Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

The Breakup Playlist

 

Страна: Филипини

Език: английски, тагалог

Година на излъчване: 01.07.2015
Времетраене: 145 мин.
Жанр: романс, музикален

Субтитри: английски

:imdb: 

 

 

Участват: Piolo Pascual, Sarah Geronimo, Rio Locsin и др. 

 

Резюме: Може ли една обща песен да превърне професионалните отношения на двама певци в нещо повече?

Ще разберем проследявайки историята...

 

 

 

:subs: Свали с български субтитри: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:  :click:

Свали с английски субтитри: :click: 

Сваляне с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ли първа ? Миии..., нищо .

И само аз ли съм го гледала до сега ....Голям пропуск за всички романтични души ....

 

Радвам се , че това страхотно филмче има темичка . Вече се бях замислила да му правя ; добре , че на време видях , че , всъщност,  NyXe-то  отдавна я е спретнало. Искрени благодарности !  :kissy:

 

Тъй като първо го гледах , и после намерих темата , нека да кажа , че го има и за сваляне и онлайн с руски субтитри .

 

Имам особено пристрастие към музикални филми , а този е такъв . И историята е красива , и актьорите и музиката ...

Това е филм за любовта. И за таланта , и за  конкуренцията ,и за  завистта . В този бизнес / артистично -музикалния/ нещата са трудни .То къде ли не е,  но сред хората на изкуството , това са някак по- осезаеми тези работи . Та , ... там където завистта се появи , любовта пада в жертва.

Но да се върна на филма. Той е и за разкаянието , за прошката ....и пак за Любовта .Този път с главна буква . Защото такава е тази любов , която е издържала на изпитанието  и съумяла да прости тежката обидата .

Много ми харесаха главните . Имаше си подобаваща доза  химия . Втори филипински филм , където няма и една целувка , поне за кадемче , но въпреки това емоционалния градус е на макс. А и обстановката допълнително се настройва от прекрасната музика / и чудесно преведени песни /.

Препоръчвам го филмчето с чисто сърце и две ръце ! 

 

ПС : Дали има някаква възможност в каталога на този раздел да се разделят филмите по държави?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът вече е преведен на български. За сега е качен само за :subs:  онлайн във Вбокс , но до дни ще има и опция за директно теглене на целия филм. 

А ,пък, аз ще пак досаждам тук с някои музикални парчета от саундтрака.  :D  :P

 

ПС: Дали има някаква възможност, към жанровото определение "романс" да се добави и "музикален", защото си го е заслужил напълно.

Извинявам се за причиняваното притеснение, :( но според мен е важно това уточнение.

Редактирано от Blue_Moon
Добавен.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обещал - изпълнява.  :28558:

  Филмът, по моите разбирания е твърдо музикален. В него се говори за музика и музикалните среди, свири се и се пее. И дори се водят разговори посредством  заглавия на песни и албуми, което поне на мен ми се видя доста оригинален похват.  Самият факт, че в главните роли са артисти, които се изявяват и като певци е един вид доказателство за твърдението ми. 

Но да се върна на официалния саундтрак, който включва 7 песни. Тук ги има пълните текстове.  Някои са на английски , други на тагалонг /с или без превод на англ/.Във филма някои от тях звучат само с куплет или строфа. Единствено две от тях са представени в по-цялостен вид  и ще започна с тях.

 

Основната песен, около която се върти действието;  която "открива" и "закрива" филма се казва  "Paano Ba Ang Magmahal" / "Как да те обичам ? "или  "Когато обичаш някого",  или" Когато сме влюбени"/ . Писана е специално за филма.

 

 

Авторите на текста и музиката са Jonathan Manalo  и  Yeng Constantino

Между другото, в списъка на композитора са и двете страхотни песни на Марион от саундтрака на "Аlways  be my maybe "(2016)

 

--------------------

Следващата песен , "With a Smile", е от репертоара на групата "Eraserheads". Излиза във втория им студиен албум "Circus" (1994) . Текстът и музиката са на Ely Buendia - лидер на групата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващата двойка песни са представени във филма само с куплет от тях в изпълнение  на Сара Джеронимо.

 

Едната  се казва "(Huwag na Huwag Mong Sasabihin " .Текстът и музиката са на Kitchie Nadal ,както и оригиналното й  изпълнение.

 

През 2005 г , този сингъл носи на авторката си награди за най-добра балада и най-добро изпълнение на PARI 18th Awit Awards ; отличена е и в MTV Pilipinas Video Music Awards, като песен ,най-успешно класирала се в чартовете за годината.

 

 

Другата песен е "Nagsimula Sa Puso"/Started From the Heart/ .Композитор е Nonong Buencamino , а текстът е на Jose Bartolome.

 Интересното в случая е, сингълът е оригинален саундтрак на  едноименен филм от 1990г , където се изпълнява от Nonoy Zuñiga . 

 

Между другото, засякох да има и сериал със същото име от този период.Не съм съпоставяла данните, но е възможно да има връзка между филм и сериал. 

Колкото до композитора, той има зад гърба си над 137 филма и е в тази индустрия от 1978г . Освен композитор /вкл. и филмова музика /  се изявява и като музикален редактор и продуцент. 

 

 

И същата песен, но в изпълнение на Сара Джеронимо.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една песен, написана специално за филма и изпълнена от Сара Джеронимо. - "Bida" / Герой/ , текстът и музиката са Jugee Marcelo.  ( инфо от IMDb)

 

 

 

-----

"Akin ka na lang" (Just Be Mine) е поредната песен от ОСТ-то , която звучи  и в още два филма. Написана е през 2005 г от Jazz Nicolas  , който е лидерът и водещ вокал на рок групата"  Itchyworms". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За "десерт"  - последната песен от  саундтрак листата -  " Patawarin" / Прости ми/.

 Написана е също специално за филма. Текст и музика -Yeng Constantino ,авторката на текста на титулната песен - "Paano Ba Ang Magmahal".

В лентата е влязал само първия куплет в изпълнение на Пиоло Паскуал.  В тубето , за моя радост, намерих едно много приятно клипче по нея с кадри от филма. 

 
 

Както писах в началото, във филма се говори и за музика - песни, певци  и т.н.  Оригинален похват / поне за мен / е  решението , героите да си отговарят взаимно на въпроси, използвайки имена на песни или албуми. Сцената е в музикален магазин. По принцип, над 99% от всички споменати певци и албуми са ми/ни познати. Полюбопитствах само за две неща. 

 

Песента , която главните  споменават , че първа са научили да свирят заради лесните акорди на китара -

/ Връзка с Небето/  на групата "INTRoVOYS"

През 1993 излиза третият им , едноименен албум, в който тя е включена.

 

-----------------------

Другото парче, което ме озадачи, беше със странното заглавие "Comfort In Your Strangeness" . Оказа се авторска песен на Cynthia Alexander.

 

----------------------

 

От певците и групите, които споменават , но не са ми били известни до този момент като имена  са : 

 

 "Air Supply" , Joni Mitchell , Rey Valera и Jamie Rivera , която и участва в епизод от филма, като себе си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненадващо за мен основната песен е много добра (що съм така предубедена...). Филмчето е сравнително добро, най-вече заради музиката и главния, но към средата нещо ме "остави" и малко прескачах. 

Бре, тоз Piolo Pascual, направо огън хвърля...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен, емоционално въздействащ и много музикален филм. Бих могла да го определя като летен хит за мен.  С много романтични чувства, тъмни облаци на любовния хоризонт и "песни с душа". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...