Jump to content

air

Recommended Posts

spacer.png

 

4a9690a1afe764ec48607e069561865c.png

 

Заглавие: Tales from Earthsea

Тип: Филм

Жанр: Фентъзи

Година: 2006

 

Ако великият японски режисьор на аниме Хаяо Миядзаки ("Принцеса Мононоке", "Отнесена от духовете") реши да се оттегли, той вече има достоен приемник - сина си Горо Миядзаки. За своя пълнометражен дебют Миядзаки-син режисира екранизация по третата книга от хрониките за Землемория на фентъзи авторката Урсула ле Гуин. Тълпите от фенове нямат нужда от въведение. В паралелния, привидно средновековен свят, наречен Землемория, тийнейджърът принц Арен от кралство Енлад е заставен от странни сили да убие баща си и да отмъкне кралския меч, който носи мистична сила. Арен намира съратник в лицето на могъщия вълшебник Гед, за да пребори магьосника Коб, който всеки момент ще отвори дверите между царството на живите и селенията на мъртвите.

 

Свали с български субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От години искам да го гледам, но все не се намира читав нормален DVDRip релийз. Все някакви огромни и тежки... трябва отново да се поразровя, че вече може и да има, отдавна не съм проверявал.

Не съм чел книгите за жалост, но останах очарован от игралният филм на Холмарк. Като цяло историята и светът в който се развива действието е невероятен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е направено добре. Не че съм очаквал друго.

Но не бях впечатлен може би защото съм чел книгите.

П.П. Игралния и анимето май бяха по различни книги.

Вече ми е доста мътно... склероза кво да се прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е от склерозата. Аз не съм чел книгите, нито съм гледал филма, но не видях нищо впечатляващо тук. Може би, прекалено високо вдигнах очакванията, като се има предвид студиото и т.н. Сюжетът е типичното фентъзи. Млад момък побеждава зъл магьосник, който иска да завладее света. Засегната е темата, за живота и смърта, което май беше най-свежото в сюжета. Единственно визуално представляваше интерес за мен. Разбира се, не е на нивото на филмчетата от 80-те, но имаше добри попадения. Внедрили са няколко добре изглеждащи 3Д ефекта, но за радост не са прекалили. Понякога много неестествено изглеждат 2Д герои в/у 3Д терен. Някакси триизмерната анимация върви с повече кадри и е по мазна... абе не се получава добре. Като цяло съм доволен, беше много приятно изживяване, нищо че не оправда очакванията ми.

 

П.П. 15-20 процента от репликите в субтитрите липсваха. Става въпрос и за английските и за български. Не знам дали проблема е от мен. Хубавото е че бяха не особенно важни неща, всичко си се разбира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...