Jump to content

The Snow Queen (2006-2007)


Recommended Posts

spacer.png

 

***************************************************
Епизоди: 16
Език: корейски
Жанр: драма
Излъчван по: KBS2
Година: 2006 - 2007
***************************************************

 

В главните роли:
Hyun Bin като Han Tae Woong/ Han Deuk Gu
Sung Yu Ri като Kim Bo Ra

 

Сюжет: Те Унг е млад третокласен боксьор, който е бил гений в училище, но след трагична случка с негов съученик и приятел затваря сърцето си за емоционална близост. До момента, когато среща Бо Ра - богата разглезена млада жена със студено сърце. Ледената кралица и бедният боксьор имат доста словесни и емоционални двубои, докато разберат що е любов. Познанството им ще разкрие постепенно тайни от миналото и на двамата, които ще ги обвържат много повече, отколкото въобще са предполагали.

 

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

С английски субтитри:  :click:

С руски субтитри: :click:

OST: :click:


Лично мнение:

 

Любовна драма - с две думи. С И Нок от ХГД (специално заради това я правя темата) в съвсем различна роля. Емоциите струят през цялото време, има много моменти на сълзи, кавгите между двамата в началото пък са много забавни. Хареса ми как са направили отварянето на двамата един към друг - с постепенно изграждане и доверие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса!Определено докосва сърцето,само че ако аз бях сценарист.......

Заслужава да се преведе(така и аз ще го доразбера)

Ако някой го е пропуснал,да наваксва смело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Добре бе, хора, обяснете ми какъв е тоя мазохизъм у мен (че и у вас) и за какво ни е да гледаме някакви смазващи филми и филмченца, като знаем със 100% сигурност, че ще ни е кофти после сума ти време? Та гледкам си аз въпросната "Кралица", спирам епизода на средата, за да забърша няколко реда сълзи и други секрети, после пак пускам и така на всеки 5 минути от последните 2-3 епизода. И то не е като да не знам какво ще стане, ама на, пак си правя сама да ми е гадно.

А сега за сериала: Макар още на 3 епизод да се сетих кой е погребан в онзи гроб и какъв се пада самоубиецът на фръцлата, все пак ми хареса. Отношенията между двамата "млади" бяха много сложни и интересни, засегнаха се някои по-тежки теми, а въпросният Те Унг... хмм, някой знае ли му телефона? К'ъв беше тоа мъж, к'во беше това чудо?!? Ма то Супермен пасти да яде! После до края на последния епизод не успях да претрепя една нагла надеждица, че все пак може да стане чудо и наш'то момиче да оцелее... уви! Както казахме вече: "Ако бях аз сценарист..." Обаче младежът си го бива...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спийди, мисля, че първото изречение спокойно можеш да го изнесеш пред спойлерчето Laughing .

Моето обяснение е едно - липса на емоции в живота. Не че някой би искал да страда толкова, но може би по някакъв начин се пречистваш емоционално като гледаш такива филми - отдадеността на героите, силните чувства и драматичността, погледната по малко по-различен начин.

А главният герой - Хюн Бин наистина си го бива. И на него ще му дойде скоро времето да си има отделна тема. Комедийна роля прави в Kim Sam Sun - можеш да го потърсиш да се позабавляваш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това е всичко, може би ни липсва нещастие в реалния живот (само как прозвуча това Smile ). Едва ли щеше да ги гледаш тия неща, в противен случай. Същото е и с филмите на ужасите. Човек има нужда от най-различни чувства.Как иначе ще разбереш кое е щастието, като не си изпитал и другото Very Happy Някакъв баланс може би...

 

Филма му изгледах един епизод преди два дена.Ако е толкоз тежък колкото го описвате, мисля да го остава за по-натам и да продължа с Coffee Prince :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото сериала започва, малко към края Smile

 

Ta един от първите монолози на главния герой е следния:

 

Дворецът на снежната Кралица,

се намира на най-дълбокото и студено място.

Стените са изградени от блестящ сняг.

В дворец, където прозорците са направени от

мразовити пронизващи ветрове

Снежната Кралица е изолирана от цялата топлина

на света, замръзвайки сама.

Тя е най-красивата на света,

но също и най-самотната.

Нямала е друг избор, освен да отведе Кай.

Така ми каза ти веднъж...

И теб ли също... те отвлече Снежната Кралица?

В търсене на Кай, Грета е стигнала до там,

където Снежната Кралица живее в Лапландия.

Аз също... Аз...

Моя най-самотна и красива кралица на света,

тук съм, търсейки те.

 

В началото сe зачудих кои са тия Кай и Грета и после се сетих, че нищо не си спомням от творбата на Ханс Кристиан Андерсен.

Ако и вие сте я забравили като мен, може да си припомните книжката на адреса по-долу. Все още е готина Very Happy

Сигорно покрай филма са преиздали въпростното издание в Корея като фен артикул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразрових се малко за легендарният боксьор който споменават в сериала Ким Дък-Ку. Чак сега се усещам че Хан Те Унг си е сменил на него името. Както казва Джонг Гю в сериала , той е умрял 1982 в боксов мач срещу Мансини в Лас Вегас. За него са правени филми и изобщо е истинска легенда. Преди въпросния мач, е казал че или ще победи или ще умре.Така и става. Мача продължава до 15 рунда, в последствие след трагедията правилата са променени до 12.

 

 

В това видео можете да видите финала на мача. Дори след нокаута Ким Дък-Ку продължава да се опитва да се задържи за въжетата. След това изпада в кома и умира по време на операция на мозъка. След този мач Мансини си съсипва живота. Рефера и майката на Ким Дък-Ку се самоубиват. Малко тъжна историйка, ама нали това е темата за мазохистити

Гледайте видеото за да видите един истински корейски мъж. Супер нахъсан е и дори на прага на тоталното изтощение не се предава. Пълен безумец :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що и аз изгледах 16-тата серия. От снощи почнах 3-ри серии, и днеска още 4-ри. Направо се предозирах... Не очаквах да е толкова добър, ама явно корейците ги бива в тези неща. Много тежък беше, не гледайте повече от 2-3 серии наведнъж. Леле в какво се забърках, как ще ги гледам тези неща пак Very Happy Ужас, само като им видя лицата на героите, ми става гадно за тях. Сонг Ю Ри вече изобщо не мога да си я представя като И Нок Smile . На този сериал има ли някакъв специален епизод?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех пак да го пропусна тоя сериал, ама явно няма начин, хем съм на слъзлива вълна, хем Hyun Bin, ще ми дойде добре, тоя човек

много се разхубавил бе, един възмъжал такъв и доста секси станал, лишен от "лигавизъм"(сравнение с повечето корейски актьори),

момчето израстна доста от Kim Sam Soon, а и с този поглед, дето вади....малеееееееее, ще ми стопли сърцето, сега и с тоя сняг навън, супер!

Между другото видях, че Бин ще участва в нова драма-Friend, The Untold Story, тв версия на едноименния филм Friend, и то с Kim Min Joon(a Love/Sarang).

Очертава се доста интерсна 2009 ,с доста добри заглавия от жълтите братя.

 

Почвам да свалям, дано при мен няма проблеми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър избор. Това е един от хубавите сериали, пък за баткото две мнения няма. Аз лично не мога да пропусна и Сонг Ю-Ри, все пак и нейното присъствие си заслужава да се отбележи. Предполагам ще останеш доволна. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, speedy86, права си, Very Happy супер сериал е, направо се захласнах по тия двамцата (Hyun Bin и Sung Yu Ri), а едва го преполових, има супер добри попадения в играта им, има някаква тайственост между тях (сякаш реална, или заради ролите???), ама това ми допада, пасват страхотно с персонажите си, тя- една наперена мацка, малко на крайностите, а той, оххххххх, нещо ми става като го гледам с тия кравешки очи....., ще си поплача здраво то е ясно.

Мисля, че ще почина малко с драмите след тази и ми трябва нещо наистина весело, да изтрещя....

Да ми останат малко сълзички де, те корейците нямат спирка с тия драми,ааааааааа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е много тежък, поне мен направо ме разби. Едва ли повече сериал ще ми повлияe така, макар че стискам палци за Sorry I Love You. Целият ден ми беше много тъжно. Най лошото е, че на последните епизоди имаше много хора у нас и постоянно се въртяха насам натам. Не можеше да плачеш. Laughing Беше си направо предизвикателство...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези сценаристи трябва да са били големи мазохисти.По тежък филм не помня да сам гледал и дори да сам плакал.Последните 2 серии направо ме обезводниха от рев. Sad То дхубаво драма,драма и пак драма ама поне малко хепи енд да имаше.Е....си немога да спя сега.Спасяваите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето моята интерпретация на

Алтернативен финал, корейски тип в мой стил. Laughing

 

Не четете ако не сте гледали, дори първото изречение може да ви развали удоволствието. Smile

 

Известно време след смъртта на Бо Ра, Дък Ку се отправя към Лапландия. Камерата го дава от високо,сам в безкрайно снежно поле. Смазан от умора, той продължава да върви към неизвестното, знаейки че всяка следваща крачка може да му бъде последна. Внезапно земята под него пропада и той започва да се понася надолу в забавен кадър. Следващата сцена е как се събужда в необичайно осветена стая цялата от лед. "Мъртъв ли съм" "Това ли е рая" пита се Дък Ку. Smile Цялото тяло го боли от падането и той с мъка се изправя. Бавно започва да се движи през разни коридори, докато с любопитство оглежда приказното място. Накрая попада в просторна зала, в единия край на която върху парче скала, забелязва да лежи силует на жена с бяла рокля.

 

Описание на Бо Ра:

Бо Ра е приказно красива с бяла рокля и супер тъжно изражение. Устните й са посиняли, както и цялата кожа. По лицето има замръзнали сълзи, които блестят и й придават божествен вид... drunken

 

За следващата сцена се използват реплики от 7 епизод. Героите само си мълчат и се гледат, докато мислите им се чуват на екрана! Това се прави за да се засили ефекта.

 

Мислите на Бо Ра, докато гледа Дък Ку. В очите и се виждат сълзи:

Всички ме мразят. Никой не иска да ми бъде приятел. Единственото което излъчвам е дълбок мраз, смързяващ ме до костите и пронизващи ветрове. Защо искаш да ми бъдеш приятел?

-----няколко секунди мълчание-----

Мислите на Дък Ку:

Заради любовта. Защото те обичам!

Very Happy Very Happy Laughing

Обещах ти, че ще бъда твой приятел и че няма да бъдеш повече сама!

 

Следва сцена в която те се прегръщат и камера се отдалечава на високо. Чува се музиката от саундрака...

 

 

THE END lol!

 

На кой му харесва повече така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнала съм едва до 8-ми епизод и засега драмата ми харесва.Hyun Bin и Song Yu Ri си партнират много добре,а това че драматичните моменти са доста наситени, не ми пречи защото в крайна сметка точно това доближава историята до реалният живот.Hyun Bin съм го гледала и в "A Millionaire's First Love" и още от там съм му хвърлила око,добре си играе ролите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в интерес на истината на мен също ми вървеше доста мудно действието, очаквах да ми е по-тъжно, въпреки че и ю ри и хьон бин играха превъзходно

(не бих казала същото за бащата на бо ра, който бе доста несигурен и плах в изпълнението си и не можа да ме трогне, а неговата драма бе най-тежка

боксьорчетата - безлични, главния - доста дърт, мацката сонг ни - преиграваше в началото, също неубедителна)

сценарият много преекспониран - имам чувството, че в 50% от азиатските филми главните герои страдат от нелечима болест и това става вече банално,

хубаво бяха разработили идеята за гения, но не ми хареса, че толкова много вина му вмениха

 

въпреки това, сериалът си заслужава да се гледа, макар че носи депресивно настроение, поне за мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-много ми харесва това, че е някак реална историята. Американците, а и българите вече се чудят каква глупост да измислят за филм. Smile Прави ми впечатление, че изразяват много емоции. Другото, което забелязах беше, че от време на време слагаха точка 15 год. , а всъщност нямаше нито неприлични сцени, нито насилие :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и мога да кажа, че сериала го направи играта и присъствието на Хьон Бин.

Първите 10-11 серии ми бяха изключително интересни и след това почна едно проточване и предсказуеми развръзки.

И аз се дразнех тази прекалена вина, която изсипваха върху генийчето.

 

Абе тези корейски сценаристи защо не вземат да ни изнеднадат приятно някой път?

Наистина, нищо друго не смирява така както смъртта и осъзнаването на своята и на близките ти преходност, но прекомерното използване на този похват може да доведе до друг ефект - непукизъм scratch

 

П.п Алтернативния край е по-добър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коментар по горния спойлер Very Happy - ами да шушна, че при азиатците смъртта май не се разглежда в християнски контекст Laughing - та те едва ли се депресират от краищата на драмите си. Другият път, в следващия живот, ако са заслужили... може и да е другояче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам как се възприема смъртта в будистката философия. Ако трябва да сме точни в този сериал на героите им устроиха среща в църква Wink .

 

Не ми се вярва да не се депресират при такъв край scratch.

Защо са толкова отчаяни тогава при загуба на любимия? Явно не си казват

- я той/тя умря, айде голяма работа другия път/живот по-добре ще ни се получи романа.

А и смъртта винаги носи мъка както и да се разглежда. Ще цитирам един будистки монах чието име не помня

"Страшна е не смъртта, а раздялата"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...