Jump to content

Recommended Posts

80644l.jpg

 

BERSERK

ベルセルク

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 01.07.2016

Епизоди: 12

AniDB

Студио: Liden Films

 

Плот: Гътс известен като Черният мечоносец търси убежище от демоничните сили, които преследват него и жена му и също така отмъщение срещу човека, който го набелязва за жертва. Подкрепян само от титаничната си сила, умения и меч, Гътс трябва да се бори със съдбата си сражавайки се с ярост, която може да го лиши от човечноста му.

 

Бележка: Най-накрая дойде и Юли и с него месец единственото аниме, което си заслужава да гледам след толкова мъки досега от липсата на свестни заглавия. Историята за съжаление не е продължение след онази епична битка с така омразният Грифит, а ретроспекция на дните като Black swordsman на един от най впечатляващите аниме биткаджии - Гътс. Който е гледал култовата класика от края на 90-те няма нужда от обяснения за точно този персонаж, а на останалите при положение, че са любители на изпълнените с насилие и екшън сцени препоръчвам първо да гледат оригинала преди да се захванат с това аниме. Берсерк е безмилостен и кървав и не е за всеки...ако очаквате проповеди за приятелството, колко лошо е да се убиват хора и силата на любовта, по добре да пропуснете.

 

Линк към темата за по-старата версия на анимето

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мм хич не беше зле първи епизод. Оказа се обаче, че това май не е ретроспекция както си мислех ами точно продължение след онези събития, което си е супер откъдето и да го погледнеш. Гътс беше показан в този си вид съвсем за малко в оригинала доколкото си спомням тъй като съм го гледал преди доста време и помня съвсем други неща, но е факт, че тази история е след трансформацията на Грифит и масовото убийство на Ястребите (отряда към който принадлежаха Гътс, Грифит и Каска).

Можеше да се постараят повече за арта, но тези неща съвсем не ме вълнуват предвид колко чаках да видя някакъв прогрес относно това аниме. Разрових се малко да видя какви точно чаптъри от мангата ще препокрие това и май ще са два + явно някои неща от видео играта посветене на Берсерк тъй като в следващият епизод ще се появи една героиня (Фарнис), която виждам за пръв път и явно ще е интересно включване. Дано евентуално се появи и Каска тъй като тя си остава една от емблематичните фигури за Берсерк и покрай нея висят едни от най-интересните въпросителни.

Не знам колко епизода са предвидили (гледам, че официално са обявени 8), но дано да не претупат нещата тъй като това аниме си е икона и заслужава поне 20 парчета! Тъй аз да захващам 2-ри епизод, но и след 1 изгледан е ясно, че ще се следи до край! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехх само ако арта беше наистина по добър това аниме щеше да е идеално, а сцените с голата до кръста Фарнис щяха да са едно малко чудо в този безумен свят на цензура и псевдо-морализъм...sigh! Спирайки да оплаквам циците на Фарнис епизода си беше доволен..хареса ми и битките с кучетата и глигана-апостол като атмосферата в изоставената постройка беше достатъчно крийпи за едно аниме от типа на Берсерк. Последните сцени ме изненадаха като точно тези герои не очаквах да ги видя..не и сега, но явно събитията породени там ще са важни. Като цяло обаче предвид информацията, която изрових от манга ревютата, а и този епизод вече си имам на идея какво ще поднесе тази история и дано наистина епизодите да са 20 и косур. Всъщност с по малко от 15 просто няма как да минат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само заради великата история на Берсерк търпя този арт който е брутално ужасен не знам къв ефект са искали да направят но не им се получава нещо много ми е дървено всичко докато във 3-те части си беше супер арта.Дори предпочитам и тоя от 97-ма пред този но какво да се прави.Ще се търпи и следи.И не на последно място благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто са заложили на CGI (computer generated image), което не е лошо като идея и може би щеше да се получи добре ако беше друг изпълнителят, но конкретно в това студио изглежда така сякаш не знаят какво правят и от това страда арта цялостно. Сенките на места дразнят доста, също и екшън сцените не са баш това, което трябва да са. За възможностите си просто от Лиден трябваше да са старомодни вместо да опитват работи дето явно не са за тях още и то точно в едно от най чаканите аниме продължения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм тука взе да става все по интересно, изплуваха някои добре познати персонажи от преди и се очертават интересни сблъсъци. Всъщност този епизод ме накара да се поровя в мангата и вече съм бая запознат с нещата. Moжe би не трябваше да си спойлвам, но ми беше доста интересно как ще се развият някои събития и се прежалих, но не съжалявам и дори интереса ми към това аниме се повиши. Едва ли обаче тази история ще достигне кулминацията си и за 25 епизода, а герои като Гътс и Каска заслужават приличен завършек. Но ще се види къде точно ще пуснат котва в последните епизоди и тогава ще го мисля това, засега ще си гледам и ще се наслаждавам на новата история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега не върви зле. Хората си следват мангата и то почти точка по точка, което разбира се може само да ме радва тъй като съм доста негативно настроен към преработките и смукането от пръсти. Нещо след като е направено добре няма нужда да се променя или да се измислят други работи. Вече почти свикнах с недъгавият арт, зле скалъпените CG-та, калпавите перспективи на камерата при сцените  и неуместният на места звуков фон..просто историята е така интересна, че дори престъпления като дразнещите щрихи върху лицата и фигурите на героите и особено рисуването на женски цици без зърна не ми правят особено впечатление. Дори и с тези недъзи Берсерк си е класа понеже мангаката си е свършил работата, а тея от Лиден може и да са шайка некадърници, но поне се отнасят що годе с уважение към това заглавие.


Иначе сега се очертава голяма битка на Гътс срещу козела и този култ от психари, които сякаш вече не бяха стигнали дъното ами трябваше и да бъдат още по гнусни и отвратителни след намесата на демоните...Но това е нищо пред това, което предстои в кулата, но да не спойлвам. Стига, че аз сам си убих съспенса като почнах мангата от този арк, но поне мисля спрях на особено подходящо място, където с тея темпове ще се стигне след 5-6 епа. Все пак дори и спойлнато и зле направено е далеч по добре да ги видиш тея неща като аниме отколкото черно-бели, бездушни страници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...