Jump to content
Blue_Moon

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge (2016)

Recommended Posts

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge


 


de3fc20f66c0fa82.jpg


 


Заглавие: Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge /Tanaka-kun is Always Listless /田中くんはいつもけだるげ


 


Държава: Япония


 


Жанр: Комедия, Училищен, Шоунен


 


Продукция: Silver Link


 


Тип: Сериал


 


Епизоди: 12


 


Година: Април 2016


 


AniDB


 


Резюме:


 


Историята се фокусира върху гимназиста Танака, който винаги е сънлив и честичко заспива на чина. Проследяват се взаимоотношенията му с неговите съученици, които не го оставят на мира. Това е комедия за безгрижния Танака и тихия Ота, който е винаги до него.


 


Сваляне: ТУК


  


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Само да кажа, предвид гадните ми предрасъдъци, свързани с ученически истории с по 10000 момичета с архетипи лоли-та, мегане, янки, малки сестри - откачалки, ако бях чела резюмета или бях гледала клипчета и трейлъри, щях да пропусна това заглавие. Добре че го започнах от раз – изключително забавно, преувеличено, абсурдно...всичко е с умисъл и тънък хумор (или поне аз така си го осмислих). С Танака се идентифицирам и на субатомно ниво на моменти, ако кажа, че много от абсурдните му дилеми не са ми хрумвали и на мен, ще е чиста лъжа. Просто предвид че е аниме, всичко е преувеличено. Много ми липсва, сега неделите са с половин час по-скучни. В подобни истории има хляб и за сто епизода, предвид колко накъсано и фрагментарно беше действието. За мен е много хубаво, че си нямам един Ота, тогава съвсем щях да се отпусна (и също като Танака, да изпадам в безумни крайности). 

 

Признавам, това че дванадесет седмици следих историята на рисуван човек, чиято цел в живота е да мързелува,  не е от най-представителните факти за мен. Оттам, не смея и да ви го препоръчам, защото наистина никой не спасява света от атака на извънземни с пумпали, нито побеждава древни египетски фараони на карти, но е забавно и се гледа неусетно. Всичките герои се наместват, никой не ме подразни (освен Ширайши, но и там се преживява.) 

Музиката много ми допадна, както и хуморът и стилът на рисуване. Един от сею-тата пък си го харесвам от други заглавия, така че със сигурност беше плюс.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×