Jump to content

Да хапнем... кучешко


Recommended Posts

Всеизвестно е, че китайците имат по- особен вкус и хапват неща, които за нас са странни и дори неприятни. Този "Фестивал на месото" обаче ме накара да изтръпна, буквално.

Няма да отварям темата за вегетарианската диета сега и да развивам теорията защо всеки живот е ценен, и струва еднакво. Считам подобни прояви за твърде първобитни, бих ги нарекла и зверски, все едно се връщаме в средновековието и гледаме лов на вещици. Много от животните се пускат във врящата вода в пълно съзнание или се пекат живи. През останалото време стоят наблъскани в тесни клетки без възможност да се обърнат, да се движат, без храна, вода и каквато и да е елементарна грижа.

 

 

 

1051120.jpg

 

 

 

 

05d80bc2a392acad1947d7407af4a5cf.jpg?ito

 

 

 

131835_story__dogmeat.jpg

 

 

 

 

 

Не намирам думи да изразя колко ме вбесяват подобни прояви, сега ще кажете - другите ядат пилешко, говеждо, свинско... Аз бих отговорила, а не е ли същото? Не мога да се съгася с масовото насилие спрямо невинни живи същества за нещо нормално и "нужно", не виждам на кому е нужно подобно нещо. Факт е, че много хора са оцелели и са в цветущо здраве без консумацията на каквито и да е продукти от животински произход, един от тях е бил Алберт Айнщайн, Ганди, Джордж Бърнард Шоу, Платон, Бенджамин Франклин, Ейбрахам Линкълн...

Десетки световни природозащитни организации, сред които и Humane society, Peta, WWF, надигнаха глас срещу китайците и тяхната проява на жестокост към смятаните за домашни животни навсякъде по света кучета и котки.

Самата Кели Озбърн направи изявление срещу тази извратена традиция. "That's not a festival, that's a massacre."

Не отричам приносът на азиатците в световното изкуство, кухня, медия и технологии, но това не мога да приема. <_<

 

ТОВА е начина да се отнасяш към животните, не ги колиш, дереш, вариш и носиш като украшение. Другото е патология, колкото и масово да се практикува.

351D123A00000578-0-image-a-57_1465547648

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох , Сolor , много болна тема настъпи ...., ама дали точно тук му е мястото на тази тема ? 

И на мен ми се качва кръвта в главата и ми пада пердето от такива неща . Ще ми се да имам магическа пръчка или суперсили и за един миг всичко това да е приключило , но ... за огромно съжаление, това , което наричаш  "патология " са , всъщност,  вековни традиции( в отношението към животните ) ;  има ги навсякъде по света и изключително трудно може да се промени съзнанието на хората, защото това е единствения начин  тези неща да се спрат .   Има ли смисъл да изреждам ....

 

Прословутото "тричене " при нас , испанските кориди , японският улов на делфини , китоловството , масовото "събиране" на белите бебешки тюленски кожи ( разбирай масовото убийство на бебета тюлюнчета).....Да не почвам с  кучешките битки , борбите с петли и прочие "състезания"...

 

То само това да е ...

Ами за жлъчния сок на мечките , дето го ползват в  тяхната медицина ...Това гледала ли си го? ... Живата мечката  в  метален кафез , ама тесен , да не мърда на никъде ,  с една тръба -дренаж  , как е поставена един бог знае и едно бурканче да се събира ценната течност ... Да продължавам ли ?  Гадости по този свят - колкото искаш ... 

За протокола -

от 20 -тина години се занимавам с котки и съм се нагледала на какво ли не по българските земи . От няколко години съм приемен дом към една Фондация , а в къщи обитава един футболен отбор писани , барабар с резервите  в компанията на кучето ми ( също прибрано от улицата ) и за десерт , от началото на годината на гости ми е и прясно прибраното куче на сестра ми.

Месо от бозайник не съм сложила в устата си над 10 години , като наскоро отстъпих и върнах пилето и рибата , защото преди и те нямаха място в чинията ми.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май трябва да отворя още една тема - срещу насилието на животните като цяло. Помня как като малка среднощ едно съседче почука на вратата ни и носеше кървава пихтия в ръцете си - едномесечното й котенце, което един боклук хванал и блъскал в земята. Против насилието съм, ама му спуках задника от бой като го набарах. А котето оцеля, но беше със спукан череп.

Знам какво правят с животните и нищо не може да оправдае подобна свинщина. Знам и как дерат норки и лисици живи и ги мятат на купчини, а кървавите останки още мигат. Едно е да го чуеш - друго е да го видиш, нагледала съм се и цял живот вървя с рогите напред срещу такива ненормалници, защото няма нищо нормално да причиняваш болка на друго живо същество без да те е провокирало. Като деца никога не бихме помислили да нараним някое животно, бихме му помогнали, ако не можем това би ни разтроило, бихме заплакали. Някой ни е научил да вярваме, че чуждото страдание няма значение, че чуждият живот няма цена.

 

Животните обичам, към хора рядко изпитвам симпатии, освен ако не са го заслужили. Бог знае колко животинки съм прибрала от улицата въпреки, че имам силно изразена алергия към котки, последно прибрах едно с прегазени задни крака и счупени ребра.

Не знам в какъв свят и измерение е "нормално" да свалиш нечия чужда кожа и да я метнеш на своя гръб само защото така би изглеждал по- добре, да отгледаш едно животно от бебе, да му говориш, да го храниш, а накрая да го разпориш и изядеш. Да отделиш малкото от майка му, след като е била насила осеменена, и да изпиеш млякото, което се полага на бебето й - нищо нормално и естествено няма в това. И ако твърденията ми ви се струват крайни ще цитирам един активист: "Най- ужасният звук, който съм чувал през живота си, беше във ферма за добив на мляко, когато откъснаха новороденото теленце от кравата. Тя цяла седмица плака за изгубеното си дете."  Ако това е да си човек, предпочитам да не бъда причислявана към тази категория. :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кучето и котката са възприети като приятели на човека в западните общества, особено кучето поради привързаността, която проявява към човека. Затова за мен е немислимо как могат да ги използват за храна в Азия.

Мъченето на животни е престъпление. Много животни се убиват за храна, но да ги мъчат преди това и да ги слагат живи във вряща вода си е... нечовешко.

Няма нищо лошо в това да се яде месо, дори в природата животните убиват, за да се нахранят. Да не говорим, че някои хора приемат и растенията за живи същества.

Дори в дивата природа обаче не се убива за забавление. Хората обаче го правят, като убиват животни за направата на дрехи. Да убият животно, за да направят една чанта или обувки, за да може някой да се забавлява като ходи да се "фука" с тях. Помислете пак, като си купувате дрехи от естествена кожа.

Тези, които са против убийството на животни, но подкрепят лова и ловците, трябва сериозно да се замислят дали не са лицемери. Лова е убийство на животни за забавление в 90% от случаите, освен ако не е планиран отстрел с цел баланс сред видовете (както се прави с вълците, когато станат прекалено много, за да не изядат останалите видове) или пък човек не се изхранва с това. Повечето ловци обаче ходят на лов, за да се забавляват, не защото имат нужда от храна, за да се изхранват и не могат да отидат до магазина, за да си закупят.

Убийството на животни за забавление и без да ти пречат по някаква обективна причина, както и мъченето на животните, не го правят дори и дивите зверове.

Тези спойлери не знам дали да ги отварям, защото си мисля, че съдържат снимки с неприятно съдържание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С няколко неща в поста ти не мога да се съглася - първо, че да ядеш месо е нормално. Няма нищо нормално в това да отгледаш едно живо същество и да го убиеш само за да се наядеш, защото нека да бъдем честни - много хора по света, включително и аз самата, не ядат месо. Това е мъртвата плът на някой друг, някой, който има право да живее също колкото и ти, но заради нечията лакомия умира по отвратителен болезнен начин.

Растенията също са живи същества, да, аз лично много обичам всякакви растения и ги отглеждам от години. Разликата е, че когато на едно дърво му отреже клон, на негово място пониква нов. Когато на едно куче му отрежеш главата не стават две кучета.

 

Тези спойлери не знам дали да ги отварям, защото си мисля, че съдържат снимки с неприятно съдържание.

 

Разбира се, че съдържането е неприятно, за това съм скрила снимките въпреки, че съм подбрала по- малко неприятни. Ако е неприятно за очите ти как може да е полезно за стомаха ти? Осъзнаваш ли, че за една единствена вечеря нечий живот трябва да бъде прекратен, не заради оцеляване, а от лакомия. Пол Макартни казваше, че "Ако кланиците имаха прозрачни стени, всички щяха да са вегетарианци."  Какво според теб се случва в кланицата - къща за клане? Грижат се за тях, милват ги, гушкат ги и им говорят? Всъщност ги гледат в пренаселени клетки, където животните полудяват и се осакатяват взаимно, където цял живот не виждат слънчева светлина, бият ги, тъпчат тръби в гърлата им за да ги угояват, осеменяват ги насила - при човека това се нарича изнасилване и е подсъдно. А след цялата тази поредица от красоти ги увесват за крака и ги разпарят от корема до врата в пълно съзнание, докато вътрешностите им изтекат на пода - пред очите на другите животни. Как, обясни ми, това може да бъде нормално? Кой, кога и как класифицира подобно нещо за нормално?

 

 

 

 

sdfsdf333f3f3f3f.png

 

 

 

Виждащ ли нещо нормално в това? Аз виждам едно животно изплашено до смърт, без в живота си да е навредило по някакъв начин на когото и да било, по какъвто и да е начин. Но ето пък, това се смята  за крайност, за извратеност и фанатизъм:

 

Image.jpg

 

 

 

Кой и кога успя да промие мозъците ви до степен, в която да ви внуши, че щом едно животно може да използва очите си да гледа, краката си да ходи, устата си да яде... то не може да използва мозъка си да мисли и сърцето си да обича? Че като започнат да режат плътта му не го боли? Знаеш ли, че домашното прасе има коефициент на интелигентност по- висок от домашното куче? Че може да помни името си, да разпознава форми, гласове, има отлична памет, може да играе прости видео игри. Същото е и с кокошката, с пуйката, с кравата и останалите животни.

Направиха такъв голям проблем, че в китай ядяли кучета, защо не правят проблем за кравите? Защото са големи? Защото са вкусни? Очаквам деня, в който ще легализират яденето на човешко месо, ще ми се да чуя оправданията тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си, че разсъждаваш в крайности и едва ли ще разбереш какво съм написал. Разбира се, че снимките са неприятни, в смисъл на тъжни (когато знаеш, че няма какво да направиш, за да се спре с мъченията на животни). Какво общо имат те обаче с яденето на месо? Ти говориш за незаконни ферми, където животните биват мъчени докато се отглеждат и убиват. Има стандарти, по които тези животни да бъдат отглеждани, а това че има нарушители на закона няма общо със за или против яденето на месо. Да кажеш, че не трябва да се яде месо, защото някои мошеници отглеждат по такъв начин животните, е все едно да кажеш, че търговията трябва да бъде забранена, защото някои мошеници не си плащат данъците или осигуряват работниците на по-ниски възнаграждения. Да забраним цигарите, защото много от тях идват от контрабанда?

По твоите разсъждения лъвовете са някакви анти-герои, защото ядат месо. Не знам дали си виждала какво прави лъвица след като хване антилопа. Снимка на това ще е ужасяваща. Какво прави обаче лъвица с малко лъвче, която е със счупен крак? Снимка на това как умират от глад, защото не може да хване антилопа, ще бъде тъжна. Виждал съм снимки и на двете, коя снимка според теб би била по-тъжна? Може би теоретично лъвовете могат да пасат трева, въпреки че не съм виждал. Това не ги прави по-нисши същества, защото ядат месо, просто така се изхранват. Лъв обаче не убива за удоволствие или забавление, както някои хора.

На дърво, когато му се отреже клон, на негово място пониква друг. Не знам дали разбираш колко нелепо звучи това? Да, може да поникне, може и не, аз съм виждал дървета да изсъхват заради отрязан клон. Това означава ли, че когато му отрежат клона дървото не бива измъчвано, само защото не издава звук? В Амазония се отсичат масово дървета и то на голосек, но това означава ли, че нямаш мебели от дърво в къщи, или пък не ползваш хартия ? Да, разбира се, снимка на отрязано дърво едва ли би предизвикала такъв сантимент... то не издава звук докато го режат. Как мислиш, дали на марулята в салатата, която ядеш, и е приятно да я изкореняват и режат? Месото съдържа неща, които са необходими на организма, които зеленчуците и плодовете не съдържат, особено докато организма израства. Те могат да се заместят с определени неща, но това не може да стане при масовия потребител поради финансови причини и достъпност.

Никое животно не използва сърцето си да обича, а ума. Пише се, че когато кучето те види сутрин, то ти се радва и тази радост много наподобява любовта, която хората изпитват един към друг (това е открито, като са изследвани процеси протичащи при кучето и човека в мозъка, а не сърцето). Ето ти отговор, защо не правят проблем за кравите. Защото хората са животни, но и егоисти, и винаги гледат от собствената си перспектива. В Азия на кучетата не се гледа масово така (като приятел на човека), както на запад.

Надявам се на добър диалог довечера. Приятен ден на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като месоядните сме ненормални и уроди, а има изследвания, че и растенията реагират на болка, да минем на фотосинтеза, а? Растенията обичат музика (като имат по-добър музикален вкус от повечето хора), реагират на говор. Сещаш ли се за онзи приятен мирис на окосена трева? Е, за тревата това е сигнал за опасност, излъчен под формата на химикали. Това нормално ли е? Как можеш да живееш със себе си, като ядеш растения? Това нормално ли е?

 

Надявам се разбираш иронията. Имаш позиция - хубаво. Но айде стига с ровенето в чинията на другарчето и с определенията как другия бил урод. Никой от нас не обича насилието, ние също харесваме животните. Дано правиш разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1 Бързакова.

 

Не мисля, че подобна тема има място в нашия форум. Освен това ми се струва, че цялостно е изместен фокуса от яденето на кучешко към яденето на месо като цяло. Мразя насилието над животни, но намирам и философията на повечето вегани/вегитарианци за еднакво крайна. Та както казах, подобни теми са за извор на излишна агресия и ненужни конфликти. Яденето на кучешко месо вече е табу в доста източноазиатски страни /Корея, Япония, по-космополитните градове в Китай/, така че дайте да не бъркаме с голи ръце в мравуняка. Пишете каквото ще пишете до довечера, след това затварям темата и я пращам в архива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо е нужно да се чака до довечера :>

 

Тя от самото начало си противоречи, уж няма да застъпва темата, а после критикува яденето на месо.

 

 

 

....

Няма да отварям темата за вегетарианската диета сега и да развивам теорията защо всеки живот е ценен, и струва еднакво. Считам подобни прояви за твърде първобитни, бих ги нарекла и зверски, все едно се връщаме в средновековието и гледаме лов на вещици. Много от животните се пускат във врящата вода в пълно съзнание или се пекат живи. През останалото време стоят наблъскани в тесни клетки без възможност да се обърнат, да се движат, без храна, вода и каквато и да е елементарна грижа.

 

Не намирам думи да изразя колко ме вбесяват подобни прояви, сега ще кажете - другите ядат пилешко, говеждо, свинско... Аз бих отговорила, а не е ли същото? Не мога да се съгася с масовото насилие спрямо невинни живи същества за нещо нормално и "нужно", не виждам на кому е нужно подобно нещо. Факт е, че много хора са оцелели и са в цветущо здраве без консумацията на каквито и да е продукти от животински произход, един от тях е бил Алберт Айнщайн, Ганди, Джордж Бърнард Шоу, Платон, Бенджамин Франклин, Ейбрахам Линкълн...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост темата наистина отиде много отвъд каквото и да било "от източния фронт", а дори не е в "общи приказки".

 

Color, кефиш ме, че си се зарибила да пускаш активно теми, но мисли все пак къде се намират и за какво са, защото само на емоционална вълна стават недоразумения;)

 

Офтопик по повод офтопика:

 

 

 

Факт е, че животните убиват животни и грам не се стараят това да става безболезнено, бързо или хуманно. Убиват и за забавление - като собственик на 5 свободни котки давам 100 % гаранция за това:) Единият наскоро удуши малкото на две сойки и те цяла седмица си правиха вендета срещу мачките, обстановката беше като по Хичкок на двора:) Представата, че хищникът убива с молитва към небето и строго само когато умира от глад, е погрешна. Ако види привлекателна плячка, хищникът ще я погне, стига да не пуфти току-що преял. Може да си поиграе с нея, може да я занесе на малките си да си поиграят с нея. Но никога няма да отглежда добитъка си във ферма и да опазва изчезващи видове;)

 

 

 

Според мен на този свят има място както за овце, така и за вълци. Нямам нищо против вегетарианците и веганите, стига да не ми обясняват, че съм ненормален изрод, щом не съм като тях. Аз не им гледам в чинията и не ги съдя;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казах аз още в началото , че тук не е място за такава тема , нали ? Аз  също моля , да я затворите и да я приключим!

Съжалявам , че в опита си да отговоря намесих едни по-глобални неща.  

Какви са разбиранията ми и каква е позицията ми по други житейски направления  ,няма нищо общо с този форум и неговата конкретна тематика .

Възгледите ми  са си мои и не никога през живота си не съм се опитвала  да ги наложа на когото и да е . Наясно съм , че не мога да променя света , но мога да се старая да направя каквото е по възможностите ми , без да намесвам или да преча на околните. Тук съм защото ми харесаха азиатските филми , сериали , философия и т.н.  

Извинявам се , че се поддадох  първосигнално на нещо което ми е присърце ....

 

Стотак , в спойлерите си имам единствено инфо  от информационен характер - няма снимки.  Но , заради постовете ти , позицията  ти и особено относно ловците печелиш уважението ми евър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не исках темата да се стигне до тук, защото очевидно месоядците няма да останат доволни. Да обичаш животните и да обичаш да ядеш животните са две различни неща. Но това е истината - харесва ви или не. Жестокост е да се ядат кучета. Жестокост е да се ядат крави. Де живеят и умират за едното ядене. За растенията обясних как стоят нещата. Марулята си изкласява когато й отрежеш листата за да си направиш салата, на кучето не му пониква нова глава. Егоистично е да отглеждаш едно живо същество само за да го изядеш и да задоволиш вкусовите си нужди при положение, че има полезни и също толкова вкусни заместители както на месото, така и на млечните продукти.

 

"Помислете за страданието, от което щадите очите си", е казал Ганди.

 

"Ако не искате да виждате насилие над животни, помогнете да се спре насилието, а не да скрият снимките." Джони Деп

 

"Ще настъпи време, когато на убийството на животно ще се гледа така, както на убийството на човек." Леонардо да Винчи

 

"Животните са мои приятели, аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

 

"Човек може да живее и да бъде здрав без да убива животни за храна." Лев Толстой

 

"Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяха да са вегетарианци." Пол Макартни

 

"Избирам да не превърна тялото си в гробница на разлагаща се плът на мъртви животни." Джордж Бърнард Шоу

 

"Аз служа на правата на животните така, както на правата на човека." Ейбрахам Линкълн

 

mahatma_gandhi_quotes_16.jpg

 

Нима най- великите умове на историята бъркат? Най- бележитите, най- изтъкнатите като ум и заслуги към обществото? От древността до наши дни?

 

 

Всеки има право да харесва, облича, отглежда и консумира това, което на него му харесва. Само че единици са тези, които не мислят за собствените си стомаси, а за благото първо на другия, след това за себе си. Егоизъм е да убиеш някого само защото ти е вкусен при положение, че можеш да заместиш месото му с нещо друго. 17 години не ям месо не защото не ми е вкусно, а защото не искам друго живо същество да страда заради мен. Не съм неизлечимо болна, не умриам. Чувствам се превъзходно. Ето, че можело.

 

Не съм нарекла никого урод, но щом сте решили да водите определен начин на живот за сметка на друг, то е редно поне да чуете възраженията и да ги понесете без да обиждате онези, които се опитват да оправят щетите, които вие нанасяте. Това не е моя гледна точка, а на всички онези философи, художници и мислители които изброих по- горе. Разбира се, че щом тезата ми засяга вашето удобство, ще се разгневите.

СТоТакА, лъвът няма други алтернативи, освен да улови антилопата и да нахрани себе си и малките си, иначе ще умре и ще бъде изяден. Лъва не може да копае, сее и отглежда зърнени култури да речем. Ние можем. И за разлика от нас лъвът не затваря антилопите във ферми, не ги развъжда и не търгува с месото им.

Извинете нахалството ми да настъпвам болни теми, засягащи глобалното развитие и живота на много животински видове. Другият път ще отворя префърцунена тема, от която всички ще са очаровани и ще живеят в сапунените си мехурчета.

 

В това видео известният актьор Стив О от Jackass разказва какво го е подтикнало да стане вегетарианец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колор, аз един разгневен виждам и това си ти :) Не съм заключила темата още, само щото шефа си я заплю пръв  :28558:

 

Жестокост е да се ядат кучета? Кучетата ядат животни. Ходи им обясни, че могат да ядат хляб. Ще кажеш, че нямат избор? Дай на кучето парче хляб и парче месо. Ще видиш, че имайки избор, ще избере месото. Жестокост е и разни веганки-суровоядки да си налагат менюто на неродените и вече родените си деца и после да се чудят що са недохранени, с чупливи кости и що изостават в развитието си, ама аз не ги обсъждам офтопик примерно в раздел "ауспуси" на форум за автомобилисти, got my point? ;)

 

Никой не ти пречи да ядеш или да не ядеш, каквото си искаш. Нека спрем да занимаваме хората с това какво ядем, камо ли да им проповядваме какво ТЕ трябва да ядат, ОК? Егоистично е да се смята, че всички трябва да са еднакви и да имат еднакви предпочитания. Светът е прекрасен в многообразието си, както и природата, в която има място и за месоядни, и за тревопасни. Най-големите зверства в историята са причинени от хора, които са налагали своята "единствена истина" на други. Представи си, ние ядем месо, не защото се нуждаем от повече веганска просвета по форумите, а защото просто имаме други разбирания и не ни вълнува как и с какво се храниш, от колко години се храниш така и как се чувстваш в резултат от това  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти да видиш ! Я какво се бистри тук! Аз също съм вегетарианка по такива напълно логични и етично издържани причини. Дали ще е куче или овца е все тая. След като не мога да го заколя сама, не мисля, че имам право да го изям....Едно плюс за новата ни приятелка и съфорумка . :up: Цвете, само че хич не мога да гледам графично съдържание. Пропуснах го и доста ме разстройва, когато някой публикува подобни неща.:)

Китайците мисля - преди около 5 години забраниха яденето на кучешко и котешко месо в страната, именно заради международния си имидж. Виж дали пък не е някаква стара информация това. Разпространяват се доста лъжливи и стари слухове в нета.

 

 

За това съм съгласна най-много: "Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяха да са вегетарианци." 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсееееем доскоро, само допреди няколко века хората са си отглеждали и клали животните сами - и това не ги е направило вегетарианци ;) А бумът на вегетарианството е именно сега, когато "стените на кланиците" не са прозрачни :) Какво странно съвпадение - или има нещо общо с "живота в сапунен мехур", който спомена Колор? :) Природата далеч не е лишена от жестокост, ние сме част от нея и е противоестествено да отказваме да приемем това дори на снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отказвам да прилагам жестокост и искам да те видя как колиш прасе собстверноръчно....   :icon_sunny: форума наистина не място за политически и сериозни теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива безмислици чета, че се убеждавам, че за крайността няма разум, а се води само от емоцията и агресията. Кога вегетарианци, религиозни, феминисти, гей общности станаха толкова крайни? А някога имаше толкова много разумни и имаше някаква полза от тези общности. Това все едно в днешно време да говориш с феминист относно облеклото на жените и дали могат да носят каквото си искат, как гейовете в гей общностите дискриминират бисексуалните, как религиозните пращат в ада наляво и надясно, как вегетарианците обявяват всеки, който яде месо за нечовек и как марулята изкласявала, може и репичките да изкласяват. Само дето дали е пшеница, дали репичка, от семе пониква нова (това че всички си приличат не ги прави едни и същи), а старата е изядена и "заклана".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, t_lozeva, не съм аз тази, която не приема наличието на професията "касапин", че да се напъвам ;) Нито карам някого да си променя навиците, че да доказвам нещо с примера си :) Не си коля прасето сама, не защото клането ме фрапира или не знам какво ям, а защото не ми е работа. Касапинът ще се справи с тази задача много по-бързо, лесно и безболезнено за животното. Впрочем не си бера сама и марулите и магданоза и не е защото ме е свян да ги откъсна  :28558: Да, не трепя из гората диви защитени видове и не бера roadkill, а ям отгледаните специално за храна животни, които попадат в магазина. Ако това смущава някого - съжалявам, но психическата му нагласа по въпроса не е мой проблем ;)

 

Уважавам избора на вегетарианците да не ядат месо и според мен би било чудесно и те да уважават избора на месоядните, а не да ни обявяват за жестоки, егоисти и прочие силни думички по форуми, посветени на нещо съвсем друго. Аз се смятам за част от природата и фауната - такава, каквато съм. Имам не по-малко право да ям месо от котките, таралежите, кучетата, алигаторите и т.н. Ако някой друг се смята не за част от животинския свят, а за някаква висша и недокосната от световната жестокост прана - това си е негов избор, но не се чувствам длъжна да последвам примера му или да му доказвам нещо ;)

 

Peace and love, хора, бъдете толерантни и позиционирайте коректно дискусиите си в нужните форуми и раздели!  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:xaxa: Peace! Аз на никого не натрапвам какво да яде. Просто се изказваме теоретично.

Темата тръгна на зле и е за триене, но все пак

 

се надявам, че професията касапин някой ден ще изчезне...

4500fac1ec7c9891.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...