Jump to content

Recommended Posts

На мен сериала много ми хареса и си чаках с нетърпение всяка серия. Е, няма да се нареди в топа ми, но си го гледах с кеф. Историята ми беше интересна и забавна, всички актьори ми харесаха - бяха или сладури или скици + няколко откачалки, какво повече да искам от едно развлекателно сериалче. Имаше си хубава романтична история, един невероятно красив Мин Хо в предимно близки планове - наслада за очите и сърчицето ми. Каката не, че беше зле, но някак не ми се връзваше с образа на нежна, ефирна и мамеща с изкусителен глас русалка. По-скоро с грубия си глас, зловещо шептене и страшни погледи, които размяташе ми мязаше на призрак от японски филм на ужасите, ама нейсе, свикнах й постепенно и спря да ме дразни особено. Сега, странното е, че за първи път в този сериал разбрах, че имало и мъжки русалки  :lol2: . Чудя се дали е измишльотина на корейските сценаристи или има такова чудо някъде из митовете и легендите (обаче ме мързи да ровя за инфо  :D )

И още един голям плюс на сериала е прекрасния OST.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блудкава работа! Мин Хо не стига, че е дърво, ами тук не ми хареса и визуално.

Толкова да харесвам каката, а тук все едно не й се играеше.

Все пак го догледах, от инат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах без превъртане, с променливо задържан интерес. Русалската тема ми е интересна, като всичко приказно, но не ми беше достатъчно, искаше ми се повече "подводен живот"  :) . Иначе си имаше от всичко, средностатистическо кор. сериалче. Обаче, без никакви, никакви забележки към Jun Ji Hyun и освен сляпа фенска любов от мен, получава и всичкото ми уважение с всеки проект, в който се появи - е, много е добра! Минчо пък - за него само фенската любов, хехе, ама не се оплаквам, постара се и той колкото можа. Атмосферата в малката задружна група ми допадна, както и отношенията между всички персонажи, имаше доста скици, за толкова малко герои.


Забавно е сериалчето и може да разпусне човек с него. Благодаря за бгсубтитрите!


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен! Много ми хареса всичко, много интересен, разтоварващ и вълнуващ сюжет! Прекрасни морски сцени, особено в началото на този испански остров...не знам къде се намира курорта, но направо очите ни изтекоха по него. Обожавам всичко свързано с морета, плажове и океани, може би затова толкова ми хареса. Но и самата история много ми допадна, изгледах го много бързо и с истинско удоволствие. Много по-добър от 'Man from the Stars', поне според мен. В тази роля Чон Джи Хьон ми хареса много повече, отколкото в образа на разглезената, истерична актриса. Иначе личеше си много, че създателите на двата сериала са едни и същи, освен фантастичата/историческа линия, дори и половината актьори бяха същите. :D 

По принцип не си падам по фантастични сюжети, но този наистина ме грабна. Радост за окото от всички страни, дори и И Мин Хо се справи по-добре, отколкото очаквах. 

Историята на родителите ми беше също толкова интересна, както и тази на главните герои. Само много ме хвана яд, 

Spoiler

че убиха бащата. Искаше ми се да изгонят злата мащеха и семейството да се събере накрая.

 

Само не разбирам, какъв е този 'спешъл', за който се говори? Намерих 21-ви епизод и той е абсолютно копие на първи епизод. Аз ли нещо пропускам или има наистина отделен 'спешъл'? 

Като цяло се изненадах от многото негативни коментари, за мен драмата си заслужава гледането 100%. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, изгледах го и аз. Наистина не превъртях - всичко гледах! 

Това, което направи този сериал за мен, беше да ме накара наистина да харесам Чон Джи Хьон. Смятам, че е прекрасна и се справя изключително с ролите си. Започнах даже филмите й да гледам (така правя, когато ди харесам някой :). И другото - подобрих си мнението за И Мин Хо. За втори път го гледам, първия път беше мнооооого отдавна. Не ми хареса тогава, имаше мнооого по-готини от него. Стори ми се голямо дърво, което има една и съща физиономия от началото до края. Но сега вече беше по-разчупен и дори приятен за гледане в някои моменти. 

Извод  (моят): Има по-добри сериали, но все пак гледайте, развлекателен е :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде му редът и на този сериал и той мина в графа "изгледани". Хареса ми, доста е приятен за гледане. Е, имаше някои недодялани неща и липса на логика, но все пак това си е фентъзи, приказка и няма какво да искаме повече от това, което ни представиха. Сериалът е лек, положителен, развлекателен с доста комични ситуации и ненатоварващ. Доста ми беше предсказуем, но това мен не ме отказва да си го догледам.  Действието се движеше нормално и като изключим "пълнежа" в последните два епизода, то във всички епизоди преди това се случваше нещо :) Допадна ми паралелното разказване на двете истории: тази в миналото и тази в настоящето. Естествено тази в миналото носи винаги повече драматизъм, и ми хареса, че в настоящето са решили нещата да са по-забавни :) Актьорите за мен се справиха отлично. Всички си бяха подбрани идеално за ролите. И Мин Хо го гледам за първи път и мога да кажа, че ми допадна като актьор. Не мога да кажа, че ще ми стане любим, но не ми беше дърво и не ми е неприятен. Актрисата е страхотна. Гледала съм я в други продукции и винаги ми е харесвала, и тук според мен си беше точно на място. Направи ми впечатление детективът, не знам дали заради героят му в сериала или не, но май ще си го гледам и в някой друг сериал или филм. Имаше също така доста култови второстепенни герои и то в никакъв случай ненатрапчиви или просто, за да запълват минути ;)

Доволна съм от сериала, определено е развлекателен :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал , хареса ми. Става за гледане. Мразя криминално драматичните моменти щото ме изнервят , но тук бяха горе долу поносими. Главната актриса я гледам за първи път, разбрах че правила повече пари от реклами отколкото от актьорство. И била най скъпата актриса. Артистични способности, ами не мога да преценя, тя самата роля не беше кой знай колко изискваща. Имаше някои недомислици , ама бяха поносими. Рекламата вървеше добре. Първоначално филма го бях набелязал заради Shin Hye Sun, героинята на която беше много заблудена. Сега като се сетя ми става смешно, как се заблуждаваше ,че младежа я харесва и как му помагаше да я разлюби. Как си мислеше че той снима нея. Как се правеше на сърдита, а всъщност беше поласкана от вниманието на младежа. "Не ме изпращай, абе прави каквото искаш".  И двете актриси са 172 см, големи дървета. Но все пак успяваха да бъдат елегантни. Главната се обличаше  с някакви свръх големи дрехи и изглеждаше ту като просяк , ту като модел. Те русалките не разбират много от мода. 

Off Topic

Щом можеше с едно докосване на изтрие паметта, защо не изтри паметта на лошия когато я отвлече , а тя взе че го предупреди. Както го правеше след това. Тригодишната раздяла беше малко по дълга от нормалното. Само не разбрах бебето русалче ли щеше да бъде, това не го разясниха. 

Иначе интересна история, кой не обича русалки. И аз се учудих, че имало мъжки русалки. Идеята да живеят на брега беше добра.  Спокойно можеха да се прехранват с вадене на ценни предмети от дъното на морето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, приказка,от където не очакваш там се появяват лошите или добрите.Държите под някакво напрежение.

За двамата главни много са готини,но най си ми хареса Мин Хо.Голям сладур.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най сетне да видя Shin Hae Sun по българска телевизия. Абе нещо дублажа не знам как да го кажа, уж са се постарали, ама ми е странно като ги слушам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С удоволствие си го следя и чакам епизодите по тв. Приятно е да чакаш нещо с нетърпение :) Умишлено не гледам напред.

Хо Чун Дже Най-сетне се усети :)

Редактирано от Sword
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм го пред 2-3 години и сега мятам по едно око на телевизора, колкото да си го припомня (и да обяснявам на майка кой кой е :D )
Дублажът не дразни толкова, колкото абсурда с имената - Чха Ши Я, Схим Чхонг и Тхе О директно ми прибиват дупки в мозъка като ги чуя :wacko:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, VesSun написа:

Гледала съм го пред 2-3 години и сега мятам по едно око на телевизора, колкото да си го припомня (и да обяснявам на майка кой кой е :D )
Дублажът не дразни толкова, колкото абсурда с имената - Чха Ши Я, Схим Чхонг и Тхе О директно ми прибиват дупки в мозъка като ги чуя :wacko:

 

Явно са превеждали буквално английската транскрипция на имената. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, bond написа:

Интересно как успяват да ги произнасят преведени по този начин.

Е, можеше да е и по-зле. Например да използват руското произношение.  Примерно Ким Ир Сен е всъщност Ким Ил Сонг, Ким Чен Ир е Ким Джонг Ил, Ким Чен Ун е Ким Джонг Ън и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, bond написа:

Интересно как успяват да ги произнасят преведени по този начин.

Трудно :D

 

Преди 10 часа, dido100 написа:

Явно са превеждали буквално английската транскрипция на имената. 

Дори не са си направили труда да се заслушат как ги произнасят, според мен.

 

 

Отделно и липсва консистентност при нещата, които са на втори план, например докато едно кутре беше част от сценария, наричаха собственика му (Нам До) ту "таткото на *кучешкото име*", ту "чичото на *кучешкото име*".

И други такива малки кусури. Ама нищо, ще се научат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...