Jump to content

Recommended Posts

changsha01.jpg

 

Battle of Changsha (战长沙)

Страна: Китай      

Също така известен като: Zhan Changsha

Период на излъчване: 5 март 2014 - 19 март 2014

Време на излъчване: 2014

Жанр: Военен, Исторически, Период

Канал: BTV

Епизоди: 32

Режисьор: Sheng Kong

Субтитри: Английски

 

Участват:

Wallace Huo като Gu Qingming

Yang Zi като Hu Xiangxiang

Ren Chengwei като Xue Junshan

Gao Xin като Liu Minghan

Zuo Xiaoqing като Hu Xiangjun

Niu Junfeng като Hu Xiangjiang (Xiaoman)

Liu Zhenjun като Liu Xiuxiu

Yang Xinming като Hu Zhangning

Mou Liyan като Madam Hu Liu

Wang Caiping като Hu Shi granny

Wang Yongquan като Wang Yongquan

 

Резюме: Имало е двадесет и две открити битки между китайската армия и японските войници - седем от тях се случили в Hunan, включително четири в Changsha, една в Changde, една в Hengyang и една в Xiangxi, между септември 1939 г. и януари 1942 г., по времето на които 4 милиона мъже и жени се присъединяват към армията. От цялата провинция Hunan, 2,62 милиона души са загинали, от тях повече от 0,9 милиона са били цивилни.

През октомври 1938 г. японската армия поема към град Wuhan, поставяйки близкия град Changsha в непосредствена опастност. В същото време една жена - Xiang Xiang (Andy Yang), е въведена в семейството на Gu Qingming (Wallace Huo), офицер, върнал се да защитава Changsha. Но дързостта на Xiang Xiang и арогантната гордост на Gu Qingming правят първата им среща като огън и вода. Ще успеят ли да се влюбят един в друг и как биха могли да запазят своя дом от унищожителните пламъци на войната...

 

Свали с английски субтитри  :click:     :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един великолепен сериал. Лично аз останах очарован. Ролята на Уолас не е чак толкова голяма, но четох в нета, че той много се гордее с нея. Има защо. По мое мнение нямаше слабо изпълнение. Отлична игра на всички актьори.  Най-много ме впечатли играта на Ren Chengwei - изключително силно екранно присъствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина великолепен сериал, чак се изненадвам от малкото коментари. Прекрасен сценарий(направо се изненадах от почти липсващата цензура) и изпълнен превъзходно.

Военна история, представен през погледа на цивилното население. Как променя живота на всички и то не самите военните действия, а дори само  отзвука от битките. Без много лозунги, просто война, а тя като "бомбите и куршумите няма очи". Как довчерашни съседи, приятели, съмишленици се превръщат във врагове и то за да оцелеят, както те самите, така и близките им. В друг аспект абсолютно непознати хора си помагат и стават семейство, в най-общия смисъл на думата. В даден момент се усетих, че ако не дай си боже бях на тяхно място не знам как бих постъпила и ме достраша от самата мен. Дори един човек само да си е задал някакъв въпрос докато гледа, то тогава  целта на създателите е постигната.

Когато говоря за изпълнението съм съгласна с @bond -няма слабо такова. Не се изненадвам, че Уолъс се гордее с тази си роля, в този сериал наистина ми хареса. Това на което бях попадала досега с него беше все с една и съща каменна физиономия. Вярно те и ролите бяха такива, но това не спомагаше за добро впечатление от него. Тук образът му даде повече свобода в изразяването на емоциите. Yang Zi  също все повече я оценявам като актриса, много е добра. Niu Jun Feng въпреки, че напоследък го навряха основно в поддържащи роли  показа, че това е загуба от където и да го погледнеш. Искам да спомена всички -  и зетя, и каката, и бабата, целият род, адютантите..., но спирам, защото ще заприлича на поменник.

Накратко, това заглавие ще остане на харда ми. 

 

П.С. Само да попитам, някой друг имаше ли проблем със субтитрите от версиите в авистаз? Първо свалих по-малката версия, после и златния торент и все същото.  Имаше почти цели епизоди, в които се налагаше да правя преразказ по картинки, защото английските буквички просто не се показваха:dunno:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудих се от къде ми е позната муцунката на  Niu Jun Feng, пък то било от Love OCO... :)

Даденият  по- горе линк за английски онлайн във ВИКИ - то ми показа едно определено пръсче...:896767:, но пък , в тубето ги има сериите със субки и добро качество. Няма обаче обособена плейлиста и от един момент нататък е миш-маш и трябва да се търсят следващите серии.

Нещо с рускините не се разбрахме, ама не разбрах защо. 

Деби, вярвам ти , душа, че е страОтен, помъчих го на бегом на английски , ама туй,  войната не е моя тема , да му се не знае...В повече ми идва.  Пък дори и да са неприлично малко епизоди за китайски сериал. :D Пък дори и заради Уолас.  Ама заради теб пак ще му дам шанс като се видя с повечко време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз във ВИКИ го гледах, но субтитрите бяха много лоши. Разминаваха се, почти не можеше да се чете. Дори си мисля да го гледам пак с по-добри субтитри или с руски. Руснаците май го преведоха целия. Много незабравими моменти има в този сериал, някак в съзнанието ми се вряза

Spoiler

 

смъртта на близнака.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, ще ме накарате да го гледам на руски. Не знам как са субтитрите във ВИКИ, но тези в авистаз, конкретно към средата на сериала не само са с лош тайминг ами направо по половин серия и повече няма такива въобще, оправиха се последните епизоди. Както коментирах по горе, доста време си правих преразказ по картинки.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го когато бях запленена от Уолас, но след средата драмата ми дойде повече и към края вече превъртях да видя само финала. Страхотно изиграни образи. На руски го има целия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, де има го целия преведен на руски , ама в руския сайт за онлайн е даден само един единствен линк , който препраща директно във VK- то, а там за ти пусне да го гледаш иска да си логнат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се отваря и дорамата, но аз имам регистрация във ВК та може и затова да ми тръгва, но от друга страна не всички видеа във дорамата ми тръгват. Нямам идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз имам, ама преди ми действаше по всички машинки, които ползвам, но нещо й стана в един момент и  ВКто ме пуска само на лаптопа, а там още не съм го проверила.  Общо взето много гадничко ме ограничиха, без да знам защо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за актуализиране на инфото: 

- в рутракера за теглене явно вече го няма. Линкът води до никъде. потърсих го по име- ядец. Вероятно са го изтрили рускините.

- руският онлайн - същата работа. Намерих да работи този::click: 

Извадено от контекста на горния онлайн линк в дорамата, може би най-пълната плейлиста на сериала във VK e тук, но вероятно ще иска регистрация. Има и опция с плейлиста в тубето, но в нея няколко серии са "представени" само от по няколко секунди, което я прави практически непълна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТУК го има съвсем целия. Е проверих първи и последен епизод, ама не вярвам да има проблеми с останалите. На руски.

 

ТУК - целият с английски субтитри. Не знам как е със синхронизацията звук - субтитри. Ако са ги взели от ВИКИ, за съжаление се разминаваха ужасно. Но май са наред, защото в коментарите не пише за никакви проблеми.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 minutes ago, Lawandula said:

Руснаците му намериха цаката с триенето и изчезването. Повечето групи качват всичко в "телеграм" и проблемите приключват. 

Как се ползва телеграм? Имам някакъв в телефона, но дори и за чат програма на го ползвам. За едно и също ли говорим?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, bond написа:

Същото е. Ама питам за филми как се ползва.

Off Topic

Търсиш абонат името на групата и се подписваш на канала. По-лесно, директно от дадената група, в която гледаш. Винаги в дясно горе има линка на  телеграма. Влизаш оттам, подписваш се в групата и гледаш всичко, което пускат.

 

П.П. А най-хубавото е, че супер бързо и лесно всичко се сваля, ако искаш.На всеки клип си има знак за сваляне.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз някви субтитри търсех и после го деинсталирах, щото и без туй мечтата в живота ми е да бъда неоткриваема, още един чат канал ми не требе :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...