Jump to content

Descendants of the Sun (2016)


Recommended Posts

За пръв път и корейците да са на същото мнение, като нас, че сериалът е много добър и си заслужава да се гледа. Рейтингът на 3 епизод е над 20% и се нарежда на 2ро място по гледане. Дано да продължат така, а аз едвам се сдържам да не си пускам 4 епизод без буквички. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кандидат-зетчето бил отхвърлен, защото изглеждал като жена :D Айгууу! Кръвна обида! :D

А тая романтика на няколко тона ръждясало желязо не я разбирам - при толкова красиви плажове в Гърция как можаха точно този да изберат?!

Иначе засега сериалът става, особено ако продължават да показват по сто тона плочки всеки епизод, дори и нищо особено да не е сценарият, пак рейтингът ще върви. Ама как пък уркските войници нямат грам мускул - само шкембета?!

Някой знае ли този език, който го говорят уркските деца, какъв е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре завърши 4 епизод и сега нямам търпение да видя какво се случва по нататък!!! Сряда е още далече....... но ще почакаме!! Този език на който говорят уркските деца изобщо не ми е познат!! Не мисля че е европейски!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой беше питал, къде е снимано в Гърция. В интернет пище, че се е снимало на 3 места -  ZakynthosArachova and Lemnos. Като снимките са започнали на 28 септември и май са продължали 1 месец. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не схванах скарването на плажа за какво беше,половин час преди това той я покани най-мило да се разходят и да се видят и останах с впечатление, че тя разбра намека, че му е липсвала и той се радва да я види и иска да прекара повече време с нея, а като застанаха на плажа взеха да се драчат, не ми стана ясно поради каква причина, нещо не ми се връзваше, същите хора, същото усещане, а промениха рязко тона.

Наистина много са хармонични като двойка двамата, но нещо не могат да им докарат сюжета като хора и мен лично не ми спират дъха техните изяви в Урук, за разлика от първата серия, когато ми бяха много приятни.

Може би ако бяха в Африка или държава с истинска нужда от медици и миротворци щеше да ми се разгърне повече фантазията, но засега не им се получава, просто гледам красивите артисти, които дават каквото могат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Олеее 4 еп. е още по-забавен в Урук/Гърция все едно са на друга планета. Тоя арабски доктор-капацитет дето дойде да си спасява/нагледа/ арабския шейх беше изпаднал от някакво дружество за шамани,но доктор не беше определено. :D

всъщност цялата ситуация беше безумно нелепа, защо го стовариха болния в корейската полева болница като всъщност не искаха да го лекуват там??? и после едни пистолети и калашници в челата и операция...оле  мале.

А за генерала дето само мисли как да отзове приятеля на щерка си и да накаже тоя дето евентуално е подходящ за кандидат зет, ама пък приятел на неподходящия зет, изобщо не ми се мисли  :D  то и целия отряд корейски в Урук е с неясна цел май, 9 войника/до толкова броиха в едната серия/ и 15 медицински работници дето по цял ден се гледат, ама на кого помагат и защо...може би на някое случайно минало през оградата им /те във военните бази така си прескачат през ниската ограда за по-лесно :P / сополиво и гладно детенце, иначе с хеликоптер ги докараха лекарите и се работи при строга секретност......

ама това е положението в Урук, нямам да се оплакваме  ;) важното е младите да се обичат..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamashita +1+1+1+1+1.....+1

Само дето не ми е забавно... Със скелета на кръстокупoлната църква и негроидните източноправославни гърци.... Според мен сериалчето си наложи автоцензура, понеже девойката-докторка изглеждаше прекалено съвършена - красива, умна, знаеща, можеща, енергична и раздаваща се... По канон тези жени не съществуват в изтока. Трябваше спешно да и се намери кусур. 

Иначе войникът няма да може да я ... ареса... Затова тя стана рязко и безпричинно комерсиална... и той ще я превъзпит'ва...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво точно сте очаквали, но за мен цялата тази история с мисията е просто фон, на който да развият любовната история между героите по малко по-различен начин. Не съм се и надявала на някаква достоверност, но загатнаха, че нещо все пак правят, дори и да не ни го показват (Капитанът отиде да изпрати загинал колега, с който явно са изпълнявали достатъчно задачи заедно, за да станат приятели). Малко са прекалили с гримът на дечицата, за да ги направят всичките като някакви циганета. Дори и измислена държава, все пак е на Балканите. Достатъчно сме разнородни, за да не се налага чак такава дегизация.

От това, което съм чела, ни очаква земетресение и малко екшън около контрабандистите, така че ще видим доброволци и миротворци в действие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че ще е просто  хубава любовна история, на фона на измишльотините с дупките, но лошо няма.Мангалетата са за цвят, че много жълто иначе.Пък и  при толкоз плочкаджии, няма се оплакваме, я, пълнят всички дупки от раз. Аз от сега съм им забрала дерта, като ги качат у самолето, дали няма да падне от толкоз теракота, че и добре ги хранят. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamashita, много точно изрази мойте чувства. Нелепа ситуация, грим, миротворски и докторски дейности, чак ме разсмиват от нелепост и циганетата и лошите уркски полицаи, и арабските хахавели. Затова и не мога да си представя тази абсурдност да го задълбае на голяма драма. Обаче това не ми пречи да ми харесват любовните трепети на героите, както и сутрешния маратон-дефиле на плочки и теракота. Така че продължавам да гледам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е моят филм. Надзъртам от време навреме от скука и защото харесвам актрисата. Навява ми тъга толкова нелепост на едно място :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми харесва. Като усещане малко ми напомня "Айрис", то даже и злодеят тук май е същият от 2-ра част. Нелепици не е като за пръв път да гледам в корейски сериал, така че тука не ми пука особено, защото химията си е на ниво, харесват ми и двете любовни истории. Да не говорим, че слабата игра на чужденците ми дава и усещане за комичен елемент, с което емоционалният букет е завършен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми харесва. На фона на всичките еднообразни бози, които се бълват в последно време не само при корейците, този си е глътка свеж въздух. Все пак е сериал, който едва ли претендира за Оскар, макар че и той май отдавна не е критерий за качествено кино. Не ми натрапват отново многострадалната бедна девойка, която не знае какво иска, но все е жертва на подли интриги. Нито пък богатото келеменце, което си мисли, че парите на татко му позволяват да се държи като за***к с всички. Няма ги типичните втори кифла и шут, които да се бъркат навсякъде. Добре оплитат нещата, за да ти е интересна историята не само на главните, но и на останалите. Показват чувствата им ясно и без много увъртания. Няма 15 епизода да ми кършат пръсти и да ми играят на "обича ме-не ме обича" ,"олеле да остана ли или да си ида", докато в края на 16 епизод да се разбере, че са се влюбили още в началото.

Не знам как ще продължи нататък, но от това което видях до тук съм доволна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, но на мен далеч не ми се струва нелепо случващото се по сценарий.

 

 

При военно положение далеч не е задължително постоянно да има масирани бойни действия през цялото време - голяма част от работата на войските е и разчистването и разминирането след тях (което и видяхме да правят). Наличието на местно население от по-скъпата боя пък съвсем не ми е странно дори за самата Гърция, да не говорим за измислена държава на **** на географията. При това бяха араби, което не е учудващо. Дебелите, разплути и подкупни служители на местната власт - най-малко българите можем да се дивим на нещо такова. Изобщо няма да засягам въпроса, че при размирици точно такива най-много цъфтят и вържат. Сцената с операцията също не ми е неправдоподобна - сефте ли е политически игрички да омаскарят наглед елементарна ситуация? Доста повече хора са умрели от бюрократщина и игри за власт, отколкото от реални опасности. Справка българската здравна реформа.

Пък не забравяйте също, че ни разкриват историята и обстоятелствата малко по малко, така че има още много неща, които не знаем.

 

И на фона на това имаме 4 смислени образа, всеки от които е плътен и с всичкия си, като всеки от тях се бори със зъби и нокти да направи нещо хубаво с живота си. 

Ши Джин - откровено си показа, че държи на докторката, уважи гледната ѝ точка, ако и да не я споделяше, и очевидно държеше на най-доброто за нея, дори когато тя се беше отказала. От гледна точка на подчинените си винаги е директен, добронамерен и отговорен. При всичките закачки и шеги (които смятам, че също не са случайни), ясно се видя, че е спечелил доверието и уважението на подчинените и другарите си.

Докторката - пределно ясно ни показаха, че тя искрено се опита да си извоюва адекватна на уменията ѝ позиция само със собствени сили. Очевидно беше и какво ѝ попречи. При това положение тя трябваше или да склони глава покорно и да остави да я тъпчат, или да се стегне и да им натрие носа с бодлива тел. После целенасочено работеше в посока създаване на собствена клиника, така че да може да върши това, заради което се е хванала с тази професия - да лекува. Кое от това е комерсиализация? Всичките приказки за това колко добре се печелело са вятър работа и очевидно и Ши Джин не се върза.

 

Другата двойка са ми много свидни и много ме радват заедно. Чин Гу изгражда страхотен образ и доста солено чувство за хумор под уж задръстеното отношение. Джи Уон отново ме очарова - за трети път я гледам и отново е генерално разлина и все така пленителна. Образът ѝ на отракана генералска щерка дойде малко изненадващ, но определено ѝ ходи много. 

 

 

 

Малко длъжко стана, но от сърце. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво точно сте очаквали, но за мен цялата тази история с мисията е просто фон, на който да развият любовната история между героите по малко по-различен начин. 

Така смятам и аз. И понеже гледам предимно романтика, напълно ме устройва. Много ми допада, че тук не се разглеждат разни многоъгълници, а двете любови не си пречат и не ми пречат и на мен да им се кефя максимално. Засега Чингу ми е фаворит, гледам и не вярвам на очите си колко е страхотна комбинацията между него и героя му. Вижда се, че се удържа с големи усилия, като се появи генералската щерка, гледа в една точка и кара само по устав, ама това няма да го спаси. Замазваше ѝ погледа известно време, че не я ще, обаче накрая за миг поддаде на летището и тя, понеже и без друго не признаваше каменното му поведение преди, сега пък съвсем няма да се предаде и ще го вземе на абордаж сладура, просто той няма никакъв шанс пред нея /и пред себе си/, освен ако генерала нещо не я изнуди. Но като двойка главните ми са любими. Може би съм предубедена, но когато говорят, имам чувството, че искри прехвърчат помежду им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Нелегалната търговия с оръжие във военна зона е, разбира се, нещо печално известно (както и контрабандата, проституцията и прехвърлянето на хора). Но в нея - във всички тези случаи - не стреляш по полицаите, които си вече корумпирал с пари и усилия, толкова лесно, безпричинно и пред свидетели.

 

Източно-европейските страни с проблеми също така имат своите особености, които предполагат

1. че в страната населението е предимно европеидно

2. че те не са бедна страна без нищо изградено, но имат съществуваща мрежа от магазини, топла вода и пр.

3. в по-слабо населените региони има добре развито селско стопанство

3. че имат военни и правителствени болници на високо ниво

4. че войниците на ООН от различните страни живеят заедно... вероятно и медиците ... и ползват общи казарми, бази операционни зали... Като си представя как всяка нация си строи своя базичка леко се притеснявам...

 

Същевременно, чисто от лекарска гледна точка има нещо като съгласие и несъгласие за лечение и оперативна намеса. Човек, който не е съгласен да се лекува, не се лекува. Т.е целият казус беше нелеп - президентът... ъ...ъ на арабският свят .... или е подписал да не го пипа чужд лекар, и тогава тя се гаври с неговите разбирания и чувства...  или не е, и тогава охраната му е явно кретеноидна... И как успяха да го вкарат в операционна преди да умре и преди да дойде неговия доктор - понеже тя се подготвя едно половин час, пък и хората се подготвят...  Там някъде ми писна :)

 

И последно диалогът им изби рибата:

Той не е избрал да работи мироопазващи мисии. Квартируват там като почивка?!?, докато той си получи повишението?!?

Тя не е избрала да ходи отново на такава мисия, понеже вече е била в Африка, където е гледала огнестрелни рани.

Но тя му държи сметка защо стреля по хората, а той и държи сметка защо не е на мироопазваща мисия доброволно или поне не оперира денонощно. И двамата не се питат: Харесва ли ти? Има ли проблем? Как се чувстваш? Сигурен ли си? А си правят саркастични забележки. И това е такава-една неудържима химия...

 

 

 

Не ме разбирайте криво. Харесвам сутрешния джогинг на ротата. Кефя се и на вашия ентусиазъм. Просто дразнението ми от несвършената работа в сценария е вече повече от удоволствието от евентуалната любовна история... впрочем още от сега знам кои ще са втората мацка  и третия мухльо.. и така. С което смятам да приключа с намесите си в темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любовните истории и двойките са 6+! А Генералът го играе злобната свекърва в тоя сериал ;)

корейската представа за балканска страна е смехотворна!

Ю А Ин имал камео??? Кога? Ако го мернете, кажете! Надали ще е от спортуващите на сутрешното кросче, ама знае ли човек...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...