Jump to content

Ms. Temper & Nam Jung Gi (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Ms. Temper & Nam Jung Gi (욱씨남정기)

                                  Страна: Южна Корея                                     

Също така известен като: Bad Tempered Grown-ups

Период на излъчване: 18 март 2016 - 7 май 2016

Време на излъчване: Петък - Събота 20:30

Жанр: Комедия, Романс

Канал: jTBC

Епизоди: 16

Режисьор: Lee Hyung Min

Субтитри: Английски

         

Участват:

Lee Yo Won като Ok Da Jung

Yoon Sang Hyun като Nam Jung Gi

Kim Sun Young като Han Young Mi

Yoo Jae Myung като President Jo

Hwang Chan Sung (2PM) като Nam Bong Gi (брат на Nam Jung Gi)

Son Jong Hak като Kim Hwan Gyoo

Im Ha Ryong като Jung Gi’s father

Song Jae Hee като Ji Yoon Ho

 

Резюме: Мениджърът на отдел "Маркетинг" Нам Джонг Ги (Yoon Sang Hyun) е толкова добър, че колегите му го наричат "татко Тереза" или "Ходещия УНИЦЕФ". Няма нищо, което може да разклати този кротък и плах мъж, докато в отдела не пристига Ок Да Джонг (Lee Yo Won), наричана от всички “Огнената Да Джонг”. Тя веднага бива отблъсната от приветливия и кротък характер на Джонг Ги…

 

 

Свали с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах няколко епизода. Не впечатлява с нищо особено. Тук ролите са разменени, мъжката роля "кряка и вряка", а женската е "арогантния готин пич". Все пак ми хареса как главната героиня цапардоса вице-президента и му разби носа, рядко се среща в корейските сериали подчинен да се държи така с шеф. Lee Yo Won е любима актриса, въпреки че я познах след около 1 изгледан епизод :D. Докарали са я с прилично облекло, за разлика от героините в други корейски сериали тук са облекли главната актриса на нивото на актъорите. В началото е доста съсредоточен върху работната среда, никаква комедия или романс. Това е от тези сериали, които се гледат най-добре по 2 епизода на седмица. Може би ще го догледам заради Lee Yo Won.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва. Няма някаква мега дупер драматична динамика, но женският образ за пръв път е еманципиран и знае какво иска. Хубава е идеята на сценаристката как два противоположни характера си влияят положително. И Йо Уон много добре изглежда тука, кефи ме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех си, че само ние с Шоши-сан следим сагата за офисните плъхове и тяхното началство, а се оказва, че не е така. Този сериал го започнах единствено заради Чани и мислех да прегледам набързо само частите с него, че както не бях гледала азиатско от не знам си колко време никак не ми се почваше, но бях толкова приятно изненадана, че си изгледах прилежно всичко от-до, oстават ми само 11-12 еп. . Оказа се много свежа  драма със забавни диалози и ситуации, добре разгърнати главни образи, и което е най-важното-почти са скрили всички досадни клишета познати ни досега. Героят на Чани е голяма скица с небрежната си прическа, но въпреки нехайното си на пръв поглед поведение показа, че всъщност може да се разчита на него.

giphy.gif

 

Като цяло сериалът ми напомня на The Queen of office,  който също гледах с голям интерес по времето когато го излъчваха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, изгледах го и аз този сериал. Свеж се получи сравнително на общия корсериален фон. Темата -работната но под друг ъгъл. Аз понеже гледам японския Age Harrasment :896767: , а преди това на кор. фронт гледах и Misaeng  и на филмовия Fear and Trembling (2003)

та съм я подкарала тази офис среда. andi11 , добре ме подсещаш за The Queen of office, бях го забравила пък и той бе/е свеж по тази тематика. Мда. Гледам гифта и се :D . То героя на Чани, таткото, племенника и голям процент от героя на шефа на фирмата - с тез десертчета, са си постоянен извор на :) и :896767: .

 

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го завърших този проект, най-важното-до край ( което рядко се случва) и с голямо удоволствие. Забавлявах се много с екипа на Lovely, желязната началник ОК и опашката и от бивши съпрузи и особено с всички от семейството на Nam Jung Gi, като се почне от най-малкия хлапак, двамата братя и изненадващо романтичния на финал баща. Хареса ми, че не бяха заложили на някоя романтично-драматична  линия, със сигурност щеше да развали ефекта от иначе добрия за разпускане сериал. Малко забaвни кадри за финал  от мен.

 

 

tumblr_o5l2g1C8IF1qjgv1ho1_500.jpg

tumblr_o4u6qyuWQY1td5jxho7_400.gif

tumblr_o68ko2QtIQ1u7p4blo1_500.png

c52414b64fab218c6bcd7a124495ea4aff5fabda

Nam-Jung-Gi-Tears-Ok-Da-Jung-Shirt-334x7

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда за романтиката съм напълно съгласна. Ако я подхващат да е "като хората" но тъй като това е така твъъърде рядко на корсериалния фон, когато е загатната само стои по-добре на общия стерилен фон. Така и на словесна романтика съм съгласна. Стига толкоз. :896767: . И като изключим че почтиии нямаше "корсериални свекърви, майки , втори, трети и сие" остава време на сценариста и за други мисли :896767: .

Готини скрити кадри. Семейство хавлиеви в този момент ме :rofl: . Где такива съседи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът като жанр според мен беше офис комедия/драма с огромна доза социален сарказъм и леки нотки на романтика за привкус.

+ силен, еманципиран женски персонаж, което се вижда сигурно в 1/20 кор. сериала, и добър подбор на актриса за него

+ има засегнати много житейски теми и то по добър начин

+ сносно начало и като цяло приятни/леки за гледане епизоди

- посредствена музика и саундтрак

- сериалът стои евтино и изтъркано на моменти, прекалява се с лигавщини и сцени като от детската градина

- всичките кор. клишета са си налице - носения на гръб, напивания, караокета, висящи храни

- главният мъжки образ накрая ми стана антипатичен с безхарактерността си, цял сериал беше абсолютна отрепка

- финал пак като "да има нещо" и сбутан в 5-10 мин.

 

 

 

Сериалът за мен лично ще се открои основно с това, че успя да представи един страхотен силен женски образ, което е много смело решение като за кор. продукция. Като замисъл още не съм сигурен какво точно искаха да предадат сценаристите. Че сериалът е саркастична пародия на социалния ред - така е, но и че някакси накрая се губи нишката също е вярно. Подборът за актьори по мое мнение беше много сносен. Главната беше изискана и в същото време желязна като поведение, гримаси и цялостен образ - олицетворение на силната натура. Актьорът в мъжката роля също пасваше добре - посредствен, окаян нещастник с никакво достойнство и характер. Лошото в случая е, че това се не промени до самия края и той си остана в очите ми просто като отрепка и жалко същество. Пак казвам... Може би това беше нарочно търсен ефект (семейството му бяха същите, а и като цяло повечето мъже в сериала), но в даден момент почна да ме отбълсква и отвращава. Голям плюс беше, че застъпиха много добре темата за парите и влиянието им върху хората и техните слабости. Пак обаче имаше сцени и моменти, които си противоречаха една с друга и дадени персонажи не можаха да придобият индивидуалност до самия край. Като обработка/музика няма с нищо да зопамня сериала. Нито имаше някаква фонова песен, която да остане в съзнанието, нито някакви невероятни спец. ефекти или моменти. За сметка на това имаше доста лигавщини и вдетинени реакции. Романтичната нотка можеше да е много по-добре застъпена, но нищо не се получи освен влажни погледи и леки усмивчици. Финалът си беше предвидим и скучен, сбутан както си е нормално в последните двайсетина минути на сериала. В заключение мога да кажа, че сериалът определено не е тотална загуба на време и си струва да му се хвърли поглед, ако нямата нещо друго предвид. Средна класа продукция, с добре застъпени размисли за меркантилността, безхарактерността и соц. йерархия. Комедийните моменти обаче за страхотни и си заслужават!

 

 

 

Оценка от мен: 7/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно ме изненада това сериалче. Тръгна леко скучновато, но после се задейства. Имаше достатъчно както сериозни неща, така и приятни забавни моменти. Нямаше големи любови, но пък за сметка на това бяха засегнати други проблеми. Героите бяха интересни и като цяло не беше типичният корейски сериал. Ще се съглася обаче с горното мнение, че на места седеше малко евтино и имаше сцени като от комикс, дето някак не се връзват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, имали някакви начини и форми да качите отделно субтитрите за сериала, понеже в замунда няма как да се изтегли вече и ще го сваля през рутракер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото виждам, субтитри в превод от наш екип няма. Има някакви вмъкнати във видеофайла, за които в коментарите пише, че са ужасни и че е по-добре да се пише, че няма бг субтитри. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...