Jump to content

Recommended Posts

Имайки предвид всичките показвани в корейски сериали чеболски свекърви, тъщи, властни дядовци и тям подобни, може пък наистина да е "нелечима болест" :28558: Един свестен сват да си видяла по филмите от такова семейство? Поне един човек - майка, баща, баба или дядо на чеболското синче - който да се запознае спокойно с гаджето на потомъка и да не опищи света, че има друга кандидатура предвид?;) Далеч съм от мисълта, че сериалите отразяват напълно обективно действителността, но във всяка приказка си има грам истина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цупенето й, че е чеболски син, аз го разбирам така - предвид всичко, което съм гледала по темата с чеболите, тя смята, че няма никакъв шанс с него. Че ще го оженят за някоя чеболска кифла. И смятам, че по-скоро беше ядосана на себе си, че е позволила да се поддаде на изкушението, отколкото на него, че не й е казал. Все пак излиза от 15 годишна връзка след изневяра от страна на благоверния и хлътва по чебол под прикритие. Наистина разочароващо.

А туй, че не спала с него... Ми от какъв зор да го прави? Или 2 прегръдки, една целувка и айде, шЪ сЪ любим... А и... Не съм забелязала тях да ги тресе някаква дива страст. Чувствата между тях са някак нежни и приятни. Сексът ще си дойде, когато му е времето /освен ако не се натряскат някоя вечер и не се събудят сабахлям по без гащи/... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето е доста приятно, а актьорите са чудесни. За мен няма нещо чак толкова нелогично в поведението на героите, пък и не обичам да задълбавам щом ми харесва. Просто се наслаждавам като го гледам. А да го видя с български букви два дни след като е излъчен в Корея наистина е невероятно. Благодарности на преводачите 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имайки предвид всичките показвани в корейски сериали чеболски свекърви, тъщи, властни дядовци и тям подобни, може пък наистина да е "нелечима болест" :28558: Един свестен сват да си видяла по филмите от такова семейство? Поне един човек - майка, баща, баба или дядо на чеболското синче - който да се запознае спокойно с гаджето на потомъка и да не опищи света, че има друга кандидатура предвид?;) Далеч съм от мисълта, че сериалите отразяват напълно обективно действителността, но във всяка приказка си има грам истина.

Да бе, свекърва свястна в корейски сериал няма - без значение чеболка ли е или не. За сметка на това пък чеболските синчета ги представят все като великомъченици - горкинките, колко не щат да са богати, ама видиш ли, насила им ги тикат тези пари и позиции в семейния бизнес! И винаги са имали нещастно детство, дисфункционално семейство, студен баща, гадна майка, брат, който ги мрази, мащеха, дето им вгорчава живота... Да ги ожали човек!

Цупенето й, че е чеболски син, аз го разбирам така - предвид всичко, което съм гледала по темата с чеболите, тя смята, че няма никакъв шанс с него. Че ще го оженят за някоя чеболска кифла.

Защо? Адвокат не е ли престижна професия в Корея? Защо да не може да се ожени чебол за адвокатка? Таман ще има кой да го вади от затворите, като почнат да го ловят в данъчни игрички.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко е доходоносна и престижна професия, но тя няма империя зад гърба си...

А богатите семейства искат да обединяват империи, пари, власт... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@zaharchee +10

@ Чингулинка, пък на мен щеше да ми е много странно още на втората дума да почне да изпада в разпит. Т.е. той очевидно се е разбирал с русото нещо ако не до последно то поне до скоро, и дори отива да я види...  а след това очевидно зарязва русото нещо и идва при наш'та дама. Така е решил, идва. И тя решава - ами какво, не е зле, даже е хубаво. Те и двамата имат предистории...

И какво според теб, тя трябва от вратата да го почне:

"Разбирам, че, о ужас, си много богат че-бол, но я да вземеш да ми обясниш и за всички жени, с които си се срещал,  гад мръсна, докато аз, Д(Т)егу Винъс, спях с моя приятел и вехнех по него..." и още "Защо ти си имал познанства с жени и преди мен? Ненормален 30 годишен мъж такъв??"

То е почти същото като "Аз съм се издигнала до адвокат във фирма. Не разбирам защо вашите искат да излизаш с друг адвокат / лекар, но 1000 пъти по-богат, вместо с мен?"

 

Според мен осъзнаването на чувствата и обясненията им тепърва предстоят. Както казаха и другите, царицата е на ход...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maira, абсолютно погрешно тълкуваш моите думи. Откъде накъде пък трябвало да го обвинява, че имал предистория? Много ясно, че има, всеки човек има. Не съм казвала такова нещо.

Това, което исках да кажа, е кое е по-голям проблем? Това, че е чеболче, заради което Венера се тюхка, или че преди има няма седмица-две според думите му е ходил в Щатите, за да се види с русата жена, защото, по думите му, му липсвала и са прекарали време заедно в хотел. Защо да е очевидно, че я бил зарязал, за да отиде при Венера? Никой такова нещо не е казвал, та не виждам откъде тя ще си прави такива прибързани изводи за човек, който не познава все още толкова, само защото я бил целунал. Той може да си има русата и още пет-шест в Америка сега, а не преди години. А Венера точно заради изневярата на бившия си трябва да е доста чувствителна на тая тема и най малкото все нещо трябваше да попита. Това е по-належащ въпрос от наследството и неговите роднини дали ще разрешат да се оженят. Това, че не е бил в Щатите, а в болница, и че няма връзка с Русото Анче само зрителите го знаем. Но спирам дотук. Няма повече да си губя времето да търся логика от корейски сценаристи. Да видим в каква посока ще поемат в следващата половина от сериала, само дано не е към девета глуха.

 

А чеболските семейства може да са интересчии и гадняри, но накрая в сериалите синчетата им винаги успяват да се наложат и да се вземат с бедното момиче. Значи не е толкова безнадеждно положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами... донякъде си мисля, че това е част от социалната пропаганда в Корея: да изтърпим че-бол понеже понякой път се женят и за бедни :))))))))))). Шегувам се: не знам, дали се налагат синчетата, природата или просто Пепеляшка е любимата приказка на региона...

----------

Според мен на етапа, в който са героите, важни са действията, а не точно думите. 

Т.е. според наш'та той е отишъл до Америка да се види с другата, но се е върнал. Отново. Т.е. веднъж си е бил в Америка, върнал се е и втори път се връща... заради нещо, някой. Той й показва че вероятно тя е някой за него. И същевременно и казва - клех ли ти се във вечна любов? Не. Предложих ли ти брак? Не. Но искам да съм с теб сега и се връщам тук при теб. Спасявам те. Не мисля, че в този етап тя има как да му държи сметка за нещо... "какво правиш ти мъж?" би било много неадекватно и смешно... Както във всяка романтична история те са на етап опознаване и среща. Опознават се. Срещат се. Не са сгодени, не са си обещали нищо, не са си предложили брак и т.н... Що да не й тупка сърцето като се срещат? И трябва ли да спи с някой само щото й тупка сърцето чат-пат? 

Но и аз съм дотук по темата :)))))). 

Да видим следващите изненадки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз си спомням ясно, как в един момент й каза "Ние с Ана Сю (или както там беше) сме само приятели", но не помня в кой точно момент;) Иначе факт е, че Венерата беше достатъчно тактична по въпроса и не го разпитваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я подкрепям Венера в този случай, че не го разпитваше, защото ддз мисля си, че ако бях на нейното място и аз не бих разпитала. Колкото и да се дразня и да ми е любопитно ще си мълча, вместо да показвам, че ревнувам и се дразня и да повдигам самочувствието му. Пък в тяхното положение той е мега якият от всички гледни точки и особено след, като Венера разбра, че е богат наследник се видя как първата й реакция беше да му каже, че не са едно и също ниво. А ако беше почнала да разпитва и да си навира носа в личния му живот и миналото му може би той щеше да се отдръпне. Пък и също е вариант да си помисли, че показва такъв интерес към него след, като разбра, че е богат и всичко е заради наследството му. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наистина си мисля, че това "с Ана Сю сме приятели" беше преди чеболската драма. Някой ако си спомня по-точно, да ме поправи (или да потвърди) :)

 

Иначе много ясно, че няма да го разпитва. Каква му е тя изобщо, че да му държи сметка? Да не говорим, че едва в началото на любовна връзка излишната ревност може само да пресече нещата в зародиш :) Кой когото е**л - е**л, ясно е, че и двамата не са девствени ;) Отношения има между двама души, не между двамата + всичките им бивши :)

 

 

То затова е по-обидно (според мен де) да има пропуски на ниво опознаване на личността на евентуалната половинка, а не на ниво "Ма ти с коя беше?" :28558: Т.е. тя очаква да опознае НЕГО и настоящите му качества и обстоятелства, а не някакви-си минали забежки на хиляди километри разстояние. Едно е да се сваляш с Венерка и да я предпочетеш пред конкурентката и съвсем друго - да държиш Венерата встрани от данните "ти кой си, къде си", които при сериозна връзка така или иначе би трябвало да излязат наяве.

 

Тя си мислеше, че вече е посветена в невероятната тайна на неговата самоличност като коуча Джон, че е сред по-доверените му хора, возеше се всяка вечер завита с яке като контрабандна стока, получи устно потвърждение "Да, сериозно съм настроен към теб", пък всъщност се оказа, че батенцето не я смята за достатъчно доверен човек и си ползва пред нея инкогнито-самоличност. И аз бих се обидила, сто пъти предпочитам да ми се каже директно "Ходих на прощален тек с бившата, ето ме при теб", отколкото индиректно да получа посланието "Още спазвам дистанция от теб, щото не ми трябва да ми знаеш подноготната, ако те чупя, като ми писне".

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, беше веднага, след като се върна от клиниката. Тя си мислеше, че той е в Щатите. Затова и мислеше, че е бил при нея. Той не отрече, че е бил в САЩ, но каза, че с Ана Сю са само приятели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали някой се замисли, но 2 страници се нищи темата "Що Бухтичката не пусна на СДС?"... Това си е чиста воайорщина :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че не му пусна миналия епизод може да бъде простено. Все пак ще излезе, че е лесна ала бала. Ама до края да се гушкат и да захъркат в прегръдките на любимия, докато ние чакаме нещо по така  и като за край да ми дадат една сватба всички щастливи и някаква мижава целувка, не може да се прости.  :nunchako:  Особено след онова секши превю на сериала. Такива сцени до сега аз не видях в някое от епизодите ама очаквам пък да има в следващите, когато Венера отслабне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой спомена че е имало задължителните закачки с други сериали... дали ще ми помогне някой?

Дали това не беше монолога на онази моделка в колата със змията? "Ще вечеряш ли с мен  или ще ме целунеш?..." и Джи-то после дето каза "Това ми е познато от някъде!"

И на мен така, обаче не се сещам от къде?

Помощ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно. От "Sorry I love you"

За втори път в сериал срещам изиграване на тази сцена. Преди беше във вече цитирания: "My husband got a family". В него героят дори се беше облякъл като СДС в оригинала - с онази рошава коса и лента на челото.  :28558:  . Когато накрая издума: "Искаш ли...... А искаш ли да умреш с мен?" - героинята го погледна опулено и каза "Не".  :rofl: Нека напомня на забравилите, че тази двойка в сериала получи награда за най-добра двойка за годината, а изпълнителят на мъжката роля - за най-добра мъжка роля и още няколко други. Е, той беше шемет и разкошно изимитира СДС в тази сцена. Ненапразно  "My husband got a family" достигна фантастичните почти 50% рейтинг, нечуван в Корея, и обра всички награди. Една от причините е тази двойка - моята любима екранна двойка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...