Jump to content

Parasyte: Part 2 (2015)


Recommended Posts

spacer.png

 

Parasyte: Part 2 (寄生獣 完結編)

 

Страна: Япония

Също така известен като: Kiseiju

По мангата на: Хитоши Ивааки - "Kiseiju"

Премиера: 25 април 2015 г.

Времетраене: 117 мин.

Жанр: Sci-Fi, Хорър

Режисьор: Takashi Yamazaki

Субтитри: Английски

:imdb:

     

Участват:

Shota Sometani като Shinichi Izumi

Eri Fukatsu като Ryoko Tamiya

Sadao Abe като Migy

Ai Hashimoto като Satomi Murano

Masahiro Higashide като Hideo Shimada

Nao Omori като Kuramori

Kazuki Kitamura като Tsuyoshi Hirokawa

Pierre Taki като Miki

Hirofumi Arai като Uragami

Jun Kunimura като Lieutenant Hirama

Kimiko Yo като Nobuko Izumi

Tadanobu Asano като Goto

 

Резюме: Мистериозни паразити (извънземни създания) падат от небето, като тяхното оцеляване зависи от превземането на човешкото тяло – щом заразят жертвата си, могат да приемат каквито си пожелаят смъртоносни форми: чудовища с огромни зъби, крилати демони, създания с остриета вместо ръце. Ала повечето от тях са избрали да се крият зад лицето на обикновения човек, за да не може никой да разкрие малката им тайна. Освен обикновения гимназист Шиничи Идзуми, който се бори да вземе отново контрол над тялото си срещу един от извънземните нашественици, но ще успее ли да предупреди човечеството за предстоящия ужас, или ще загуби завинаги битката?

 

Линк към Част 1 :click:

 

Български субтитри :subs: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски превод :click:

 

Онлайн с руски превод :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм от всичко, с изключение на субтитрите. Два пъти свалях различни такива, и двата пъти не попаднах на добър превод. Хубавото е, че самите реплики не са крайно усложнени и смисълът не ми се изгуби. И сама си го преведох, по-добре от преводачите.

Отново ще се повторя, но ако Ямазаки не беше подбрал тези актьори, нямаше да постигне подобен ефект, въпреки че тук интересно завъртяха нещата около персонажа на Нао Омори в началото и продължиха с наслагването на мрачната атмосфера, подходяща за сюжета. Чудесен опит за всички и шанс да си разнообразят филмографиите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо го изгледах онлайн :) Доста стриктно се придържаха към анимето, но за щастие пропуснаха някои идиотски моменти (като например паленето на дебела пръчка със запалка). Ама пък оня серийния убиец не разбрах къде изчезна накрая :blink: Изяде един плесник и потъна в дън земя :28558: Нещо не го доизмислиха. Въпреки това си остава един от най-приличните лайв-екшъни, които съм гледала.

 

Английските субтитри бяха написани като от паразитно извънземно. Имаше и доста паразитни N-та в тях :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Много недосмислици вкараха в тази част и някъде самата идея се изгуби за сметка на екшън сцените. Тук-там пуснаха малко философски беседи и монолози, но бяха ей така, колкото да се каже, че е сторено. Изобщо не им повярвах, пък за хората незапознати с мангата или анимето, дори би им се сторило глупаво. 

  За разлика от първата част, тук всичко ми седеше изключително изкуствено, като се почне от акт.игра, та до репликите. Особено в "напрегнатите" екшън сцени, когато героите са на прага на смъртта или изтощението, но имат време да декламират една камара слова. И така в опита си да пресъздадат едно към едно мангата/анимето някъде емоцията ми се изгуби.

   Ери Фукатсу отново направи силна роля и като че ли само нея мога да отлича в тази втора част. Ай-чето имах чувството, че присъства само заради секс-сцената. Сота пък театралничеше досадно и въобще не успя да ме убеди с играта си. Като цяло много странно, как всичко се бе получило чудестно в първата част на филма, а сега е кореннно различно положението за съжаление. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...