Jump to content

Гушкава тема + гушкава анкета:)


kcekce

  

25 гласа

  1. 1. А вие как се гушкате на заспиване?

    • „Лъжички“ с мъжа отзад
      7
    • „Лъжички“ с жената отзад
      5
    • „На рамо“ - мъжко рамо
      1
    • „На рамо“ - женско рамо
      1
    • На стегнато кълбо
      0
    • На хлабаво кълбо
      0
    • На 69:)
      0
    • Не знам какво да отбележа, с половинката сме от един пол
      1
    • Мани ги тия прегръдки, пречат ми да спя!
      5
    • Нямам с кого да се гушна
      5


Recommended Posts

Начетох се (по служебно задължение) на глупости относно прегърнатото спане на двойките и ми стана интересно да направя една анкета. Как се гушкате с любимото си същество на заспиване и гушкате ли се изобщо? Въпросът е насочен към съфорумците/ките с постоянни половинки, натрупали опит относно навиците си в леглото :) Едно уточнение – никой не е казал, че е задължително човек да спи във въпросната прегръдка цяла нощ. То се знае, че повечето живи хора се въртим по 300 пъти по време на сън ;) В анкетата ще ви помоля да посочите прегръдката, в която наистина се чувствате комфортно и наистина можете да заспите.

 

Малко уточнения за „термините“ в анкетата. „Лъжички“ означава долепени един до друг настрани, обърнати в една и съща посока. „На рамо“ - когато единият е по гръб с простряна ръка, а другият е положил морна глава на рамото му. „Кълбото“ е лице в лице, преплетени ръце-крака. 69... знаете :) И останалото го знаете ;)

 

За да отприщя бента – с моето любимо същество обикновено закъртваме, когато му топля гръбчето на „лъжичка“ :) Една такава мила, удобна и непредизвикваща събуждащи се страсти поза :) Ако има ръце под главите, обикновено са покрити с възглавница за взаимно удобство.

 

Сега сте вие на ред ;) Темата е отворена за дискусии, освен анкетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се чувствам най-комфортно на неговото рамо... докато му изтръпне ръката и го съжаля.  :rolleyes:  В началото на връзката ни все му се извинявах по този повод, но той ме успокояваше, че мъжките рамена били издръжливи точно по тази причина.  :D Вече съм нахална. След като заспим, всеки спи на ръба на леглото, защото получаваме един брой котарак или един брой куче между нас и биваме избутани. Мечтаем за спалня тип мега кинг сайз, та да има място за всички.  :896767: Особено след като аз искам още котаци, а той иска още кучета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В едната четвърт на леглото мъжът, в другата четвърт - аз, по средата котакът /по диагонал, но все пак някак наврян в мен/. А зимата: 1/6 - аз, 1/6 -мъжът, 2/3 котакът, 2/3 щерката. В общи линии само лятото спим сами в леглото, а тогава трудно издържам да ме докосват!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Deninda, възглавницата върху ръката наистина работи, спестява притискане на кръвоносни съдове и дискомфортно препотяване кожа-в-кожа ;) На мен вече ми е моторна памет някаква първосигнална - лягам ли на ръка/рамо, придърпвам едно ъгълче възглавница. Не всяка ръка е способна да поеме удобно цяла една човешка глава. А и нацепените бицепси може да са по-удобни, но пак имат вени, които да настъпиш ;) Съчувствам ти за домашните любимци, но мисля, че с възпитание и (ако възпитанието не работи) дресура, нуждата да си мерите котките и кучетата ще отпадне безболезнено ;)

 

Kiddo, к`ъв е тоя котарак бре?! :28558: Познато ми е чувството да се отвиваме взаимно от натежаването в гънката между нас от котарашкия елемент, ама чак пък 2/3? :) Иначе и ние сме леко осуетени от домашни животни - пазим си в спалнята едно 50-дневно котенце, което ни лази по тиквите :) Вече взе да се научава, че когато спим, е по-приятно за всички да кюти и да си мърка между двете завивки - хем не гъделичка, хем му е топличко ;) Ама се обръщаме като на игли - събуждаш се, искаш да се завъртиш и започваш да пипаш котето къде е, преди да вземеш решение :) До 09.11 ще е така - после ваксина и навлизане в големия страшен свят на петте други възрастни котки :) Но още от сега я уча да не изнаглява. А - и докато спя, не се свеня да ритам здрави-прави котараци, които ми пречат :)

 

Малко го превърнахме в "как се гушкаме с любимците си И партньора", но аз лично нямам нищо против, близко ми е до душата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С котараче на главата. Така се научи от бебе, отказва да заспи на друго място, освен на възглавницаата, която ама тъкмо е в употреба. Буквално да ти се качи подопечният на главата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа, не :28558: Сагата продължава :) Наистина не очаквах толкова домашни любимци в тази тема :) Много ви благодаря, вече се чувствам три пъти по-малко сама в този проблем :) Но държа да уточня, че и на фона на любимците се гушкаме... хората...

 

 

Малкото келеме го кръстихме Чумичка. Когато ми се вре в лицето с лапички с нокти му духвам ядосано в носа "Фуу, Чума!":) Вярвам, че много скоро ще започне да възприема "фуу" за много други неща;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да се сетя как беше... Аз по корем, преметнала крак връз скъпия.  Много обичам и да го гушкам отзад, не било, казвате, възбуждащо.

Аз пък все се заигравам с разни косъмчета по врата, мекичкото на ушите и неволни, нежни шарения с ръцете.

И работата отива на нещо, по-различно от понятието" спане".  Но от доста години,

най-аристократично се разделихме в различни стаи, моят лош сън и кисненето пред компа, и неговото хъркане. Аз съм "сова", той " чучулига".

Брилянтна идея. Никакво мрънкане повече. Всеки с лично пространство и интересни и чакани  гостувания на чужда територия.

Налага се понякога да с боря с котарака за място.

И с дъщеря си /Ная, 10г./ , когато просто ще гледаме Нещо си по ТВ.

Която миналата година заяви: "Бемамо*, когато си имам истинско гадже някога, ще оставя татко на теб."

Ох, ми, благодаря.

 

–––––––

* "Бемамо-о", Бетате-е", са ни официалните имена. Няма оттърване от "Бе".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беная ще ти викам вече :28558:

 

То е невъзбуждащо чисто като неефективна поза за начало на нещо, иначе ако ти шарят ръчичките и устичката, всяка поза е безсилна;) С хъркането в нашата двойка имаме един и същ проблем - когато другият е хремав и препил, хърка и е непоклатим/непробуден :28558: Във всички други случаи обаче се ядва, най-много някой да изхръмколи леко за момент, което си е същинска благословия ;)

 

Хора, гласувайте смело, анонимно е ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kcekce, ей такъв:

 

 

 

 

А освен всичко и неописуемо досаден...
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беная, става. Беnaia. Иххх!

 

  Ооо, почвам и аз да работя щерката. Беная, оправи си леглото. Беная, слушаш ли ме?

Беная, марш при баба, щото с татко ти ще разритаме котарака от леглото и ще си играем на "лъжички".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-сладко ми звучи "Беная, к`о правиш?!" :D А и "Беная, ходи при баба, щото с татко ще гоним котарака", също е бижу :icon_sunny:

 

Kiddo, имам си едно котешко чудо 7-8 кила, дето наистина е трудно за избутване, ама пак с настоятелно и нарастващо раздразнение става :) Най-гадния номер направи на съквартиранта ми, когато реши да му кацне на корема със скок от гардероба :28558:

 

Мнооооого е хубав тоя твоят :) Разбирам те защо му пускаш сантиметри, ама аз с пет тигъра съм се научила да гоня с лошо ;)

 

Впрочем, една смешна историйка за коткари:

 

 

Сестра ми си свикнала, че не пуска котки в леглото си и точка. Ако ги набара - изхвърля ги. Една злополучна нощ обаче зет ми се буди от това, че сестра ми го скубе бясно за късата коса... Насън го помислила за котка и понечила да го изхвърли от леглото :28558:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна тема, ние спим на голямо и дори супер голямо легло. Харесвам поза лъжичка, но имам проблем, той заспива за секунди зад мен и започва да хърка, след което го избутвам по надалеко и дори спим с отделни завивки. Все едно не сме в едно легло, за това от време на време някой се мушка под завивката на другия.
Обаче сте уникални и тази тема почва да се превръща в "котешка" за по-малко от 2 дни. Не, че има нещо лошо, но не съм голям любител на животните. За нещастие когато малкия стана на 5г. ни подариха 3 златни рибки. Оттървах се от едната (да не си помислите, че съм я пуснала в тоалетната...). Дадох я за отглеждане в друг дом с детенце да и се радва. И понеже малкия не се занимава с тях, аз имам честта да ги храня. Интересното е, че всички в нас знаят какъв "голям любител" съм на животните и всеки ден ме питат- "Мамо, ти нахрани ли рибките.. да не са обърнали коремчетата вече..." и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооох, много ме разсмяхте... Първо с името на темата /яко/ и после със сестрата на Ксексето, :rofl: ! Аз да внеса малко кучешки колорит, макар да се чувствам като животномразец, кат` ви чета. Дебеличкият ни пинчер дълго време беше третият излишен, докато веднъж оправях завивките със забравени на очите очила. Тогава прогледнах какъв "космопроизводител" е ленивеца и започнах дълга и изтощителна борба за изгонване на нахалника от семейните чаршафи. И тримата мъже вкъщи ме заклеймиха за това, може би от мъжка солидарност. Но съм щастлива, че победих. И кеф ти лъжички, кеф ти `сичко. А, по същество - обичам аз да съм лицето на лъжичката, но докато заспя, защото мойта половинка и половината ми деца толкова се въртят насън, все едно война водят и сугурно кучето затова все при мен се вреше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата замря, ЕХОО, някой гушка ли се с хора на заспиване, а не с животни? :28558: Аре, в крае случай и с двете... Аман от тая содомия :28558:

 

Временните резултати са:

 

Първо място за "лъжичките" с мъжа отзад;

 

Второ място - поделено и споделено от "Лъжички с жената отзад" и "Мани ги тия прегръдки, пречат ми да спя":)

 

Дайте глас за вашата представа за хармония;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха, гушкането си е гушкане, но сънят си е сън-неприкосновен, защото обичам да си спя по корем на частта от спалнята(2/3 :28558: ) и най-много да понеса преметната ръка, краката ги гоня.

Като бременна ,си бях купила походно легло с бризент, който поддаваше, за да си угаждам на навика

За всяко нещо се намира времето-кеф ти сън, кеф ти гушкане.

Виж, ако ми е студено, всякакви там "лъжички" вършат работа. ;)

Домашният любимец- заек, не се пуска да се шири без надзор, камо ли в балдахините, че кабел няма да остане здрав ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нали съм тъп и упорит - нека вдигна пак темата:) Да се обадят необадилите се и да гласуват негласувалите;)

 

Мен впрочем ме очакват 10 дена без половинката (заминава в командировка) и се усетих, че от ергенския/моминския живот най-много ми липсва свободата да си скубя космите и т.н. в леглото преди заспиване в ранните часове на утринта :28558:

 

Малката Чумичка със сигурност ще ме подлуди и в тия дни, но не е толкова обемна за ГУШКАНЕ!

 

ГУШКАНЕЕЕЕ е темата, да прегръщаш, да са ти пълни ръчичките, да притискаш и да си викаш "Олеее, мойто любимичко, шъ га удУша!" :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...