Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

The Bodyguard

 

Страна: Китай

Език: мандарин

Година на излъчване: 01.04.2016

Времетраене: 99 мин.

Жанр: драма, екшън, трилър 

Режисьор :  Sammo Kam-Bo Hung

Сценарист: Jun Jiang

Субтитри: английски

:imdb:

 

Участват Andy Lau, Sammo Hung, Li Qinqin, Tomer Oz, James Lee Guy, Pei-yan Chen, Zhu Yuchen

 

Резюме: Пенсиониран бодигард, с ранен стадий на деменция,

намира нов приятел - младо момиче, чието семейство има преки връзки с местните криминални групи.

Дали ще успее да я предпази връщайки се към професията, която вече е загърбил?

 

Свали с  :subs: :click: 

Сваляне: :click: :click: :click: 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

My beloved bodyguard - първият филм на Само Хун като режисьор от '97 насам (Once upon a time in China and America), в който могат да се намерят съвпадения с корейския The man from Nowhere, където главния герой намира утеха в контактите си малко момиченце и после бива мотивиран от него да поизчисти територията от зли хора.

Тук Само играе Дин - пенсиониран военен, страдащ от деменция и живеещ самотен в отдалечено градче близо до руската граница. Без приятели, без роднини (след инцидент в миналото, свързан с внучката му, дъщеря му се отчуждава от него), с една и съща рутина всеки ден, борейки се със своето състояние, което се влошава, той намира необикновен приятел - малко момиченце, чийто баща (Andy Lau) е комарджия и се забърква с местния водач на мутрягите, който иска от него да открадне чанта със скъпоценности от ръцете на руски мафиоти във Владивосток. докато той се укрива от всички и оставя момиченцето на произвола (и на грижите на Дин), героят на Само се привързва все повече към детето и заради нея се впуска в авантюра с местната лелка Мис Парк, която го сваля от доста време.

 За жалост болестта на Дин го прави неспособен да помага на който и да било, но когато малкото момиченце изчезва от градчето, а баща ѝ е брутално убит от мутрягите, Дин си спомня едно от нещата от миналото в което е най-способен - да чупи тикви по ефикасен и зрелищен начин. Филмът не е изпълнен с много тупалки, както предполага трейлъра, има три екшън сцени като финалната е най-добрата, макар и с използване на близки кадри при самите взаимодействия, но пак дават индикации, че Само ги умее нещата все още макар и на 66 години. По-скоро бих го характеризирал като драма с елементи на бойни изкуства, като всичко останало спомага да разберем повече за развитието на героите и на историята, като бойните сцени са само допълнение вместо ударение.

В епизодични ролички се появяват известни лица от хонконгската индустрия - Yuen Wah, Yuen Qiu (хазяинът и хазяйката от Kung Fu hustle), Karl Maka, Din Shek (Odd Couple, Skinny Tiger, Fatty dragon, A better tomorrow, Drunken Master, Snake in the eagle's shadow, Aces go places), Yuen Biao (Righting wrongs, On the run, eastern Condors, Dragons Forever, Project A) и още няколко, които ми беше интересно да видя. Първоначално героят на Andy Lau е бил предвиден за Джеки Чан, но той не успява, заради снимките на филмите си Skiptrace & Kung fu Yoga.

 Иначе дайте му шанс - макар и да не изобилства от бойни сцени, присъствието на Само и режисьорската му работа е приятна за окото, като изгражда един образ в днешен Китай, достатъчно драматичен и достатъчно badass, което не винаги се наблюдава в жанра като комбинация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...