсани крайници, която търси помощ от подземна платформа и която припокрива описанието на Ханекава до най малкия детайл: красива блондинка със смразяващо сини очи. Тази съдбовна среща променя пролетната ваканция на Койоми както никоя друга и самият той престава да бъде просто поредният обикновен ученик тъй като той се среща с най голямата аномалия, най-силното чудовище от всички! Тази нощ Койоми се запознава с легендарната, преживяла векове вампирка Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade, която ще го изтръгне от света на нормалните хора и ще го хвърли в нощният свят, хаотичен свят на божества, духове, проклятия и всякакви други видове свръхестествени същества, предмети и събития.

 

Бележка: Няма човек, който да чака тази трилогия от филми повече от мен, а ето че краят на това чакане наближава все повече тъй като DVD рилийза на Tekketsu-hen ще е в края на Юли! Моногатари поредицата винаги е била нещо повече от специално за мен тъй като този невероятен свят изплетен от свръхестествено и обрисуван винаги на топ ниво от най-доброто за мен аниме студио винаги ми е бил на сърце. Тук неколкократно съм споменавал за Kizumonogatari още преди дори да се чуе нещо за тези филми, просто като мечта, един ден тези новели да видят свят и ето че скоро, едно мое съкровенно желание като зрител ще се сбъдне! Шинобу ми е най-любимият персонаж от всички в бакето тъй като е изключително комплесно и детайлно изграден през всички екранизации по новелите излезли досега и въпреки всичко подължаващ да бъде забулен в мистерия, а комбото й с Арараги е дори по добро за мен лично от това му със Сенджогахара. Просто съдбите на двамата герои са преплетени по изключително интригуващ начин и някак си ако мога да си представя Койоми без Сенджо то да остане без Шинобу просто е немислимо..

 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:

 

Свали с английски субтитри: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най накрая излезе! Каквото и да кажа за този филм малко ще е...повече от чудесни арт, плот и озвучаване! Когато SHAFT правят нещо, го правят като хората, дори и да е пълен провал по начало както някои техни заглавия сред тв поредиците със слаб сюжет. Но Бакемоно новелите определено не спадат към тази категория и нищо чудно, че толкова години вече залагат на Арараги Койоми и този невероятен свръхестествен свят.

 

Срещата на Койоми и Кисшот-Ачерола-Орион-Харт-ъндър-Блейд (Шинобу) е самото начало..от там тръгва всичко! Тази сцена в метрото си я пуснах няколко пъти тъй като много ми харесаха кадрите, диалозите и като цяло начинът по който тези два персонажа се свързаха имайки нужда един от друг. Интересно беше и включването на Ошино Меме..един от най загадъчните и нестандартни аниме персонажи изобщо. Мислех си че няма да го видя точно сега, а в по следващите части, но предивид събитията парченцата някак си си напасанаха, а и той ще изиграе голяма роля в последствие. Останах изненадан от състоянието на Шинобу..очаквах да я видя в пълният й потенциал, но явно това ще се случи в последствие, а следващите части ще са още по интересни от тази уводната. Но пак ще има чакане...

 

Btw все още не препоръчвам да се тегли от линка, който поставих...аз нямаше как да чакам повече и веднага го свалих и го изгледах, но превода от японски на английски е изключително слаб. Всъщност дори не е точно превод ами copy/paste от диалозите в новелите и свободни съчинения от страна на безхаберника, който го е правил.Липсват реплики и има доста неточности...когато излезе нещо по добро ще го сменя веднага!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...