Jump to content

Recommended Posts

KAhdvMfc_o.jpg

 

Off Topic

MV5BZGUxZGMzYTYtNjJlMS00OGQ5LTg5YjItN2Jj



Bakemono no Ko / The Boy and the Beast (2015)
:imdb: 

AniDB

 

Оригинално заглавие: バケモノの子
Жанр: Екшън, Приключенски
Режисьор и сценарист: Хосода Мамору (Wolf Children, Summer Wars)
Ролите озвучават: Коджи Якушо, Шота Сометани, Аои Миязаки, Мамору Мияно и др.
Държава: Япония
Времетраене: 1ч 59мин.

 

 

Резюме:
Историята на филма се развива в Токио и царството на чудовищата Джутенгай. В тези два свята, които не трябва да се пресичат, живеят самотно момче и едно самотно чудовище. Един ден, момчето се губи в техният свят, и става ученик на чудовището Kуматецу и той го нарича Кюта.

 

 

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри:  :click:

 :subs: Онлайн с български субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ми допаднаха предишните филми на Мамору - "Wolf Children" и "Summer Wars", така че този ще се гледа. Благодаря за темата!

Ииии, вече си имаме чудесен постер (бг заглавието е съобразено с японското, не с международното), благодарение на Dimbland. :up:

Български субтитри - Soon™ :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мамо, Мамооо, и аз чакам с нетърпение. Това е едно от двете най-награждавани анимета за изминалата година, заедно с Мис Хокусай. Преди няколко дни грабна и отличието на Японската академия в тази категория. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичките герои най-много ме накефи ушатият баш-майстор  :28558: Като го гледате, ще разберете защо;)

 

Иначе е много приятна тази история за достолепни свине и сприхави мечки, има защо да е награждавана;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Аз съм готов! Кoгато kcekce е готова, ще ги качи. Леекинко съм барнал оформлението на темата.

 

Изкефих се на изрод, докато гледах най-новата творба на Мамору. Като почнеш от каста (нашият мецан се озвучава от Коджи Якушо, дето трепеше лошите в 13 Assassins), винаги любимата Аои Миязаки (хе-хе, озвучава мъжка роля), минеш през аниматорите и музиката - всичко е супер яко. Самият режисьор признава, че чудовището Kуматецу е вдъхновено от ролите на големия Тоширо Мифуне. Няма такъв келеш като ученика му Рен.

 

 Това, което е впечатлило критици и публика според мен, е начинът, по който са изградени героите във филма. Образите им са пълнокръвни и с течение на времето търпят развитие, изграждането на взаимоотнешениеята помежду им също. Самата история също не е нещо невиждано, просто е добре обмислена и увлекателно разказана. Т'ва са моите две ст'инки по въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буквите са готови, добавил съм ги в първия пост.

Не че съм безпристрастен, но според мен по нищо не отстъпва на спечелилия Оскар "Отвътре навън" (който също беше много добър, от години Пиксар не са се представяли толкова силно)

 

За мен беше удоволствие да работя с този превод, хиляди благодарности на kcekce! И да си знае отсега, че е заплюта за следващия филм на Мамору, нека й станат три за щастие. :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудно е анимето! Препоръчвам го. Не е чак 10/10  по личната ми скала, но ми предизвика една голяма усмивка и ми направи деня.

Баш-майсторът си го биваше, въпреки че накрая ученика му почна да го мята зад рамо.  :xaxa: ( Когато беше решил да си тръгне и да заживее при баща си)... Ушатия бих си го сложила на тениска.

 

Темата е за духа в бойните изкуства и отношенията учител-ученик, която никога няма да се изтърка. А може би е и за деца-родители. За това как понякога се караме много, но въпреки това сме семейство... Готини образи, познати гласове. Мисля, че Мамору Мияно  от "умрелата тетрадка" - Dead Note, беше готиния син на конкуренцията, а Аои Миязаки - съученичката в университета, но не съм гледала. :icon_sunny:

Тенкю, пипл! Още много такива да ни превеждате!

 

Офтопик поздрав за преводачката! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много философия и митология е събрало това заглавие, повече отколкото можем да си представим. Изключително! История, визия, озвучаване и представяне! Лека насмешка, прокрадваща се рамо до рамо със сериозните сцени. Сякаш фокусират цялата източна мъдрост на едно място. 

Използвали са гласовете на някои от най-известните съвременни артисти. Докато ги гледах, буквално можех да видя лицата им зад анимираните образи. Един Лили Франки, например, съвсем го забелязвах зад лика на монаха.

Ето как са работили по анимето:

 

 

Bakemono-no-Ko-Cast-Visual-002-20150413.Bakemono-no-Ko-Cast-Visual-003-20150413.

 


Отличен превод! Поздрав със завършващата песен: Mr.Children - Starting Over

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, този месец лентата е включена сред заглавията на Киномания, заедно с Червената костенурка, където Гибли имат участие. Жалко, че няма да е дублирана, за да я гледат повече деца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, сега вече може и да се наканя да го гледам. :28558: Само се чудя коя тиква ги е турила в категорията "детски" или щом е анимация, тя задължително е за деца?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...