Jump to content

Recommended Posts

ся... тука някаква интрига ли има меджу Хилъра и ПШХ, че нещо съм изтървала :28558: , гледах в една тема в сумпито пак го споменаха това.., ама аз нещо не мога да си го представя.. :bee::rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нам Гун Мин ще е гост звезда в една от следващите роли прочетох преди малко. Покрай Гонг Шим и около него нашумя много макар, че според мен ролята му онази драма не беше много, много за него и не успяхме да видим пълния му капацитет. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе някой от вас целувал ли се е с човек който не харесва? Сигурно е гадно да си артист. харесва ми че не наблягат много на подробности , всичко върви някак динамично, както между впрочем в повечето сериали в които ПШХ е снимала. Малко тази базова история с бабата не ми се връзва. Доктора прояви явна небрежност ама тя какво иска да постигнете всъщност след 13 години ? Малко е такова в стил отмъщение без особен смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mina, мисля, че иска само истината. При тях сроковете за давност са доста кратки и би трябвало този срок за давност да е изтекъл. Така че иска единствено да разбере какво е станало и защо е умряла баба й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми 17-та серийка.

Не знам  как да го обясня, казвам си, сега набързо ще го превъртя,

но като започна да гледам, го изгледжам до край.

Всичко си ми харесва. Разглеждат се случаи на различни пациенти,

с различни съдби,

наболели теми и проблели, както за политиката на болницата,

така и за докторска етика и отговорност.

Има приятелство, доверие, любов,безсилие, разочарование, палитра от чувства...

Но няма съмнение, този серил е за ПШХ-то. Сега Мечо ще скокне в Управителния съвет,

колкото и да мрази политиката. Само и само да угоди на Пешито, виновниците да бъдат наказани.

Актьорите се справят страхотно, особено това болно докторче тази серия, така истински игра.

Но... всичики си играят много добре... харесва ми, че Пешито ще преследва целта до край,

"ще убива" некадърника :28558: Харесва ми, че двамата с професора, изгората й имат разногласия,

което показва и разликата в годините. Мъдростта натрупана с годините и младежкия неудържимост

и непримиримост на Пешито на всяка цена да разкрие истината, и наглеца-виновник да бъде наказан.

Последните две серии доста интересни се очертават.

Само се опасявам професорчето да не пострада. Много заговори за "живей за мига"

и "не знам дали ще бъдем живи утре", несъмнено бурята се задава...

Е, и края също... Общо взето,  доста добро сериалче се получи... :up:

Забравих да спомена музиката, много добре подбрана. Също ми харесва.

А сега ще бягам да гледам, Обречения влюбен- дългокрачкото Убин :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малкият много добър. Много добре се справи с тези тежки, дълбоки и трудни емоции. Усещам, че пътят му напред е светъл и дълъг. ПШХ да вземе да слуша малко оппа, че както каза началника на болницата тия неща които говори и прави са детцки и е време да порасне. Пък ако толкоз иска отмъщения да смени партньора. Мечо с удоволствия би направил всичко за нея без да му пука за останалите и себе си.  

И за следващата седмица понеделник ще се излъчат 2 епизода един след друг и вторник финал, за да може на 29 да започне един също много обещаващ за тази готина сериал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що го завърших, та реших да драсна докато впечатлението ми е още прясно. :)

+ добър подбор на актьорите и като визия, и като функции в сериала

+ добра обработка - костюми, декор и пр. - не стои "евтино", добър саундтрак - главната песен е прекрасна и изпъква определено (въртя я последнтие 4-5 дена нон-стоп)

+ добре изградени персонажи с нормални човешки отношения, много добри поддържащи роли

+ като за медицински сериал определено добър баланс между "медицински" понятия/сцени и "история"/"сюжетна линия"

- окастрена развръзка по корейски стандарт, някои от страничните персонажи историите им така и си остават да висят

- няма много реално действие в историята за съжаление и някакси в даден момент сериалът става статичен

- има дости моменти като на кино и такива, където просто на 100% е ясно какво ще се случи - предвидимост в историята и в завършека като цяло

- за съжаление присъстват сцени с млясканици, мъкненета, караокета и подскачане/детски заигравки - не се набиват много-много на очи, но трябва да ги спомена

 

 

 

Започнах го основно заради популярността му и сега минути след като съм го свършил трябва да кажа, че не съжалявам за изгубеното време. Въпреки че има доста мед. сцени сериалът успява да развива историята постепенно, а заедно с нея и персонажите, което си е голяма плюс по мое мнение. За актьорския състав... Главната съм я гледал и в "Пинокио"+"Наследниците", но там стоеше като дете. Тук за първи път я възприех като жена. Изигра си добре ролята според мен. Имаше моменти, където бе груба и студена, но в други беше и сладка, и нежна. Няма какво повечже да кажа. Добре се справи! Поддържащите роли бяха определено сполучливи, но трябва да отлича младия хирург с "хъски"-погледа като най-запомнящ се. Рядко се случва да видя толкова готин персонаж в сериал. И характерът му беше страхотен и поведението му в целия сериал! Просто само заради него бих дал една единица повече на сериала... Историята сама по себе си не е нещо впечатляващо или кой знае колко интересно. За съжаление доста от ключовите моменти толкова нагласено стоят, че леко ви се губи удоволствието да изпитате "интригата" - тук визирам смъртта на бабата, старият директор и президента, а също и приятелят на главната от детството с мотора. Някъде по средата сериалът става статичен, но според мен стигнете ли до към 10-12 серия ще го добутате и до края. За техн. оформление нямам никакви негативни забележки. Костюмите са хубави, дрехите стоят добре на всички, декорите и сцените също са ОК. Музиката на сериала е дъщо добра, но реално погледнато няма много запомнящи се мелодии - единствено главната песен е страхотна и определно напомня за сериала (като я чуете ще се сещате за него). Хмм... Развръзката толкова ми се искаше да не бъде пак 3 мин. накрая на посл. епизод, но явно няма как. Описал съм и по-горе какви други типично корейски "хубости" присъстват, така че няма да се повтарям. За финал с няколко изречения. Сериалът НЕ е загуба на време определно и си заслужава да се види. Развити са много човешки теми и то добре! Има какво да се извлече като поуки и опит. Сериалът има и своите минуси, но въпреки тях впечатлението, които ми остави, е положително. Колебая се и в момента между оценки 7 и 8 по десетобалната система, но по-скоро съм склонен да дам повече, отколкото по-малко. Затова и:

 

 

 

8/10

 

П.С. Като жанр епизодите са основно драма/медицина, а романтиката е по-скоро за фон. Така че имайте предвид с каква нагласа го почвате...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах сериала да убивам време (че напоследък не да се хваля, но имам такова). Предвид тематиката отдавна го отлагах, но......

 

Главната игра както винаги- харесва ми по принцип, но време е да порасне малко като поведение, поне пред камерата. Вече не е на 12 и следва да знае как да гледа и целува мъж. Всичко останало си е на място и изглежда много непринудена, и естествена.

 

Главния не го бях гледала от години, чак не го познах първоначално, загубил бузките да е в крак с времето. На моменти не разбирах персонажа му, но това си е от сценария иначе той е от старата школа. Оппа та дрънка.

 

Другата двойка се справи супер. Направо на моменти се ядосвах защо  не са основна двойка.

 

Второстепенните характери бяха ту забавни, ту леко досадни (според сценария :-) ), но нямаше преиграване, което да дразни.

 

За пръв път ми хареса как започнаха да затварят сюжетните линии от предпоследния епизод бавно и славно (не да ги нахвърлят в последните 5-10 минути от последния епизод- още не мога да  преживея What Happened in Bali и маса други след това). Тук последната сцена просто успокоява и дава логичен завършек на всичко.

 

Превода изряден - с цялата терминология и обяснения под линия, които  винаги спирах за да прочета (не че имам някакво влечение към медицината, но с респект към екипа работил над него)

20 епизода за 3 дни - харесал ми е явно :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като истинска аджума, която е гледала малко корейски сериали, мога да кажа, че ми хареса. След като осъмвах с поредната серия. Освен главния не съм гледала другите досега и не ме дразни нищо, освен болничните интриги на "високо ниво", които превъртах. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето е добро. Актьорите го направиха /ама как не приличат на себе си на постера, тц, тц.../. Иначе откъм сценарий ме подразни прекалената нагласеност на някои моменти, прекалената сладникавост в общуването на колегите, ама нейсе. Все пак ми беше интересно да проследя развитието на историята. За пръв път нямам критика за Шин Хе, доволна съм, добре игра, опулените ѝ физиономии може би са вече минало. Ре Уон - е, той си е винаги за 6+.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.07.2016 г. at 14:08, lukreciana написа:

Има да ми измъчват цели 8 серии сърчицето на Меч-к'о :panda: ,който не ще да се предава...

Ех, най-накрая го намерих Мечо. Тази драма ставаше за изглаждане на мозъчни клетки. Помня, че ми хареса докато я гледах и толкова, нищо от нея не е останало в паметта ми. Е, то и от много други драми, де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се впечатлих нещо. Някаква любов между учител и ученичка и 13 години по късно. Някакво смешно отмъщение.  И покрай любовите и отмъщението имаха някакво време и за пациентите, ама как се оперира като си бесен? Аз не бих искал да съм им пациент. Не е от добрите медицински сериали. Не обичам и постоянното клише за борба за власт в болниците.  Да ПШХ  красеше сериала , но само толкова. Lee Sung Kyung  същата работа.  В училището беше голяма комедия, как тя вечно изгонената от училище  взе да учи и стана първа на  теста??? И се оказа че тя била много интелигентна?  12-17 епизод даже ги пропуснах. Ами общо взето тя май трябваше да благодари на доктора

Off Topic

дето "уби" баба и защото той промени живота и.  Иначе тя щеше да стане кръчмарка като баба си, въпреки голямата си интелигентност и кой знае дали би се срещнала със своят любим отново. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, Lawandula написа:

Леле,  колко листа сме изписали за Пешка! Направо взе да ми липсва с това майчинство вече. Да се връща, че да раздвижи форума.:D

Твърдо "Нье"!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...