Jump to content

Kidou Senshi Gundam 00 (2007-2009)


Razzormaw

Recommended Posts

19132l.jpg

 

Mobile Suit Gundam 00

機動戦士ガンダム00

 

Държава: Япония

Година: 06.10.2007

Епизоди: 25 + 25 + допълнителни

AniDB

Студио: Sunrise

 

Плот: През 2307 AD, фосилните горива са почти изчерпани. Човечеството прекарва няколко декади във войни за малкото, което е останало от ресурсите и върху конструирането на огромни системи за извличане на слънчевата енергия от орбита с помоща на орбитален пръстен, мощна технология използваща микровълни и три орбитални елеватора.  За да бъдат построени тези гигантски системи обаче повечето от значимите държави се обединяват в три главни блока: World Economic Union с център САЩ, Advanced European Union с център Европейският съюз и Human Reform League центрирана около Русия, Индия и Китай. След като само тези три блока и съюзниците им участват в конструирането на соларната енергийна система само те се възползват от възможностите й докато останалите страни останали почти без ресурси като Близкият изток стават прогресивно по бедни.

Докато тези три страни продължават да се намесват по военен път, когато сметнат за добре, тероризма се разраства и мирът е далечна мечта за много хора. Дори в 24-ти век човечеството е далеч от обединение. Дори след като човечеството игнорира ужасите от войните и не цели мир те все още се опитват да напускат Земята построявайки космически колонии и наномашини, които позволяват прилични условия за живот дори през удължени периоди от време в космоса.

В този лишен по безобразен начин от конфликти свят, частна паравоенна организация разкрива съществуването и намеренията си да унищожи войната и конфликтите със сила. Тази организация наречена Celestial Being притежава собствени мобилни костюми, Гъндамите, които са много по силни от тези в ръцете на която и да е армия на света като ги използва за да се намесва в конфликти спирайки ги със сила. Техните действият бързо раделят публичното мнение и така правителства и други групировки се съобразяват с тях, но дали по този начин те ще успеят да донесат световен мир? Отвъд въпроса как светът ще реагира спрямо тях стои друг за това какво ще е бъдещето след техните действия?

 

Бележка: Още един чудесен Гъндам, който като хронология на излъчване е след Gundam Seed, който за мен е най добрият от франчайза. Конкретното аниме е с по добро анимиране и с запазаните марки за всеки уважаващ себе си предствител на гъндамите - политически интриги, интензивни схватки с роботи и много и разнообразни герои. Все пак за мен е малко под Сийда като цялостно впечатление, но действително има доста добри попадения и самата история е развита прилично дори е малко по комплексна отколкото трябва. Но определено и този Гъндам си заслужава, доста повече от бозите в последно време..

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауу, нямаше го в каталога.

А е НАЙ-НАЙ-добрият Гъндам*

 

*за дамите най-вече B) Макар че трагедията му също си е на ниво, но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...