Jump to content

Yutori Desu ga Nani ka (2016)


Recommended Posts

Yutori_Desu_ga_Nani_ka.jpg

 

Yutori Desu ga Nani ka (ゆとりですがなにか)

Страна: Япония

Също така известен като: We're Millennials Got a Problem? 

Период на излъчване: 2016 - Април – 17 старт

Време на излъчване: Неделя 22:30

Формат: Renzoku

Жанр: Драма

Канал: NTV

Епизоди: 10 + 2 SP

Режисьор: Nobuo Mizuta

               Субтитри: Английски               

 

Участват:

Masaki Okada като Masakazu Sakama
Tori Matsuzaka като Kazutoyo Yamaji
Yuya Yagira като Maribu Michigami
Sakura Ando като Akane Miyashita
Taiga Hiromu като Yamagishi
Toru Tezuka като Michiro Hayakawa
Haruka Shimazaki като Yutori Sakama
Yoshiko Nakada като Kazuyo Sakama
You Takahashi като Munetaka Sakama
Sayaka Aoki като Midori Sakama
Kotaro Yoshida като Iwao Asou
Riho Yoshioka като Etsuko Sakura
Kazushige Komatsu като Ota
Ryo Kato като Maruyama
Fukiko Haraa като Fujiwara
Misato Kikuchi като Shimamoto
Yusuke Shoji като Murai
Yuma Yamoto като Nakamori

Aoi Yu като Kasagi Kumi (участва в спешъла)

 

Резюме: Насилието в училище през 1970 г. и липсата на дисциплина са се превърнали в огромен проблем за образователната система. Затова през 1977 г. правителството решава да направи преглед на целия процес на обучение и разработва нова програма. Така през 1984 г. е създаден специалният Съвет по образованието, който предприема редици важни промени: отстранява всички научни дисциплини и социология, но добавя "екологични изследвания" с надеждата да намалят стреса. Противниците на тази политика смятат, че това може да отслаби конкуренцията и амбициите на учениците.

 

Драмата проследява живота на трима мъже, родени през 1987 г., които се противопоставят на ирационалните неща на света чрез работа, любов и приятелство. Мъжете са от поколението Yutori, когато японското правителство напълно реформира образователната система...

 

Свали с английски субтитри   :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От толкова заглавия в момента, как можах да си избера най-бавно събваното?! Не мога да повярвам, че отново правя подобна грешка. Обаче такъв каст не се пропуска. Усещах, че и Кудо Канкуро този път ще се постарае повече и не сбърках. Първите две серии показват, че дорамата ще бъде едно от най-силните (не по рейтинг) предложения за сезона.

Отлично включване на артистите. Тримата младежи са много убедителни и забавни, понеже сценаристът обича да добавя комедия към сериозните сюжети. Разбира се, веднага отличавам на първо място Юя. Той има най-малък опит в подобен формат и започна с ограничено екранно време. Обаче за 2 епизода показва необикновения си талант. Нищо работа за него са телевизионните продукции. Затова търси предизвикателствата си най-вече в киното.

Масаки е такава душичка. Дава всичко от себе си и кара зрителите да му симпатизират искрено.

Тори показва хамелеонско преобразяване. Да видим, колко още ще еволюира неговия образ.

Динамика, обрати, интересни истории, които се разкриват на зрителя стъпка по стъпка. Детайлите също са важна черта на дорамата. За момента екипът-създател прави страхотна дисекция на поколението ютори. Представя ни го по най-любопитен начин, с неговите предимства и недостатъци. Борбата за оцелявана в днешния свят е жестока, независимо дали човек е роден преди или след 1987г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събнат е трети! Май са се върнали към проекта. Пише, че готвят и четвърти. Дано да побързат! Този път ще си изчакам да го завършат.

ost: Kankaku Piero - Haikei, Itsuka no Kimi e 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

sonihrisi, според моето скромно мнение е много рано още да търсиш руски буквички , при положение , че сериалът е започнал да се излъчва от средата на април тази година. Единственото нещо за сериала  , до което се добрах из руските сайтове , а вероятно и ти си го засякла,  е тук . Направена му е страничка , преведено е заглавието, има резюме и е в позиция на изчакване .Според простата логика , това ми прилича на анонс за бъдещ превод , но кога ще започне ... те си знаят.  Може да се проверява периодично , пък дано да тръгне проекта .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След толкова време, най-накрая го догледах, като повторих отново първите серии.

Много приятна история за семейството, приятелството, колегиалните, човешките отношения във всички сфери на живота. Поучително и свежо. Живи и интересни герои бяха не само главните, но и всеки един допълнителен персонаж. Ето това прави историите ценни и запомнящи се.

Масаки е такава душичка. С Андо бяха големи скици. Хаха!

Изключително съм доволна, с изключение на една нишка, която прокараха към края и която, меко казано, ме озадачи, че дори и стресна.

Off Topic

Какво беше това обучение по юношество, бих казала сексуално обучение, което училището направи на деца в 4-и клас?! Очевидно е, че този "предмет" е нещо ново, понеже и самият учител, от когото се очакваше безпристрастно да обясни нещата, беше доста притеснен по време на часа. Добре че японците винаги преобразуват нещата през тяхното специфично светоусещане и омекотиха донякъде дискусията. Да не говорим, че самите деца нищо не вдянаха. Все пак, изглеждаше ми не на място тази тема. Изкуствено внедрена в дорамата, според мен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях заглеждала японски (пък и изобщо източен сериал) активно. Някак си карам 1-2 серии и ми писва чак до третата чакра. 

Този обаче се оказа много приятно изключение. Хем разказват истории от живота, в добрите традиции, хем героите са ужасно искрени и симпатични, и поне до шеста серия ме изненадват приятно... ( а седма просто не съм я догледала).  А и хем е много добре - класически и по японски, заснет. Сори ама корейците с белия филтър, дизайнерската чантичка, скулите и сълзите в едър план, просто ми мъчат гледците.

Исках просто да си кажа.

Тук е целият на английски. Май на руски още не е целият.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 14.12.2020 г. at 20:07, maira написа:

Тук е целият на английски. Май на руски още не е целият.

 

Рускините нещо загубиха интерес след 3-та серия. Аз не загубих интерес и го изгледах на английски, но май по лесно се справях с японския. Когато стигнат до крайност с превода ще ви уведомя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...