Jump to content

Arete Hime (2001)


Blue_Moon

Recommended Posts

24336d69c1f4ac99.jpg

 

Заглавие: Princess Arete /Arite Hime /The Adventure of Princess Arete
Японски: アリーテ姫
Жанр: Фентъзи, Магия
Тип: Филм
Времетраене: 135 минути
Година: 21.07.2001 г.
Държава: Япония
Аудио: Японско
Субтитри: Английски
Продукция: Studio 4°C
Режисьор: Katabuchi Sunao


AniDBРезюме:
Затворена в двореца от баща си, принцеса Арете прекарва дните си гледайки външния свят през своя прозорец. Тя наблюдава как протича ежедневието на обикновените хора, как се трудят, работят, живеят. Рицарите на царството се борят за правото да се оженят за нея и да управляват земята, като се състезават, кой ще намери най-мощните магически предмети, направени от изчезналата раса на магьосниците. Но Арете не иска нищо подобно. Тя копнее да общува с обикновените хора и да пътува до далечни земи, за които е чела в своите книги. Един ден магьосникът Боакс пристига в кралството с фантастична летяща машина и предлага да вземе Арете за своя жена и да я отведе със себе си.

 

"Всички ние имаме по-малко магия вътре в нас. Просто трябва да си затворим очите и да използваме думите на сърцето. И можем да се пренесем където поискаме. Независимо от пол, възраст или етническа принадлежност, всички ние сме в състояние да го направим. Това е много по-силно от което и да е заклинание, тази магия е най-голямата сила на Земята."

Принцеса Арете е базирана на книгата The Clever Princess на английската писателка Diana Coles. Основната тема е достигането на свобода чрез себепознанието. Арете трябва да премине пътуването си сама - никой няма да дойде и да я спаси. Ключът, към това да се справи със затрудненото си положение, лежи в собствените й ръце. Тя трябва да преоткрие вълшебството вътре в нея, за да счупи оковите, които я спират.

 

 

 

 

Лично мнение:Много нестандартно и много хубаво филмче! Гледах го преди извесно време и ми напълни душата. Хубав и приятен саундтрак - особено руската песничка Червено слънце, страхотна е.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...