Jump to content

Recommended Posts

sunds7.jpg

 

 

 

IrLyx2L.jpg0LeW5HR.jpghlqs35M.jpg

 

 

The Imperial Doctress (女医·明妃传)

Страна: Китай      

Също така известен като: Nv Yi Ming Fei Zhuan

Период на излъчване: 13 февруари 2016 - 11 март 2016

Време на излъчване: 2016

Жанр: Период, Романс, Медицински

Канал: Dragon TV, Jiangsu TV

Епизоди: 50

Режисьор: Lee Kwok Lap

Субтитри: Английски

 

Участват:

Liu Shi Shi като Tan Yun Xian

Zhang Zi Mu като young Yun Xian

Wallace Huo като Zhu Qi Zhen

Lou Yun Hao като young Zhu Qi Zhen

Huang Xuan като Zhu Qi Yu

Wu Ze Jin Xi като young Zhu Qi Yu

Northern Yuan

Yuan Wen Kang като Ye Xian

Li Chao като Bayan Temür, Ye Xian's younger brother

Feng Li Li като Tuo Buhua, Ye Xian's daughter

Zuo Jin Zhu като Meng Duo

Tan Household

Wang Li Yuan като Old Mrs Huang

Wang Xin Min като Hang Gang

Xu Peng Kai като Shi Heng

Zhang Yi Jie като child Xiao Liang

People in the Palace

Li Cheng Yan като Empress Qian

Hu Shun Er като young Empress Qian

Gina Jin като Wang Meilin

He Qing като Empress Dowager Sun

Deng Li Min as Wang Zhen

Zhang Lei като Cheng Shisan

Qu Zhe Ming като Xiao Shun Zi

Li Wei Ting като Xiao Ma Zi

Liu Li Wei като Liu Pingan

He Yin като Empress Dowager Wu

Gu Yan като deposed Empress Hu

Wu Lei като teenage Zhu Jian Shen

Xia Zi Yu като child Jianshen

 

Резюме: Драмата описва живота на легендарната Tan Yun Xian (Liu Shi Shi), която със своята упоритост и силен характер преодолява всички трудности, издигайки се до най-известния женски лекар през династия Мин…

 

Свали  :click:   :click:   :click:

 

Свали с руски субтитри  :click: 

 

Онлайн с английски субтитри  :click:

 

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не харесвам тия китайци като заснемат някой сериал, пускат някакви трейлъри по 10 - 15 мин. че да ти хареса и айдее... чакай после година, за да го пуснат. Този сериал го снимаха 2014г. Поне ще го излъчат набързо и да не му е уроки почнаха му му превод :) Харесвам главната и се радвам, че ще я видя отново до Wallace Huo :)

И малко история за истинската Tan Yunxian. За драма обаче е заимствана само "професионалната" част от нейния живот и са прибавили двама принца, които се борят за нейното сърце и за трона (мисля че  тука малко ще заприлича на Startling by Each Step, че и актрисата е една и съща :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Viki спряха излъчването на сериала. Доколкото разбрах сега се гледа само на територията на САЩ и Канада с английски субтитри. А ние ще чакаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спряха го :( Но поне качват субтитрите. Иначе го видях в dramacool с английски и май ги качват веднага след като излезе във viki :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук го качват :) Не се стърпях и  погледнах първа серия, но като гледам тази цифра 50, май ще изчакам да излязат поне половината, че да продължа да го гледам :) А пък и сега съм загледала друг общ проект на Уолъс и докторката - Strange Hero Yi Zhi Mei :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приказката съм я докарала до 33 епизод и най-вече заради императора  ;) .  До един момент беше добре, като за приказка, но почнаха да циклят с дворцовите интриги , а аз да попревъртам. Добре, че диваците поразмърдаха действието, иначе щяха да хванат мухъл в тоя дворец.

Някой ще ме светне ли,  уж  умната и супердокторка, до края ли няма да  излекува слепотата си, относно мъжете,   че вече яко ме дразни и едва ли ще  я изтрая още 17 серии да ходи, като "кон с капаци" и точи лиги по оня мамин плужек, при наличие на  Батман и Супермен  до нея ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина към средата позацикли малко, но после поне на мен ми беше интересно. Но дворцовите интриги си ги имаше - то всеки прецаква всеки :D

А за любовния триъгълник (това може и да те откаже да го догледаш :D )

тя изпитваше нещо и към императора, но има да си чакаш чак до финала . Буквално :D След този сериал брата ми стана много антипатичен, не че беше лош, ама не го понасях :D А па докторката си го обичаше :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже след Чангша станах фен на Уолъс, започнах да понаваксвам постепенно със заглавията, които съм пропуснала. 

Това е първо в списъка -харесах резюмето пък и  участва още един мой любимец - Huang Xuan:) Засега ми харесва, макар че лееко клони към мелодрама. Поне докъдето съм имаше някой недомислици като говорещите английски випове от Борнео, но не са дразнещо много. 

Професионалните предизвикателства пред главната са леко наивно представени, но пак стават. Любовните многоъгълници са забавни. Разкрих Супермен и предполагам(не че е трудно де:D), кой е Батман, а "слепотата" на докторката относно мъжете поне засега има логично обяснение. Повече ще философствам когато го довърша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батман ще дойде към средата :D

А това ми бе от първите срещи с   Huang Xuan и честно -  едвам го траех (Сега вече ми е сред любимците :D )

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да го намразя:D Харесвам го като актьор , както и проектите му. За да съм по-точна, него го харесах преди Уолъс-просто нещата с него, на които попаднах ми направиха страхотно впечатление и започнах да го следя:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще "изплагиатствам" горен коментар: страхотен сериал! 

Вярно, че трябваше да е "исторически" и "медицински", но си беше любов+драма=мелодрама:D Не съм почитател на жанра, но при такова изпълнение човек забравя, че не му допада. За съжаление медицинската част или по-скоро борбата на ГГ да стане лекар беше доста смекчена и романизирана, като на места граничеше с приказки за най-малките, но може би това е била целта на режисьора:dunno:  Аз имах други очаквания, обаче пък аз съм само зрител:) Лошите бяха наказани, а добрите получиха нещо като хепи енд.

Фокусът беше другаде, наблегнаха на любовните многоъгълници и задължителните за този тип сюжети дворцови и тн интриги и борбата за власт. Всъщност по-скоро показаха как властта и или загубата и променят личната ценностна система на героите. Всичко това на фона на любоФ, Голямата. Чрез героите представиха три типа: жертвоготовната, собственическата(обсебващата) и "емпатичната". 
За първата бяха ГГ и

Off Topic

 

Супермен.  Не съм съгласна, че и трябваха очила на ГГ.  Образът и беше изграден върху лоялност(постоянно ни се напомняше колко държи на обещанията си) и лична етика. Вярно, в началото не се усети, че е влюбена(цял живот държана под ключ-как би и могла), харесваше и двамата, но  и Супермен я улесни-разбра, че е женен. Съответно се ориентира, съзнателно, към другия, който се скъса от романтични жестове, а те натежаха, поне в началото. На подсъзнателно ниво, винаги заставаше до другия, както и винаги му се доверяваше. Постепенно, нещата се задълбочиха, но пък се запозна с жена му и я хареса. Тогава избра да не нарани жената, станала нейна приятелка. Все пак имаше момент когато можеше да остане с любовта на живота си, но пак се наложи да избира и тя избра неговата сигурност пред щастието си. Все пак ако някой се съмнява кой беше изборът и, просто да обърне внимание чий подарък беше през цялото време с нея, не го свали докрая.

Супермен беше мъжът мечта(тоя сценарий жена ще да го е писала), обичаше без да кара другата страна да избира. Зачиташе правото и на избор, дори когато този избор я отдалечаваше от него. Стоеше плътно зад гърба и, уважаваше и подкрепяше решенията и докрай. Абе добрият, но без да прекрачва онази граница превръщаща героя в изтривалка(заради което не търпя сериалите с адаша му), уважавайки своето и чуждото достойнство.

 

Втория тип беше

Off Topic

избраникът. Вярно, намразих го, но намразих героя, не актьора, което пък значи, че пак си е свършил работата прекрасно:D Първоначално беше смирен и неуверен. Постепенно неувереността премина в несигурност, самомнителност и завист. Сблъсъкът на реалната му самооценка и ниско самочувствие с това, което виждат другите (както и ГГ) при сравнението със Супермен извадиха наяве ревност и параноя, които го унищожиха. Покаянието на края му осигури прошка, но не и любов и той го знаеше. В стремежа си да се самодокаже унищожи всичко хубаво в живота си и остана сам, а това беше нещото заради което най-много завиждаше на брат си.

Третия-

Off Topic

 

Батман-беше единственият от тримата, който беше порастнал. Наясно със себе си, знаеше какво иска и го преследваше, но не на цената на всичко. От войн, станадържавник, през цялото време виждаше голямата картина, без да се губи в детайлите. Любовта му беше истинска, но не беше приоритет и като прецени плюсовете и минусите избра да я освободи.


 

 

Продължавам с наваксването и съм се прицелила в сериал където играе със съпругата си, пусто любопитство:D

 

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брата се озлоби, защото разбра, че тя обича Супермен. Нараненото его си каза думата при последвалите постъпки. Но пък съдбата си каза думата и той си получи заслуженото. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Промяната беше постепенна,  дори той не го беше осъзнал, наложи се да му го кажат. Започна да се осъзнава след като ги видя двамата при неуспешното "връщане" на брат му. Той и дотогава беше наясно с опитите за елиминирането му, но си намираше оправдания защо неим пречи. После директно ги одобри, а нараненото его при толкова комплексиран индивид винаги е опасно.

Всъщност съдбата в лицето на сценариста се постара всички да си получат заслуженото, но пак не беше съвсем честна щот покрай виновните го отнесохаи невинните:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щоо, ти съвсем хепи енд ли чакаше, двамата

Off Topic

 

под ръчичка у двореца-той управлява , тя съ вихри у лечебницата или по скоро у фармацевтичния цех дето беше гост-лектор:lol2:Всъщност баш края наистина беше като .... на метеното. Реално, требеше да се не видят повече, но явно решиха да поугодят на "романтичните" партийци и да вкарат нещата в ред, та голямата либоф да победи. Тя  избра да е у тръстиката и така удряше два заека : хем си постига заветната цел, да е доХтор, хем не му създава неприятности. Обаче га е напуснала пътуващия цирк ..., сигурно кат разбра, че нейничкия вече е ъвейлъбъл,той само требеше да я издири:swoon:

Не знам дали края е "по партийному", но  дори до целувка не го докараха и пак им повярвах, че се обичат:up:Прекрасно изпълнение на актьорите, и на тримата.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казва една моя приятелка, "ако сериите в историческа драма започват и завършват с песнички, не си губи времето". Тя ги разбира тези работи, защото е автор на романи, пише пиеси и филмови сценарии, а от 3 години е запалена по китайски сериали. Аз гледам азиатски сериали много по-отдавна и вече ми е все по-трудно да попадна на нещо читаво. Пристрастията ми са в историческата тематика, но от 2234 заглавия от този жанр, качествените и истински исторически се броят на пръсти. Сред тях има шедьоври. За съжаление, този, за докторката, не е от тях. Откакто е преведен, все го отлагам, необяснимо защо, въпреки че страшно харесвам Хуан Сюан, а и мъжкарят Уолъс ми допада.

Стигнала съм до средата и събирам сили да преодолея... не знам какво е, някакво възмущение от практиката да се манипулира историята, за да стане пригодна за шоубизнеса. Защо е нужно да вземеш историческа личност от едно време и да я пренесеш в друго, да я замесиш в някакви романтики с известни императорски персони, да лансираш клеветата, че родният син на Вдовстващата кралица не е нейно дете, а на някаква наложница, убита от нея, за да й отнеме сина! Ми това е по-гадно и от жълтата преса! Тези хора са умрели преди столетия и нямат шанс да се защитят пред поколенията. Имаш си някаква измислена историйка в главата, искаш да я видиш екранизирана, ами измисли други имена, не замесвай хора, които са имали свой живот! Ако историята е за някой владетел, за когото нищо не е известно освен името му, давай смело, съчинявай, но китайците са пунктоални бюрократи и стотици хроникьори са записвали с подробности ежедневието на императора - къде е ходил, какво е ял, с кого е разговарял, с коя наложница е спал...

Off Topic

Героят на Уолъс е останал в историята с това, че е донесъл най-срамното поражение за китайската армия (50 000 жертви), попаднал в едногодишен плен при монголците-ойрати, още в тийнейджърските си години, под влияние на корумпирани евнуси, се бори срещу регентството на родната си майка и сътворява куп глупости. След завръщането си от плен е затворен принудително за 7 години. Връща си властта с преврат (с помощта на майка си, Вдовстващата императрица Сун) и едно от първите неща, които прави, е да избие десетки съветници, сред които е гениалният учен и военен стратег, спасил столицата от монголите, Ю Циан. (Ю Циан си е позволявал да говори нелицеприятни истини пред величествата.)

Колкото до брат му, има две съпруги-императрици - първата от клана Уанг, а втората - Ханг (т. е. докторката), която най-вероятно, е отровена и умира заедно със сина си година преди преврата.

Прототипът на главната героиня, Танг Юнсян, се ражда (в семейство на потомствени лекари) след края на събитията, описани в сериала. Има 4 деца и доживява респектиращата възраст от 93 години. Хубавицата Лю Ши Ши не е моята актриса. Естествена и приятна е пред камерата, но с много скромен арсенал от изразни средства.

 

Редактирано от Matrim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...