Jump to content

Samurai X (1999-2001)


Recommended Posts

samuraixtrustandbetrayalw7.jpg

 

Заглавие: Samurai X: Trust & Betrayal

Тип: OVA

Жанр: Екшън, приключенски, драма, исторически

Година: 1999

Аудио: Японски и английски

Субтитри: Английски

Качество: DVDRip - 720x384

Линк: (data.bg) Цък

Линк: (bgshare) RAR1 , RAR2

Линк: (4storing) Цък

 

Samurai X: Trust and Betrayal разказва историята на момчето Шинта, което се превръща в легендарния Hitokiri Battousai, а по-късно и в странстващия самурай Кеншин Химура.

 

Действието се развива по време на периода Bakumatsu (краят на Токугава шогунат).

 

Една нощ група пътуващи роби, сред които е и малкият Шинта, биват нападнати и брутално убити. Оцелява единствено малкото момче, благодарение на непознат самурай (Сейджуро Хико), който решава да вземе Шинта при себе си и да го научи на бойната техника Hiten Mitsurugi Ryuu. Хико дава на момчето името Кеншин. След известно време Кеншин решава, да се присъедини към Ishin Shishi (патриоти, борещи се срещу шогуната в името на новата Мейджи ера). Той става изключително умел наемен убиец. Една нощ при поредната поръчка, която Кеншин изпълнява, младо момиче на име Томое става свидетел на неговите действия. От шока, причинен от ужасната гледка, тя припада в ръцете на Кеншин и той няма друг избор освен да я вземе със себе си. Известно време Томое живее и работи в „дома” на Кеншин. Ненадейно обаче човекът, чиито поръчки Кеншин изпълнява, бива предаден и тогава Томое и младият наемен убиец са принудени да избягат заедно. От тук тяхната история тепърва започва...

 

Това е едно изключително драматично аниме, което е впечатляващо не само със своята история, но и с хубавите си арт и саундтрак. Освен това в него се отразява реален период от миналото на Япония и представата за тогавашното положение, която анимето създава, е до голяма степен правдоподобна.

Като цяло атмосферата е мрачна и тежка, но това аниме определено си заслужава гледането.

 

460on0.jpg

 

Заглавие: Samurai X: Reflection

Тип: OVA

Жанр: Екшън, приключенски, драма, исторически

Година: 2001

Аудио: Японски и английски

Субтитри: Английски

Качество: DVDRip - 720x480

Линк: (data.bg) Цък

Линк: (bgshare) RAR1 , RAR2

Линк: (4storing) Цък

 

Rurouni Kenshin: Seisouhen представлява алтернативен край на историята, който се различава много от този в мангата. Тази ОVA е по-скоро продължение на мангата, което не е част от оригиналната история, въпреки че съдържа сцени от неанимирана арка.

 

Известно време след като се ражда Кенджи, синът на Кеншин и Каору, Кеншин решава, че греховете му от миналото все още не са изкупени и той започва да странства отново, за да помага на нуждаещите се. Минават години, откакто Кеншин напуска семейството си и когато Кенджи пораства, той намразва баща си, затова че той е изоставил него и майка му. Момчето решава да отиде при Сейджуро Хико, учителя на Кеншин, за да се научи на Hiten Mitsurugi Ryuu, оставяйки Каору сама. Всеки ден тя ходи на пристанището с надеждата, че Кеншин ще слезе от някой от пристигащите кораби, но всеки път тя отново се прибира сама вкъщи.

Един ден Яхико я намира припаднала на пода в доджото. Оказва се, че Каору е болна... Това става повод старите приятели отново да се притекат на помощ и Кенджи да се прибере при майка си. Но дали Кеншин ще успее да се завърне у дома навреме...?

 

Seisouhen се състои от две части, които по-скоро обобщават историята за Rurouni Kenshin, като представят минали случки, както и живота на героите сега.

 

Артът на анимето не е толкова красив, колкото този на първата OVA (Samurai X: Trust and Betrayal), но за сметка на това саундтракът отново не отстъпва.

Link to post
Share on other sites

Trust & Betrayal става обаче Reflection е голяма издънка изобщо не си губете времето с него това е някаква алтернативна помия плод на бездарници. Самата поредица за Химура Кеншин е огромно постижение за манга и аниме творбите препоръчвам анимето поне до момента в който следва мангата после става манджа с грозде, но все пак за феновете на OVA-та ще им е интересно. Винаги ми е било чудно защо не са филмирали най-интересната част от историята, а именно Jinchū arc където става заварката с Kaoru и може да е един вид завършек на историята много по интересен и подходящ от този в анимето и недоразумението Samurai X: Reflection жалко че не зависи от мен сигурно хиляди хора щяха да са доволни от екранизацията на този мага чаптър. :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Здр не съм сигорен дали това е мястото обаче да попитам има ли някакъв шанс някои от преводачите да отдели от ценното си време за 1 ова за толкова време никои не е направил превод :( а аз искам да е гледам толкова много

Ще почерпя с бира :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...