Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Peacock
 
 孔雀
 
Kong que

 

Страна: Китай
Език: китайски, мандарин

Премиера: 18 февруари 2005 г.

Жанр: семейна драма, комедия, фантазия

Времетраене: 136 мин. (244 мин. в оригинал)

Кинематография: Ян Шу

Режисьор и продуцент: Гу Чънуей

Участват: Джан Дзинчу, Ли Фън, Юлай Лу, Гу Чънуей (в ролята на слепец)

Локация на снимките: Анян, Пекин

Субтитри: английски, в торента

 

Награди

IMDB

Wiki

 

Резюме

Историята се развива в малък китайски град през 70-те години на XXв. В основата й стои семейство с три деца. Най-големият син е умствено изостанал младеж с наднормено тегло, чиято участ е винаги да става обект на шеги и закачки от страна на останалите хора в града. Второто дете е дружелюбно и енергично момиче, което не се страхува да преследва мечтите си. Най-малкият син е срамежлив и тих. Той се опитва да се откъсне от мизерията в семейството, но това не е никак лесно, при положение че все още ходи на училище.

 

Филмът е изграден от 3 сегмента, показващи историите на трите деца. Лентата може да се разглежда и като три различни гледни точки за живота, в който са показани три отделни съдби. Тя е изключително пъстра и изненадващо креативна. Позволява да надникнем в живота на обикновените китайци от онова време. Ще останете изненадани от режисьорските решения, актьорската игра и начинът на заснемане.

 

Режисьорският дебют на Гу Чънуей, който преди това работи като кинематограф. Доста успешен първи опит, спечелил цели 13 награди от различни кинофоруми. 

 

В тази лента дебютира и един актьор, който истински впечатлява Гу Чънуей на прослушването.

 

Юлай Лу играе плахият, чувствителен, най-малък син в работническото семейство. Той се влюбва в действието, благодарение на приятните изживявания от снимачната площадка. Това е видно от начинът, по който е направил ролята си. Получава номинация за поддържащ актьор на Китайските медийни награди за кино.

 

"Отидох на прослушването от любопитство и поради факта, че всичките ми съквартиранти от общежитието също решиха да опитат. Никога не съм възнамерявал да стана актьор. Това просто се случи... Ако Паун не беше първият ми филм, вероятно нямаше да продължа като актьор. Всички в екипа бяха толкова мили с мен, окуражаваха ме и ме вдъхновяваха. Показаха ми, колко е чудесно да се правят филми."

 

Великолепен филм! Препоръчвам!

 

Торент

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки много по-безрадостната обстановка, в сравнение със 70-те, които аз помня, има неща по които си приличат нашата действителност от онова време и изобразената във филма. Като например: от какво трябва да те е срам,  секса и голотата са табу, могат да те изгонят от дома или поне те заплашват с изгонване, болестта на детето ти е твой кръст. Но има и немалко разлики най вече тази инертност в отношенията вътре в семейството. Една отдалеченост на чувствата и реакциите. През повечето време имам усещането, че героите са застанали на прага на големите емоции и не могат да се решат да го пристъпят. И всичко това на фона на сивото ежедневие. Даже природата изглежда сива, не само живота на героите. Много интересен филм, разбира се ако търсите "екшън" и големи страсти не ви го препоръчвам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...