Jump to content

2PM


Recommended Posts

[Over 2PM(오버 2PM)] 태양현곰 Teaser Video

 

- Taecyeon отпразнува с Im Seulong и IU 10 годишнината от дуетната им песен „Nagging“.

 Тримата се събраха в заведение, където отпразнуваха годишнината от появата на песента „Nagging“.

Im Seulong и Taecyeon се познават още от трейни годините им в JYP Entertainment, докато IU и Taecyeon играят в „Dream High“ заедно през 2011 г.

Off Topic

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7.06.2020 г. at 12:42, skofiild написа:

[Over 2PM(오버 2PM)] 태양현곰 Teaser Video

 

- Taecyeon отпразнува с Im Seulong и IU 10 годишнината от дуетната им песен „Nagging“.

 Im Seulong се сприятелява с Taecyeon като бивши лейбъли на JYP Entertainment, докато IU и Taecyeon се появяват в „Dream High“ заедно през 2011 г.

  Покажи скритото съдържание

 

 

 

Само да вметна, че Тек и Съл Онг са приятели от трейни годините си в JYP, от преди дебюта на двете групи 2РМ и 2АМ (общо наричани One day), не се сприятеляват тепърва на таз маса, празнувайки годишнината на дуета на IU със Съл Онг.

И може да са бивши артисти на компанията, но не са били лейбъли. ;) Освен това Текьон отново ще си промотира с 2РМ догодина при комбека на групата им, макар да е в друга компания, така че не мога да кажа колко е бивш за JYPE. Договорът му е такъв, че за актьорските му ангажименти грижата имат 51k, а за музикалните си продължава с 2РМ, които са си в JYP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако така е поднесено в статията, значи, там подават невярна информация. Не може за хора, дето са от 15+ години заедно, да се каже в сегашно време, че се сприятеляват. Би трябвало да използват форма на минало време или друг израз. Освен това лейбъл на английски е "означение", "надпис", "заглавие". В тази сфера думата не се използва за един артист или изпълнител, а за фирмата, която организира и координира дейността и пиара на въпросния изпълнител, както и има грижата за защитата на авторските права, звукозаписа, продажбите и участията. В случая нито Текьон, нито Съл Онг са лейбъл. Лейбълът е JYP, който е отговарял за тях като изпълнители/артисти. И те са бивши изпълнители/артисти спрямо този лейбъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честно казано, май вината е моя, защото дори и така да е написано, аз можеше да го напиша както тябва.

Но пък понеже на мен не ми направи чак такова впечатление, в такъв смисъл защото знам, че те се знаят от преди, все пак са били в една компания сумати години, знам какво е лейбъл, ама не обърнах чак такова внимание, че май не е много правилно написаното, защото дори и така написано го разбрах правилно. Поправям се.

/Ще го оправя горе/...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И корейската версия.. Клиповете май са еднакви сякаш...

JUN. K "THIS IS NOT A SONG, 1929 (Korean Ver.)" M/V

 

Иначе гледах премиерата на горната...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос.

Какво означава 1929 в името на песента? 

Приказна е, Jun K е страхотен. :cry:

Отивам да си слушам пак това, което не е песен. 

Благодаря! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В песента се пее This is not a song, this is my heart.

Това е алюзия с картина на любимия худождник на Джун Кей - Рене Магрит. Картината има надпис This is not a pipe /само че на френски/ и е рисувана през 1929 година. Надписът звучи парадоксално, но е верен, тъй като това, което виждаме, не е самата лула, а нейно изображение. За нея художникът казва: "Пак тази лула! Колко хора ме укоряват за това! И все пак, мога ли да натъпча лулата си? Не, това е просто едно изображение, нали? Така че, ако бях написал на картината „Това е една лула“, щях да излъжа!" Картината е породила не малко коментари, в т.ч. и една кратка студия от Мишел Фуко. Тя е давана като пример за метасъобщение, предадено чрез метаезик.

Та така - Джун Кей с тази песен, която е кръстил "Това не е песен" всъщност излива цялата си любов и отдава сърцето си на феновете.
Между другото, след излизането на песента вече е тренд всяко нещо да е This is not a нещото, в негово подобие. Например This is not a fan, this is Jun. K's wife. :D /Me/.

А Джун Кей раздава любовта си, защото така обеща, че ще бъде след армията. Предишните години всичко му беше NO, дори част от логото му - Mr No Love; No Love; No music No life; No shadow... На последния си концерт обеща, че вече няма да е NO, а ще обърне надписа на ON. Факт, вече логото му е ново и не значи мистър ноу лов. Новото е Love On.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...