Jump to content

A Man and a Woman (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

A Man and a Woman (남과 여)

 

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Namgwa Yeo

Премиера: 25 февруари 2016

Времетраене: 115 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Lee Yoon Ki

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

   Jeon Do Yeon като Sang Min   

Gong Yoo като Ki Hong

Lee Mi So като Moon Joo

Park Byung Eun като Ahn Jae Suk

Park Min Ji като babysitter

Yoon Se Ah като Ki Hong's friend

 

Резюме: Санг Мин (Jeon Do Yeon) заминава за Финландия, за да изпрати аутистичния си син на специален лагер. В отчуждения и покрит със сняг Хелзинки среща Ги Хонг (Gong Yoo), архитект, работещ във Финландия. Ги Хонг също се бори с проблемите на своето семейство - дъщеря в депресия и психично болна съпруга. Двамата се срещат на този специален лагер и решават да пътуват заедно. Но ненадейно ги връхлита голяма снежна буря и те се озовават блокирани в изолирана хижа. Увлечени от неустоима страст, те прекарват нощта заедно, но на следващия ден решават да поемат по различни пътища, без да разберат дори името на другия ...

 

С български субтитри :click:  :click:

С български и английски субтитри  :click:

С руски дублаж  :click:

Онлайн с руски превод :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан . Хареса ми. Напомни ми за предишната творба на Lee Yoon-Ki  - човека филм - Come Rain, Come Shine (2011) като атмосфера, липса на излишни думи...

Забелжки нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайте! Гонг Ю, пълна наслада за сетивата. Мисля да го гледам пак, не ми стигна. Много добър хамелеон е Гонг Ю, този път тих и нежен, търсещ, обичащ, чувствителен и доста нещастен. Добре си влезе в ролята, беше удоволствие да го следя. Партньорката му не ме грабна от самото начало, но с течение на филма нейната драма също достигна кулминация и ме завладя.

Финалът го предусещах, но не ми се щеше Гонг Ю да е предателя, той даже не беше предател, а жертва, но и това нямаше как да и го разкаже за съжаление. Две търсещи души се намериха, обичаха се и се разделиха. Тиха, безмълвна приказка. Май толкова трае любовта, миг и после тихо изчезва.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален филм ... корейците не веднъж пресъздават идеалния мъжки образ,по които да се заплениш (образ които в действителност не съществува) .Много красива история

за саможерватата на един родител,които прави всичко за детето си включително да пожертва и щастието си. 

:up:  :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Без големи драми и емоции успешно представиха как това, което се вижда, не представлява действителната реалност. Много добре показаха как няма идеално щастие и всяко решение е винаги компромис спрямо нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bow:Хубав филм, прекрасен Гонг Ю, благодаря на преводачите!

 

 

 

Тя можеше да се раздели с мъжа си, защото от това не зависи живота му, но той не може да го направи, защото не само дъщеря му има проблем, а и жена му..., и колкото и да *беше сериозен* относно това, че не искат да се прибират никога от морето, всъщност това е крачка, която като чувствителен човек не може да направи...., и ще си носи кръста и това е...

 

**поначало никога не бих оправдала изневярата, но разбирам защо се срещнаха..., и двамата намериха партньор, който им е бе необходим за завършеност, видяха се Мъж и Жена :unsure:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Феноменален Гонг Ю, просто ме разби! :wub: Наистина уникален и изключително истински филм, за който няма какво толкова да се коментира, а просто трябва да се гледа, за да се усети. 

Spoiler

 

Може би ако Главната го беше оставила да говори в колата вместо да му се нахвърли...може би ако детето и жената на Гонг Ю не бяха болни...може би... Така се случва в живота, че някои от най-важните неща са винаги въпросителни и остават неизказани. Поне споделиха любовта си за известно време, някои хора и за толкова нямат шанс. И как само пресъздадоха всичко, блестящи актьори! 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм! От тези, които те оставят разнебитен емоционално и с топка заседнала в гърлото.

Гонг Ю-брилянтен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...