Jump to content

Recommended Posts

2fab9fa2979b81de.jpg


 


заглавие: Dokgo, 독고


тип: манхва


година: 2015


статус: 90 чапа, завършена


жанр: екшън, драма, училище, тормоз, смърт, отмъщение


автор: Min (민)


арт: Baek Seung Hoon


инфо:  :click: 


чети онлайн:  :click:  :click:  :click: 


резюме: Канг Ху умира след побой в гимназията, в която учи. Кончината му буквално разбива семейството на парчета-баща му загива докато пътува към болницата, а след двойната загуба майка му изпада в тежка депресия и изчезва. Близнакът му, като последния оцелял, е този, който ще трябва да дири възмездие.


Една година след трагедията, той се завръща в гимназията представяйки се за брат си. Целта му е да отрие и накаже виновните, като използва собствения си опит - самият той е бил изключен в прогимназията за сбиване. За целта обаче, първо трябва да разбере кои са те, но в процеса на търсене открива, че това е организирана група, която се е разпростряла в цялото училище. Училищното ръководстово се прави, че не знае, учениците мълчат от страх, а полицията е безсилна.


 


лично мнение: Темата за тормоза в училищата е доста често срещана, но този път заглавието си струва. Арта е меко казано ужасен, но историята компенсира. Темпото е добро, без прикриване, но и без прекалено драматизиране, доста реалистично представяне на отношенията училище-ученици; училище-полиция; ученици-полиция. Единственото ми притеснение е дали кравите ще довършат проекта или ще го зарежат по-средата-няма да им е за пръв път. 


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, кравите позабавиха темпото и взех да се притеснявам. Според една позната обаче те се водели от коментарите: много коментари-релийзите излизат редовно, намалеят ли и спират да го певеждат редовно.

Добре се развиват нещата. Главният -Докго и шефа на биячите са многопластово представени-не са поредните биткаджии, които само с това се занимават. Те са тези, които командават подобни идиоти. Като двете страни на монета са, мислят и действат почти еднакво, а разликата е в целите, които са си поставили в живота. Поддържащите персонажи също не бледнеят. Има интересно развитие и в училището и извън него. Много ми е интересно и всеки ден с нетърпение проверявам за нов чап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърши, прочетох и последния 90-ти чап. Като цяло много добро заглавие и въпреки, че края беше леко нагласен за този тип история, пак съм доволна. Засегнаха много болни теми и ги представиха сравнително реално: за тормоза в училище, за бандите, за чадърите, за корупцията, за безсилието-на жертвите и на институциите, за личния избор на всеки един. Мразя да оценявам (оценката винаги отразява моментно настроение и възприятие, но имам чувството, че тук няма да си я променя и в бъдеще или поне не много), но спокойно давам на тази манхва 8.5/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парите са голям стимул, мангаката продължава с повествованието и кравите доста активно превеждат DOKGO REWIND-води се предистория на DOKGO(хм, този похват що ли ми е познат...) и за разлика от "първата" част се състои от безкрайни битки между различните училищни банди. Първоначално даде заявка да прилича на оригинала и дори ми стана чоглаво при запознанството ни със семейството на Хюк или поне преди то да се разпадне-Ху е още жив, баща му също и майка му е нормална, общо взето съвсем обикновено семейство. После обаче започнаха битка след битка и в един момент им изгубих нишката кой с кого, защо е ясно-да са на върха. Покрай нишката загубих и интерес, този тип повествование ако може да се нарече така не ми е по вкуса. Спирам го и смятам да си остана с добрите впечатления от първото, но на други може това да им допадне повече, все пак всички сме различни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

О, Боже! Изкарах си акъла. 12 часа посред нощ е, зареждам си първи чап и изведнъж като ми излезна една огромна азиатска ци.., ъъъ, гърда, направо щях да получа инфаркт. То било реклама на Манга кравите. Крава, крава, ма щях да се трупясам тука от тоя млеконадой показан ми късно вечер в уголемен размер :ph34r:

 

Дебилче, това не го очаквах. Викам си, защо ми зарежда порносайт :lol2:

 

Знаех си аз, че преди време бях чела интересно резюме при теб, но не помнех как се казва. Скучно ми беше и се разрових. Ако разбирам по-голямата част от репликите, ще го подхвана. Но няма да е тази нощ. Не ми зарежда докрай страниците т.т

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз началната страница на кравите нали си я знам директно я превъртам:D Уеба си е направо мафиотски или по скоро бандитско заглавие, при това добро. Ако го прочетеш ще ти пратя линк не за предисторията, (аз нея не я харесах), а за продължението, дори е по-интересно, защото вече е за порасналия Докго. Това разбира се ако обичаш такъв тип заглавия:D

 

П.С. При мен се зарежда без проблем, но аз пак от сайта на кравите си го отворих и по зареждам с опцията за уеб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все се чудех като те четях преди какви са тези крави, за които говориш. Сега вече знам ;)

 

Един ритник понякога върши повече работа и от хиляди думи. До 6-ти чап е песен. Направо ме израдва, че само с 2-3 панела в първи чап, ни разказаха цялата предистория. Бях удивена. Братчето има много гот рисунък на моменти, иначе артът е направо затворнически. Униформите им седят точно като дрехи от поправително училище. Притеснявам се, че още не отличавам никой от героите. Не мога да свържа лице с име и всички ми изглеждат еднакви. Иначе минах 15-ти чап и си чета с кеф засега. Гланият ме радва как ги шамари докато пуши или си върже косата. Мултифункционален :lol2: Освен това бойният му стил е доста специфичен. Ритане по кокалчетата и шамарене по бузките, лол. Иначе явно им засяга някви точки, щото не ги държат много крайниците като ги целне. 120-150 човека. Къде попадна туй човече :ph34r:

 

Струва ми се, че виновният за смъртта на бащата на главния е сред учениците там или сред вече завършилите, защото единият спомена, че хьонгът му се измъкнал леко след причинена катастрофа със смъртен случай.

 

Не винаги разбирам докрай репликите, та моля да ме извиниш, ако напиша някоя глупотевина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ти харесва:D От това, което чета доста добре си го разбираш, а колкото до арта на героите-споко, с някои изключения аз до края не ги оправях кой кой е:lol2:. Слава богу това не се отнасяше за главните и поддържащите, те са различими. Нататък става още по-заплетено, като го четеш направо се успокояваш, че не само при нас е така. Корупцията е навсякъде и както вече си разбрала законите важат само за дребните хора, другите са от равни по-равни с...Господ. Битката на малкия човек срещу системата винаги е била завладяваща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до 25ти чап и замразих. Има две неща, с които не успях да се преборя. Първото е, че не различавам героите и второто, че трябва да зареждам панел по панел. Колкото и да ми харесва историята, това много ме изнервя и не мога да го надмогна.

 

Благодаря, Дебилче, че не спираш с интересните предложения и си винаги насреща с насоки :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем, пак заповядай:D Жалко, че не успя да го довършиш. Аз лично ги различавах по репликите-визуално също се предадох бързо. Иначе наистина не разбрах що панел по панел, ако си го чела от кравите те си имат опция уеб-зарежда се цялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Кравичките си го четох, да, но така и не съм разбрала от къде да видя целия чап. Представи си как прецъквам 25 глави, всяка от които с по около 20-тина панела кадър по кадър. Направо издивях. Тъпа и упорита, какво да ти кажа :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загубих инфото докато го пренеса до тук, но запомних, че ще има филмова версия този проект. Не знам, дали ще те заинтригува, Дебилче, но реших да споделя ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, мерси за инфото:) Радвам се, че е филм, така намесата на цензурата ще е минимална. Обаче ако все пак откриеш загубеното инфо, цапни го тук, че ми е любопитно кой ще участва:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод излезе, но поне от резюмето не е Rewind, а оригиналния Dokgo.

Всъщност малко съм объркана, пише епизод 1, но не съм убедена, че е точно така, защото според едното инфо е 20 епа по 10мин(тоест уеб сериал) , а торента е 50 мин:blink: Когато го изгледам, ще пиша повече.

 

П.С. Да не пиша хиляда поста един след друг-поне от първи епизод се оказа, че е Rewind, затова резюметата подлъгват. Вярно, по нататък може да излезе комбинация от двете, както от филм стана сериал...:dunno:  Поне започнаха да ги качват и макар, че главния ама грам не го бива(битките са толкова режисирани, че от километър се вижда, но само това да беше) ще го изтърпя, защото основната идея за тормоза в училище е добре представен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...