Jump to content

Recommended Posts

changsha01.jpg

 

Battle of Changsha (战长沙)

Страна: Китай      

Също така известен като: Zhan Changsha

Период на излъчване: 5 март 2014 - 19 март 2014

Време на излъчване: 2014

Жанр: Военен, Исторически, Период

Канал: BTV

Епизоди: 32

Режисьор: Sheng Kong

Субтитри: Английски

 

Участват:

Wallace Huo като Gu Qingming

Yang Zi като Hu Xiangxiang

Ren Chengwei като Xue Junshan

Gao Xin като Liu Minghan

Zuo Xiaoqing като Hu Xiangjun

Niu Junfeng като Hu Xiangjiang (Xiaoman)

Liu Zhenjun като Liu Xiuxiu

Yang Xinming като Hu Zhangning

Mou Liyan като Madam Hu Liu

Wang Caiping като Hu Shi granny

Wang Yongquan като Wang Yongquan

 

Резюме: Имало е двадесет и две открити битки между китайската армия и японските войници - седем от тях се случили в Hunan, включително четири в Changsha, една в Changde, една в Hengyang и една в Xiangxi, между септември 1939 г. и януари 1942 г., по времето на които 4 милиона мъже и жени се присъединяват към армията. От цялата провинция Hunan, 2,62 милиона души са загинали, от тях повече от 0,9 милиона са били цивилни.

През октомври 1938 г. японската армия поема към град Wuhan, поставяйки близкия град Changsha в непосредствена опастност. В същото време една жена - Xiang Xiang (Andy Yang), е въведена в семейството на Gu Qingming (Wallace Huo), офицер, върнал се да защитава Changsha. Но дързостта на Xiang Xiang и арогантната гордост на Gu Qingming правят първата им среща като огън и вода. Ще успеят ли да се влюбят един в друг и как биха могли да запазят своя дом от унищожителните пламъци на войната...

 

 

Свали  :click:   :click:   :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click:

 

Онлайн с руски субтитри  :click: :click:

 

Свали с Руски субтитри  :click:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е един великолепен сериал. Лично аз останах очарован. Ролята на Уолас не е чак толкова голяма, но четох в нета, че той много се гордее с нея. Има защо. По мое мнение нямаше слабо изпълнение. Отлична игра на всички актьори.  Най-много ме впечатли играта на Ren Chengwei - изключително силно екранно присъствие.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наистина великолепен сериал, чак се изненадвам от малкото коментари. Прекрасен сценарий(направо се изненадах от почти липсващата цензура) и изпълнен превъзходно.

Военна история, представен през погледа на цивилното население. Как променя живота на всички и то не самите военните действия, а дори само  отзвука от битките. Без много лозунги, просто война, а тя като "бомбите и куршумите няма очи". Как довчерашни съседи, приятели, съмишленици се превръщат във врагове и то за да оцелеят, както те самите, така и близките им. В друг аспект абсолютно непознати хора си помагат и стават семейство, в най-общия смисъл на думата. В даден момент се усетих, че ако не дай си боже бях на тяхно място не знам как бих постъпила и ме достраша от самата мен. Дори един човек само да си е задал някакъв въпрос докато гледа, то тогава  целта на създателите е постигната.

Когато говоря за изпълнението съм съгласна с @bond -няма слабо такова. Не се изненадвам, че Уолъс се гордее с тази си роля, в този сериал наистина ми хареса. Това на което бях попадала досега с него беше все с една и съща каменна физиономия. Вярно те и ролите бяха такива, но това не спомагаше за добро впечатление от него. Тук образът му даде повече свобода в изразяването на емоциите. Yang Zi  също все повече я оценявам като актриса, много е добра. Niu Jun Feng въпреки, че напоследък го навряха основно в поддържащи роли  показа, че това е загуба от където и да го погледнеш. Искам да спомена всички -  и зетя, и каката, и бабата, целият род, адютантите..., но спирам, защото ще заприлича на поменник.

Накратко, това заглавие ще остане на харда ми. 

 

П.С. Само да попитам, някой друг имаше ли проблем със субтитрите от версиите в авистаз? Първо свалих по-малката версия, после и златния торент и все същото.  Имаше почти цели епизоди, в които се налагаше да правя преразказ по картинки, защото английските буквички просто не се показваха:dunno:

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Чудих се от къде ми е позната муцунката на  Niu Jun Feng, пък то било от Love OCO... :)

Даденият  по- горе линк за английски онлайн във ВИКИ - то ми показа едно определено пръсче...:896767:, но пък , в тубето ги има сериите със субки и добро качество. Няма обаче обособена плейлиста и от един момент нататък е миш-маш и трябва да се търсят следващите серии.

Нещо с рускините не се разбрахме, ама не разбрах защо. 

Деби, вярвам ти , душа, че е страОтен, помъчих го на бегом на английски , ама туй,  войната не е моя тема , да му се не знае...В повече ми идва.  Пък дори и да са неприлично малко епизоди за китайски сериал. :D Пък дори и заради Уолас.  Ама заради теб пак ще му дам шанс като се видя с повечко време. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз във ВИКИ го гледах, но субтитрите бяха много лоши. Разминаваха се, почти не можеше да се чете. Дори си мисля да го гледам пак с по-добри субтитри или с руски. Руснаците май го преведоха целия. Много незабравими моменти има в този сериал, някак в съзнанието ми се вряза

Spoiler

 

смъртта на близнака.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ох, ще ме накарате да го гледам на руски. Не знам как са субтитрите във ВИКИ, но тези в авистаз, конкретно към средата на сериала не само са с лош тайминг ами направо по половин серия и повече няма такива въобще, оправиха се последните епизоди. Както коментирах по горе, доста време си правих преразказ по картинки.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Гледах го когато бях запленена от Уолас, но след средата драмата ми дойде повече и към края вече превъртях да видя само финала. Страхотно изиграни образи. На руски го има целия.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, де има го целия преведен на руски , ама в руския сайт за онлайн е даден само един единствен линк , който препраща директно във VK- то, а там за ти пусне да го гледаш иска да си логнат. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен се отваря и дорамата, но аз имам регистрация във ВК та може и затова да ми тръгва, но от друга страна не всички видеа във дорамата ми тръгват. Нямам идея.

Share this post


Link to post
Share on other sites

То и аз имам, ама преди ми действаше по всички машинки, които ползвам, но нещо й стана в един момент и  ВКто ме пуска само на лаптопа, а там още не съм го проверила.  Общо взето много гадничко ме ограничиха, без да знам защо. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай от втория линк там се отварят водеата без проблем...:D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×