Jump to content

Ajitsuke Tamago (ramen egg)


Recommended Posts

Ajitsuke Tamago (味付け玉子) или Nitamago (煮玉子)

 

IMG_5824.JPG

 

 

 

Това са сварените яйца, който се прибавят към рамена. Те са с лек кафяв цвят отвън, а жълтъка им е много мек, да не кажа, че даже е в полутечно състояние. Въпреки че най-често се консумират като добавка към рамен, тези ароматни яйца може да се ползват и за гарнитура или лека закуска, или да се включат като част от Бенто. Направата им е много лесна, но ще ви трябват няколко часа за престой или най добре да се приготвят още от предния ден. Тук има дадена рецепта за приготвяне и видео към нея. Срещала съм рецепти където добавят саке и малко настърган джинджифил, а по желание може и съвсем малко захар.

 

Продукти:

2 яйца

2 с.л. соев сос

2 с.л. мирин

6 с.л. вода

 

Приготвяне: Яйцата се варят 7 минути и след това веднага се изваждат и се накисват в студена/ледена вода, за да се спре напълно процеса на готвене. Охлаждат се за около 3 минути. Смесват се другите съставки и слагаме в тях обелените яйца - може да ги сложите в буркан,купа или в найлонова торбичка за съхранение - важно е яйцата да бъдат напълно покрити. Престоява минимум 3-4 часа, но се препоръчва да престоят поне една нощ.

 

Ето ги и моите "раменски" яйца, обаче ги преварих леко и жълтъка не ми се разтича :) Следващият път ще поправя :D

 

889602.jpg

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мирин си взех от Лидл - имаше азиатска седмица :) Търсила съм преди в големите вериги, но не се намира. А иначе яйцата са много вкусни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...