Jump to content

Noblesse: Pamyeol-ui Sijak (2015)


Blue_Moon

Recommended Posts

spacer.png

 

Заглавие: Noblesse/ 노블레스
Жанр: Екшън, Приключение, Фентъзи, Шонен,
Тип: Оvа
Година: 28.11.2015
Епизоди: 1
Времетраене: 40 минути
Държава: Южна Корея
Студио: Studio Animal

Cast

Cadis Etrama Di Raizel voiced by YongWoo Shin

Frankenstein voiced by SeungJun Kim

Muzaka voiced by Han Choi

Ashleen voiced by HyunJi Kim

The Previous Lord voiced by SangHyun Um

Lagus Tradio voiced by GuHan Kang

Gejutel K. Landegre voiced by Kwang Jang

Maduke voiced by InSeong Oh

Urokai Agvain voiced by DongHa Kim
 

Манхуа - тук.

 


Резюме:

"Аз, Кадиас Етрама Ди Раизел...Вечен и абсолютен повелител на Благородниците, бях потънал в дълбок сън цели 820 години.
Искам да ви разкажа за събитията довели до моето заспиване, както и за съдбата на Музака, повелителят на Върколаците и неговата дъщеря. Спомням си този ден сякаш беше вчета... Предателство, лъжи, хаос, животът на хората беше поставен на карта.

Хора, върколаци, благородници, всички ние трябваше да живеем в мир, въпреки това, случилото се онзи ден ни доведе до разруха!"

 

 

Лично мнение:

 

 

Броени дни остават до 28-ми! Нямам търпение! Вече споделих в темата на мангата, колко много се радвам, че най-накрая ще видим нещо анимирано по Ноблес. Надявах се на цял сериал, но засега само Ова. Ясно е, че първо са решили да проучат пазара. Дано да донесе желаните приходи и един ден наистина да видим цял сериал по мангата! Дано! Относно Ова-та - не мога да разбера защо точно този момент от историята са решили да представят, крайно неподходящ, според мен. Направо съм разочарована в това отношение. Относно трейлъра: арта определено не ме впечатли и не ми хареса. Много набързо/нямаха почти никакво време/ я спретнаха тази ова и лично аз съм скептично настроена. Но да видим, дано да греша. Ако не друго, то поне ще има материал за гифчета. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че какво му е на арта бе, Рони? Много си е добре даже за ОВА. Предполагам сега ще разбера какво толкова спамите в тази тема в манга раздела, защото от години се чудя.  :28558:

 

Кадиас Етрама Ди Раизел

 

Обаче имената както винаги са един път.  :xaxa: Направо умирам да се хиля на подобни творения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, начи! Сега ще ме накарат да дочета манхуата, защото този епизод изобщо нищо не ми говори. Рони, това младият и неопитомен Франки ли е или някакъв нов субект с буйна грива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, шефе, името си му е перфе! Има къде-къде по "зашеметяващи". Как какво спамим?! Това е най-добрата манга! B) Наистина не ми харесва арта, ама грам. Много повече очаквах, даже в първата реклама за новия сезон, 1-2 минутно видео е с много по-добър арт. Но за ова ще трябва да го преглътна, виж за сериал/който най-искрено се надявам да имаме един ден/, е там вече трябва многооо повече да се постараят.

 

Бо, радвам се, че се включи! :kissx: Не, това не е Франки.

Този с гривата е Музака(ние му викаме Мурджо) :896767:  и е предводителят/господарят на върколаците. В последния сезон се появи и се разплете до някъде историята за него и Раи.

Мангата започва със събуждането на Раи и продължава в наши дни. В последствие започнаха все повече да разкриват миналото и какво точно се е случило преди 820 години.

Та... преди 820 години,

 

дъщерята на Мурджо е убита от хората, той съответно иска да си отмъсти и да избие човечествето, а Раи е единственият, който може да го спре. Те двамата са приятели, но Раи заема страната на хората, по-точно е против тяхното избиване и се опитва да спре Мурджо. Така се стига до сблъсък между двамата. В битката такива "рани" си нанасят, че Раи губи огромна част от силите си и затова следва този сън от 820 години, докато се съвземе. Музака също изчезва от хоризонта докато не беше събуден от предателите този сезон. Забравих да спомена за предателите и от ноблесите-елдъри и от върколаците, които всъщност забъркват тази каша. И които са искали да видят сметката на Раи, гадове! <_< И така, овата ни представя историята преди 820 години и как се е стигнало до сегашното положение. Много лош момент са избрали да покажат, защото в мангата миналото все още не е напълно разкрито и показано. Има още въпросителни и то доста. Затова и казах, че смятам за крайно неудачно да анимират тази част. По-добре щеше да бъде да започнат както мангата си започна - с неговото събуждане.

п.п. Ма и тоз Мурджо какъв палавник, с човешки жени хойкал :896767: . Забравих да спомена, че дъщеря му е наполовина човек, наполовина върколак т.е. била е. В мангата все още Мурджо си е отрицателен герой, с леки наченки на подобрение, но да видим...тепърва ще се разбере на коя страна ще мине. Засега е в противниковия отбор. И това ме издразни от трейлара, Мурджо все едно е най-главния, толкова много време му е отделено, все едно цялата ова е само за него, а всъщност Раи е най-най-най-главен! B)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не се зарадвах! Чакам нещо "подвижно" от Ноблес не от вчера, но някак...претуано ми се вижда. Така де, плаха стъпка в опит да се прецени евентуалният интерес към нещо серийно, може би? Надявам се. Много ми е странно откъде започват обаче, то миналото е най-интересно да се представи чрез ретроспекции, спомням си каква мистерия беше за мен в началото (започна се със събуждането на Рай). 
Но пък...никой не ме кара да гледам OVA-та, а е ясно, че ще го направя. И да недоволствам, все се надявам да ми хареса крайният резултат.

и тайничко да се радвам, че от Ноблес няма материал за к-драми, че колко уебтууна окепазиха...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса не е към мен, но не е Франки, а Мурджо ака многострадалната Геновева :D . И както уточни и Blue_Moon и да я дочетеш трудно ще откриеш този момент, защото още не е показан-наскоро Рай официално "призна" причината на Франки и толкова.  Радвам се, че ще има ОВА, но и аз въобще не харесах арта от трейлъра, фенските клипчета от преди време определено бяха по-сполучливи B)

Колкото до това защо ще анимират точно този момент, това го нищихме в  темата на мангата. Просто по този начин, дори да направят сериал, ще липсва част от загадката и то основна част. Както и да е, чакам си го и ще се надявам някой да го качи, че корейската анимация по тракерите не се засича много много.

 

Ragnos току виж си се навил да прочетеш уеба и да откриеш, че има сюжет с вампири дето да ти хареса (за мен е третото след Trinity Blood  и Black Blood Brothers, е не споменах Хелзинг ама го броя за задължителен :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо сте назад с материала. В момента това минава за добър арт и анимация. Рони, стискам палци това да е първото аниме, което ти да си ми препоръчала и да ми хареса.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли, че вместо Франки ще има само някакъв разгонен вълчак??? :cry:

Много гадно ще е от тяхна страна, ако го направят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле как сме на едно мнение за Франки и Мурджо :lol2: Май ще ни го покажат за малко да не е съвсем без хич. От трейлъра изглежда, че фокуса ще е върху Мурджо ( както Рони уточни, все едно той е главния ) ама името на ОВА-та ще си е Ноблес B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха, шефе, че кога съм ти препоръчала нещо лошо? Няма по-добро от Ноблес, вярвай ми! ;)  B) 

 

Да разбирам ли, че вместо Франки ще има само някакъв разгонен вълчак??? :cry:

Много гадно ще е от тяхна страна, ако го направят...

 

:xaxa: Ама как добре го каза, Бо! И ние сме на същото мнение. Как може вместо Франки, те да ни показват Мурджо, който съдейки от трейлъра само търчи напред-назад?! За съжаление, както Дебилче каза, най-вероятно ще го покажат Франки, но ще е за кратко.

Иначе в ова-та, едва ли ще покажат изгората на Мурджо и неговите странствания в човешкия свят, а по-вероятно вече крайния резултат - дъщеря му. Която пък въобще не ми харесва как са я направили в ова-та, егати лолито! -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този Мърльо... пардон, Мурджо, както го наричате, главния с тъпото име ли е? Мърльо по му отива.

 

Рони, нямам спомен някога да си ми препоръчвала нещо и то да ми е харесало.  :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да, тоя с тъпото име е главния или поне в уеба-Рай за кратко. Мурджо е "приятелят" му-Музака (е те това е тъпо име :lol2: ) и е поддържащ персонаж. Името му стана Мурджо щот е върколак, пък те нали си падат роднини с кучетата малко та така :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнаха да се появяват кратки откъси от Ова-та, но все още я няма като торент, а за субтитри да не говорим. Нещо не ми вдъхват доверие тези откъси, не ми допада анимацията, много дървена. Но да видим, дано скоро се появи цялата ова. :)

 

Кърваво поле:

https://www.youtube.com/watch?v=EoI8DzL9Yso

 

На колене:

https://www.youtube.com/watch?v=RUD7FiszMrA

 

И Ашлин среща Раи:

https://www.youtube.com/watch?v=XQgIlTH5vbA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам тези откъси, притесненията ми относно арта май са имали основание..., керъктър дизайна поне на мен ми изглежда ужасно. Да не съм голословна:

47917ad07283e75a.jpg

 

Иначе разбираемо харесах откъса с НА КОЛЕНЕ!, но и него не изцяло - приземяването на Рай например ми беше такова едно странно <_< Е, ще го видя когато излезе все пак

 

П.С.  А това като го видях и първата ми асоциация беше Ну погоди!  :)

 

7c5b4a1a26b78772.jpg59d02e1db95fbcde.jpg

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, Дебилче, сравнението с Ну погоди е много добро! :D

 

Ииии, най-накрая цялата ова се появи /естествено още няма субтитри, но вярвам бързо ще се появят, щом вече видеото го има/. :) Енджой фенове и ако някой иска да си упражни корейския - сега е момента. :D

 

https://www.youtube.com/watch?v=BCN0Td3yims&feature=youtu.be

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимацията на мен грам не ми харесва. Сеютата са много зле, а уж все известни бяха подбрали. Иначе съм съгласна, шефе. Наистина са се опитали да имитират японците, ама никак не им се е получило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...