Jump to content

Recommended Posts

ab209b919af9d6c8.png

 

Memory (기억)

                                   Страна: Южна Корея                                     

Също така известен като: Memory

Период на излъчване: 18 март 2016 - 7 май 2016

Време на излъчване: Петък - Събота 20:30

Жанр: Мелодрама

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Park Chan Hong (The Devil)

Сценарист: Kim Ji Woo (Shark)

Субтитри: Английски

         

Участват:

Lee Sung Min като Park Tae Suk

Kim Ji Soo като Seo Young Joo

Park Jin Hee като Na Eun Su

Ban Hyo Jung като Kim Soon Hee (Tae Suk’s mother)

Jang Kwang като Park Chul Min (Tae Suk’s father)

Park Joon Geum като Jang Mee Lee

Nam Da Reum като Park Jung Kyu

Kang Ji Woo като Park Yun Yoo

Lee Junho (2PM) като Jung Jin

Yoon So Hee като Bong Sun Hwa

Jun Noh Min като Lee Chan Moo

Moon Sook като Hwang Tae Sun

Song Ji In като Han Jung Won

Song Sam Dong като Kim Ji Hoon

Heo Jung Do като Kang Yoo Bin

Yeo Hoe Hyun като Lee Seung Ho

Choi Duk Moon като Joo Jae Min

Kim Min Sang като Joo Sang Pil

Yoon Kyung Ho като Kim Chang Soo

 

Резюме: Пак Те Сок е безскрупулен адвокат, готов да стори всичко, за да удовлетвори клиентите си. Един ден поредният му сблъсък в кариерата е с лекар, болен от Алцхаймер, който в последствие се самоубива. По ирония на съдбата точно по това време и самият Те Сок е диагностициран със същата болест. В тази ситуация той осъзнава, че трябва да промени начина си на живот. Драмата описва енергичните му усилия да защити скъпоценната стойност на живота и семейната любов, докато паметта му започва да избледнява...

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

 • Like 2
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Хм, колко ми е странно че съм първия писател тук след автора на темата. Много добър сериал като за кор-сериалния фронт. Всъщност не се сещам за голяма забележка.

Понеже горе е написано първоначалното представяне преди излъчването да вметна , че фокуса на заглавието не беше ни мелодрама ни само една конкретна болест а един реален житейски казус в конкретната работна среда- правосъдната. Та жанра е правосъдна драма с елемент трилър, крими и медицинска диагноза. Повече или по-малко няма да намери зрителя. :896767:  всички знаем че тези миксове са запазена марка на далекоизточния фронт. Та една насока от кое колко има в това заглавие като вече изгледано.

 

Lee Sung Min чудесен избор на роля и изпълнение. Награди определено трябва да получи. Поредна за него силна роля. Голямо браво.

От по-младите лица Yeo Hoe-Hyun ми попадна на радара - играе сина на шефа на правната фирма.

От познатите лица в средната възрастова група - Lee Ki-Woo също похвала отделна. И Park Joo-Hyung.

Каста екстра подбран. Образите на двамата помощници на главния герой са много свежи като за кор-сериалния фронт.

Спирам за да не спойлна без да искам много евентуалния бъдещ зрител. Само да кажа че препоръчвам това заглавие.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Да се присъединя към Шоши с чудесните си впечатления от сериала. Само да вметна, че тези, на които е допаднал Misaeng може би ще харесат и тази драма. И не само заради великолепния Lee Sung Min, а и заради добре представената история, която по резюме предполага сълзлива мелодрама, но всъщност tvN отново ни показаха, че са различни от стандартните за националните им телевизии трактовки на дадена тема. Не правя сравнение между двата сериала, защото са на различна тематика, но усещането и атмосферата при гледането на двете продукции поне за мен бяха сходни.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Да добавя след като Tara спомена Misaeng.

И мен Memory ме подсети за Misaeng не само по главния актьор до степен че повече от един път търсих общото в творческия екип. Но не открих по режисьор и сценарист. Остава продуцента :) .  Има ли я или не факт е , че тези 2 заглавия са на висота.

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Интересно как в тази тема няма почти никакви коментари. Не знам на какво би се дължало това, но сериалът е великолепен. Просто брилянтно направен. Чак се разрових за инфо относно сценариста и режисьора и се оказва, че имат няколко съвместни проекта и определено ще гледам и друг техен общ сериал. Актьорския състав е подбран толкова сполучливо, че всеки си пасва идеално с ролята. Голям поклон пред играта на Lee Sung Min . Вече съм си "заплюла" и друг сериал с него. Финала-монолог в 14 епизод просто беше изключително въздействащ. Като цяло последните три епизода бяха много силни. В целия сериал няма "празни" приказки, няма излишни "пълнежи". Отново много ме впечатли това момче Nam Da Reum. От малък се справя повече от перфектно с ролите си. Lee Junho  и колежката му секретарка.... добре, че бяха те, за да внесат малко настроение в цялостната драматична атмосфера :D Много ми допадна и музиката, която носеше допълнително въздействие в по-напрегнатите или драматични сцени и им придаваше завършен вид. 

Сериалът не е лесен за гледане, поне за мен не беше. Ако някога ви се догледа нещо сериозно, смислено, нещо за семейните ценности и семейните връзки, житейския урок, то това е добър избор за сериал :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Искрено се надявам да не го разточат в 4 сезона, с различни случаи в съдебната зала, а да се съсредоточат върху същността и смисъла на оригиналната продукция :) С удоволствие бих изгледала американския римейк, ако наблегнат върху емоционалната семейна история, както в момента търпеливо си изчаквам превода на японския римейк :happy:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Усетих подръчкването с остена. :D От неделя възобновявам качването на епизодите нататък. Корейският ми е сред фаворитите. В японската история има нещо, което ме притеснява, но сама не мога да установя какво е то. Някак много са ми зашити кадрите, сякаш с огромни дупки между тях, не върви така плавно историята.

 • Like 1
 • Haha 1
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

преди 30 минути, helyg написа:

Усетих подръчкването с остена. :D От неделя възобновявам качването на епизодите нататък. Корейският ми е сред фаворитите. В японската история има нещо, което ме притеснява, но сама не мога да установя какво е то. Някак много са ми зашити кадрите, сякаш с огромни дупки между тях, не върви така плавно историята.

 Ще ги проверим тези зашити кадри, когато - тогава. Ако искаш и след три недели възобнови качването :lol: Сериали за гледане има много, и все се намира нещо качествено като Memory ;) И тук е моментът, макар и клиширано да благодаря за труда, който полагате всички от екипа :wub:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Драмата е много сериозна, силно препоръчвам, без да е голям екшън успява да държи в напрежение непрекъснато.

Преди това, и в Кимчи фемили видяхме принцесата Пак Джин Хи и "баща й" Kang Shin Il

 

Без съмнение, отново изключително силно изпълнение на И Сонг Мин

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...