Jump to content

Juhan Shuttai! (2016)


Recommended Posts

Sleepeeer_Hit-p01.jpg

 

Juhan Shuttai! (重版出来!)

Страна: Япония

Също така известен като: Sleepeeer Hit!

По мангата на: Yana Toboso - "Juhan Shuttai!"

Период на излъчване: 2016 - Април – 12 старт

Време на излъчване: Вторник 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Бизнес

Канал: TBS

Епизоди:10

Режисьор: Nobuhiro Doi

Субтитри: Английски

                 

Участват:

Haru Kuroki като Kokoro Kurosawa

Joe Odagiri като Kei Iokibe

Kentaro Sakaguchi като Jun Koizumi

YosiYosi Arakawa като Heita Mibu

Fumiyo Kohinata като Ryu Mikurayama

Kenichi Takito като Issun Takahata

Jun Kaname като Meronnu Narita

Kento Nagayama като Haku Nakata

Tsuyoshi Muro като Wataru Numata

Junji Takada като Masaru Kuji

Ken Yasuda като Noboru Yasui

Yutaka Matsushige като Yasuki Wada

Tasuku Nagaoka като Fuminori Kikuchi

Katsuhisa Namase като Eiji Oka

Rina Takeda като Sara

Sumika Nono като Misato

Eriko Tomiyama като Tsukasa

Tomoya Maeno като Kazuo Hattan

Moga Mogami като Rinne

Mari Hamada като Maiko Kawa

Nakagawa Taishi като Otsuka Shuto (епизод 4)

 

Резюме: Бившият претендент за джудо екипа на олимпийските игри Kokoro Kurosawa (Haru Kuroki) започва работа в седмичното манга списание "Baibusu". Там тя научава какво е да бъдеш редактор от старши редактора Kei Iokibe (Joe Odagiri), оставайки приятно очарована от този странен свят на манга творци, борещи се усилено за отпечатването на техните книги…

 

Свали с английски субтитри  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съставът и мен ме грабна, дотолкова, че веднага реших да го пробвам. Ех, тези японци не са мръднали изобщо. Имам предвид, че дорамата е все едно излезла от поне преди 10-11 години. Ама главната е ужасна... бях забравила каква преигравлигня може да са японките, тотално XD. Очаквано, най-ми харесаха героите на Джо и Муро Цуйоши. Стоят земни, на фона на всичко воднисто.. е, и може би Кохината Фумийо..и Кен Ясуда. Останалите са си същите, каквито ги помня. Едно си знаят, едно си баят... Все още не съм видяла героя на Джун Канаме, така че ще трябва да видя и втори епизод, ама за нататъка, не знам.. не е нищо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, Ал, и аз можех да зарежа дорамата с изгледан само един епизод, но добре че продължих! С всяка следваща серия това приключение ставаше все по-добро. В началото си помислих, че идеята няма да претърпи развитие и градация, но се оказа точно обратното. С появата на останалите образи, богатството на тази дорама се разкрива в пълната си сила. Джун Канаме, Кенто Нагаяма, Осаму Адачи (да, и той се мярна!), Тайши Накагава, Кеничи Такито, Сара Такацуки, Кентаро Сакагучи...

Чудесно е, че са обърнали внмание на хората, които стоят зад процеса по редактирането, принтенето и разпространението на мангите (в Бакуман също бяха засегнати - помня образа на Такаюки Ямада). Редакторите вършат къртовски труд и остават в сянка, но целта им е една: да постигнат заветното Джуухан шуттай - "втори печат" на дадено произведение, което има голям успех сред читателите. Това се оказва най-трудната, но и най-сладка задача.

 

Не съм съгласна с определението за Хару. До финала тя доказа, че пасва на образа идеално. Деликатна, тактична, чувствителна. Умението й да бъде винаги позитивна и засмяна, е нейното скрито оръжие във всяка една роля, която е пресъздавала до момента. Невероятно въздействие има върху мен тази актриса и играта й тук го потвърди категорично. Да, в началото човек може да се подлъже, но нататък нещата си идват на мястото. Развитието на героинята е видно. Тя идва в екипа от съвсем различно място, но успява да промени себе си и околните като им дава от нестихващата енергия, която притежава. Зарежда с позитивизъм не само колегите си, а и зрителите извън екрана.
Поддържащият екип е страхотен. Няма как да е иначе, щом е начело с Джо, който във всеки кадър прави уникални физиономии на небрежно незаинтересован непукист, но естествено, истинската му същност се проявява до финала.

Много позитивна и приятна лента. Препоръчвам! За забавление и поучение.

 

П.П. Кенто беше уникален! Достойна конкуренция е на батко си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият ми японски сериал след почти двегодишна почивка от гледане на всякакви серийни продукции. Избирах напосоки из тракерите и веднага налазих този, когато видях актьорския състав и сюжета(за любимата манга става въпрос). Какво да кажа, липсваха ми японските сериали и Джухан Шутай ме върна към спомените и емоциите от гледането на такива. Прекрасна дорама!  Атмосферично е завладяваща, веднага става потапянето в света на "Vibes" и на създателите, редакторите и разпространителите на манга. Беше ми изключително интересно да гледам как се изграждат и развиват взаимоотношенията между всички, които са отговорни за създаването на едно от най- популярните изкуства в Япония. 

Както споменах, актьорският състав е един от големите плюсове на сериала. Хару Куроки я бях гледала преди няма и две седмици във филма на Ивай, където ми направи изключително впечатление. Имайки предвид ролята й там, останах приятно изненадана да я видя тук като Куросава. Нейният персонаж съчетава едни много типични характеристики за немалка част от японците: всеотдайност и борбеност. А позитивизмът и неуморимостта й могат да заразят всеки(при мен поне се случи, стана ми любимо нейно превъплъщение). Джо Одагири е във второстепенна роля, както и Кентаро Сакагучи, но и двамата редом с Хару са невероятен тандем, радват отвсякъде! Както и ukio е споменала по- горе, поддържащият екип е истинско съкровище(Джун Канаме!). Всеки си пасва в ролята и е голяма наслада гледането.

Като цяло, сериалът е забавен, лек, интересен и определено ще ви остави с широка усмивка и приятно чувство. А феновете на манга ще му се изкефят двойно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Феновете биха оценили лентата. Обаче къде са?!

Хару е ненадмината. В този маратон препоръчвам да продължиш с наградения в Берлин филм Малкият дом. Друга интересна дограма с нея е Legal High 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опаа, дайте да се скараме на феновете. Що не гледат? А? Що не коментират? КЪДЕ СТЕЕЕ, ФЕНОВЕЕЕ? (Да не би да имаш пиене?, както се казваше във вица на онази, която търсила истински мъже.) Тез подмолни реплики, освен да издразнят хората и да ги настроят на игнор-вълна, друго не постигат.

 

Не е лошо филмчето, като всичко симпатично и офисно - гледах и него, преди време. За разлика от разни други, от типа на Bakuman, които адски ми наскучаха, особено с посредствените си обяснения и сюжетни врътки и пр, в това хем диша сюжетен реализъм (но без излишно подреждане н ашкафчета в кадър), хем можеш да осмислиш част от историите (и драмата) за писатели и редактори. Девойката в главната роля (чието име не запомних понеже постоянно я сравняваха с мечка, без да има нищо общо с животното), имаше ведро и светло присъствие.

И веднага след този сериал трябва да да се гледа и чаровната история за коректорския бизнес, Jimi ni Sugoi! Koetsu Garu Kono Etsuko | Pretty Proofreader(2016), ако и когато го преведат докрай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Написах го, понеже знаех, че няма да се прочете от тях. Миналата година и лекция изнасях по темата, но и и тя не беше добре посетена. Радвам се, че поне ти се отзова с мнение. Аригато!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двете за предложенията! Наистина съм се наела да изгледам повечето неща с Хару, омагьосващо излъчване има това момиче. Maira, точно Pretty Proofreader го започнах сега. В него участва втората актриса(след Хару), която напоследък ми стана любима и й следя изявите(става въпрос за Цубаса Хонда). Отделно, че аз самата, освен основните ми занимания, съм редактор и proofreader, затова сериала е точно по мой вкус.

Да се върна на Джухан Шутай и да спомена нещо, което пропуснах в предишния си пост. Определено ми хареса липсата на експлицитно развитие на романтичната нишка(нещо, което по- често се среща в японските, отколкото в корейските сериали). Не че нямаше да се зарадвам на повече наблягане върху отношенията между Куросава и Коизуми, но и без такова сериалът е страхотен. Именно в реализма и израждането на взаимоотношенията(били работни, били на лична основа) се състой чарът на този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В уики гледам препратка към друг сериал. Да не са направили корейски римейк?

Много жалко, ако е така. Дано поне хората се сетят да гледат оригинала!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам петте мнения в корейската тема, май са опропастили хубавата дорама.

Това е много фина японска комедия, която на всичко отгоре е поверена в ръцете на филмов режисьор. Направена изключително сполучливо и ако точните хора попаднат на нея, ще бъдат възнаградени за гласуваното доверие. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...