Jump to content

Да хапнем... кучешко


Recommended Posts

Колор, аз един разгневен виждам и това си ти :) Не съм заключила темата още, само щото шефа си я заплю пръв  :28558:

 

Жестокост е да се ядат кучета? Кучетата ядат животни. Ходи им обясни, че могат да ядат хляб. Ще кажеш, че нямат избор? Дай на кучето парче хляб и парче месо. Ще видиш, че имайки избор, ще избере месото. Жестокост е и разни веганки-суровоядки да си налагат менюто на неродените и вече родените си деца и после да се чудят що са недохранени, с чупливи кости и що изостават в развитието си, ама аз не ги обсъждам офтопик примерно в раздел "ауспуси" на форум за автомобилисти, got my point? ;)

 

Никой не ти пречи да ядеш или да не ядеш, каквото си искаш. Нека спрем да занимаваме хората с това какво ядем, камо ли да им проповядваме какво ТЕ трябва да ядат, ОК? Егоистично е да се смята, че всички трябва да са еднакви и да имат еднакви предпочитания. Светът е прекрасен в многообразието си, както и природата, в която има място и за месоядни, и за тревопасни. Най-големите зверства в историята са причинени от хора, които са налагали своята "единствена истина" на други. Представи си, ние ядем месо, не защото се нуждаем от повече веганска просвета по форумите, а защото просто имаме други разбирания и не ни вълнува как и с какво се храниш, от колко години се храниш така и как се чувстваш в резултат от това  ;)

 

Моите уважения. Не мога да знам против и в защита на какво си без да изразя мнението си по даден въпрос. Смятам, че и аз имам право на такова. На теб не ти дреме, че аз не ям месо, на мен пък не ми дреме, че ти ядеш, квит ли сме? И сериозно, омръзнало ми е от изтъркани лафове от рода на "И растенията чувстват", "А вие от къде си набавяте протеините?", "Костите се чупят"

 

 

Ноел е веган, не употребява дори мляко и яйца. Изглежда ли ти болен, със супени кости, недохранен? Аз пък виждам много месоядци с наднормено тегло и тлъстини по корема, което е доста неприятна картинка. От марули никой не е преял.

 

 

tumblr_nkb6jn5kvo1r83ncro1_500.jpg

 

 

Знаеш ли, че човека има до 4 пъти по- дълги черва в съотношение с торса? При месоядните животни

са до два пъти по- дълги, за да могат да изхвърлят бързо загниващото месо. А знаеш ли, че месоядните нямат меки връзки на челюстите? Те отхапват и поглъщат, човека дъвче, както и всички тревопасни. Човека няма развити крайници, нокти, изразени кучешки зъби с които да разкъсва месото, човека не е хищник. Затвори едно малко дете в стая със зайче и с ябълка. Ако скочи и разкъса зайчето, и започне да си играе с ябълката, ще се застрелям!

Знаеш ли, че според изследване от 2014 година в САЩ всеки трети месоядец страда от рак, а всеки втори от затлъстяване? А знаеш ли, че от броколите, от житото, от спанака, от картофите не се хващат тении, хваща се от месото. Ела ми кажи пак кое е по- полезно да се яде. Аз съм информирана по въпроса, защото това правя целият си съзнателен живот. Ти ми тропаш с крак и твърдиш, че щом обичаш бургери, майната им на другите, каквото ще да става. Колко ми е познат начинът ти на мислене не е истина.

 

Ти да видиш ! Я какво се бистри тук! Аз също съм вегетарианка по такива напълно логични и етично издържани причини. Дали ще е куче или овца е все тая. След като не мога да го заколя сама, не мисля, че имам право да го изям....Едно плюс за новата ни приятелка и съфорумка . :up: Цвете, само че хич не мога да гледам графично съдържание. Пропуснах го и доста ме разстройва, когато някой публикува подобни неща. :)

Китайците мисля - преди около 5 години забраниха яденето на кучешко и котешко месо в страната, именно заради международния си имидж. Виж дали пък не е някаква стара информация това. Разпространяват се доста лъжливи и стари слухове в нета.

 

 

За това съм съгласна най-много: "Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяха да са вегетарианци." 

 

 

Абонирала съм се за новини по имейла, не е стара. Баш сега се случва.

 

Рибата си живее в аквариума и си знае само аквариума. Отвъд аквариума няма нищо друго, няма други риби, няма друго съществуване. Айнщайн е бил най- умният човек на света, поне за когото е имало данни. А ходи му кажи, че е бил гневен, натрапвал си е мнението и не е разбирал какво говори. Аз съм само посредник за това, което ме интересува. Ако се чувстваш по- умна от Айнщайн - моля, обори твърденията му без хапливи забележки, със сарказъм и аз мога. Изложи доводи, логични и добре издържани. Ама много мразите някой да мисли различно и да не е в калъпа, значи, ще си изядете ноктите че може да има хора с различно мнение, ако пък е така ще му запушите устата.

 

Съвсееееем доскоро, само допреди няколко века хората са си отглеждали и клали животните сами - и това не ги е направило вегетарианци ;) А бумът на вегетарианството е именно сега, когато "стените на кланиците" не са прозрачни :) Какво странно съвпадение - или има нещо общо с "живота в сапунен мехур", който спомена Колор? :) Природата далеч не е лишена от жестокост, ние сме част от нея и е противоестествено да отказваме да приемем това дори на снимка.

Съвсем до скоро, преди няколко века са изгаряли жени на кладата под предлог, че са вещици, защото са били много красиви или са се обличали по- разкрепостено. Давай да си живеем в миналото, да спим по клоните и да се емваме с тоягите. Колко заблудена съм била да мисля, че човека е прогресиращо същество и се стреми към самоусъвършенстване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм видяла умния Айнщайн да пише в раздел "От източния фронт" личните си възгледи относно вегетарианството  :28558: И това, че "и ти като него не ядеш месо" явно не ти е вдигнало IQ-то до неговото. Триста пъти ти се каза, че не е за тук тази дискусия, но ти едно си знаеш, едно си баеш от одеве :) Направо като от онзи виц за интервюто за работа:

 

- Какво образование имате ?
- Веган съм.
- Но това не е образование !
- О, чувствам се прекрасно !
- Нещо не се разбираме … Веган не е образование ! Кажете, какво образование имате ?
- Не мога да разбера, защо отказвате да приемете очевидното?
- А бе ти чуваш ли въобще, какво те питат ?
- Боже, колко сте раздразнителен ! Това е от месото !

 
Както повечето фанатици по въпроса, се изказваш многословно, на грешното място и с предубеждението, че месоядците срещу теб са невежи и неосведомени, а ти сега ще им открехнеш очите с факти ;) А знаеш ли, че човешката физика е еволюирала, откак човешкият вид е проял месо? Което впрочем е било в праисторически времена? Човекът нямал нокти и кучешки зъби - ами няма и копита  :28558: Откак се е изправил на задните си крака, вече отдавна не еволюира в тази посока  :slap:
 
Виждала съм както много вегетарианци с наднормено тегло, така и много кльощави месоядци. Нелепо е да си мислиш, че човек не може да напълнее от картофи със зехтин и филии с боб примерно :)
 
Стига дезинформация - яйцата на тениите се намират в животинските изпражнения, тоест в тора, тоест в почвата - и именно от немити пресни зеленчуци могат да се хванат. А от нормално сготвено месо е практически невъзможно да се хване тения, защото умира при температурната обработка. И май не си наясно, че яйцата на тениите често просто се ВДИШВАТ с уличния прах.
 
Виждам, че ти е кеф да се бориш с вятърни мелници, но аз не те убеждавам, че твоят режим на хранене е грешен, че те поболява или че трябва да го смениш. Ти си тази, която обяснява тук на хората, че са ненормални  :28558: Аз споменах доказани и описани случаи на недохранване и неправилно вътреутробно и извънутробно развитие на деца на крайни вегани суровоядци. И примерът ми целеше да покажа колко е нелепо да пиша за тях във форум на автомобилисти, а не да ми постваш в отговор снимки на здрави вегетарианци  :28558: Мога да ти изкарам хиляди снимки на здрави месоядци или на болни от рак вегетарианци и това ще означава абсолютно същото огромно НИЩО, както тази снимка по-горе.
 
Питай своя Ноел дали е бил веган вътреутробно и през първите 7-12 години от живота си, защото аз говорех за деца. Във всички случаи като настояща мътеща мама те съветвам когато и ако забременееш, да се храниш разумно и да зарежеш идеализма в полза на прагматизма. Най-простичката фолиева киселина е крайно необходима на плода и единственият ѝ съществен хранителен източник е черният дроб. И не е само тя. Продължавай да четеш, но не целенасочено само в подкрепа на тезата си, а безпристрастно (както премъдрият Айнщайн би направил) ;)
 
P.S.: Ако тропах с крак, просто щях да съм ти изтрила мненията или цялата тема  :28558: А аз мирно и спокойно те убеждавам да не наричаш хората ненормални егоисти с офтопик проповеди...  :slap: Колко съм агресивна само  :xaxa:  Не съм казала, че обичам бургери, нито съм теглила майни на някого. Но си мисля, че човек, който ми слага измислени думи в устата, не чува грам какво му казвам и при това е убеден, че познава отлично начина ми на мислене, не разсъждава последователно. Доводите ми бяха логични и добре издържани и най-хапливото, което ти казах, беше, че се изказваш офтопик. Не съм обявявала поведението ти за ненормално и жестоко, както ти направи за месоядците.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за кучетата бях чел, някакви жестоки неща. Неща от сорта, че кучето което е умирало от страх, месото му било по-вкусно.  Кучетата били биени жестоко, преди да бъдат заколяни. Освен това в youtube имаше видео в което даваха как се заколват такива кучета, режеха им крайниците 1 по 1, докато бяха още живи, защото така им се дигал адреналина... 

 

Такъв начин на мислене изобщо не ми допада. Да ти е по-вкусно месото егати... шантава работа  :)  В смисъл, сложи някакви подправки... нещо. Това с боя е някакво безумие. Но иначе отдавна тези неща са отживелица. Може да се правят някъде незаконно... всичко е възможно. Нямам представа какъв е този фестивал и колко е актуално.  Но за корейците кучето си е домашно животно, част от семейството и т.н. 

 

Иначе наистина се отплесвате в много различни теми. Животните са жестоки също. Специално кучето може да бъде инструмент и оръжие в ръцете на човек. В зависимост от това как е учено, без да си му направил нищо, може да те нападне, нахапе и в някои по-лоши случаи дори убие.  Някои от уличните (че и домашните) кучета могат да бъдат непредсказуеми и да нападат хора без видима причина или заплаха.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демон, правилно си чел, и аз не на едно място съм чувала, че кучетата се бият зверски още живи, за да им омекне месото  :mellow: Уж отоците и хематомите го правели по-сочно. Гадна работа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(Ксе, леко мътене! :*)

 

Наистина ги мъчат жестоко. Бриджит Бардо яко ги беше насмела по едно време и от тогава тези ресторанти са с по-апокрифен статут. За съжаление още съществуват. Това поне за в Корея. Китайците са ясни - всичко, което лети - без самолетите, и всичко, дето плува - без подводниците.

 

Впрочем официално се отказвам да споря с всички видове тревопасни - последната черешка беше стопани на котка-веган, закономерно закарана при ветеринар с яко недохранване и куп здравословни проблеми.

 

Предлагам да ядем червеи и гущерови опашки - ми те се възстановяват!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теб родителите ти питали ли са те дали искаш да ядеш месо като дете? Или са ти сложили порцията на масата и са казали - това е вечерята, изяж си храната. Не съм суровоядец, започваш да прекаляваш с тоя счупен зъб. Докато моето изказване има някаква логика, твоето си е чисто заяждане :modpower:  Имало го е преди теб, ще го има и след теб колкото и да се киснеш. Не съм само аз, в целият свят има вегетариански ресторанти, в България напоследък няма меню, в което да не присъстват безмесни ястия  - много сме, харесва ти или не. Тения има в зле съхранявано и топлинно обработено месо, краставичките не акат. Освен, че рисувам имам и доста добри познания по биология и медицина, не мога да кажа същото за теб.овек се заразява при консумация на сурово или недобре термично обработено месо." Поне си направи труда като спориш с някого да отвориш един гуугъл, за да не влизаш в ролята на едниния от двата козела на моста.

 

Решено беше темата да се заключи, докато това стане имам право да опровергая нападките срещу себе си. Ако някой суровоядец, както ме нарече, вреди със своя начин на живот на детето си (което почти всички родители правят) аз не съм един от тях. Леко е пресилено да преписваш качества на човек, когото дори не познаваш.

За информация, половин авокадо на ден ти доставя нужните ненаситени мастни киселини, витамини и протеини, които ги имало само в месото.

 

Очевидно е, че никой няма да убеди другия в тезата си, теглете му чертата и затворете темата. Аз отивам да ударя една бира че ме чакат. А може и да се въздържа, сигурно и бирата я е заболяло докато е втасвала, милата, как не ме е срам! :cry:

 

 

Има причина да заведете детето си да бере ябълки, но не и да го заведете в кланица. Това ми намирисва на... лицемерие!

 

12243139_10205461157229868_6583548754751

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти продължаваш да не чуваш/четеш  :28558:​ Изтъкнах, че говорех за вегани-суровоядци, именно защото ТИ НЕ СИ, т.е. че няма за какво да се сърдиш и че е било теоретичен пример за офтопик. Алооо, събуди се и ме чуй най-сетне :) За месото и тениите си го казах - термичната обработка решава проблема, пък аз сурово месо не ям :) И не се "кисна", неведнъж ти казах, че ми е дълбоко безразлично какво ядеш, претенциите ми са само относно какво и къде пишеш  :28558:  Абе... ти случайно да не си нещо под влияние на алкохол или нещо по-силно?

 

И още нещо не забелязваш - "правото да опровергаваш нападки" ти е дадено щедро И от мен. Още сутринта можех да заключа темата, но вместо това потвърдих наличието на офтопик и ти дадох НЯКОЛКО ПЪТИ възможност като автор да върнеш дискусията в някакво съобразено с тематиката на раздела и форума русло. Офертата изтече, заключвам. Ако държиш да се заяждаш още с мен по темата, направи го на лични. Наздраве с бирата и дано ти успокои пристъпа  :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

темата е станала tl;dr :28558:

Добре, че ксето я е заключила, че аз вчера ходих да гледам Warcraft филма и така се изкефих как са го направили, че забравих и за тема, и за вегетарианци, и заспах като къпан. :xaxa:

 

Съветвам всички да използват тази енергия за постване, за да пускат теми за филми, сериали, режисьори (не за актьори, защото ги има в изобилие :na2:) - все пак тематиката на форума е на Първо място киното, на второ бита и културата и на 12986380-то място всичко останало, което не попада в първите две неща. :beer:

 

:modpower: :modpower: :modpower:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eee, Кце, защо заключваш тука, тамън се радвах на разгорещения спор, а ти така подло да ми я заключиш :D. Даже се колебаех дали и аз да не изкажа някоя мъдра мисъл...

Ще почна аз спор за свободата на словото  :28558:

  • Харесвам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...