Jump to content

Reply 1988 (2015-2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Reply 1988 (응답하라 1988)

                                     Страна: Южна Корея                                      

Също така известен като: Answer Me 1988

Период на излъчване: 6 ноември 2015 - 22 януари 2016

Време на излъчване: Петък - Събота 19:50

Жанр: Семеен

Канал: tvN

Епизоди: 20

Режисьор: Shin Won Ho

Субтитри: Английски

         

Участват:

Hyeri (Girl’s Day) като Sung Duk Sun

Go Kyung Pyo като Sun Woo

Park Bo Geum като Taek

Ryu Joon Yul като Kim Jung Hwan

Lee Dong Hwi като Dong Ryong

Sung Dong Il като Sung Dong Il

Lee Il Hwa като Lee Il Hwa

Ryu Hye Young като Sung Bo Ra

Choi Sung Won като Sung No Eul

Kim Sung Kyun като Kim Sung Kyun

Ra Mi Ran като Ra Mi Ran

Ahn Jae Hong като Kim Jung Bong

Park Jung Min

Kim Sun Young

Go Ara - гост в епизод 18

Jung Woo - гост в епизод 18

 

Резюме: Затрогваща семейна драма, развиваща се през 1988 г.

Историята се фокусира върху пет семейства, живеещи на една и съща улица...

 

С английски субтитри :click:

Руски субтитри :click:

С руски дублаж :click:

Онлайн с руски субтитри :click:  

 

Линк към темата на Reply 1997 (2012)

Линк към темата на Reply 1994 (2013)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм reply 1997 беше много яко, още си спомням колко много се смях и ми хареса сериала. Втора част не съм гледала но мисля да хвърля око на това ново. Актьорите ми изглеждат симпатични. Ще следя за мнения и от другите потребители тъй като нямам много свободно време напоследък да гледам сериали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаках го, още отпреди да знам, че са го запланували, ха! (от известен период съм на 80тарска вълна и това си беше кайнда изненада, ахъм XD)

 

Сигурно ще го гледам, макар че това с кой за кой се омъжил (още от първия еп.) вече взе тотално да ми лази по лявата нерва. Сигурно съм единственият човек, дето му беше най-безинтересното нещо от 1996и сезон насам. Корейците, обаче, си го харесват и стил ахкат, охкат и се тюхкат, ако съдя по реакциите, дето вадеше корейската ми френдка тука. То това ми беше по-интересно от самия епизод :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много слаби 5 и 6 серия! Голямо разочарование, защото иначе започна добре. Сега става доста разпокъсано и си го смучат от пръстите с какво да ни занимават вече.

И наистина, това кой ще е женихът вече се изтърка до край!

Обаче играчът на бадук ме изненада!

 

Аз си мислех, че той ще е гейчето в трети сезон, а той се оказа от влюбените в главната! Надали ще стане нещо с него обаче! Липсват му социални умения и почти не говори, няма как да я омая.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След  няколко опита да изгледам първи епизод , се отказах да опитвам.Досада голяма, за мен, да не говорим ,че и актьорите не ми ловят окото.А какви симпатяги бяха в първи сезон...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Склонна съм да се съглася с горните мнения. Този сезон доста отстъпва на предишните. Да не говорим, че изобщо не може да се сравнява с първия, който си беше култов. Още вторият сезон дръпна малко назад, но този съвсем не се получава. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че първият сезон е най-добрият, но за мен има нещо интересно и в този. Не знам някак атмосферата на миналото или персонажите, но има нещо, което ме хвана и аз продължавам да си го следя. Понякога се смея, понякога плача, но се забавлявам. Единственото, което никак не ми харесва, е че самото раздвижване на сюжетната линия става прекалено бавно. 

Ще видим как ще продължи до края, макар че някак множко ми се виждат 20те серии....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът си е много добър, още повече, че вече сериите са по час и половина. На фона на останалите рекламирани, но посредтвени сериали, този си заслужава гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го продължих и не съжалявам. В първата половина много ме дразнеше, че прекалено го удряха на сантимент, че да разплачат зрителите, я умираше по някой я се разболяваше във всяка серия. Откак спряха с това потръгнаха по-добре нещата. А аз го продължих заради бащата, еееей велик е тоя актьор, така ме кефи, абсолютен образ е и с това свинско смяхче ме разсмива и мен. много си ходят с майката, аз съм им абсолютен фен! Много се надявам да не вземат да го убият баш на финала от зор да изцедят и последните сълзи на зрителите - това ще бъде мегажестоко!

Малко странно ми беше, че изведнъж спряха да се кодошат колко лошо готви вдовицата, но в последния епизод пак си спомниха за това. А приятелите са просто невероятни, страхотни, чаровни сладури, драго ми е да ги гледам, и с когото и да направи семейство накрая малката, няма да сгреши.

Колкото повече гледам, толкова по-мили ми стават всичките хора от махалата. Изключително ме кефят майките като се провикнат от прозореца на децата си да се прибират да ядат, някак си ми напомня за майките в нашия квартал :) В този сериал лоши няма, всички са добри и всички са щастливи. Мерна се по едно време една лоша свекърва, ама бързо я разкараха. А любовните истории са неизменно с хепиенд!

Остават още две серии, дано не го оплескат. Засега съм доволна и ми е жал, че свършва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моето мнение се промени като на Чингулинка  :) .

За разлика от предишните сезони, където действието беше фокусирано върху младите, тук родителите си поделяха вниманието на зрителите наред с децата.  В началото не ме грабна. До толкова, че след 7-8 епизод спрях да го следя. Но хубавите отзиви в чуждите форуми ме накараха отново да му дам шанс и не съжалявам, че го изгледах. Втората половина наистина се оказа доста по-интересна. Някак си успяха да намерят равновесието между деца и родители и да навържат разказа така, че историята на едните да подпомага историята на другите. ОСТ-ът беше много приятен. Наред с техни популярни за онова време песни звучаха и много световни хитове от 80-те и 90-те години. Спазиха традицията и с камео участие се появиха главните герои от Answer 1994. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, колко ми хареса, колко ще ми липсват тия шемети! Неистово ме разсмиваха и изневиделица ме и разплакваха. Имах усещането за собствено минало. Перфектно пресъздадена атмосфера на ония години с много характерни за времето си и за немотията знаци. Бедният човек навсякъде по света е жив дявол в ежедневието си. 

Някак с много пълнокръвно, широкообхватно и цялостно впечатление за времето съм от гледането и мисля, че това е заради многото герои и заради равномерното разпределение на екранното време между всички тях, както млади - стари, така и главни - второстепенни. И е много добре, че персонажите са много повече и не еднообразни и само за фон, а интересни и различни, като им обърне камерата достатъчно внимание, няма шанс зрителят да скучае. Често се чудех, например, кой е главния герой. И за голямо мое учудване, не успях да позная избора на момичето. Тия аджуми, ех, няма други като тях. Но и съпрузите и те не им отстъпваха. Шантави, шантави всички по един хубав начин! Младите до един са такива сладури, но много различни помежду си. Демонстрираха страхотна сплотеност, знаеха си и кътните зъби до такава степен, че просто несъзнателно се допълваха с дума или жест, да не говорим как се спасяваха един друг. Просто е мечта да израснеш в такава махала. Главната била айдълка, а много убедително и естествено си представи героинята. Много ми допадна това момиче. Бо Гом /сега разбирам защо го хвалят всички в историческия филм/ - лъчезарна усмивка и хубавец и чаровник, но странникът който игра също си иска талант.

Сериалът има много добри страни, разглежда много житейски теми, разсмива и те замисля, забавлява те с всяка минута. Силно го препоръчвам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три пъти го гледах. И пак ще го гледам. В топ 5 ми е.

Любовната история е на второстепенно място. По-важни са всички съседски семейства от махалата и отношенията между тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пазех си го за специален момент и сега като го почнах, ме мъчи огромна дилема - как хем да го изгледам на екс, хем да ми остане и занапред, без да свърши. 

Великолепен е! Харесва ми дори с една идея повече от 1 сезон. Вторият беше по-слаб и въпреки Баро ми беше малко по-тегаво да го догледам. Трети обаче задминава с мръсна газ болшинството гледани сериали евър в личната ми класация. Не знам как успяват, но от 3-4 епизод насам (до средата съм) рева поне по 5 пъти на серия. От умиление, от радост, от спомени, от всичко. Страхотен сценарий и прекрасно развитие на образите (хеле пък на генийчето!!! Но за него като приключа сериала). А това ОСТ е висша степен на садизъм от страна на продуцентите. Просто не е хуманно да събере човек муцунката на тъжен Бо Гом с гласа на Ким Пил и точно тази мелодия и този текст. 

 

Вероятно ще пусна още един коментар, след като изгледам всичко, но не съм убедена, че ще са ми останали думи. Това ми бърка в душата на органично ниво...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Speedy, радвам се да видя, че не само на мен така ми въздейства този сериал. Страхотен е и няма да ми омръзне никога! А като си спомня как бях на път да го зарежа в началото...

Направо ми се прииска да живея в тяхната махала и да ги познавам лично всичките тези образи - чичо Свинчо, леля Чийта, батко Вечния кандидат-студент, малката сладуранка и всички останали!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безкрайно много се радвам, че си пуснах този сериал точно сега, на края на много хубава и съвсем мъъъничко тъжна за мен година, изпълнена с равносметки и планове. Нямаше как да нацеля по-подходящ момент.

 

Влюбих се. Безпаметно. Във всички замесени, главни, второстепенни, "третото борче вляво"; в отношенията им; в диалозите и още повече в моментите, когато диалог липсваше. В малките жестове и сцени, в които ни показваха нови и нови черти на всеки. Толкова ценната друга гледна точка за всяка случка. Отношенията между родителите - толкова неподправени и сърдечни, в прекрасното приятелство на петимата... И в разкошната игра на Бо Гом, Гонг Пьо и Джун Йол (основно; родителите, особено нейните, е излишно въобще да ги споменавам). Не се беше случвало досега да съм разтроена, но те го на, постигнаха го - мил и грижовен влюбен сладкиш от една страна, леко откачен всеобщ любимец (с неустоим глас и неочаквано наблюдателен!?!) от друга и мълчалив, но безкрайно скеси темерут от трета... (Тоз последния като се явна на екран с униформата, пищях като ученичка. Не беше честно просто!) Но, мълчи, сърце, ти си само карантия!

 

Мога да пиша с часове, но е излишно. Този сериал ТРЯБВА да се гледа. Не знам още колко пъти ще си го пусна, но несъмнено ще го гледам пак след време. За финал само искам да споделя нещо, върху което разсъждавах от известно време и го видях съвършено формулирано от таткото на Бо Ра:

 

"Смятах, че щом цветът повехне, това е краят. Но след като той изсъхне, израства плод. Това го бях забравил. Бях тъжен и съжалявах, че и аз повяхвам, а това не видях."

 

За Бога, как може да не гледате нещо с тези актьори и такива реплики?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безкрайно много се радвам, че си пуснах този сериал точно сега, на края на много хубава и съвсем мъъъничко тъжна за мен година, изпълнена с равносметки и планове. Нямаше как да нацеля по-подходящ момент.

 

Влюбих се. Безпаметно. Във всички замесени, главни, второстепенни, "третото борче вляво"; в отношенията им; в диалозите и още повече в моментите, когато диалог липсваше. В малките жестове и сцени, в които ни показваха нови и нови черти на всеки. Толкова ценната друга гледна точка за всяка случка. Отношенията между родителите - толкова неподправени и сърдечни, в прекрасното приятелство на петимата... И в разкошната игра на Бо Гом, Гонг Пьо и Джун Йол (основно; родителите, особено нейните, е излишно въобще да ги споменавам). Не се беше случвало досега да съм разтроена, но те го на, постигнаха го - мил и грижовен влюбен сладкиш от една страна, леко откачен всеобщ любимец (с неустоим глас и неочаквано наблюдателен!?!) от друга и мълчалив, но безкрайно скеси темерут от трета... (Тоз последния като се явна на екран с униформата, пищях като ученичка. Не беше честно просто!) Но, мълчи, сърце, ти си само карантия!

 

Мога да пиша с часове, но е излишно. Този сериал ТРЯБВА да се гледа. Не знам още колко пъти ще си го пусна, но несъмнено ще го гледам пак след време. За финал само искам да споделя нещо, върху което разсъждавах от известно време и го видях съвършено формулирано от таткото на Бо Ра:

 

"Смятах, че щом цветът повехне, това е краят. Но след като той изсъхне, израства плод. Това го бях забравил. Бях тъжен и съжалявах, че и аз повяхвам, а това не видях."

 

За Бога, как може да не гледате нещо с тези актьори и такива реплики?!?

Гледахме го! И ние ревяхме, смяхме се и скачахме!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има вързка , ама родителите на лудата мацка от 1 сезон пак са тук , а те милите са много забавни :) .На мен по ми е интересно до коя година ще стигнат  ?...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...