Jump to content

Recommended Posts

OMG беше хубава и прилично изградена история да и си я изгледах от раз и действително тези неща дето ги изброи са някакви допирни точки. Не знам дали са искали да копират, по скоро са се опитали да направят нещо различно в същата тематика. А такива застъпвания няма как да се избегнат напълно..призраците трябва имат някаква цел най често това с недовършените дела и разбира се някаква допирна точка със света на живите - въпросните шамани и изобщо хора способни да ги виждат и чуват. Тук грешката е че наблягат прекалено много на пародията..особено онея дето снимаха с уеб камерката бяха напълно излишни и будеха повече съжаление отколкото добро настроение да не говорим, че самото им присъствие и клубчето дето си бяха направили са някак си не на място. То всъщност кой ли си беше на мястото...сигурно главният герой екзорсист дето някаква паранормална мацка го разхвърля като чувал с картофи?! И тоя бил събирал пари от тази си дейност, подбирайки си "противниците"!? Добре, че този корейски Ван Хелзинг семейство няма да храни, че децата щяха гладни да седят всяка вечер. Изобщо безвкусен хумор..има хора дето примерно се кефят и на недвусмислените звуци при отделяне на газове от стомашно-чревният тракт на някой екранен герой, независимо от ситуацията, но аз не съм от тях. За да е смешно трябва да се знае кое пикантно ястие е причинило бунта в дебелото черво, защо са отделени преждевременно в атмосферата и че нивото на завишената наситеност на въглероден двуокис и метан във въздуха трябва да е пропорционално на неуместноста на цялата дейност тоест да има първопричина, логика и контекст в самата ситуация

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах 4-ти еп. с бг суб. След боя в сауната нашата пияна призрачка пее новата песньовка на Twice "Cheer up" :) 

Ама преводача взел, че го превел "Наздраве скъпи" ?!  :slap: Да не беше го превеждал по-добре това ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Призракът вече и махмурлук получи  :slap: Очаквам в следващия епизод да е с менструални болки  :28558:

 

Не че е чааааак толкова ужасен тоя сериал, общо взето е класическа тийн-боза, но мен ме дразни именно представянето на поредната влюбваща се лигла през призмата на ghost story. Вкарали са в описанието за примамка жанр, който всъщност го няма. Не е честно спрямо зрителите така. Фентъзи-елементът изобщо не е обигран, за целите на този сюжет девойката спокойно можеше да е брокер на недвижими имоти, а призраците - нелегални заселници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, до същия извод стигнах и аз след размисъл на тема:" Как корейците ще стигнат до хепи енд". За мен това е единствената причина този призрак да е толкова "жив". Дори разгледах отгоре-отгоре и webtoon-а (основно последните глави ако са те, разбира се) за да видя дали съм на прав път, но там нищо такова не се споменава, а по-скоро Хьон Джи-то зачезва за да тренира бойни изкувства и да стане по-силна :slap:

Е, сериалчето става за разтоварване след напрегнат работен ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда,

 

кома се оформи! Че и ще дойде в съзнание, и няма да си спомня за него, и не се знае доколко е тя самата заради оня, дето търси нещо!
Какво търси, не е ясно и нему! Предмет!

 

 

Двамата главни са добре. Може би защото не очаквах много и сериалчето ми харесва. Верно, повтаря се, но какво от това! :)

 

Иначе онези двама дебили ме дразнят, особено единият. Не знам защо на това момче все му тръшват такива лигави роли, но тук не мога да го понасям.

А другият ми напълни сърцето, когато страдаше по една от любимите ми корейски песни:

 

Сякаш бях пронизана от куршум

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, доста критики, които  могат да откажат четящите, затова предлагам и друга гледна точка - на харесал сериалчето. Без да съм фенка на жанра, си го изгледах и ми беше интересно и забавно. Та ето отговора ми на критики по-нагоре:

-за играта на Ok Taec Yeon - ( също отнесъл не една критика) - изобщо не ми е дърво, всяка емоция беше умело изиграна, без излишно преиграване.

- за "ловците на духове" - често ме дразнят второстепенните герои и понякога ги превъртам, ако не пречи на фабулата. Но тук двамцата ми бяха супер забавни кримки, на глас съм се смяла :)). 

- за "плътния призрак" и критиките - чунким всеки ден си пиете кафето с призраци и знаете как изглеждат и какво правят. И, аджаба, наистина ли в един филм трябва да държим повече на това да е реално достоверен, отколкото да се потопим и забавляваме на художествените измислици?  

- някъде срещнах критики и за финала- на мен пък ми хареса да завърши именно по този начин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Имате право за повечето от критиките, но ми хареса. Вече знам, че за да имаш удоволствие от нещо, трябва да оставиш брадви, кошници и др. и необременен да го посрещнеш. Иначе се обричам на вечно недоволство от недомислиците в азиатското кино, а те според мен са много и дразнещи най-вече поради факта, че аз не съм азиатка. TaecYeon и Kim So Hyun са ми любимци и имат едно заразно положително излъчване, което много ценя. Мисля, че момичето има артистичен талант, харесала съм я във всичките роли досега. На младежа много му върви да е сериозен, динамичен, драматичен, още има да се желае откъм комедийните моменти и усмивките, но засега ме компенсира с визия (но винаги се сепвам от контраста толкова едър човек с това детско лице... пък и ушичките). Интересно ми беше да проследя и историята, която ме изненада на места. Имаше и доста действени и напрегнати моменти. Доволна съм от сериала и се радвам, че му дадох шанс. Благодаря за българските субтитри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, според мен можеха да го поберат в по-малко серии. Някои от сериите ги превъртях. Не съм гледала другия призрачен сериал и като ми остане време ще му хвърля един поглед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, YONNI2005 написа:

Има ли такъв подобен сериал?:)

 

Ако питаш за духове - този тук

За романтиките - не знам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, YONNI2005 написа:

Има ли такъв подобен сериал?:)

 

Зависи какво точно искаш да е подобно - да има призраци, да има ученическа история или нещо друго... Може би е добре да кажеш точно какво ти е харесало, за да знае човек какво да ти препоръча :)

 

Лично за мен любим сериал с призрак в сюжетта е Oh My Ghost.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3.03.2019 г. at 19:06, bealonenomore написа:

 

Зависи какво точно искаш да е подобно - да има призраци, да има ученическа история или нещо друго... Може би е добре да кажеш точно какво ти е харесало, за да знае човек какво да ти препоръча

 

Лично за мен любим сериал с призрак в сюжетта е Oh My Ghost.

Благодаря!!!:):):):):)

На 3.03.2019 г. at 19:05, Rossi Yankova написа:

 

Ако питаш за духове - този тук

За романтиките - не знам :D

Благодаря:):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледнах го от тук от там. Не съм много впечатлен. И не разбрах как тоя неин дух имаше тяло което главният герой можеше да докосва и целува? Щото като има тяло и нещата стават опасни, особено като спят в едно легло.    Ама аз от 6-то до 11-та серия ги пропуснах така, че може да съм изтървал нещо.  Голям мишмаш бяха забъркали.

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...