Jump to content

The Good Wife (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

The good wife

 

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 8 юли 2016 - 27 август 2018

Време на излъчване: петък-събота 20:30 ч.

Жанр: мелодрама

Режисьор: Lee Jung Hyo

Сценарий: Han Sung Woon

Канал: tvN

Епизоди: 16

Субтитри: Английски

 

Участват:

Jeon Do Yeon - Kim Hye Kyung

Yoo Ji Tae - Lee Tae Joon

Yoon Kye Sang - Seo Joong Won

Kim Seo Hyung - Seo Myung Hee

Nana (After School) - Kim Dan

Kim Tae Woo - Choi Sang Il

Lee Won Geun - Lee Joon Ho

Park Jung Soo - Oh Jung Im

Tae In Ho - Oh Joo Hwan

Go Joon - Jo Gook Hyun

Uhm Hyun Kyung - Lee Eun Joo (епизод 2)

 

Резюме: Римейк на американския сериал The good wife.

Ким Хье Гьонг, който работи като прокурор в централната прокуратура на Сеул, е уличен в корупция и след последвалия публичен скандал е пратен в затвора. Съпругата му, след 13-годишно прекъсване, се връща на работа като адвокат, откривайки истинската си същност.

 

 

 

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние всички знаем, че американците копират хубави корейски филми. Не особено успешно. И сега Чосон отвръща на удара! Копират американски сериал! И то хитов! И то адвокатски! На всеки, поне малко запознат с корейската телевизионна публика от такава новина му се изправят косите и му скача кръвното. Защото е всеизвестен факт, че аджумите не гледат такива сериали!!! Затова и те се броят на пръстите на едната ръка, "адвокатски" са колкото да не е без хич, аз лично се сещам само за един качествен сред тях: "A new leaf". Който умря преждевременно, но незаслужено. Просто защото, първо, го пуснаха по МВС, която е ефирна телевизия, гледана от аджуми. А този сериал не става да готвиш, чистиш, гладиш, гледаш децата и да му хвърляш по едно ухо и око. Трябва да се гледа внимателно и да се осмисля видяното. Разбира се, никоя аджума не иска да получи мозъчен удар от напрежение да разбере какво казват на екрана и затова - нисък рейтинг и спиране по средата. Това малко отклонение показва колко големи са страховете на такива като нас, когато чуем, че корейците ще правят копие на американски сериал. Съвършено различни култури и телевизии!!! Достатъчно основание да ти побелеят косите и да си докараш инфаркт. Да видим какво се е получило!

Първо, с това се е заела правилната телевизия - tvN. Зрителите й са по-отворени и по-освободени, за да приемат подобно предизвикателство.

Второ. Сценарият е съобразен с корейската действителност, но за щастие не са го покорейчили съвсем. В смисъл, че няма мелодрама, има драма, но тя е толкова умерена и разумна, че в никакъв случай не досажда и не стъпква юридическата част. Която е също балансирана, логически обоснована и добре представена. Основното, което веднага се набива на очи - главната героиня не е това, което сме свикнали да виждаме в корейските сериали. На главата й се струпват големи беди, но тя не се оказва поредната сдухана корейска домакиня, която би се обесила при подобна ситуация. А една разумна, умерено смела и умерено самоуверена (в началото), интелигентна и борбена жена, която вижда ясно какво трябва да прави и не се колебае да го направи. А именно, да тегли една майна на неверния съпруг и да решава проблемите с плащането на сметки и гледането на децата. Без да губи достойнство - ако някой е очаквал тя да ходи с наведена глава и непрестанно да повтаря "Съжалявам" много се е излъгал.

Трето, останалите герои са добре написани, действието се развива бързо и интересно. И още нещо - лесбийки в корейски сериал!!!??? Стига бе!!! Как да не гледаш?!

И последно. Но най-хубаво. Джон До Йон!!!!!!!!!!!! Няма да ви обиждам, като ви разправям коя е тя. Но всеки миг от нейното екранно присъствие е удоволствие. Бих гледал сериала само заради нея, но тук за щастие има и други добри причини за това,

Напоследък, поне лично за мен, корейските кабелни телевизии предлагат по-качествени сериали от ефирните. Ако tvN продължава така да мачкат конкуренцията, нищо чудно скоро да им гръмнат офиса. OCN и JTBC също да внимават в картинката, че и те са поели по същия път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1.

Няма какво да добавя, освен да похваля още веднъж избора на Джон До Йон.

Интересно ще е да видим какво ще съберат в 16 епизода.

Може да не е за аджумите, но рейтингът е супер- цък, развиват се корейците явно- от 3 до 5,5 за начало  си е супер.

Ще попочакваме превода, но какво да се прави, не може да се мери с "докторята" и възвишената  им  любов. :28558:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добавила съм линкове за онлайн гледане, за теглене-отдавна не тегля азиатски сериали и не си помня паролата за азиаторент, ако все още съществува, така че ако някой даде линк за теглене, аз или някой модератор ще го добавим.

За мен хубавото е, че не съм гледала американския сериал, така че освен резюмето, друго всичко ще е ново, като излязат 4-5 еп. ще го погледна и аз.

Редактирано от bealonenomore
Добавих линка :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sierra, първите два епизода са точно като американските макар и с лек корейски привкус. За сега съм доволна от видяното, но не съм гледала американската версия (само хвърлих едно око на първите епизоди, колкото да направя някаква съпоставка).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dido 100 , да ви препоръчам и най -новия филм на Джон До Йон - A Man and A Woman, където и двамата актьори разбира се са на висота. От филма забелязах че Джон До Йон ще се прежали за малкия екран. Влязох в тази тема защото си търся отзиви за "навиването ми " да стана зрител ;) .

 

andi 11 , 2 пъти проверих автора на темата :D, след като цяла тема спретна нямаш оправдание да дезертираш от заглавието.  ;)  :asian: -туй замества мече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала американската версия. И сигурно по-добре. Актрисата ми е от любимите и досега наистина не съм я гледала в драма. Хубаво е, че се е съгласила. Брилянтна както винаги.  Започна добре в първите 3 епизода. Ще видим нататък. Срещу двамата главни също нямам нищо против!!

 

Има нещо странно в тази изневяра като го гледам съпруга как я защитава със зъби и нокти. Но и това, че шефчето-адвокат е влюбен в нея също добавя един такъв сладък привкус..

Ще е интересно да се види развитието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Farfalina,

 

В американския сериал е пак така. Че е кръшнал, спор няма. Но човекът не си е хванал любовница, а е ходил по проститутки. Той си обича семейството и жената, но просто търси секс навън.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo,

не обича жена си, ами е направо способен на всичко, да убие даже за нея.

Изобщо това е най-ценното до момента. Че 2-ма истински мъже се борят за любовта на героинята, а не хлапета както в повечето корейски драмички напоследък.

 

И креватната сцена ме изуми. Поне беше гол до кръста, а не по потник или риза на сутринта главния.

.

Но това е tvN все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

farfallina,

 

явно не си гледала американския, за разлика от мен. Аз го следях 7-8 години - от първа до последна серия.
Но... Ако този следва американския, а до момента е така /с дребни несъществени разлики/, краят никак няма да ти хареса. :)

Проблемът е, че тук трябва в 16 серии да пресъздадат случващото се в 150+ серии от американския, което е невъзможно. До момента "са стигнали" до 3-ти сезон на американския.

Наистина ми е интересно доколко ще следват оригинала...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кидо, недей плаши душите наши, че и аз съм фенка на съпруга. 

 

Кръшнал човекът, да получи нещо, дето не го намира в къщи и изпусне парата- човещинка все пак, не е каквото да си е хванал постоянна любовница. На мацката определено и на нея и се иска да гризне забранения плод, но за сега не и стиска. Пече шефчето на бавен огън и разправя как иска всичко да е честно при избора, като междувременно пуска гювеч на мъжа си, ползувайки го като детектор за чувства и да си замаже съвестта. Ха-ха, вярно няма нищо общо с героиня от корейски сериал- освен,че има мозък има и сексуално подсъзнание, което рядко виждаме- последно май в "аферата" с Ю А Ин. Героинята там беше от същия тип.

Кефят ме и сестрата на адвоката и малкият службогонец, които са наясно със сеира и чакам да палнат фитила, макар и от различни подбуди. И всички други играчи на клона, които се надлъгват- скука няма.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не плаша душите ваши, ама тъй като следват линията за момента... Не е на добре положението :D

Но може да променят някои неща, знам ли...

И няма ме ядосваш, щото ще ти кажа какво става в американския :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, обещавам.

Съмненията си ги имам, защото  това- "да си останем приятели" между мъж и жена никога не приятелство, задължително поне от едната страна, ако не и от двете, но знам ли ги в Корея, да не говорим пък в корейски сериал.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма честно, много ми е трудно да се сдържа и да не ти кажа :D

Но иначе... Ако следват оригинала, надали можеш да предположиш :)

Ще видим накрая, тогава ще ти кажа дали са измислили друг край.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма честно, много ми е трудно да се сдържа и да не ти кажа :D

Но иначе... Ако следват оригинала, надали можеш да предположиш :)

Ще видим накрая, тогава ще ти кажа дали са измислили друг край.

Къде ти, ако питаш мен,

 

най-добре ще е да се сдуши с бисексуалната мацка, като се осефери ,че полза от двамата с голямо его  няма, това най ще ми хареса    :282: и ще е революционно за корейски сериал. Пък ако вземат и шефката... - 100% успеваемост на фирмата. Мъжете може да ги ползуват само от време на време за разнообразие.

Само да не я чифтосат с малкото леке, тогава ще режа вени.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен римейк, признавам си го.

Страхотна игра, готини актьори, никакъв пълнеж и излишни драми, стегнато и изпипано. Не мисля, че има смисъл да пиша още суперлативи.

Но който харесва този жанр - съдебни трилъри, трябва задължително да го гледа.

9,5/10

 

 

Наистина са следвали линията, но с едно огромно изключение - оригинала адвокатът умира /убиха го при една престрелка/. Тя не се разведе с мъжа си, а остана с него, но пак като приятели... до последната серия /в последните секунди седнаха, за да обсъдят приятелски развод/.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз останах доволна. Успяха за 16 епизода да разкажат добра и завършена история. На всичкото отгоре не вкараха главната в корейските рамки за добра женичка, която в крайна сметка ще жертва всичко в името на деца и семейство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и това свърши.   Актьорите направиха страхотна игра и гледането беше удоволствие. Ако трябва да оценявам с цифра, което не ми е по вкуса, но тук си струва- 9 от 10. Дали защото не са го мислили корейци ( римейк на американски сериал), самото усещане в сериала не беше типичното корейско, а само  с корейски привкус, което мисля по отношение чувствата е в плюс.

 

 

За Америка може и да е ежедневие, но едва ли в Корея има много такива съвременни "добри" съпруги, но героинята тук реши да се промени и да бъде егоистка  и кучка и съвмести 2 в1- любовница и съпруга, без да се интересува на кой му харесва, на кой не и дали ощетява децата си.  Всеки е свободен да прави изборите си и да понася последствията-мотото на целия сериал.  Беше  и малко нереално, децата не приеха изневярата на бащата, а приеха тази на майката и застанаха зад нея, а на бащата си беше забежка  без сериозност, а нейното чувствена изневяра, но както и да е. Симпатизирах дълго на съпруга пред любовника поради това и въпреки треските му за дялане, а също  и защото  тя виждаше каквото и изнася за собствено успокоение, при положение, че още от първия момент беше наклонила везните. В края, обаче  симпатиите ми не наклониха към никой, понеже всеки  вярваше на собствената си истина, робувайки на егоизма и страстите  си. Не посмяха корейците да  вземат едностранно решение и оставиха отворен финала, като я изкараха съвсем "добра" :28558: . Дори и да има продължение, за това му свалих една единица от оценката. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...