Jump to content

Recommended Posts

Евала на персонажа на главната! За първи път се случва такова нещо в корейски сериал! - "невиждано чудо"

 

Най-накрая една героиня да попита какви са тея глупости с хващането на китката и влаченето й като вещ!!!!!! 

 

Просто не мога да го подмина и да не споделя колко приятно ми стана ха-ха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с предходното мнение, забавната и разкрепостената мис О е пример за още маса положителни качества, невиждани в корейските сериални героини. :D Има чувство за хумор, има глава на раменете, честно и откровено си казва какво мисли на работата и в живота, такова свободомислие и откровеност на едно място в героиня жена доста отдавна не съм виждала. Започнах сериала с идеята да видя нещо ново с Ерик, но той милия не играе и на половината от това, което прави сладката О Хе Йонг, при нея няма миг почивка, играе и се забавлява, абе направо блести с чар.

Ерик пасивно започна сериала, май така и ще го завърши, не мога да разбера кога се измъчва, кога е радостен, промяна в изражението му няма съществена. Гледала съм го и в други роли, раздава се обикновено, но тук ми е много вял, незабележим направо.

Следя с интерес

сериите, от време на време доста засилват връзката на двамата съседи, особено като са си в стаите и си общуват по техния странен начин и са невероятно близки, но после темпото спада, не довършват сюжетната линия и разказа сякаш се накъсва, няма последователност между моментите, когато са заедно в къщата и това, което героят на Ерик прави, когато се срещнат. Освен, че я измъква и и помага, почти не разговаря с нея, а нейното признание беше доста откровено и той е наясно с нейните чувства отдавна. И към хубавата О Хе Йонг не усещам да изпитва нещо, така че почти не усещам къде е дилемата му, тя съседката му е толкова откровена и открита, че доста отдавна и той трябваше да покаже същото към нея

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дилемата му е ясна

 

 

Дали може да я обича, след като ще мре.С откачелника психиатър, нали до тоя извод стигаха, на базата на дежавютата му, че ще умира.

 

 

Ще изпортят драмата с това увеличаване на епизодите, което най-вероятно ще се изразява в мъка-мъка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и 10 епизод, така вече съм съгласна.  :D   Ерик се събуди, че и се разигра.

Най-сетне връзката им стана двупосочна и вълнуваща /от кога ги чакам/. Не знам дали още е в дилема, но двамата бяха огън и красота, вълнуващи това ми се гледаше, вече няма да протестирам.  :wub: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се сдържа да не сложа най-култовите две минути от началото на сериала.Хилих се вчера без превод, а днес с превод ... :282:Не, няма такива идиоти!

 

 

И този бисер на плажа пред строя

 

Подобно на вълните, жените идват и си отиват.В един момент ти си с нея, в следващия-не :28558:

 

Тия петимата разчупиха  великолепно, клишето в което вкараха любовната история и по тоя начин сълзите и сополите не домиират в  епизода.Трябва да отдадем заслуженото и на историятa с маникюра- добра хрумка.

 

5i66eVy.jpg 

 

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го гледам. Има забавни моменти, но не са свързани с главните герои... Онзи, като отиде да връща вещите на приятелката му, която беше скъсала с него, егати сцената направи, голям смях.  Kim Ji Suk по-добър актъор от Еric. Seo Hyun Jin съм я гледал и другаде и преиграва доста. Познайте в какво състояние е на тази снимка от първи епизод

20jqo9e.jpg


Героинята и се държи малко като прост човек, но това си е клише в корейските сериали. Да не говорим, че се напи 3 пъти в един епизод и то така, че едвам ходеше. Героят на Eric се търпи засега понеже поне в началото е написан така, че държи една и съща физиономия. Иначе можеше да не изтърпя играта на актъора дори и един епизод. Толкова много крясъци от главната героиня и семейството и, плюс още няколко отделни сцени, че започнаха да действат като каляване на нервната система. Това с

виждането на бъдещето от главния герой


е лек опит за бягане от клишето, но поне за един епизод ми се видя абсурдно за комедийно романтичен сериал. Да бяха използвали клишето за "познанството и първата любов от детството" щеше повече да отива на този сериал. Сега като ще вкарат някакви драми как той я спасява 100 пъти за 5 епизода, защото

вижда бъдещето


и направо ще съсипят сериала като комедия, защото именно комедийните елементи ми харесаха най-много. Май пак ще се гледа как главната героиня е спасявана и общо взето е приставка на главния герой. То вече прави впечатление дискриминацията към главните героини. Как не се намери някоя, която да е самоуверена, умна и елегантна, колкото е главния герой. В Ms. Temper & Nam Jung Gi (2016) пък е обратното, и пак няма равнопоставеност на мъжката и женската роля. Скоро четох някакво интервю на известен корейски филмов режисъор, който говори как дискриминацията към жените в обществото се прелива и в киното, и постоянно главните героини биват изобразявани като приставки на главния герой. Никаква равнопоставеност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е истина колко ми хареса този сериал... Като глътка свеж въздух е на фона на вървящите в момента, а и на другите преди това. Направо ми пълни душата. Хубаво е, че му се правят български букви :bow: . Вярно, историята е измислена, но повечето герои са страшни образи, луди и изпадащи в някакви свои крайности, но в същото време, реагиращи толкова естествено... Допада ми как са съчетали двамата главни - неговата вглъбеност и пасивност и това колко открита и дейна е тя. Изобщо няма образ, който да не ми харесва.

 

Дори „хубавата Oh Hae Young“ не ме дразни, нормално е да иска да си го върне. Даже ми дожаля за нея, когато каза онова, че ако това означава, че я обича, ако е заради нея, няма значение колко други жени ще нарани (преразказвам, не ми се търсят точните думи). Вярно, звучи егоистично, но си е съвсем нормална реакция, не е по-различна от думите на другата „искам всички, които не ме обичат да умрат”... Както и да е – не ми се задълбава, а и ще стане много дълго да се спирам на всички допаднали ми моменти и образи, но няма как да не отбележа, че това е първият, гледан от мен, корейски сериал със съвсем нормални, без излишна и превзета свенливост, отношения мъж-жена.
Наистина съм доволна, защото като ми наврат някаква такава свенливост, особено между възрастни хора, ми остава гадното чувство за нещо инфантилно и изкривено. Тук изобщо ги няма (поне до този момент) и измислените „романтични“ моменти като:
- целувка, в която единия партньор е с ококорени очи; със стиснати устни; с безжизнено отпуснати ръце; с отдалечено тяло и тем подобни.
- прегръдка, в която участва само единия партньор. Според мен няма нищо по-естествено от това, като те прегърне човек, към когото имаш чувства, да му отговориш. А не да се чудиш как точно да се държиш, какво да правиш с ръцете си, или най-противният ми вариант: ако все пак се решиш и отговориш на прегръдката, да го направиш с потупване по гърба. До тук тя отговори дори на прегръдката при раздялата в 12-ти епизод. Отговори й съвсем естествено, защото ако се бе замислила, можеше и да остане със спуснати ръце – моментът го позволяваше. Малко отклонение: това също ми харесва в нея, че реагира спонтанно.
- тъпа реакция след целувка, неприятно ми е да описвам какви съм ги виждала.
Нямаше прегръдки и разговори в гръб, нямаше и целувка по челото, май повечето корейски сценаристи я смятат за върховен израз на силни чувства и нежност. Такава целувка си има своето място и време, но в повечето случаи, в които съм я гледала, съм на мнение, че без нея би било по-добре.
И понеже много писах, сега се чудя дали това, че ги няма изброените по-горе простотии, не е основната причина да харесам сериала...
Или причината е в това,
че внасят свежи моменти, за да не са много тегави тегавите сцени...
че беше толкова разочарована, когато видя как отминават последния мотел...
че ми е интересно да разбера какво ще стане с двамата бъдещи родители...
че го настигна и целуна в края на 13-ти епизод... и пак в този епизод се улових, че се радвам като дете, затова че случващото се вече не повтаря на 100% виденията му...
Изобщо всичко в сериала, и забавните ситуации, и развитието на връзката им, ме кара да се усмихвам...

 

Доволна съм, а и дотук моментите с виденията раздвижваха добре действието. Не съм сигурна дали бих го гледала отново, но определено ще ми остави добро чувство, както и да го завършат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър завършек на деня с  13-та поредна порция смях, дребни изпипани нещица, от които ти става мило, неподправена романтика от разстояние, а за капак и целувка, от която химията преля от екрана.

 

v9mozZH84x0.jpg

 

 

Обраха ми точките с тия обувки и болката, добро попадение. Добро решение и за събирането, без сълзливи тръшканици и унижения и найсе години раздяла, а с комуникация, без заобикалки. Отдавна не бях виждала такава между романтична двойка в корейски сериал. Тази двойка, май ще ми стане от любимите сериални.

 

 

А какъв 14 епизод се задава само!Нямаше как да устоя на изкушението и видях- романтика на кило и комедия на макс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото разбирам драмата е удължена с още два епизода. За главните двама като край ме устройва и 16ти епизод. Край без излишно задълбаване, за да не става скучна историята, такива най - харесвам. Обаче

тези двете алкохолни другарчета много ги мисля.

Много симпатични ми станаха и се надявам да имат щастлив край....
Може и да не ги събират, двамата.
Просто всеки да си намери накой, който да си обича, а детето да си живее щастливо с мама и тате и техните половинки.
Иначе личеше му на адвокатчето, че я остави с голяма мъка.

 

Да ви кажа честно не мисля, че съм гледала сериал до сега с по-гадна и неадикватна майка на главния. Може би само Бали го бие по показател кофти родители!

 

Хареса ми как завъртяха виденията на дежавюта, малко ми писна от разни свръхестествени истории по драмите.

 

Лудия психиатър ----- кърти!!! По скоро прилича на шаман, така се вдъхновява. Със страшна сила може да смени професията на сценарист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Днес започнах сериала, но имам чувството, че някои неща не съм ги схванал както трябва...

 

 

Звуковият режисьор навремето бива изоставен по неизвестни причини от едната О Хе Йонг. След време разбира, че някакъв бизнесмен ще се жени за жена с това име и решава да му съсипе живота като вид отмъщение. Грешката му в случая е, че не става дума за същата жена, а за "другата" О Хе Йонг. Като последствие бизнесменът бива разорен и го осъждат да влезе в затвор, поради което той е принуден да развали годежа и да изостави булката. След време режисьорът разбира каква каша е забъркал, но не предприема абсолютно нищо. Нито се среща лице в лице с човека за да му се извини и обясни какво се е случило, нито пък признава на "другата" О Хе. Де факто си мълчи и пред двамата...

 

 

Това само на мен ли ме се вижда изключително тъпо като проява или нещо не съм разбрал замисъла?

 

П.С. Само първите два епизода съм изгледал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Днес започнах сериала, но имам чувството, че някои неща не съм ги схванал както трябва...

 

 

Звуковият режисьор навремето бива изоставен по неизвестни причини от едната О Хе Йонг. След време разбира, че някакъв бизнесмен ще се жени за жена с това име и решава да му съсипе живота като вид отмъщение. Грешката му в случая е, че не става дума за същата жена, а за "другата" О Хе Йонг. Като последствие бизнесменът бива разорен и го осъждат да влезе в затвор, поради което той е принуден да развали годежа и да изостави булката. След време режисьорът разбира каква каша е забъркал, но не предприема абсолютно нищо. Нито се среща лице в лице с човека за да му се извини и обясни какво се е случило, нито пък признава на "другата" О Хе. Де факто си мълчи и пред двамата...

 

 

Това само на мен ли ме се вижда изключително тъпо като проява или нещо не съм разбрал замисъла?

 

П.С. Само първите два епизода съм изгледал.

Toчно така е.

Но той изпраща приятеля си адвокат в затвора да обясни и да помогне, ако може.А за изоставената жена започва да се грижи.

Но по нататък се разбира,че  нещата стоят малко по-различно в действителност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, то е ясно кой в кого ще се влюбва и как по някое време "старата любов" ще се върне изневиделица да помъти водата (че да добутаме да 16 епизода). И накрая най-вероятно пак ще си ги сватосаме по нашенски с мед и питка... Просто се зачудих действително ли главния мъжки образ са го направили толкова антипатичен и страхлив като поведение. Няма да му тегля чертата още, но определено първите епизоди ме разочароваха много. Бъка с клишета и изказвания стил: "Няма никога да се видим повече!" (Да, точно. До следващия епизод!)... Главната героиня е единствено хубаво нещо до сега заедно със семейството й. Радват с комичните ситуацийки помежду им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък да си кажа, както много харесвах О Хе Йонг (нашата си) така неусетно ми поопротивя. Не знам кога точно нито с кое си действие. Не ме разбирайте погрешно, все още е прекрасна, различна и забавна на общата маса героини по калъп, но някои неща са ми твърде бутафорни. Може би истинските хора са такива, може би за сценаристите е логично по такъв начин да преживява нещата, но на мен ми е странно. Ерик е на място, някак неговия герой го чувствам по-близък, мога да си обясня какво и защо го прави. Не усетих кога се влюби в нея толкова силно, може би това мога да посоча като слабо място. Понякога един поглед на актьора стига, за да се изрази нещо такова и без думи. 

 

стискам палци за френската двойка, адски са забавни.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане номера с този сериал. Уж високи рейтинги, популярен... Стига историята да е малоумна и всичко отива на майната си...

 

+ Хубави на външност актьори

+ Добра обработка като цяло: звук, сцени и костюми

- Много слаба история с до болка познато действие

- Доста глупави моменти и форсирани ситуации

- Лошо изграждане на персонажите (повечето са антипатични) и отново любимите любовни "многоъгълници", с чиято помощ сюжет за 5 епизода става с 20

 

Личен коментар:

 

 

Почнах го с идеята, че е приятна романтична комедия, и се надявах да са успели да направят добър сюжет. Уви... До болка позната история, предвидима още от първия епизод. Персонажи, които още от самото начало действат по начин, който се вижда само в корейските сериали - тоест абсурден и много много далечен от една реална житейска ситуация. Не че търся нещо невероятно, но поне отношенията на хората един към друг могат да бъдат нормални. След като врътнах някой друг сериал на тВН вече долавям без проблем техния "патент": 1. всеки епизод си има някакво име, 2. всичко е една идея по-порочно ("западно") от останалите медии 3. Често се вмъкват някакви откъслечни животнски звукове, които уж трябва да правят ситуацията "по-забавна" - това е като фоновия смях при западните комедийки (добър пример е "The Big Bang Theory") 4. Кръгла нула като сюжети и развитие на действието

Сериалът не ме грабна... Нито харесах героите особено, нито историята - познатата схема за любовен квадрат и нищо повече! Като обработка всичко е ОК - и музиката, и заснемането, и костюмите. Не стои "евтино". За съжаление само една визия лично мен не може да ме накара да харесам даден персонаж или сериал. Както и да е... С няколко думи - очаквах много повече, но се оказа поредното разочарование. :) Не бих го препоръчал на никого и за мен беше просто загуба на време. 4/10 му давам, заради добрата визия и фактът, че издържах до към 5-6 епизод.

 

П.С. Страничните двойки са по-симпатични от главните... Ирония, но факт.

 

 

 

 

P.S. Насилих се да изгледам още някой друг епизод. На седми вече тотално изгубих интерес. :) По принцип бих дал една единица от горе като оценка само заради готината главна актирса - страхотна е! Сладка, непринудена, леко луда... САМО тя беше причината да се задържа толкова в този сериал. Мъжкият персонаж ми е толкова противен, че дори не си струва да го споменавам. Лошото е, че ЦЯЛОТО действие на сериала се гради върху неговите лъжи и малодушие. Няма как да одобря подобно нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с рейтингите е доста показателно. В същото време започна и Еntertainer с големи очаквания. Очеваден е нарастващия интерес към Другата, който се повишава с всеки епизод. За 4-5 серии наистина няма да се види разликата,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, от известно време се каня да те питам нещо.

Какво значи "+ Хубави на външност актьори"? Защо това да е плюс или минус? Не е ли по-важно дали актьорите могат да играят?

 

А като те видя да пишеш "предвидима история", ми идва да те хлопна с нещо. Я ми кажи в коя романтична комедия не е предвидимо? Или е непредвидимо, само ако харесваш сериала?

 

Secret Garden (2010): 9/10

Descendants of the Sun (2016): 9/10

Coffee Prince (2007): 9/10

Take Care of the Young Lady (2009): 9/10

Oh My Venus (2015): 9/10

 

 

В кой точно от тези сериали не беше предвидимо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, от известно време се каня да те питам нещо.

Какво значи "+ Хубави на външност актьори"? Защо това да е плюс или минус? Не е ли по-важно дали актьорите могат да играят?

 

А като те видя да пишеш "предвидима история", ми идва да те хлопна с нещо. Я ми кажи в коя романтична комедия не е предвидимо? Или е непредвидимо, само ако харесваш сериала?

 

Secret Garden (2010): 9/10

 

Descendants of the Sun (2016): 9/10

 

Coffee Prince (2007): 9/10

 

Take Care of the Young Lady (2009): 9/10

 

Oh My Venus (2015): 9/10

 

 

В кой точно от тези сериали не беше предвидимо?

 

Взе ми думите от устата. И аз това исках да го питам- в кой романтичен сериал не е предвидимо, освен ако не умре някой или не оставят отворен край. В старите сериали, бая мряха, напоследък по-малко, но в тоя има почва. ;)

 

Erutan да кажеш, че е по-западно, но нереалистично, а едновременно типично по корейски :28558: !!!

Ще сложа спойлер за всеки случай за несъгласията ми с теб.

 

 

Този сериал е един от тези, с най-освободена героиня, за разлика от моруна  с ореол, пепеляшка златотърсачка,  малоумна , комплексарка или подтисната мома на години за женене.

Диалозите са супер, раздялата беше само един епизод, за разлика от една трета до половин  сериал, както е по корейските норми, а героите се мъчат да се борят за щастието си- всички до един. Е, ако ти се иска да се гледат от разстояние срамежливо, да мигат и преглъщат 15 епизода и за край да си хванат ръцете- вярно си сбъркал  сериала.Остана и телата да си сменят ,че да стане още по -реалистично :28558:  или жената да се прави половин сериал на мъж и никой да не разбере :896767: , като в тия, дето са ти любими. Е не е такъв сериалът.

Страничните персонажи всички са супер и недосадни. Наглед не по калъпа  красиви,  главните  имат много чар.

Въобще изпълнени с живот герои, неклиширани тотално и всички до един, за мен-  симпатични.Нито един излязал от калъпа, с изключение бившата на главния.

И какви триъгълници, четириъгълници и тем подобни- многоъгълници- къде ги видя за 5 епизода! И двамата са скъсали с бившите си и градят нова връзка- къде със страхове, на базата на минало и опит, къде с оптимизъм.Това,че тия дето са изпуснали влака, се мъчат да го хванат, не прави многоъгълници, след като не ги отразиха и ги отсвириха.

 

 

Комедията си върви през цялото време, наред с романтиката по всички линии и при всички персонажи.

Ако борбата за собственото щастие и преодоляване на трудностите ти е нереална история и  маловажна- да още веднъж си сбъркал сериала.Такова е нормално,  ежедневието на  хората, поне за мен.

И  с цялото ми уважение към теб и мненията ти, да се дава детайлна, че и обобщена крайна оценка на базата на 5 от 18  епизода с призив за негледане и губене на време,  е леко несериозно.

 

Мен ме кефи- гледайте и преценете сами!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, от известно време се каня да те питам нещо.

Какво значи "+ Хубави на външност актьори"? Защо това да е плюс или минус? Не е ли по-важно дали актьорите могат да играят?

 

Аз лично не мога до оценявам фактора "игра", понеже нямам никакви познания от областта на киното или театъра. За това и си пиша "хубава външност", което по моите критерии означава приятни на визия главни и подпомагащи актьори. Действително е субективно нещо, но винаги го слагам като критерий, понеже съм имал сериали където кастингът е толкова лош, че дори и със сносна история не ти се гледа нататък. Както писах по-горе аз не мога да сложа оценка на една усмивка, целувка или каквото там имаш предвид под "играят".

 

Отнсоно "предвидимостта"... Най-вероятно повече от 90% от романтичните сериали са предвидими - в смисъл че първият епизод става ясно кой за кого ще сватосваме накрая. Понеже си дала примери от моите топ-сериали ще дам лек коментар... "Тайната градина", ако не си чел резюме не виждам как ще предугадиш, че в един момент ще си сменят телата. В "Кафе Принц" едва ли някой е очаквал момичето да се прави на момче. Останалите три са с предвидима история, но добре разказана и с нормално поведение на персонажите (без любовни "многоъгълници"). :)

 

Тук специално още от първият епизод беше ясно как ще се развият нещата:

беше ясно че втората ще се появи, предполагаше се че старият годеник в даден момент пак ще го върнат.

Да си призная не съм изгледал всички серии, но прегледах излезлите епизоди и не виждам нещо което да не беше ясно от началото... Това имам предвид под "до болка позната история". За любовните "многоъгълници" няма да комнетирам. Вече сигурно десетки пъти съм писал, че ме отвращават...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...