Jump to content

Let's play


Recommended Posts

Здравейте, наканих се да отворя темата от нямане на работа главно, но и защото ми е любопитно има ли хора които поцъкват в свободното си време, и какво точно.

Много от компютърните игри са направени по филми или книги, в това число доста от тях идват от Азия. Пример ще дам с Final Fantasy.

Споделете кои са любимите ви игри, персонажи, какъв опит имате и въобще всичко, което ви вълнува по темата.

 

Срам не срам ще си призная, че имам няколко любими игри и когато ми остане време тормозя машината с тях.

 

 

 

1. Фаворит ми е Darksiders 2 на Vigil, в която главният персонаж е конникът Смърт.

Историята се развива около четиримата конника на Апокалипсиса и самият край на света. В първата игра Darksiders проследяваме историята на Война, който започва преждевременно Апокалипсиса и Земята е напълнена с всякаква демонска гад, подходяща за трепане.

В Darksiders 2 всичко се случва през очите на Смърт, той е по- силен, по- непреклонен и решен на всяка цена да изчисти името на брат си. Действието се развива в паралелни светове, за разлика от първата игра и той трябва да обходи всичките, търсейки начин да върне човешкият вид от изтребление.

Историята е дълга и започва с книгата на Ari Marmell - Abomination Vault. Рядко съм попадала на толкова добра книга. Нямаше я в нито една от големите книжарници в София и поръчах да ми я доставят от Англия, удариха на камък и се наложи да се оправям по друг начин. Продължава с комикси, 7 на брой, следват Darksiders и Darksiders 2, както и две изумителни art books с персонажите и всички дреболии от играта от скици до готовата им версия. Vigil се разпаднаха и компанията, която закупи авторските права обеща трета част, която все още чакаме.

 

 

Лично мнение: Пет от пет. Гениална концепция, логично издържан сюжет, абсолютно страхотни графики, контроли, музика, възможност за надграждане на персонажа и придобиване на нови способности по време на игра. Най- малкото струва си да я минеш заради остроумията на Смърт, докато разговаря с останалите персонажи.

darksiders_2_death.jpg

 

 darksiders_2_deathinitive_edition.jpg

(Не, това зад гърба му не е Eddie на Iron Maiden) :D

 

 

 

 

 

2. Darksiders - предшественикът. Война е най- необузданият и див от четиримата, бива подведен и започва Апокалипсиса преди седемте печата да бъдат счупени, в резултат на това настъпва същински хаос - ангелите напускат Рая, демоните плъзват по Земята, всеки иска парче от чуждия пай, а той се оказва в средата на всичко това.

 

Също страхотни графики и развръзка. Тук трябва да отбележа, че Война е много по- слаб от Смърт като войн, и много по- импулсивен. Това го кара да се набърква по- често в неприятности отколкото който и да е друг. Съпоставяйки двете игри Darksiders е по- неошлайфана и с много неща, които биха могли да се подобрят, като се започне от менюто, контролите, оръжията...  За това пък втората част няма грешка. За разлика от втората игра, тук може да се играе и с джойстик. Давам 3.5 от 5.

 

 

17853.jpg

 

 

 

 

 

3. DMC 5 - Признавам си, другите не съм ги поглеждала, а казват, че това е слаба версия на предишните. Не съм я довършила но изгледах филма (главно защото реших, че няма да я довърша). Допадна ми стилът, Данте, който тук е докаран като бунтар. Нещо ми се стори, че имаше дупки и неточности в историята. Краят беше... незадоволителен.

Относно самата игра - тегаво е да се играе, на всяко ниво се отключват нови и нови клавишни комбинации, които само след първата мисия наброяват 12. Писва ти да се опитваш да ги налучкаш и караш през просото пък както дойде, което убива кефа от играта. Очаквах повече. 3.

 

 

 

 

4. Flatout 2 - Финландска дъскорезница скласически и нови автомобили, опции за надграждане, олекотяване на шаси, инсталиране на допълнително нитро, няколко различни изгледа на камерата докато шофираш, различни карти - от горски терен и полета до градски и професионални писти. Рок музика: Rob Zombie, Green Day, Nickelback...

Различни писти + допълнителни stunt мини игри за печелене на кредити, wrecing derby, самостоятелни кратки писти.

Общо осем пилота заедно с теб, всеки има различен стил на шофиране и с хода на играта трябва да се научиш от кого да се пазиш, кой е по- агресивен, какви коли използват. Имаше опция и за мултиплеър, но закриха сървъра. Цъкала съм я в продължение на 4 години, давам 5 от 5.

 

DLCTzNDIvDA.jpg

 

 

 

 

 

5. Flatout Ultimate Carnage - подобрена версия на горната + 5ма нови пилоти, които затрудняват ситуцията още повече. Подобрени графики и някои неизгладени детайли от предишната игра. Бяха разкарали някакъв кран от пистата, в който няма как да не се натресеш точно на завоя и да си убиеш скоростта. Само че за разлика от предишната версия играта супер товари. Трябва да имаш процесор поне 2,5 и отгоре, и стабилна видеокарта, или да играеш на ниско ниво на графиките и да си убиеш кефа от самата игра.

4.5 от 5, оригинала си е най- добър.

 

 

 

6. NFS Most Wanted - Criterion Games . Едва ли има някой, който да не е запознат с някоя от версиите на тази игра. В началото не можех да й свикна след Flatout, но като се окопитих доста ми хареса. Има две версии, по- ранната от 2005 не поддържа мултиплеър. 4.5 от 5

 

 

 

 

7. Banished - На пръв поглед изглежда като първобитен вариант на Sims - строиш градове, развиваш ги и просперираш.

Играта е много повече. Трябва да следваш логиката и да избереш какви сгради и съоражения да построиш, да включваш и изключваш някои от тях, дали да сложиш църква или кметство, къщички за риболов или ниви с посеви.

Моето чувство е, че или играта е твърде сложно замислена, или създателите се опитват да се избъзикат с нас. Всички умират обикновено около десетото лято, веднъж изкарах незнайно как до 25. Супер зарибяваща и супер нервираща игрица, на мен поне не ми се получи особено добре.

3 от 5

 

 

 

8. Kingdom rush - Финландска магия. Най- добрата тактическа игра за 2015. Редиш кули, разни гадове от рода на орки, тролове, паяци, гигантски оси и дракони напъват да влязат през портала. Имаш постове с охрана, във втората част Frontiers събираш точки за герой, който да защитава крепостта ти.

Страхотни карти, графики, много увличаща и добре измислена. Има и скрити предмети и подсказки. 5 от 5.

 

KRF_Screenshot5-750x562.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз рядко играя, фен съм само на куестове, и то по-арт такива;) Неизменни фаворити са ми създадените от Amanita Design игри Machinarium и Botanicula, които имат и много яки саунтраци;)

 

machinarium-16.png

 

botanicula-header.jpg

 

Последната ми зарибявка е Dream machine, още не ѝ е излязла финалната шеста част.

 

tdm43.jpg

 

На любителите на онлайн пойнт&клик куестове и шантави депресии бих препоръчала Kafkamesto;)

 

kafkamesto006.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато има хубава игра, да. Любимите ми са:

и

https://www.youtube.com/watch?v=UEV9x9bYfB4

Когато бях малък играех Heroes 3 и Warcraft 3. Гледах филма по Warcraft, като има и книги. Филма излезе преди няколко дни май, не е зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ooooooo, благодаря ти много, Color, за прекрасната темичка!!! Напоследък (всъщност, откак се регистрирах в Стийм) всяка минута от свободнто си време разцъквам нещо, затова и нямам време вече да гледам драми и сериали, хахах.

Енихау, голям фен съм на компютърните игри, още откак се помня. Затова са виновни японците, разбира се, понеже манията ми тръгна от Сега мегадрайв 2 и Стрийтс ъф рейдж (или Беър Нъкъл, както са известни серийките в Япония), Стрийт файтър 2, Миднайт резистънс, Сънсет райдърс, Фентъзи стар и прочие японски игри, които играех с братовчедите и брат ми навремето.

После дойде ред на компътърната ера. Любимите ми игри бяха Резидент ивъл 2 и всичко, де що бе излезнало с кака Лара до момента, хехех.

Сега съм през последната модерна ера, наречена Стийм. Любимите ми неща от нея са инди игрите. От една страна ми се иска да спомогна инди девелопърите да продължават да ме радват с добри неща (като Stardew Valley и Balrum), и освен това гласувам за грийнлайтване на нови заглавия, дето си мисля, че биха ме заинтригували, тъй като нямам достатъчно пари да ги подкрепям в Кикстартъра.

За любими игри, леле, твъъъъре много са. Но да спомена някои, колкото да не е без хич, пък останалите с течение на времето... Witcher 3, The Last of Us, Ultima, Uncharted, Tomb Raider, Stardew Valley, Darkwood, Lisa, Don't Starve/Together.

Като жанрове, харесвам почти всякакъв жанр. Адвенчъри, рпг, пойнт енд клик, киберпънк, бийт ем ап, сървайвъли, сандбокс, пост-апокалиптични... зависи какво ми се играе в момента.

Някой, ако има акаунт в стийм, ако иска да се добавим, да казва. ;)

 

@kcekce: Аз от point&click много харесвам Tormentum - dark sorrow. Ако не си я играла, препоръчвам горещо!

Редактирано от JoJo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, от къде го имате това време и игри да играете... О.о
Последно съм играл много активно Doom. Единичката, двойката, TNT и Plutonia. Дори си извоювах някаква тежест на името в Zdaemon. Ако на някой му говори нещо всичко това. Малко захапах от Quake 1 и 3 и с периферията си се докоснах до Fallout 3. Там някъде приключи всичко... покрай хаотичното пуцане еднаж в месеца на CS. После съвсем заразях виртуалния свят. Години от тогава. И не съм имал емоционални дилеми като "качествена храна" или "добра видеокарта" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз играя 2-3 куеста годишно и ако се замоткам, бъркам в уолктрутата:) Т.е. една игра не ми отнема повече от няколко часа.

 

Пуцането по врагове и гадове никога не ме е зарибявало;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, от къде го имате това време и игри да играете... О.о

Последно съм играл много активно Doom. Единичката, двойката, TNT и Plutonia. Дори си извоювах някаква тежест на името в Zdaemon. Ако на някой му говори нещо всичко това. Малко захапах от Quake 1 и 3 и с периферията си се докоснах до Fallout 3. Там някъде приключи всичко... покрай хаотичното пуцане еднаж в месеца на CS. После съвсем заразях виртуалния свят. Години от тогава. И не съм имал емоционални дилеми като "качествена храна" или "добра видеокарта" ;)

 

Аз лично не гледам телевизия, ще мина и без двучасовите реклами за новият прах за пране и новините, в които ти казват някакви скалъпени простотии. Не е истина колко време ти отива с тая телевизия. Ако искам да гледам филм - събирам приятели и отиваме на кино, или си взимаме по бира и поръчваме пица. Игрането разтоварва, поне мен. А така казаното пуцане сваля доста от напрежението и нервите, които си натрупал докато си се блъскал в градския транспорт и си чакал по опашки. Да гръмнеш някой трол винаги е по- добра атернатива от това да си го таиш и накрая да си докараш язва.

Ако искаш пуцане пробвай Resident evil, въпреки, че имам бая забележки към тая игра, но това е до лични предпочитания, на теб може и да ти допадне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да препоръчам нещо много яко - Downfall: Redux;) Адски приятна психария. Има три варианта на финала в зависимост от минаването, но който и ендинг да хванете, другите могат да се видят в Ютюб ;) Много ме е яд обаче, че не му намирам саундтрака...

 

downfall_03.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае кви са тия глупости, дайте да направим едно турнирче по WC 3 заради доброто старо време, а и да отпразнуваме филма по този случай. Може и на вързано за по 5 леа. При интерес - на лично.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JoJo как си в steam? :) Който иска може да ме добави и мен, аз съм thedemon1238, както в steam, така и в PSN и Xbox Live.

 

Дължа изцяло запалването ми по азия, благодарение на видео игрите. Може би съм един малкото такива във форума. Всичко започна с няколко японски игри, които в последствие ме запалиха по аниме и чак след това дойдоха филмите и азиатската културата.  За мен тези неща вървят ръка за ръка.  Видео игрите винаги ще са ми хоби номер 1 и ако се разговоря за това няма да млъкна 2-3 страници :D

 

Понеже сме азиатски форум, бих препоръчал няколко заглавия от японски разработчици. 

 

Okami - Тук има много японска митология, легенди и фолклор. Също невероятна музика и много артистична визия. Използва се някакъв стил на рисуване с водни бои известен в япония като  sumi-e 

 

 

Ico и Shadow Of the Collossus - Тези двете са най-близки до игри, които бих нарекъл изкуство. 

 

REZ и Jet Set Radio - Ako харесвате електронната музика, миксовете и т.н. :)

 

Shenmue - Първата част симулира реален живот в японски квартал, втората се развива в Хонг Конг.  Ако искате да почувствате какво е да се разхождаш в япония, без да си там, това е играта. 

 

 

Yakuza всички части - Taзи игра е точно като горната, но имаш шанс да изпиташ друг тип развлечения от нощният живот на токио (и други градове)  Ходене по хостес клубове, стрийптиз барове, масажи, ресторанти... можеш да правиш толкова много неща, като всякакви игри с залози от махджонг, до ханафуда карти, пачинко, дори има аркейд, игри като тези които сме виждали във филмите.... влизаш в някаква клетка и удряш с бухалка топки изтрелвани от машина... много са за описване. 

 

Persona 3 и Persona 4 - Тук имаш шанс да изживееш една години в японско училище, като горе долу имаш шанс да избираш как да прекараш всеки един ден. Да се записваш в клубове, да се сприятеляваш със съучници, да учиш и развиваш определени качества, да работиш почасово различни неща, да изживяваш различни японски празници... Изобщо тази, Shenmue и Yakuza са най-интересните за хора които са запалени по япония и се интересуват от това как живеят хората там. 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демоне, и аз съм един от тези малко, дето са тръгнали от ирите, после анимето/току-сентая и т.н. Това се опитах да кажа по-горе, ма нещо като го прочетох пак, не се разбира изобщо, хахах. Жалко, че не се видяхме на единствената среща (засега) на която бях в Сф, щяхме много да си поговорим, усещам XD. Persona ftw! ^_^

 

Ениуей, никът ми в стийм е alinarubina. Това, всъщност, ми е втори акаунт, щото с първия нещо стана. Ама това най ме издразни в стийм-а, че не можеш да си прехвъриш игрите, дето си купувал, ако си затрил предишния си акаунт. Трябва ги купуваш наново. Стиймска му работа. Ест., не ги купих пак, и затва лайбрарито ми съква малко в момента -_-'.

 

В последните няколко дни, доста разцъквах Crea (новата Терария XD), която наскоро излезна от бета. Много обичам сандбокс-рпг игрички, дето може да си строиш дом, да го обзавеждаш, да адвенчърстваш и да ставаш миньор, лол.

 

И аз подкрепям Color, в това, че спомагат за нервите и напрежение от работа. Време все ще се намери, стига да искаш, хех.

 

@kce: мхм, Downfall-a е наистина яка. Преди гледах уоктрута в тубата и моментално я сложих на компа, ама така и не стигнах до нея още. Вместо това се бях увлякла по The Cat Lady, която съъъъщо горещо препоръчвам, ако вече не си я играла. Точно заради нейният (и на Downfall-a) автор окрих и се запалих по инди нещицата. 

Редактирано от JoJo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, ще имам човек от Eastern-a в steam :D Пратих покана. ​Ами явно съм изпуснал по някаква причина тази среща за която говориш, нищо другият път. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jojo, играх ги и двете, но в обратен ред, щото съм смотана  :28558: Downfall всъщност е продължение на The Cat Lady. Баба Маца се появява накрая да довърши работата, като пак се управлява от играча;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еййй, и аз се радвам, че ще имам човек от ийстърна. Wasteland, BioShock, Deadly Premonition, Gemini Rue, Trine.. все хубави игри в библиотеката ти виждам ;)

 

Btw, забравих да питам, някой играл ли е Aerannis? Това беше първата игра, дето си купих от стийм (и се замислям дали да не си я взема отново, в момента даже е на сейл XD), само като видях имената на героите и, че се развива в Пловдив, ахахах. Интересно ми е кой ли е девелопърът? Много яка атмосфера е докарал, и музика, и диалози, и всичко. Евала!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...