Jump to content
Jikatapz

Южнокорейската филмова индустрия – пример за динамично културно развитие

Recommended Posts

Здравейте. Не съм сигурен дали е за тази секция на форума, но си позволявам да ви пусна един мой текст. Той се основава на част от мой дипломен проект. Вероятно знаете много от нещата, но се надявам да откриете и нещо ново. Приятно четене на желаещите. :)

 

Южнокорейската филмова индустрия – пример за динамично културно развитие

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много интересен аналитичен текст. Поздравления!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много интересен аналитичен текст. Поздравления!

 

Благодаря! Радвам се, че Ви е било интересно. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оу, много труд си положил, браво!

А, е Еемам време да го прочета задълбочено, че е мн дълго, та така вентилаторно, спрях се повече на раздела за приликите с бг киното и веднага взе да ми става криво как с времето нашите така и не поискаха да се научат. Аз, един прост лаик, и забелязвам къде им куцат нещата . много са и си прав - социалицЪма не им е виновен. Като основно - ужасното озвучаване, по-скоро липса на такова, не им разбирам нищо нито в старите, нито на новите филми. Чак субтитри да им пишеш. После. Как онези дръпнати актьори могат да изиграят всичко, а, нашите в театъра добри, във филмите такова преиграване и некадърщина, чак японците да им завидят, смятайки го за комедиен ефект?! Сетих се за Комиците - в Люмиер скечовете как да е, що в сериала (гледах му само първа серия - не можах да издържа повече) същите тия актьори сякаш бяха първокласници и казваха стихче на празника на буквите Оо. Друго - на корейците не им пука как ще изглежда лицето им в сцените, колко ще е загрозяваща гримасата, необходима, за да направи сцената достоверна, докато нашите, че и американците (затова не ги гледам), много се страхуват да не се сторят някому грозни! За цветове и феерия не ми се прави даже съпоставка, (сега ме навя тъмата от английското кино)...

Е, няма пък да говоря за грима - корейците малко прекаляват, особено в пудренето на мъжката част и обезличаването на женската, ама някои с това разпускаме погледа  :28558:

Оф, пак немам време, а се нахъсах да плюя, ще се отдам на бачкане, но сега ме налегнаха мисли за гримирани младежи, (може и батковци), слаби, с дълги крака, страхотно облечени и с прически ( за щастие - без бради и простащина в поведението)... Е, как ще бачкам ся?! Да се върна на българското кино освен!  :28558:

 

 

8581394h.jpg

8581393b.jpg

Къде сме ние?!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря, mrnkaloto. Краткото сравнение с нашето кино беше по-скоро да покаже, че нито имаме план, нито имаме желание за развитие. То не се изразява само в снимането на филми. А пък не е като да няма от кого да се научим. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...