Jump to content

Crouching Tiger Hidden Dragon 2: Sword Of Destiny (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Crouching Tiger Hidden Dragon 2: Sword Of Destiny (卧虎藏龙:青冥宝剑)

 

Страна: Китай

Също така известен като: Crouching Tiger, Hidden Dragon

По новелата на: Du Lu Wang – „Iron Knight, Silver Vase“

Премиера: 19 февруари 2016

Времетраене: 103 мин.

Жанр: Екшън, Бойни изкуства, Драма

Режисьор: Woo-Ping Yuen

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Donnie Yen като Meng Sizhao / Silent Wolf

Michelle Yeoh като Yu Shu Lien

Harry Shum Jr като Tiefang

Jason Scott Lee като Hades Dai

Eugenia Yuan като Blind Enchantress

Juju Chan като Silver Dart Shi

Chris Pang като Flying Blade

Darryl Quon като Turtle Ma

Roger Yuan като Iron Crow

 

Резюме: Група легендарни воини защитава 400-годишен меч, наречен Зелена съдба...

 

 

Свали :click: :click:

Свали с български субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф, жълтурите също подкараха отвратителната политика на Холивуд за ненужни продължения на великолепни класики. Наистина нямаше нужда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще докладвам скоро, че имам няколко други преди него за гледане - засега съм с нулеви очаквания и нулев хайп, това че е заснет оригинално на английски ме отвращава повече от малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го до половината и... доста е зле. Диалогът е под всякаква критика. Сюжетът е като от сапунен сериал. Английският дублаж може да накара човек да си тегли ножа. Българските субтитри са по-добри и от бисерите на кандидат-студентски изпит по Литература.

Събирам сили за останалата половина...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз направо го изгледах целия, за да не се налага да го суркам на харда си - все пак  трябва да си оптимизирам мястото за по-интересни заглавия от този "продукт".

 

Та за него конкретно - не знам кой жалкар му е хрумнало да го прави на английски, но да го пращат да учи непалски в затънтен манастир и толкова... диалога наистина сякаш е взет от сапунка, мизерните декорчета, лошото CGI, още по-зле направените бойни сцени с привкус на гнили жици - damn you Yuen Woo Ping!!! Че то в Iron Monkey (пак с Дони Йен) беше в пъти по-забавно и тупалковите образци бяха на ниво, ако ще и историята да беше плоскичка.

 

Тук историята са се опитали да я завъртят като на първия филм, но явно не им е стигнал бюджета и въображението на сценаристите, да ми пускат през две минути основната тема на Ли Му Бай, това съчетано с визионерски похвати на "кой гледа по-страшно", ами не мерси... Джейсън Скот Лий беше трагичен горкия ама то с такъв материал как да бъдеш нещо по-различно, Дони Йен раздаде няколко ритника (подпомогнат от жици), понаряза малко хора и после с усмивка към хоризонта заедно с MILF парчето Мишел Йо - на това му викам щастлив край.

 

Останалите поддържащи персонажи даже не смятам да ги споменавам - по-безлична сган отдавна не бях гледал във филм, че то в рисунките на 7 годишната ми дъщеря има повече емоции и цвят баси...

Повечето филм е заснет с някакви гадно тъмни сцени, където почти нищо не се вижда и почва едно гадаене, кой кой е и за какво се бори, а пък CGI картинките бяха отвратителни и ако целта им е да се постигне някаква мащабност, го направиха по възможно най-тъпия начин, като ги залепиха като кръпки към бойната хореография в израз на съчетание между модерно и древно, но по-добре да си бяха останали само с древното. Мишел Йо е далеч от предишната си роля в първия филм, тук не показа никаква по-различна емоция от това да се държи като мрънкаща лелка, оплакваща се от всичко и всеки - цената на ориза, пенсиите, опашките в магазина и проклетия ревматизъм който сякаш я мъчеше през по-голямата част от филма.

 

Ако Netflix решат да филмират и останалите части на книжния оригинал, по-добре да не пускат в публичното пространство резултата, да си го запишат на стара VHS касетка и да си го пускат на високосни години само в компанията на хора с Алцхаймер, че да не помнят нищо от показаните кадри...

 

Гледал съм доста злеташки филми от жанра през годините, но този се нарежда сред Топ 10 на най-тъпашките заглавия от martial arts movies world редом до dragon Fist, Sorcerer and the white snake, Badges of fury, Vampire Warriors, Legend of the Wolf, Legend of Chen Zhen и още няколко :28558:

 

0.5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...